Şimdi Ara

2016 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
686
Cevap
26
Favori
31.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla reklam reklam diye tutturmuş bazıları ama en büyük reklamı onlar yapıyorlar :) Bu algı yöntemi ile millet adını ilk defa duyduğu sponsor denilen zımbırtıyı araştırma gereği duyuyor ve en iyisi olduğunun kararını veriyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz arkadaşlar. Gidin kendiniz araştırın burada bizim üzerimizden para kazanmaya çalışanlara fırsat vermeyin.
  • ozgursum kullanıcısına yanıt
    Programa malum büyük sponsorla katılmadım ben, hatta benim katıldığım sponsor şu anda Türkiye'de faaliyet gösteriyor mu hala, ondan haberdar bile değilim. ABD'deyken sponsora işin düştü mü diyecek olursan, yolladıkları anketleri bile tamamlamadım. Ne geldiyse başıma kendim çözme yoluna gittim. Kötü bir örnek teşkil ediyor olabilirim bu noktada; ama bunda benim ne kadar ihmalim varsa gittiğim o pek de kurumsal görünmeyen şirketin ve sponsorun da suçu var. Bir mülakat için üç gün beni bilgisayar başında bekleten bir sponsorla da kimse bu programa katılmasın arkadaş. Burada sadece işini profesyonel bir şekilde yapma gayretinde olanlarla, "abicim", "ablacım", "hallederiz, sen yeter ki gel." diyenler arasında bir ayrım yapma niyetindeyim.

Programa katıldığım yıl çalıştığım iş ve sözleşmede yazan iş farklıydı, sağlık sigortam var mıydı, ne kadardı haberim yoktu. Daha acınası bir örnek vereyim; social security card almam gerektiğini bile oraya gittiğim zaman öğrendim. Benim ihmalim, vurdumduymazlığım da olabilir bu konuda, ama gittiğim kıytırık 100 dolar daha ucuz olan şirket, "sen merak etme, hallolur," kafasında olduğu için bir yığın şeyi bilmeden gittim.

İşini hakkıyla yapan küçük-büyük kimseye tek bir kelamım yok. Hiçbir sponsorun ya da şirketin sorun çıkmayacağı garantisi vereceğini de düşünmüyorum. Fakat burada BÜYÜK SPONSOR, sorun çıkıyor, tanıdıklarım var sorunla karşılaşan diyerek karalama yapılması da hoşuma gitmiyor. Kimsenin de hoşuna gitmeyecektir, insanlar buraya yazıyor, soru soruyorsa, bilgi alışverişinde bulunmak adına bunu yapıyor. Kimse birilerinin üç beş kuruşluk fayda için sarf edeceği sözleri duyma niyetinde değil. Eğer bir kişi bile herhangi bir şirketin reklamını yapma gayretine düşmüşse, bu reklamın alenen şirket ismi vererek ya da sponsor adı kullanılarak yapılması gerekmiyor; karalama yapılarak da güzel bir şekilde icra edebilirsin vazifeni, onun karşısında durmaya hazırım.

Şu zamana kadar büyük küçük hangi şirketle ya da sponsorla gidilmiş olunursa olunsun, sıkıntı yaşanmaması gibi bir durum söz konusu da olmadı maalesef. Programı sen de iyi biliyorsun ki, her yoruma cevap yazma yetisini kendinde görüyorsun. O zaman çıkabilecek sıkıntıların da büyük ya da küçük sponsor ile ilgili olmadığını programın doğası gereği olduğunu rahat bir şekilde anlaman gerekir. Ha bunu anlamamak için sebeplerin varsa, orasını bilemeyeceğim.

Son olarak, hiç kafanı yorma, burada yazdığım üç beş satırdan en ufak bir faydam yok. Kardeşim geçen yıl üniversiteye başlamasaydı tekrardan Work and Travel aklıma bile gelmezdi. Ne sponsor ne şirket araştırması içerisine girerdim. Ama çektiğim sıkıntıları düşününce, öğrenci kafasıyla girdiğim "ucuz olsun, ne olacak," tribi aklıma geldikçe, benden sonra gidecek arkadaşların da bu yoldan gitmemesi için elimden geleni yaparım. İşini hakkıyla yapan herkesin de sonuna kadar arkasında dururum.

