Şimdi Ara

2016 YGS/LYS NİTELİKLİ SINAVA HAZIRLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar...Ben SBS 458 puanla hayatımın en büyük hatasını yaptığım ve seçtiğim Meslek Lisesi'nden(Çok Programlı Anadolu Lisesi) mezun oldum.Malum doğru düzgün ders göstermiyorlar.Sadece 9.Sınıfta gördük o kadar.10-11-12'de de Matematik-Geometri-Fizik-Kimya-Biyoloji felan bu tür dersler gördük ama gerek sınıf ortamı gerekse öğretmenlerin yüzeysel ders anlatmasından dolayı konuları anlamadım ve eksik kaldı.Okulumuzda Anadolu Lisesi aynı binada ders gördüğümüzden öğretmen farkı olumuyordu.Ben 2015 YGS ve LYS sınavına kendi çabalarımla hazırlandım ancak haftada 2 gün okul 3 gün staj,stajdan eve saat akşam 8-9 da geliyordum yorgunluk felan ders çalışamıyordum daha doğrusu YGS ve LYS'ye hiç çalışmadım(ÇALIŞAMADIM).Dershaneye de gitmedim.Aynı sınıfta okuduğum bir arkadaşım 3 sene FİNAL dershanesine gitti ve YGS'de 165 aldı ve takıldı çocuktan herkes ümitliydi.Neyse Durum böyle olunca ben yukarıda da anlattığım gibi maalesef ki çalışamayarak girdiğim YGS'de 400K oldum.LYS'de ise MF-1 177,MF-2 176,MF-3 178 ve MF-4 179 Puanla 300K oldum.Malum barajı geçemedim.Hocalarımın felan hep söylediği sen farklısın çalışsan çok iyi yaparsın keşke düz anadoluda olsaydın çok iyi yapardın felan diyorlardı ama çalışmadım yukarıdaki durumlardan dolayı.Birde okulda Anadolu Meslek'te 1. ve Düz Anadolu'da YGS Puanında çok şaşırtıcı bir şekilde okul 2.si oldum ve Yıl sonunda yine okul 2.si oldum.Bu arada Y-YGS 1(EK PUANLI BAŞARI SIRASI) ise 17700.Neyse arkadaşlar tecrübeli ve bu işten anlayan dostlarım ailemle görüştüm ve mezuna kalmaya karar verdim.Hedefim LYS 20-30K arası YGS İlk 2-5K tabi çalışırsam duruma göre sizin tavsiyelerinizle daha iyide olabilir.Neyse arkadaşlar çalıştımı okuduğumu anlayan ve ders çalışmayı çok seven bir öğrenciyim bu sene artık okulda yok stajda yok bomboş kaldım sabah 06:00 da başlasam gecelere kadar planlı ve düzenli çalışma gerçekleştireceğim sizce ne zaman başlamalıyım ve nasıl başlamalıyım ben çalışmaya başlamayı Ağustos ortaları gibi düşünüyorum.PC ve Telefon alışkanlığım hiç yok kız arkadaşım vs.de yok.Arkadaşlar matematik ve geometri temelim hiç yok tabi işlemler rasyonel sayılar felan anlıyorum yani diğerlerinide çalışsam hemen kaparım.Sizden ricam YGS de mattan 35+ LYS'de ise 35-40+ zira geometride lys 20+ yapmam lazım buna uygun bana matematik ve geometriyi temelden herşeyiyle hata yaptırmadan öğretecek kaynak tavsiyesi istiyorum.Antrenman 1'i biraz çözmüştüm bu sene biraz ama başlardan 10-15 sayfa sonra bıraktım herkes karakök 0 serisi ve simetri 1 herşeyiyle sana mat ve geoyu öpretir hatta fulle yakın yaparsın dediler ama ben bu foruma güveniyorum siz daha iyi bilirsiniz üstadlar anlattığım gibi yardımcı olabilir misiniz?
    ÜSTADLAR DİĞER DERSLERDENDE BÖYLE TEMELDEN BANA HERŞEYİYLE ÖĞRETECEK KAYNAK TAVSİYESİNDE BULUNABİLRSİNİZ.....(F-K-B TÜRKÇE SOSYAL VS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeqRenT -- 12 Temmuz 2015; 11:27:23 >

• 450 puanla meslek lisesine girmeyi nasıl başardın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

450 puanla meslek lisesine girmeyi nasıl başardın ?

