Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gzkrn

montana hakkında bilgin varsa biraz daha açabilir misin hatta kısaca sana montana mı north carolina mı dersem hangisini önerirsin(para kazanma konusunda montanadaki iş daha iyi çünkü hem parası daha iyi hemde yanılmıyorsam harcayacağın mekan pek yok ama nc da da ikinci iş bulma olanağı daha yüksek sence yanılıyor muyum beni aydınlatırmısın)

En buyuk yanilgilardan biri Amerika daki eyaletlerin her tarafinin ayni oldugu dusuncesi. Bu dusunceyle hareket ederseniz yanilma ihtimaliniz cok fazladir. Neden mi ? Aciklayayim. Mesela New York diye bir eyalet var ve herkes burayi New York City den dolayi biliyor. Ancak New Yokr city sadece eaylet icerisinde kucuk bir kismi kapsiyor. Eyaletin ic kesimlerindeki hayat NYC den oldukca farklidir. Nyc ne kadar kalabalik , hareketli ve uyumayan sehir hayatini sunuyorsa , ic kesimler o kadar sakin , insan hareketliliginden uzak doga ile icice yasam sunuyor. Tipki Montanin geneli gibi.

Simdi sen Montana ve North Carolina icin bilgi istemissin , Montanadan baslayayim. Montana oldukca sakin , daglik ve nufus yogunlugunun cok az oldugu bir eyalet. Yapacak bisey yok soylemi dogru . Para biriktirebilirsin bu da dogru ancak daha net yorum icin islerin detaylarini gorup konusmak lazim.
    North Caroline ya gelirsek , icinde daglik ve dogal yasam turizmini de bulundurur bu eyalet. Yani bazi kesimleri Montandan farksiz hatta belki daha da sakin olabilir . Gittigin yer cok onemli bu eyalette. Bu eyalette de para biriktirebilirsin. Cok hareketli ve yaya olarak yasama firsatinin kolay oldugu bir noktada olmazsan , Amerikanin her eyaletinde para biriktirmek ayni oranda kolay ya da zordur. Amerika da Hareketli bir eyalete gidince cok hareketli bir yasaminiz olacaini saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Zaten haftada 4-6 gun calisacaksiniz ki calistiginiz gunlerde disarda gezmeniz zor , yorulmus olacaksiniz. Bos gunlerinizde gezebilirsiniz ancak burda da durum arabaya geliyor. Amerika icinde arabaniz yoksa siz HICSINIZ. Hicbir sey yapamazsiniz arabasiz. Cunku hayat sekli arabaya gore duzenlenmistir. Kisacasi Ocean City, MD tarzi turistik sahil bolgeleri disinda yasam %90 ayni olacaktir sizin icin. Bolgeye cok takilmayin. Is secerken diger detaylar daha onemlidir. Is detaylarinin ikisini de yazabilirsen, ben de hangi isin ne artisi ne eksisi var soylebilirim. Sadece eyalet uzerinden is yorumu yapmak yanlis olur. Oldukca uzun sekilde bunu anlattim ama bu daha ozeti Dusun daha ne detaylar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 6 Şubat 2016; 19:27:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanaman

Arkadaşlar ankara yero hakkında fikri olan var Mı bir şekilde ulaşırsa çok se inirim

Dostum ben o firma ile gidiyorum , ne konuda fikir almak istiyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

quote:

Orijinalden alıntı: gzkrn

montana hakkında bilgin varsa biraz daha açabilir misin hatta kısaca sana montana mı north carolina mı dersem hangisini önerirsin(para kazanma konusunda montanadaki iş daha iyi çünkü hem parası daha iyi hemde yanılmıyorsam harcayacağın mekan pek yok ama nc da da ikinci iş bulma olanağı daha yüksek sence yanılıyor muyum beni aydınlatırmısın)

En buyuk yanilgilardan biri Amerika daki eyaletlerin her tarafinin ayni oldugu dusuncesi. Bu dusunceyle hareket ederseniz yanilma ihtimaliniz cok fazladir. Neden mi ? Aciklayayim. Mesela New York diye bir eyalet var ve herkes burayi New York City den dolayi biliyor. Ancak New Yokr city sadece eaylet icerisinde kucuk bir kismi kapsiyor. Eyaletin ic kesimlerindeki hayat NYC den oldukca farklidir. Nyc ne kadar kalabalik , hareketli ve uyumayan sehir hayatini sunuyorsa , ic kesimler o kadar sakin , insan hareketliliginden uzak doga ile icice yasam sunuyor. Tipki Montanin geneli gibi.

