Şimdi Ara

2017 Astra mı Leon mu Golf mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
10.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Estal

Hocam ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim, tavsiyeniz üzerine 308 i de gidip inceleyeceğim. 208 kullandım 1 hafta kadar, beğenmemiştim. Ancak 308 e şans vereceğim:)
    Astra için opc ya da dynamic paket düşünüyorum hocam.

Rica ederim hocam ne demek 208 ile 308 arasında en az 1 gömlek fark var. Test sürüşüne çıkın. Sizi cezbedeceğinden şüphem yok. Astra OPC güzel bir seçenek performans düşkünüyseniz iyi bir seçenek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Astra da 2016'da yilin otomobili secildi. Listedeki butun arabalari yazmissin bunu yazmamissin. Art niyetli ve subjektifsiniz.

Hocam inanın bilgim yoktu olsa yazardım. Sezarın hakkı sezara Bu yaz aracımı satıp Dynamic Astra almak için aracımı satışa çıkardım. Astra fiyatları çok uçuk olduğu için vazgeçtim. Yani elime fırsat geçse 308 e tercih edeceğim nadir araçlardan biri

• Leon'un sportif alçak sürüş pozisyonunu ve koltuklarını, kolları tam destekleyen kapı içi ve orta konsol bölümlerini çok beğeniyorum, tam budur işte demişliğim vardır içinde. Hatta Golf ticari araç gibi geliyor Leon'dan sonra. Fakat yola çıkınca işler her anlamda çok değişiyor, hem konfor hem sürüş dinamiği olarak. Golf çok daha derli toplu alet Leon'a göre, trim sesi fazlalığı da can sıkıcı.

Astra'da da çok kuru süspansiyon var, 17 jantlarla öyle takır tukur giden araba eskaza 18'lerle falan nasıl yürür düşünemiyorum. Fakat arabanın gerisi bence mükemmel, motor performansı-donanım-fiyat dengesi, özellikle çok doğru çalışan direksiyon, ESP'ya sırtını dayamamış son derece mekanik yol tutuş, sağlam şanzıman, genel kullanışlılık tasarım vs. Tereddütsüz Astra alırdım ben. Daha klasik, daha konfor odaklı tarz isterseniz Golfte olur yaşına rağmen, Leon ise bence caddeci adam arabası.

• Astra opc almayı düşünüyorum, bildiğim kadarıyla opc 18 jant. Sizce cok sorun yaşar mıyım hocam ?

• Herkes astra leonu parçalar demiş de 0 100 leri arasında bir salise fark var yakıt olarak leon daha az yakıyor görünüyor?

Nasıl üstünlük bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekose53

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Ekose53

Astranın dengi leon değil golftür. Tsi act motor olsa belki leon olabilirdi ama dizelde astra tavsiye ederim.

Astra golfün dengi değil ama golften sonraki en iyi 2. Seçenek. Leon golfe çok uzak. Golfün kalitesi ve ergonomisi bambaşka.

Dengi değil demek astraya haksızlık olur hocam motor ve yol tutuş gibi konularda golften daha iyi bence.

ben de kötü demedim, golf'ten sonraki tercihim astra olurdu dedim. ama motorunun daha iyi olması (daha iyi mi bilmiyorum) onu golf'ün dengi yapmaz. genel kalite ve ergonomi olarak astra golf'ten geride. sırf sportif görünüm katmak için yapılan arka tavanının eğimli yapısı bile benim için rahatsız edici, ferahlık algısını düşürüyor. bunun dışında genel kalite olarak c sınıfında premiumları çıkarırsan golf'ün rakibi gerçekten yok.

• Astra.
  • Öncelikle 1.4T Astra K dinamik kullanıcısıyım objektif değerlendireceğime söz veriyorum.

Hocam seçiminiz benzinli-otomatikten yana olsa Leon derdim hafif olduğu ve şanzıman farkı sebebiyle biraz daha hızlı Astra'dan. Fakat iş dizele gelince C sınıfında Astra rakipsiz konuma geliyor. Yani tek rakibi i30 ama onu dahil etmek, üzmek istemem .

Gerek donanımı, gerek performansı sebebiyle ben olsam Astra'yı seçerdim. Golf için sanırım Comfortline donanımı düşünüyorsunuz yazmamışsınız ama. Astra ile yanyana koyunca birçok donanım eksiğini görebilirsiniz bu seçmemeniz için önemli bir etmen.

Astra'da sizi üzebilecek tek şey boya hassasiyeti. Kapıyı açıp sert şekilde bir yere değdirdiğinizde mesela hemen boya gider oradan rötüş gerektirir. Başka da bir sorunuz varsa alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

C segmentin kralı Megane varken Astra ve golf gitsin kumda oynasın !