Kardeşim sorma ya hep bu ek puandan dolayı oldu çok pişmanım gittim saf gibi çok programlı anadolu lisesi seçtim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeqRenT

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam öyle antremanlarla mat ile karekok sıfır ile fulle yakın yapamazsın. ama bunları bitirmen lazım . ant matı boşver karekok sıfır mat geo bitir. ama en kısa sürede bitirmeye bak bunlarla ugrasırsan anca 10 net yaparsın. ardından fem simetri mat ve birey a geo al .bunlarıda hızlıca bitirdikden sonra fem konu özetli soru bankası veya karekok soru bankasını bitir. konu özetlinin teknofemde çözümleri var karekokun yok ona göre al ama karekok konu özetliden daha iyidir soru kalitesi olarak. daha sonra denemelere başla geometri çözmeyi asla bırakma her gün 20 soru felan çöz en az türkçede keza öyle her gün çözmen gerek.Bunlar bugünden itibaren 3-4 ayda bitirmen gerek sadece ygs kısmı bu.Ygs'yi oturttukdan sonra lys simetrileri bitir ygsden önce femin lys mat beyaz soru bankası var zor degil kolayda degil tam pekiştirmelik bir kitab ygsden önce bunu kesin bitir ygsden sonra karekök lys soru bankası bitirip denemelere aban. bu sınavda önemli olan hız ve pratiklik. ocakdan itibaren denemelere başlaman lazım günde bir deneme kesin son ay günde 2 deneme felan çöz.

fen derslerinde bu yaz ygs kimyayı hızlı şekilde bitirmeye bak netlerini artırır basit bir ders zaten +10 net garanti.biyolojiyi palme konu anlatımı ile lys simetriden götür sonra palme soru bankasını bitir fen bilimleri yıldız seriside iyi
    fizik en zor fen derslerinden biri temeli olmayan için. özel ders alabiliyorsan al bunda fazla tavsiye veremiyecegim çünkü benimde en büyük sıkıntılarımdan biri ama karaagaç yayınları güven ygs konu anlatımlıya iyi diyorlar
    lys kimya ygsden sonra halledilecek gibi degil. 3 ay yetersiz bir süre kesinlikle ygsden önce abanman lazım en azından organige kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: seekandestroy

hocam öyle antremanlarla mat ile karekok sıfır ile fulle yakın yapamazsın. ama bunları bitirmen lazım . ant matı boşver karekok sıfır mat geo bitir. ama en kısa sürede bitirmeye bak bunlarla ugrasırsan anca 10 net yaparsın. ardından fem simetri mat ve birey a geo al .bunlarıda hızlıca bitirdikden sonra fem konu özetli soru bankası veya karekok soru bankasını bitir. konu özetlinin teknofemde çözümleri var karekokun yok ona göre al ama karekok konu özetliden daha iyidir soru kalitesi olarak. daha sonra denemelere başla geometri çözmeyi asla bırakma her gün 20 soru felan çöz en az türkçede keza öyle her gün çözmen gerek.Bunlar bugünden itibaren 3-4 ayda bitirmen gerek sadece ygs kısmı bu.Ygs'yi oturttukdan sonra lys simetrileri bitir ygsden önce femin lys mat beyaz soru bankası var zor degil kolayda degil tam pekiştirmelik bir kitab ygsden önce bunu kesin bitir ygsden sonra karekök lys soru bankası bitirip denemelere aban. bu sınavda önemli olan hız ve pratiklik. ocakdan itibaren denemelere başlaman lazım günde bir deneme kesin son ay günde 2 deneme felan çöz.

fen derslerinde bu yaz ygs kimyayı hızlı şekilde bitirmeye bak netlerini artırır basit bir ders zaten +10 net garanti.biyolojiyi palme konu anlatımı ile lys simetriden götür sonra palme soru bankasını bitir fen bilimleri yıldız seriside iyi
    fizik en zor fen derslerinden biri temeli olmayan için. özel ders alabiliyorsan al bunda fazla tavsiye veremiyecegim çünkü benimde en büyük sıkıntılarımdan biri ama karaagaç yayınları güven ygs konu anlatımlıya iyi diyorlar
    lys kimya ygsden sonra halledilecek gibi degil. 3 ay yetersiz bir süre kesinlikle ygsden önce abanman lazım en azından organige kadar