Simdi sen Montana ve North Carolina icin bilgi istemissin , Montanadan baslayayim. Montana oldukca sakin , daglik ve nufus yogunlugunun cok az oldugu bir eyalet. Yapacak bisey yok soylemi dogru . Para biriktirebilirsin bu da dogru ancak daha net yorum icin islerin detaylarini gorup konusmak lazim.
    North Caroline ya gelirsek , icinde daglik ve dogal yasam turizmini de bulundurur bu eyalet. Yani bazi kesimleri Montandan farksiz hatta belki daha da sakin olabilir . Gittigin yer cok onemli bu eyalette. Bu eyalette de para biriktirebilirsin. Cok hareketli ve yaya olarak yasama firsatinin kolay oldugu bir noktada olmazsan , Amerikanin her eyaletinde para biriktirmek ayni oranda kolay ya da zordur. Amerika da Hareketli bir eyalete gidince cok hareketli bir yasaminiz olacaini saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Zaten haftada 4-6 gun calisacaksiniz ki calistiginiz gunlerde disarda gezmeniz zor , yorulmus olacaksiniz. Bos gunlerinizde gezebilirsiniz ancak burda da durum arabaya geliyor. Amerika icinde arabaniz yoksa siz HICSINIZ. Hicbir sey yapamazsiniz arabasiz. Cunku hayat sekli arabaya gore duzenlenmistir. Kisacasi Ocean City, MD tarzi turistik sahil bolgeleri disinda yasam %90 ayni olacaktir sizin icin. Bolgeye cok takilmayin. Is secerken diger detaylar daha onemlidir. Is detaylarinin ikisini de yazabilirsen, ben de hangi isin ne artisi ne eksisi var soylebilirim. Sadece eyalet uzerinden is yorumu yapmak yanlis olur. Oldukca uzun sekilde bunu anlattim ama bu daha ozeti Dusun daha ne detaylar var

montanadaki iş boesmana yakın bir milli parkta otelde housekeeper işi diğer iş de ben north carolina demişim ama south carolinaymış mount pleasent bölgesinde holiday inn charleston otelinde yine housekeeper işi iki işinde 40 saatten sonrası overtime montanadaki barınma yurt ve daha uygun (35$) carolinadaki barınma 85$ ikisinin de saatlik ücreti 9$ ama montanadaki işte yakında avm restaurant vs pek yok adam haftada bir arabayla avmye götürüyomuş bide at binme bisiklet hiking vs gibi imkanlar sunuyor carolinadaki iş biraz daha şehir merkezi ve denize kıyısı var

• gzkrn kullanıcısına yanıt
    40 saatten sonra overtime vermeleri bisey ifade etmez acaba seni 40 saatten fazla calistiracaklar mi ? En son olarak iki isin de ortalama calisma saatlerini ogrenirsen daha mantikli olur senin icin. biri ortalama 35 digeri 45 calistiriyorsa 45 olani secmek mantikli tabiki. Ikisi de ayni calistiriyorsa tercih senin zevk ve hayat tarzina kaliyor. Yani South Carolina yazin ciddi sekilde sicak olur. Okyanus kiyisinda kucuk sakin ama ikinci isi bulabilecegin bir bolge. Montana ise yazin gunduzleri sicak ancak agustos sonundan itibaren serinleyen , hatta soguyan bir havaya sahip. Etrafta doga sporlari yapabilirsin. Baska bisey yapabilecegini sanmiyorum. Ucak parasi icin iki ise de sanirim NYC den aktarmayla gideceksin. Benzer fiyata ulasirsin gibi geliyor. Belki South Carolina icin 50-100 dolar dha az odeyebilirsin. Soyleyebileceklerim simdilik bu kadar. Daha detaylica sorarsan , cevap verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