Astra 1.6CDTI AT 136bg 320Nm, 0-100 9.7sn

Megane 1.5dCi EDC 110bg 250Nm, 0-100 12.3sn

Kıral çıplak...

Herşey beygir,tork,saniye değil ...

Değil deee...

Diğer taraflardan bakınca da öyle ezici bir üstünlüğe sahip değil.
    Savunduğun ve abarttığın araba da, normal bir "araba işte"...

Astra Megane karşısında, kumda oynasın demişsin? Toplama baktığında, kumda oynayan ancak Megane olur.

Kıral mıral hikaye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 7 Eylül 2017; 19:52:1 >

• Leon düşünmezdim bile.Fiyat avantajından başka numarası yok benim için.

Benzinli için Golf Dizel için Astra K Alırdım.
  • quote:

Dizel otomatik olacak ise; Golf/Leon 110bg 250Nm 1.6TDI ve yarı otomatik sorunlu şanzıma yerine, 136bg 320Nm Aisin tam otomatik Astra, akar gider...

Astra daki şanzıman Aisin değil eski nesil tam otomatik güç ve performans kaybı bayağı var. Krankta 136 beygir güç var ama ve Lastiklerden 118 beygir civarı alınıyor.

• Beklentinize göre seçim yapın derim..

Iç mekan kaliteli olsun,işcilik hataları gormeyeyim,astraya nazaran daha az trim sesi olsun,daha çok elektronik oyuncak olsun (hayalet gosterge,yeni buyuk multimedya ekrani vb) diyorsaniz golf.

Yok bunlar bana lazim degil yol tutuşu,sürüş ozellikleri daha iyi bir araç olsun,daha az titresim olsun,daha güçlü olsun,arka diz mesafesi daha geniş olsun diyorsaniz astra..

Ikiside üzmez ama astrada trim sesi biracik çok malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Herkes astra leonu parçalar demiş de 0 100 leri arasında bir salise fark var yakıt olarak leon daha az yakıyor görünüyor?

Nasıl üstünlük bu?

Cahillik ustunlugu o :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emurat

quote:

Dizel otomatik olacak ise; Golf/Leon 110bg 250Nm 1.6TDI ve yarı otomatik sorunlu şanzıma yerine, 136bg 320Nm Aisin tam otomatik Astra, akar gider...

Astra daki şanzıman Aisin değil eski nesil tam otomatik güç ve performans kaybı bayağı var. Krankta 136 beygir güç var ama ve Lastiklerden 118 beygir civarı alınıyor.

Eski nesil olsa da şanzımanı Aisin firması üretiyor.

2017 Astra mı Leon mu Golf mü?

• 308 in her şeyi iyi olsada arka Diz mesafesi çok kötü. Bir gün esin dostun binse rezil kepaze olursun. Geçen 4 kişi leon dizel otomatik ile 400 km yaptık. arkası gayet geniş. Performans da çok çok iyi. 250 tork ama gayet iyi gidiyor. Rampada 80 den 140 Ä çıkışı İnanılmaz seri yapıyor. En dolu 2017 modeldi. Dsg idi sikinti çıkar mı bilemem. Golf 6 tsi bana o vermedi. 100 km sürdüm benzinli olduğundan mi ne çok çok fark göremedim. Astra yi bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Golf > Astra > Leon
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    O zaman örneğin Peugeot Eat ve Bmw Zf deki gibi yeni nesil tam otomatik değil diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

308 in her şeyi iyi olsada arka Diz mesafesi çok kötü. Bir gün esin dostun binse rezil kepaze olursun. Geçen 4 kişi leon dizel otomatik ile 400 km yaptık. arkası gayet geniş. Performans da çok çok iyi. 250 tork ama gayet iyi gidiyor. Rampada 80 den 140 Ä çıkışı İnanılmaz seri yapıyor. En dolu 2017 modeldi. Dsg idi sikinti çıkar mı bilemem. Golf 6 tsi bana o vermedi. 100 km sürdüm benzinli olduğundan mi ne çok çok fark göremedim. Astra yi bilmiyorum.