• Sizce önce bölge seçip sonra iş mi araştırmak mantıklı yoksa işe göre bölge seçmek mi daha mantıklı ?
  • Sizler beni tanimiyor ya da hatirlamiyor olabilirsiniz , ancak ben sizleri gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Gecmis yillardaki konulari incelerseniz her sene nice GIZLI SIRKET CALISANLARININ buralarda mesajlar yazdigini gorursunuz. Hepsinin de cabalarinin ters teptigini de gorursunuz.

Her sene benimle ilgili atip tutarlar ancaak bu atip tutanlar , kisa sure icinde ortadan kaybolur , ben burada olmaya devam ederim. Ayrica benimle ilgili forumlar uzerinden 1 kurus gelir sagladigimi bir kisi ispatlasin , ispatladiginin 1000 katini kendisine odemeye de raziyim. Bunu da not olarak gecireyim.

Simdi gelelim reklam mevzuna. Evet buralarda reklam cabalari mevcut bu kesin. Soyle bir soruyu bu konulari okuyan herkese sorayim. Konu icerisindeki tum mesajlarinda , tum sirketler asagi yukari ayni kalitede , kararinizi vermeden en az 6-8 tane sirketle gorusup verin diyen mi reklam yapiyor ? Yoksa bunu diyene karsilik , 100-200 dolar ucuza bakmayin pahaliya gidin. Pahali iyidir diyip pahali sirketleri isaret edenler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 9 Eylül 2015; 17:52:39 >

• Sebasco S kullanıcısına yanıt
    Simdi senin son mesajini okuyup cevap verecektim. Sonra bir baktm ki daha bugun kayit olmussun. Kayit oldugun gun , hem de konuya ilk yazdigin mesaji okudum. Yani son mesajindan 15-20 dakika once attigin mesaji. Daha is - bolge secimi gibi basit bir konuyu soracak kadar bilgisizken bu konularda , bir anda sponsor ve sirket reklamlari konusunda duayen gibi yazi yamissin. Daha sonra senin mesajlarinla ayni dakikalarda mesaj yazanlara ve yazdiklarina baktim , sonra dedim ki sen kesin ogrencisin yav he he

Eminim ki konuya mesaj yazanlarin ip taramasi yapilsa cok ilginc baglantilr ortaya cikacaktir :)

Sizlere bundan sonra bol sans. Sizlerden alinti yapmayacagim , siz kendi bildiginiz dogrultuda reklaminizi yapin , ben de kendi bildigim dogrultuda yorum yapayim. Herkese bol sans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 9 Eylül 2015; 18:04:00 >

Bneyin kafasını yaşıyosun sen :D paranoyak mısın ? Gel adres vereyim görüşelim ? bu forumu geçen seneden beri takip ediyordum zaten bugun kayıt oldum ne var bunda ?
    Dostum ben ne demişim yazdığımda, büyük-küçük bakmadan hangisinin samimiyetine güveniyorsanız oraya gidin yazmadım mı ben? Herhangi bir sponsor adı verdim mi, kendi gittiğim sponsordan nefret etmeme rağmen onun adını bile vermedim.

Mesele ucuz ya da pahalı olması meselesi de değil. İşini hakkıyla yapan kim varsa, eyvallah arkasındayım da diyebiliyorum. Ben çektiğim sıkıntıdan bahsettim; kimsenin de aynı duruma düşmesini istemediğim için yazdım. Ben neden sıkıntı çektim, ucuz olsun diye kıytırık bir yere kayıt yaptırdığım için. En pahalı olanı seçseydim, yine sıkıntı çekebilir miydim? Kesinlikle çekebilirdim. Ah-u zar ettiğim de yok, yine de ne olursa olsun insanın kendisinde bitiyor programı faydalı kullanmak. Burada lafımı kesinlikle sakınamam bazı şeyler hissediyor ve görüyorsam. Ben gördüğüm şark kurnazlığına laf ediyorum, işini hakkını vererek yapan, emeğini bu işe koymuş kimseye lafım yok. Ama burada herhangi birisi çıkıp şu kötüdür diye herhangi bir sponsora giydirme çabası içerisine girerse sıkıntı vardır. Hem de aynı kişi 5-6 şirket gezin diyor. Bu nasıl bir paradoks, bunu anlayamıyorum ben.

