sıcaklık HI hocam en yüksekte oluyor. Foront yazan tuşa da basıyorum, en yüksek fanda ön cama vurduruyor havayı ama ön cama hiç hava gitmiyor. |
2017 audi aracımdaki problem (2. sayfa)
-
-
Sıcaklık hi olursa tabiki buğuyu çözmez boşuna evham yapmışsınız
Hiç fronta falan basmaya gerek yok. Hava yönlendirmesini en yukarı oka alın yani insan figüründe yüze doğru vursun gövdeye doğru değil. Ac ye basın ve sıcaklığı LO ya alın. Göreceksiniz anında buğuyu çözecek. Siz buğuyu çözmek için yanlış sıcaklığı seçmişsiniz kısaca
Ha bunu yaptığınız halde çözmüyorsa tekrar belirtin. Ön cama hava vermeyecek bi bozuntu yoktur araç daha 2017 model onun fanı yönlendirmesi bozulmaz hemen -
diger tum ayarlar ne olursa olsun bugu cozme tusuna basinca (b9 da front yok, cam simgesi ile birlikte max var) olabilecek en kisa surede cozecek sekilde (klima acik, soguk, max fan, tum hava cama vs) sekilde zaten ayarlar. bugu cozmeyi kapatinca eski haline doner.
ayrica bugudan bagimsiz olarak otomatik klimayi hi veya low da kullanmak otomatik klimaya ihanet oluyor :)
-
Hocam kışın ortasındayız, 34 yaşındayım yaklaşık 14 yıldır arabam var her aracımda bu şekilde kullanıyorum. MAX (FRONT) açtığınızda anında çözer sıcaklığın ne olduğunun önemi yok. benim aracım da ekim kasım gibi bu şekilde çözüyordu. Artık net çözmüyor. dün tanıdığım bi oto elektrikçiye götürdüm o da baktı, çok net şekilde yüz modunda hava üflemiyor. Göğüse ve ayağa ayarladığımda veriyor.
-
dediğiniz gibi front var. ve bu şekilde de çözmüyor hocam. Kış havalar soğuk, genelde arabada da 2 çocuk (6 ve 1) olunca hızlı ısıtmak için HI açıyorum sonrasında 25 26 ya ayarlıyorum.
-
tabi canım, zaten eskiden klima olmayan araçlarda ön cam hep buğulu oluyordu(!)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 13 Şubat 2023; 11:21:12 > -
Camlara hava vurmuyorsa o başka. Oraya üfleyen klapeye getirmiyor mu acaba hava yönlendirmesi? Bu durumda camlara hava vurmuyorsa klima arızası bile çıkar normalde cihaza bağladığınızda.
Camlara hava vermeye ayarladığınızda elinizle kontrol ettiniz mi vurmuyor mu parmaklarınıza hava? Hiç vurmuyorsa sorun mekanik gözüküyor -
Ön camların ordan hiç hava vurmuyor hocam ilginç olan bu klima yönlendirme motoru 1 adet o da arızalı ise ayağa ya da göğüse ayarladığımda doğru yönlendiriyor havayı -
Ön cama hiç vurmuyorsa o zaman klapeyi yönlendiren motorda bi sıkıntı var demektir. Klimanızla havayla alakası yok o halde. Bu normalde cihaza bağlandığında klima paneliyle motorlarıyla ilgili tarama yapıldığında cihazda görünmesi lazım
Arabanın yol bilgisayarına herhangi bi hata düşürmez bu cihazla görülebilir. Yönlendirme klapelerinde sorun mutlaka arıza gösterir çünkü cihazda
Geçmiş olsun yine de gösterebildiğiniz her yere gösterin çünkü ön cama hiç vurmuyorsa göğüs bile sökülmeye kadar gidiyor diye biliyorum. -
-
Havayı dışarıdan aldır ve ön cama ver. Yada ön cam buğu çözücü düğmeye bas. Cam buğu çözülmüyorsa ya içerideki gırtlak hortumlarda sorun var yada vanada.
Bu ozon temizliği dediğin nasıl yapılır bilmemde boru falan yerinden çıkmış yada delinmiş olabilir -
Yönlendirme motoru bozuk diyorum ben, B8 Passat'larda da kronik problemdir. Buğu çözme tuşuna basınca başka ayara falan gerek yok otomatik çözmesi lazım. Ön cama hava gitmiyor sizde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X