Şimdi Ara

2017 Astra mı Leon mu Golf mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
10.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 model Seat Leon kullanıyordum 3 yıldır, aracımı yenilemek maksadıyla sattım. Şimdi yine C sınıfı hb bir araba alacağım. 0 almayı düşünüyorum. Dizel otomatik olacak araba, bu kesin. Astra opc ile Leon arasında kaldım, ancak acaba golf mü alsam diye de düşünmeye başladım açıkçası. Sizin önerileriniz nedir? Araç dizel ve otomatik olacak kesin olarak dediğim gibi, ancak 2. el için mantıklı önerileri de dikkate alabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

• 308 fena araç değil ancak şu gerçek bir araç da sadece 0-100 ve bütçeden ibaret değil, bu sınıfta golf konuşur düşmanlarının tek argümanı tok kapı sesi ve desege patlıyordan ibaret. İki versiyon golf 7 kullanmış ve segmentte tüm araçları deneyimlemiş, 308'i almaktan şans eseri vazgeçmiş biri olarak bunu rahat söyleyebilirim. Golfte sizi sürpriz beklemiyor, ferah, konforlu, ön taraf adına segmentinin üzerinde hissettiren bir araç bekliyor. Premium araçlarda bile golfteki küçük detaylar ne yazık ki yok, herkes iki kaplama diyor ama kapı içi kaplama golfün marka hiyerarşisinde abisi olan a3'de bile yok. Golfte tek sıkıntı a3'e göre ön göğüste daha fazla parça olmasından dolayı trim sesine elverişlilik ki ilk golfünü 75.000'de satmış biri olarak söylüyorum insan gibi kullanırsanız onlar da trim sesi yapmıyor, 75.000'de sattığım golf 7 1.6 tdi'da trim sesi yoktu. Yalıtım anlamında leon epey kötü ki internete bakarsanız herkes leonlara yalıtım yapıyor, astra burun farkıyla daha iyisi diyeyim, golf bu konuda ikisinden de ön taraf adına çok ileride, arka taraftaki kapılarda yalıtım yok ne yazık ki ihtiyaç duyuyor, 308 ise golf ile yakın biraz daha geride bir yalıtıma sahip.

Tüketim 105'lik golf çok az yakıyordu artık 115 var biraz daha fazla yaktığı söyleniliyor. 308 en az yakan olacak, tartışmasız biçimde. Konu dizel olunca leonda kilo olarak golf ile bir miktar fark var haliyle tüketim de ona göre olacak, astra meselesine gelince beygir gücü gereği daha çok tükettiği bilinen bir şey
    Kısaca tüketim 308>leon>golf>astra olacak.

Konfor, süspansiyon konusunda golf>308>astra>leon

Hacim konusunda
    Leon>astra>golf>308 olacak ilk üşü epey yakın ancak 308 özellikle arka yaşam alanında corsadan daha dar, bunu göz önünde bulundurun, arka taraf b segmenti.

İşlevsellik konusunda yakınlar ancak 308 klima işlevlerini ekranda bulundurmakta haliyle sürüş sırasında işlevsiz kalıyor.

Gösterge konusunda golf makyajlı highline ile hepsinin fersah fersah ötesinde, grafikler çok iyi ve o ekrana her bilgiyi sığdırabiliyorsunuz.

Yol tutuş konusunda dizel olunca başka benzin olunca başka diyorum, astranın artık torsiyon oluşu da gözden kaçmasın.

Dizelde
    308>Astra>golf>leon

Benzinde(1.4 tsi'a göre)
    Golf>308>astra>leon

Şahsi kanaatlerim bunlar, dizelde astra motoru daha sessiz bu arada, golf dizel özellikle tsi kullanırsanız traktöre biniyormuşum dedirtir, dışarı verdiği ses evlere şenlik zaten. Kalite derseniz şu örneği verelim, aracın gidip bagaj kapağını açın, alt zemin malzemesi nasıl kalın mı, ince mi? Tutamaç nasıl? Astra'da uyduruk bir ip vardı diye hatırlıyorum. O keçeyi kaldırdıktan sonra stepne çevresine bakın hangilerinde çıplak metal görüyorsunuz? Kalite buralarda ortaya çıkar, bu yılda kaputta amortisörden kaçınan araç çok. Küçük ama mide bulandırıcı detaylar araçtan yavaş da olsa soğutur bu yılda arka tarafta klima kanalından yoksun astra ve 308 gibi, yahut torpido gözüne kaplamadan geçtim bir ışığı çok gören astra gibi.
    Ben astra yı savunmuyorum. Beyaza sarı deyip benim görüşüm böyle sizine diyorsunuz. Bu eleştiri veya görüş belirtme degil ki.

Cihazın göğsünde doğru düzgün tuş bile yok. Araçta tuş karmaşası var demek görüş belirtme değil, kötü bir espiri olur anca.

Bence de cevaolp vermeyin çünkü cevap verebileceğiniz bir durum yok.
  • 308i şiddetle tavsite ederim. Dizel otomatik olarak şu anki en iyi motor şanzıman kombinasyonuna sahip. Sessizliği konforu ve kaliteside diğer artıları.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2015-boyasiz-cam-tavan-kor-nokta-uyari-dizel-otomatik-allure-ful-453098260/detay

Şöylede ikinci elde örnek ilan bırakayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her nekadar sevmesemde Golf C segmentinde üst sırada bir araç ve vw ninde özen gösterdiği bir model. Fakat bu ikilemde yıllardır yüzü çok az değişen golf yerine ben astra K yı önde tutarım. Evet tam mükemmel değil belki ufak tefek pürüzleri var.
    ama öncelikle tipini daha güzel buluyorum. şanzıman desen tam otomatik motor desen 136 hp 320nm devir/dak .

led matrix farlarıyla beraber alıp keyifle binilir diyorum.
  • Astranın dengi leon değil golftür. Tsi act motor olsa belki leon olabilirdi ama dizelde astra tavsiye ederim.