Kimse kusura bakmasın, kim burada bilgi alma özgürlüğünü kısıtlayıcı bir zemin hazırlama arayışına girerse müdahale etmeyi kendimde hak görürüm.

İnsanlar bu program için bir dünya hayal kurup, para verip gidiyor, bu insanları yönlendirme yetisini ben kendimde görmüyorum. Sen görüyorsun ki şu sponsor, bu sponsor diye yazabiliyorsun. Ben de bunun karşısında duruyorum. Ben bu yazdıklarımı senin özelinde de yazmadım; her kim aynısını yazsa tepkim yine bu şekilde olurdu.

• mesaj dakikalarindaki muhtesem uyum engellisiniz o yuzden mesajlarinizi goremiyorum , dedigim gibi bol sans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 9 Eylül 2015; 18:47:55 >
  • Tamamdır o zaman sıkıntı yok
  • Reklam tartışması yapmayıp konuya odaklansak ne güzel olur. Herkes sorusunu sorsa, yararlı cevaplar gelse. Neyse..
    Ben de 2016 WAT adayıyım. Ve şu an sadece uygun şirketi seçmek kaldı. Bu elemeyi de sponsor şirkete göre yapmayı düşünüyordum ancak o kadar çok akıl bulandırıcı kaynak, konu var ki. Ne önemi var şirketin, sponsorun deyip seçeceğim neredeyse. O kadar sıkıldım.
    Şu an iki firma arasında gidip geliyorum.

1. Firma = İcep World. Fiyat ise ön kayıt ücreti 250 TL + program ücreti olan 1600$ . Yani toplamda 1685 $ civarı.

( Ön kayıtta ücret ödemek her ne kadar saçma gelse de. )

2. Firma = Studyzone. Fiyat direkt olarak program ücreti olarak 1800$

Sayın arkadaşlar benim size sorum şu olacak. CIEE ile çalışan bir firmaya kaydoldum diyelim. CIEE mülakatına girdim. Bir seviye belirlediler. İngilizce seviyeme göre iş seçimi yapıldı. Bu durumda CIEE 'yi tercih etmek bir avantaj mıdır? Sonuçta ingilizce seviyeme göre bir iş seçimi yapılacak ve zorlanmayacağım.
    Ya da CIEE mülakatından geçemeyeceğim ve WAT'a katılamayacağım. Bu da dezavantajı. Siz ne düşünüyorsunuz ?
    Çünkü bildiğim kadarıyla CIEE gibi online mülakat yapan başka bir sponsor firma yok ?

• nekatronik N kullanıcısına yanıt
    Reklam yapanlar sustugunda zaten tartisma biter merak etme . Oncelikle surdan baslayayim. On kayit ucreti olarak adlandirilan miktar , programa dahil bir miktar. Dolayisiyla sen once bir miktar pesin kalanini ise is yerlesimi yapildiginda odersin. Genel uygulama bu yondedir. Toplam verilen fiyati hemen vereceksen bu da sana pesin kayit indirimi olarak geri donmeli. Ikinci firmanin fiyati pesin odemede 1800 se , ilk firma icin de pesin odeme indirimi istersen 1685 dolardan daha ucuz bir miktar bulacagina eminim.

Gelelim diger olaya. Ingilizce seviyeni sirkettekiler olcer. Danisman sirketindeki danismanlar yani. Onlara gelen islerdeki ingilizce seviyesine gore sana bu isleri sunarlar. Senin ingilizce seviyene ve tarihlerine uyan isleri sana sunarlar sen de bunlar arasindan secim yaparsin. Surec Tum firmalarda ayni isler. Yani ingilizce seviyene gore is yerlesimi her firmada vardir , olmak da zorundadir. Cunku is yerlesiminde , isverenle ya yuzyuze , ya da online olarak gorusmek zorundasin. Isveren ingilizceni yeterli gormezse zaten almaz. Yani ingilizceye gore yerlesim bir sirket secim kistasi olmaz.