Üstad şimdi bu dediğin kitaplara ağustos ortaları gibi çalışmaya başlasam YGS'de her dersten 35+ yapabilir miyim?Keza LYS'de öyle

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    O zaman geniş kaliteli ve hedefime ulaştıracak bir liste hazırlayalım yarın alışverişe gidiyorum arkadaşlar...
  • quote:

O zaman geniş kaliteli ve hedefime ulaştıracak bir liste hazırlayalım yarın alışverişe gidiyorum arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    en geç agustos başında başla.mat ve geo karekok sıfırı hızlı bir şekilde bitir. hocam temel olmadıgı için sıkıntı +35 yüksek bir hedef .feni sakın aksatma
  • quote:

en geç agustos başında başla.mat ve geo karekok sıfırı hızlı bir şekilde bitir. hocam temel olmadıgı için sıkıntı +35 yüksek bir hedef .feni sakın aksatma

Hocam şimdi ilk öne mat ve geo karakök 0 alıyorum bitiriyorum sonra fem simetri mat 1 ve fem beyaz konu anlatımlıyı bitiriyorum sonra ne yapmam lazım bana geniş bir kaynak listesi yazarmısın hedefim için bu arada fen temelim biraz var ygsde 20 D 5 Y gelmişti ama olsun herşeyi temelden garanti almam lazım durumu anlamışsındır hoca şimdi listeyi hazırlarmısın bana sana güveniyorum
  • quote:

quote:

Hocam şimdi ilk öne mat ve geo karakök 0 alıyorum bitiriyorum sonra fem simetri mat 1 ve fem beyaz konu anlatımlıyı bitiriyorum sonra ne yapmam lazım bana geniş bir kaynak listesi yazarmısın hedefim için bu arada fen temelim biraz var ygsde 20 D 5 Y gelmişti ama olsun herşeyi temelden garanti almam lazım durumu anlamışsındır hoca şimdi listeyi hazırlarmısın bana sana güveniyorum

Alıntıları Göster
    mat geo sıfırdan sonra simetri ondan sonra fem konu özetli soru bankası çöz konu anlatımlısını degil. geoda ise birey a bitir pekiştirmek için ondan sonra orta şeker bir kaynak çözersin ygs için yeter bunlar.

mat 2 de konuyu netten çalış bence çok kaliteli adamlar var behzat rasuli nejder kirpi gibi.onun dışında lys fem mat 2 simetri seti gayet iyi. ygsden önce femin beyaz soru bankası ygsden sonra karekök soru bankası bitirirsen +35 gelir matdan

ygs kimyada fem simetri,güvender konu anlatım kitabı yada palme konu anlatım bunlardan birini alman kafii üstüne palme ygs soru bankasını kesin çöz +10 net kesin garanti.

lys kimyada simetri iyi anlatıyor üstüne çözümleri olan bir soru bankası bitir ygsden önce tekinay lys kimya gibi cdli çözümü var yada femin ygs lys karışık kimya kitabı gibi beyaz olan.organigi ygsden önce çap yayınlarının organik kimya 1 diye bir kitabı var bu kitab çok iyi ama ikinci kitabı iyi degil birinci kitabı bitir ygsden önce yeter sana ygsden sonra fem lys kimya simetriden organik kimya çalış üstüne palme organik kimya soru bankasını bitir.

biyolojide en iyi yayın palmedir soru kalitesi olarak. konuları lys simetriden çalış derim üstüne palme soru bankası iyi gider

fizik benimde sıkıntı ne yapacagım bilmiyorum finalin mustafa başer fizik kitabı iyi diyolar sarı bir kitab

ygs lys için önemli olan konuları bir an önce bitirip denemelere geçmen ve seri şekilde deneme çözmen. sınavı denemeler kazandırır o yüzden en kısa sürede bitirmeye çalış konularını. sınava 2 ay kala konu eksigin kalmasın. agustosda başlarsan ocaga kadar yetişir gibi ondan sonra full deneme ve cografya +lys mat kimya çalışırsın.