40 saatten sonra overtime vermeleri bisey ifade etmez acaba seni 40 saatten fazla calistiracaklar mi ? En son olarak iki isin de ortalama calisma saatlerini ogrenirsen daha mantikli olur senin icin. biri ortalama 35 digeri 45 calistiriyorsa 45 olani secmek mantikli tabiki. Ikisi de ayni calistiriyorsa tercih senin zevk ve hayat tarzina kaliyor. Yani South Carolina yazin ciddi sekilde sicak olur. Okyanus kiyisinda kucuk sakin ama ikinci isi bulabilecegin bir bolge. Montana ise yazin gunduzleri sicak ancak agustos sonundan itibaren serinleyen , hatta soguyan bir havaya sahip. Etrafta doga sporlari yapabilirsin. Baska bisey yapabilecegini sanmiyorum. Ucak parasi icin iki ise de sanirim NYC den aktarmayla gideceksin. Benzer fiyata ulasirsin gibi geliyor. Belki South Carolina icin 50-100 dolar dha az odeyebilirsin. Soyleyebileceklerim simdilik bu kadar. Daha detaylica sorarsan , cevap verebilirim.

sc da ikinci is bulma ihtimali yuksekse onu tercih edecegim hem montanadaki is gorusmesi icin istanbula da gitmem gerek o da ekstra masraf sc daha mantikli gubi geldi bana montanadaki isin ortalama saati 45 scda 38 ama ikinci is sansi sc da daha yuksek senin de dedigin gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tahmini olarak montanada haftada 320-350 dolar kalir , South carolina da ise 230-250 dolar kalir. Eger ikinci is bulabilirsen south carolina da daha cok kazanabilirsin. Ancak haftada 80-90 dolar daha az kazanirsin bu da 12-13 haftada 1000 dolar civari eksik kazanc demek. Tercihi yaparken maddiyati mi , bolge istegini mi daha one alacaksin buna karar vermelisin. Ondan sonra secimin kolay olacaktir.
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    verdigin bilgiler icin tesekkur ederim sanırım sc gidecegim ve orda ikinci is bulmaya calisirim haftanin bir gunu de gezerim en azindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzkrn -- 8 Şubat 2016; 3:43:09 >
  • Gerçekten gitmeden önce kafamda oluşan USA ile şu anki USA arasında dünyalar kadar fark var. Şehir merkezinden 40 km uzakta bir işte çalıştım ve orada geçirdiğim ilk 1 ay da dahil olmak üzere çok yanlış yere geldiğimi düşündüm. Etrafta yapacak hiçbir şey yoktu.Yurttan işe işten yurda şeklinde döngü şeklinde geçiyordu günler. Zaten şunu unutmayın hele 2. iş yapmayı planlıyorsanız dışarı adım atıp ta gezmeyi siz istemeyeceksiniz o kadar saat çalıştıktan sonra. Bunu size çocukluğundan beri her yaz bazen amelelik gerektiren işler yapan ayrıca Üni. hayatı boyunca 3 tane stajı olan biri olarak söylüyorum. Çalışma hayatı -hele ki önceden tecrübeniz yoksa- sıkıcı gelecek, çalıştığınız ortamdaki insanlar sayesinde biraz daha zevkli olabilir ama eğlence parkı gibi bir yerde bile çalışsanız çalıştığınız zaman çok ta eğlenmeyi beklemeyin. Ve gerçekten ne yapın ne edin ortak bulun birilerini ikna edin ucuzundan (çokta ucuz olmasın 1000-2000 dolar arası idealdir) bir araba alın veya sezonluk kiralayın. yarı fiyatına satsanız bile 3 ortak kişi başı 300-400 doları geçmez . Benzin deseniz sudan ucuz ülkede, tadını ancak öyle alabilirsiniz. Çalışırken de bir yerlere gideyim etrafımı keşfedeyim diyorsanız bunun başka bir yolu YOK! Kesinlikle. Unutamayacağınız anılar özellikle travel zamanı gerçekleşecek. Elbette ufak tefek arada gezmeye gittiğiniz yerlerde unutulmaz anılarınız olabilir, olacaktır. Fakat gerçekten 3 ayın her gününü her anını mükemmel geçecek olarak düşünmeyin hayal kırıklığına uğrarsınız.