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Hocam peugeot ya girmek pek istemiyorum açıkçası. malzeme kalitesi çok kötü geliyor bana. biraz da fransız ön yargısı sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekose53

Astranın dengi leon değil golftür. Tsi act motor olsa belki leon olabilirdi ama dizelde astra tavsiye ederim.

Astra golfün dengi değil ama golften sonraki en iyi 2. Seçenek. Leon golfe çok uzak. Golfün kalitesi ve ergonomisi bambaşka.

• Peugeot kullanıcısı olarak
    1.Astra
    2.308

diyorum ve diğerlerini listeye bile dahil etmiyorum. Dsg olması ve parasının hakkını vermemesi sebebiyle. Kalitelimi evet orasını tartışılmaz.

308 deki şanzıman Astra da olsa varya of ki ne of.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Leon FR mi Golf 6 mı?
    9 yıl önce açıldı
    Astra mı Golf mü
    4 yıl önce açıldı
    Astra J kasa mı egea mi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dizel otomatik olacak ise; Golf/Leon 110bg 250Nm 1.6TDI ve yarı otomatik sorunlu şanzıma yerine, 136bg 320Nm Aisin tam otomatik Astra, akar gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: Ekose53

Astranın dengi leon değil golftür. Tsi act motor olsa belki leon olabilirdi ama dizelde astra tavsiye ederim.

Astra golfün dengi değil ama golften sonraki en iyi 2. Seçenek. Leon golfe çok uzak. Golfün kalitesi ve ergonomisi bambaşka.

Dengi değil demek astraya haksızlık olur hocam motor ve yol tutuş gibi konularda golften daha iyi bence.

• Ben de şiddetle 308 tavsiye ediyorum bir 308 sahibi olarak. Kafanızdaki eski peugeot algısını unutup bir inceleyin derim ki geçen ay bayi elinde kalmış 2016 dizel otomatik active donanım 308 i 87 ye bırakıyorlardı. Bence tam f/p arabası. Astrayı da test ettim sahipleri alınmasın ama bence çöp denmese bile yakın. Test arabasında acaip trim sesleri geliyordu. Kullanımı zevksizdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

C segmentin kralı Megane varken Astra ve golf gitsin kumda oynasın !

Astra 1.6CDTI AT 136bg 320Nm, 0-100 9.7sn

Megane 1.5dCi EDC 110bg 250Nm, 0-100 12.3sn

Kıral çıplak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

C segmentin kralı Megane varken Astra ve golf gitsin kumda oynasın !

Astra 1.6CDTI AT 136bg 320Nm, 0-100 9.7sn

Megane 1.5dCi EDC 110bg 250Nm, 0-100 12.3sn

Kıral çıplak...

Herşey beygir,tork,saniye değil ...

• Estal E kullanıcısına yanıt
    Benim kadar kimse önyargılı olamazdı, forumda çok tartışmışlığımda var fakat 308i kullanınca bütün önyargım yerlebir oldu. Hayırlısı olsun...

• astradaki motor şu an türkiyede satılan c sınıfı araçlarda en güçlü 1.6 dizel motor, 320 tork nere 250 tork nere
  • 308 sahibi olarak belirtmek istediğim bir kaç nokta var. 2013 yılında Yeni kasa Golf yılın otomobili seçildi. 2014 te ise 308 seçildi. Yani Golften aşağı bir yanı olsaydı Golfle yükselen çıta aşağıya çekilmezdi. İç malzeme kalitesi olarak sınıfın en kaliteli malzeme ve en şık görünümlü arabalardan biri olduğuna iddiaya girerim. Şu ana kadar arabama binen tek bir kişi bile içini eleştirmedi. Bırak eleştirmeyi hayran kaldılar. Sadece SMEG+ ekrandan şikayetçiyim. Sert dokunmatik panel yerine yumuşak dokunmatik panelli bir ekran olsaydı keşke. Leon 308den hiç bir anlamda üstün değil. Açılır cam tavan opsiyonu hariç.

Opel astraya gelirsek enjoy ve enjoy plus paketleri malzeme kalitesi bakımından 308 in gerisinde. Dynamic ve üstü paketlerde malzeme kalitesi hemen hemen aynı. İç tasarım şık değil. Makyajlı EAT8 şanzımanlı 308 i bekleyin derim. Bekleyemem derseniz ve sadece bunların arasından bir seçim yapmak isterseniz. En dolu hayalet göstergeli ve cam tavanlı golf almak isterdim. Highline Golf alamıyorsanız tercihiniz Dynamic Astra olsun. Leonu seçeneklerden çıkarmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 28 Ekim 2017; 21:52:13 >

• Moueson kullanıcısına yanıt
    evet değil bariz kalite farkida var örneğin bagajindan su almiyor megan gibi dikiz aynasi düşmüyor cakmakliga takilan aletler klima sigortasini attirmiyor misal

Daha sayayim mi cekilecekmisin?

• Ekose53 E kullanıcısına yanıt
    Onda golf var boşuna tartışmayın onla

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim, tavsiyeniz üzerine 308 i de gidip inceleyeceğim. 208 kullandım 1 hafta kadar, beğenmemiştim. Ancak 308 e şans vereceğim:)
    Astra için opc ya da dynamic paket düşünüyorum hocam.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Astra da 2016'da yilin otomobili secildi. Listedeki butun arabalari yazmissin bunu yazmamissin. Art niyetli ve subjektifsiniz.

• elegantt E kullanıcısına yanıt
    Bende de golf var hocam

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.