Yanlis bilmiyorsam ciee sponsoru , ingilizce mulakat yapiyor ve bu mulakatin amacin programa katilabilirligini olcmek.Bu mulakatta Intermediate seviyede cikan ogrencilerin Upper seviyesindeki islere yerlestigini cok gordum. Dolayisiyla burda amac seviye belirlemek degil. Bu mulakatta eger kalirsan , senin on kayitta verdigin paradan 100 dolar kesip kalanini sana iade ederler. En azindan gectgimiz yillarda boyleydi bu sene degismediyse.

Iki sirket arasinda kaldim demissin , umarim baska firmalari da arastirmissindir. Ilk sayfada bildigim sirketlerin isimlerini siraladigim mesajim var. Ordan sirketlere bakabilirsin. Olabildigince cok yerle gorus. En son kararini kendin ver. Ozellikle internet gibi kimligin belli olmadigi ve herkesin sirket temsilcisi olabilecegi bir ortamda fikir almak cok da saglikli olmayabilir. Cevrende bulunan arkadaslarina bile guvenme ki onlar da komisyonla calisan sirket temsilcisi olabilirler. Uzun lafin kisasi , tum sirketleri dolas , eleye eleye sona 2-3 sirket birak. Sondki sirketlerin sana verdigi imaja ve guvene gore sirala. Eger birbirine cok yakin ya da ayni gordugun firmalar varsa fiyatlarina bak. Bol sans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 10 Eylül 2015; 3:31:10 >

• Teşekkür ederim değerlendireceğim. Peki bu ön kayıtta alınan ücreti ( Genelde 300 $ ) vize alamama durumunda iade eden şirketler var mı bildiğiniz ? Çünkü zaten vize harcı yanıyor yaklaşık 200 $. Bir de bu 300 $ gidince çok para oluyor tabi. Totalde 500 $ . Belki vize alamama korkusu yersiz bir korku ama yine de kötü ihtimalleri düşünüyor insan.
  • nekatronik N kullanıcısına yanıt
    Eger degismediyse yalnizca 1 sirket vize reddine iade yapiyor. Onu da ozel mesaj yoluyla sana yazayim. reklam diye tutturmasinlar sonra. Ancak wat icin vize almak zor bisey degil. EGer ingilizce seviyen orta duzey ve ustuyse , ortalaman da 2 civariysa almaman icin neden yok acikcasi. Yine de kendimi garantiye alayim diyorsan , tercih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursum -- 10 Eylül 2015; 18:56:04 >
  • Sebasco S kullanıcısına yanıt
    Bence önce sana uygun olan işi seç daha sonra gideceğin yeri seçersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlisans olarak sadece belirtilen bölümler mi kabul ediliyor
  • Bende Antalyadan katılmayı düşünüyorum arkadaşlar var mıdır benden başka ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noradrenaline

Önlisans olarak sadece belirtilen bölümler mi kabul ediliyor

on lisans okuyanlar programa katilabiliyor. Ben on lisanslarla alakali sart oldugunu duymadim daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgursum

quote:

Orijinalden alıntı: Noradrenaline

Önlisans olarak sadece belirtilen bölümler mi kabul ediliyor

on lisans okuyanlar programa katilabiliyor. Ben on lisanslarla alakali sart oldugunu duymadim daha

Hocam başlığa böyle yazmışlar

Devam zorunluluğu olan 4 yıllık üniversite bölümlerinde okuyanlar,
    Ön lisans 2 yıllık Turizm Otelcilik / Mütercim Tercümanlık bölümlerinde okuyanlar,
  • Arkadaşlar ben 4.sınıf öğrencisiyim önümüzdeki yaz wat yapmayı düşünüyorum daha önce yurt dışına çıkmışlığım yok vize almam konusunda sizce sıkıntı olurmu ?
  • Noradrenaline kullanıcısına yanıt
    on lisanslar icin bolum sarti yok , yanlis bilgi , acik ogretimler icin var. Onu da tam hatirlayamiyorum ancak , tercumanlik ve ingilizce ogrentmenligi gibi aklimda kalmis. Yanlis da olabilir . Isin ozune gelirsek in lisanslar icin engel yok. Gidenlere bizzat ben sahit oldum hatta bu forumdan giden de vardi 2014 yazinda.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.