Haa bu kadar olumsuz konuşuyor gibi durabilirim. Fakat bence dönüp o 3-4 aya baktığımda hayatımda geçirdiğim en iyi zamanlardı diyorum. Ama gitmeden önce beklentileriniz çok ta yüksek olmasın gerçekten gittiğiniz ilk 1 ay hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

özgürsum da bahsetmiş yukarıda, kesinlikle Amerika dediğimiz ülke arabanız ile gezilebilecek şekilde oluşmuş biryer. Bizdeki gibi bir toplu ulaşımda yok. hatta nerdeyse toplu ulaşım yok ülkede. Bana gitmek isteyen arkadaşlarım muhabbet esnasında şunu söylüyor. Sürekli sokaklarda gezerim, banklarda tren garlarında uyurum vs. ama bi kez gidip görün oraları öyle bir yer yok şehir merkezleri dışında heryer kasabamsı yaşam stiline sahip etrafta 100-200 ev var o kadar en yakın yerleşim alanı tekrar 3-5 km ileride. sokaklarında gezebileceğiniz bir yer değil. O yüzden çalışma hayatınız sırasında arabanıza atlayıp eğlencenin olacağı yere bir yarım saat 1 saat yol yapıp sizin gitmeniz gerekli. Onun dışında yürüyerek/otobüsle gidebileceğiniz Max 1 yada 2 yer vardır. Hatta Otobüs bulamama ihtimaliniz var akşam saatlerinden sonra. Esas beklentiniz Travel'da yapacaklarınız olsun diye tavsiye ederim şahsım adına.

Gelelim neden bunları anlattım : Bana sorarsanız çalışma kısmında nerede çalıştığınızın New york'a yakın mı yoksa kırsal alan mı önemi çok ta fazla yok. Elbet ufak farklar vardır veya bazı yerler direk merkezlerden çok uzaktır. Ama gitmeden önce yakında büyük bir şehir/kasaba var mı diye bakın yeterli olacaktır. Travel kısmı için biriktirebildiğiniz kadar parayı biriktirin ve İstediğiniz yerde istediğiniz otelde kalıp asıl eğlencesine o zaman bakın. Yaz boyu tanıdığınız insanlarla kurduğunuz ilişkiler, beraber yaptığınız etkinlikler de üzerine güzel bir anı olarak kalsın. Geliştirdiğiniz diliniz ve iş tecrübeniz, iş yerinde yaşadığınız ilginç anları da her zaman Ben Amerika'dayken .... diye anlatıp tekrar tekrar eğlenip o anları yaşarsınız.

Kişisel görüşüm böyle . Siz daha farklı düşünebilirsiniz. işleri seçerken kafanızdaki bazı bilinmezlere belki cevap olur diye yazmak istedim. Ve gerçekten oraya gidip görmeden edilemeyeceğine inandığım bazı konuları defalarca vurguladım ki benim yaşadığımı yaşamadan daha güzel bir yaz geçirebilesiniz.

• Arkadaşlar aranızda Virginia Beach Diary Queen'de çalışacak olan veya çalışmış olan var mı?

• Arkadaşlar ben serbest dalış yapıyorum.Su altında zıpkınla falan balık avlıyorum.Lifeguard'lık bana göre.Bu işte aktif olabilir miyiz?Yani yabancı arkadaşlar edinmek ve İngilizce pratik yapmak istiyorum.Bu iş bunun için uygun mu?Ayrıca ikinci iş ayarlama durumu şehire göre mi değişir?
  • benim yarin 16:40da skype uzerinden is gorusmem var. tavsiyesi olan varsa beni bilgilendirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzkrn -- 10 Şubat 2016; 22:28:55 >
  • yok mu kimse
  • isi aldim south carolina mount pleasant holiday inn housekeeping

Hayırlı olsun

• Walker. kullanıcısına yanıt
    tesekkurler :-) insallah vizeyi de aliriz da hayal kirikligi olmaz

İnsallah hepimiz alırız..

• quote:

Orijinalden alıntı: daedlus

Arkadaşlar Myrtle Beach'e gidecek var mı benim dışımda?
    Ride Operator olarak çalışacağım

Hocam bende gidiyorum Wonderworks mü işyeri ?
  • Arkadaşlar iş tarihimde kesinleşti. İstanbulda InterContinental otelde iş verenlerle. 13 Haziranda inşallah ordayım. Bitiş tarihi 1 ekim :) Şuan için tek şey vize kaldı gözüküyor. Gideceğim yer South Corolina Myrtle Beach
  • arkadaslar gidis yerimiz belli olduguna gore yavastan ucak biletleri kpnusunda bilgi alisverisi yapalim diyorum neticede geri odemeli alirsak vize vermeseler de bi zararimiz olmayacak herhalde

Vizeyi almadan uçak biletini almayın daha garanti olur
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.