Konunun üzerine iyi denk geldi bugün başıma geleni anlatayım. 1 günlük Şanlıurfa ya kaçamak yaptık. Aile ve arkadaşlarla beraber. Arabaya bugün 6 yetişkin 1 çocuk bindi. Arkayı dörtledik. Şehir içinde dolaştık bir kaç yere uğradık eve döndük. Arka tarafın dar olmasının nedeni bagaj hacmini arttırmak için arka koltukların daha öne çekilmesi. Bagaj hacminde sınıfının lideri Ayrıca 308 le Leonun koltukları bir değil. Koltuklar 308 e göre ince ve basit duruyor. Leonun koltukları ile polo ve ibizanın koltukları aynı kalibre ve kalitede. Leonun dolu versiyonlarındaki alacantara kumaş opsiyonlu versiyonu hariç koltuklar kalitesiz.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    1.6 BlueHDi gibi bir motor varken piyasada, hakikatten objektif bir yazı yazmışsınız görünüşe bakılırsa :)

• 308 fena araç değil ancak şu gerçek bir araç da sadece 0-100 ve bütçeden ibaret değil, bu sınıfta golf konuşur düşmanlarının tek argümanı tok kapı sesi ve desege patlıyordan ibaret. İki versiyon golf 7 kullanmış ve segmentte tüm araçları deneyimlemiş, 308'i almaktan şans eseri vazgeçmiş biri olarak bunu rahat söyleyebilirim. Golfte sizi sürpriz beklemiyor, ferah, konforlu, ön taraf adına segmentinin üzerinde hissettiren bir araç bekliyor. Premium araçlarda bile golfteki küçük detaylar ne yazık ki yok, herkes iki kaplama diyor ama kapı içi kaplama golfün marka hiyerarşisinde abisi olan a3'de bile yok. Golfte tek sıkıntı a3'e göre ön göğüste daha fazla parça olmasından dolayı trim sesine elverişlilik ki ilk golfünü 75.000'de satmış biri olarak söylüyorum insan gibi kullanırsanız onlar da trim sesi yapmıyor, 75.000'de sattığım golf 7 1.6 tdi'da trim sesi yoktu. Yalıtım anlamında leon epey kötü ki internete bakarsanız herkes leonlara yalıtım yapıyor, astra burun farkıyla daha iyisi diyeyim, golf bu konuda ikisinden de ön taraf adına çok ileride, arka taraftaki kapılarda yalıtım yok ne yazık ki ihtiyaç duyuyor, 308 ise golf ile yakın biraz daha geride bir yalıtıma sahip.

Tüketim 105'lik golf çok az yakıyordu artık 115 var biraz daha fazla yaktığı söyleniliyor. 308 en az yakan olacak, tartışmasız biçimde. Konu dizel olunca leonda kilo olarak golf ile bir miktar fark var haliyle tüketim de ona göre olacak, astra meselesine gelince beygir gücü gereği daha çok tükettiği bilinen bir şey
    Kısaca tüketim 308>leon>golf>astra olacak.

Konfor, süspansiyon konusunda golf>308>astra>leon

Hacim konusunda
    Leon>astra>golf>308 olacak ilk üşü epey yakın ancak 308 özellikle arka yaşam alanında corsadan daha dar, bunu göz önünde bulundurun, arka taraf b segmenti.

İşlevsellik konusunda yakınlar ancak 308 klima işlevlerini ekranda bulundurmakta haliyle sürüş sırasında işlevsiz kalıyor.

Gösterge konusunda golf makyajlı highline ile hepsinin fersah fersah ötesinde, grafikler çok iyi ve o ekrana her bilgiyi sığdırabiliyorsunuz.

Yol tutuş konusunda dizel olunca başka benzin olunca başka diyorum, astranın artık torsiyon oluşu da gözden kaçmasın.

Dizelde
    308>Astra>golf>leon

Benzinde(1.4 tsi'a göre)
    Golf>308>astra>leon

Şahsi kanaatlerim bunlar, dizelde astra motoru daha sessiz bu arada, golf dizel özellikle tsi kullanırsanız traktöre biniyormuşum dedirtir, dışarı verdiği ses evlere şenlik zaten. Kalite derseniz şu örneği verelim, aracın gidip bagaj kapağını açın, alt zemin malzemesi nasıl kalın mı, ince mi? Tutamaç nasıl? Astra'da uyduruk bir ip vardı diye hatırlıyorum. O keçeyi kaldırdıktan sonra stepne çevresine bakın hangilerinde çıplak metal görüyorsunuz? Kalite buralarda ortaya çıkar, bu yılda kaputta amortisörden kaçınan araç çok. Küçük ama mide bulandırıcı detaylar araçtan yavaş da olsa soğutur bu yılda arka tarafta klima kanalından yoksun astra ve 308 gibi, yahut torpido gözüne kaplamadan geçtim bir ışığı çok gören astra gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 8 Eylül 2017; 0:08:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.