• quote:

quote:

Sınava girmedim ama sorun acil olduğu için cevap veriyorum.

Eğer çözeceksen karekök matematik sıfır ve güvender kolay geometri alıp bitirebilirsiniz. Ama ben matematikte direk simetri den başlayabileceğini düşünüyorum. Gidip incelemen daha iyi olur.

Simetri den sonra fem konu özetli mat1 çöz. Lys için de simetri matematik lys setini al.

-Karekök Matematik sıfır
    -Simetri YGS matematik
    -Fem konu özetli mat1

-Güvender kolay geometri
    -Sonraki kitabı seviyene göre alırsın

-LYS Simetri Biyoloji
    -Palme biyoloji A-B, soru bankası

-Ygs Türkçe kaynağı. Hepsi aynıdır simetri alabilirsin.

-LYS Fem simetri matematik
    -Bilfen soru bankası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenghover -- 12 Temmuz 2015; 23:56:03 >

• Takip 11 de olsam ayni stresi yasiyoz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kjkszpjmr2

Takip 11 de olsam ayni stresi yasiyoz
    Tamam arkadaşlar bu konuda aklınıza gelen kaynakları paylaşabilirsiniz sizin yardımınız sayesinde bu işten iyi bir başarı çıkaracağımı düşünüyorum konu her zaman güncel kalacaktır.Teşekkürler Üstadlar...
  • Arkadaşlar Acil Kaynak tavsiyelerine ihtiyacım var durumu anlattım üstadlar hedefe ulaştıracak bir liste hazırlar mısınız?Allah Rızası için yardımcı olun lütfen...
  • SeqRenT kullanıcısına yanıt
    UP
    UP
    UP
  • quote:

UP
    UP
    UP
    Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz?Bu forumda gereksiz şeylere trollemelere mesaj atılıyor biz yardıma muhtacız cevap yok!!!
    YAZIK...
  • Anlaşılan temel 0 ama kafa var. Gunde düzenli ve disiplinli 300-400 soryla olur ama tahminim max 2 hafta böyle calisrsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: lhaykol

Anlaşılan temel 0 ama kafa var. Gunde düzenli ve disiplinli 300-400 soryla olur ama tahminim max 2 hafta böyle calisrsn

Neden kardeş 2 hafta?
    Bu arada evet maalesef temel 0 ama çok hırslıyım kaynak tavsiyesinde bulunur musun?Sen tecrübeli gibisin üstad yardım eder misin?
    kac gundur calısıon soyle bakam
    Terzi kendi sokugunu dikemiyor maalesef ama bende mezuna kaldim bu sene kafamda fende palme mat ve geoda karekök var. Kardeşim günde 300-400 soru kolay değil heleki senin durumda olan biri için çünkü herkes sana zor kaynaklri söylüyor benim dediklerimde kolay değil heleki karekök zor ama kalitelidir. Sen bu kaynaklardan 300 soru cozersen suanki bilginle bunun anca 80-90 tane soruyu rahat cozersin çözemediğin sorular birikince bıkkınlık ve isteksizlik olur (bende böyle olmuştu) ama sana Dediklerimi yarısını yapsan ilk 50-60kdasin benden demesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: lhaykol

Terzi kendi sokugunu dikemiyor maalesef ama bende mezuna kaldim bu sene kafamda fende palme mat ve geoda karekök var. Kardeşim günde 300-400 soru kolay değil heleki senin durumda olan biri için çünkü herkes sana zor kaynaklri söylüyor benim dediklerimde kolay değil heleki karekök zor ama kalitelidir. Sen bu kaynaklardan 300 soru cozersen suanki bilginle bunun anca 80-90 tane soruyu rahat cozersin çözemediğin sorular birikince bıkkınlık ve isteksizlik olur (bende böyle olmuştu) ama sana Dediklerimi yarısını yapsan ilk 50-60kdasin benden demesi

Yarısını yapsan derken hocam ? Hedef 20K!!!
    Buna göre tavsiye verir misin?Tabiki önce hemen temel lazım okuduğumu çabuk anlar ve kaparım hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.