Şimdi Ara

2017 audi aracımdaki problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle depremden uzak yakın etkilenen herkese çok geçmiş olsun. 2017 audi a4 aracım ön cam buğu çözmüyor. sanki ön cama hiç hava üflemiyor gibi buğuda en ufak bir hareketlilik olmuyor. elimi tuttuğumda da hava gelmiyor gibi. Ön menfezlere ya da ayağa verdiğimde sıcak hava veriyor ama ön cama vermiyor sanki. 60 bin bakımına yetkili servise verdiğimde ozon temizliği yaptılar klima sistemine. Ondan sonra olduğunu düşünüyorum. bununla alakası olabilir mi? sonbaharda buğuyu çözdüğüne eminim.

• Bu bilgiyi nereden duydunuz? Buğu denen şey araç içinde bulunan su buharının soğuk yüzeylerde yoğunlaşmalıdır. İçeride ıslak bir şey yoksa klima olmadan da gayet rahatça bugu giderilebilir. 1. Metod soğuk hava vurmak. Cama soğuk hava verilirse iç dış sıcaklık dengeleneceği için camda bugu oluşamaz. Ancak bu yönteme gerek olmaz. Kaloriferden gelen sıcak hava cama verildiğinde yoğunlaşan su buharı tekrar buharlaşır ve bugu ortadan kalkar. Klima kullanıldığında içerideki nem klima kompresorunde toplanır ve aracın altından sıvı olarak tahliye edilir. Bu da en basit su buharı giderme yöntemlerinden birisidir. Ancak tekrar ediyorum. Sağlıklı çalışan bir kalorifer sistemi var ise klima açmadan buhar oluşumu rahatça engellenir.

• camdaki buğuyu sadece kalorifer çözmez, aynı anda klima motoru da devrede olmalı. yani klima açıkken klima kompresörünü devre dışı bırakan eco düğmesine basmayın. buğuyu çözen kalorifer değil klima sistemidir. eğer yine buğu çözülmüyorsa polen filtresi tıkanmıştır, filtreyi değiştirin.

• Ön cama hiç hava üflemiyorsa eğer klape motorunda arıza durumu söz konusu olabilir.

• nebel N kullanıcısına yanıt

eco değil AC ON hocam. 60 bin bakımını 250 km önce yaptırdım yetkili serviste

• senged kullanıcısına yanıt

Ben de bundan şüpheleniyorum ama motor bozuk olsa ayağa ya da göğüse yönlendirmenin de çalışmaması gerekmez mi?

• turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Klimada sıkıntı var gibi , klima açıksa ayağa verdiğinizde de buğunun çözülmesi lazım ben hep ayağa veririm buğu gidermek için ve gider
  • zeybek1982 kullanıcısına yanıt

Hocam kışın dışarısı soğuk araç içerisi sıcak, ayağa vs verdiğimde buğu yokken bile anında buğu oluşuyor ısı farkından. Bu her aracımda böyle oldu.

Hocam sıcaklık/soğuklukla alakası yok, sıcak da üflese soğuk da üflese , içersi sıcak da olsa soğuk da olsa AC açıksa içerdeki hava en geç 15-20 saniyede buğu kalmaz i. Klima havayı kurutur mantığı budur. Sizin sorun bence klimanızda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 10 Şubat 2023; 14:8:32 >

Teşekkür ederim ilk önce klima gazını kontrol ettireyim. 10 gün önce bakıma soktum aslında klima gazı eksik olsa ya da bir arıza olsa kontrol etmiş olmaları lazım. Bir de ozon temizliği yapıldı serviste o klimaya zarar vermiş olabilir mi? ya da klima gazına. Çünkü 1 2 ay önce buğu çözdüğüne eminim aracın.

Bakımda klimaya bakmazlar, polen filtresine bakarlar kirliyse değiştirirler en azında hyundai servisinde bu şekilde.
    Yağmurlar yeni başladı havalar nemli olöaya başladı öncesinden farketmemiş olabilirsiniz.
    Ozon temizliği hk. bilgim yok

Teşekkürler hocam sağolun

• AC acik olsun olmasin hava gelmesi lazim, eger camlara verdiginizde fan enson kademedeyken bile hava gelmiyorsa havalandirma sisteminde bir sikinti vardir. Bende 2018 Mondeo var AC acmasam bile fan hizini arttirarak buhuyu cozebiliyorum kolay bir sekilde.
    Ac on ve sadece camlara üfleyen konuma alıyorsunuz burda tamam

Peki sıcaklık ne alemde ? Lo kısmına kadar düşürün yada 18-19 derece yapın öyle deneyin o bile çözmesi lazım

Ayrıca bunların hiçbirine gerek yok klima panelinde "FRONT" yazan bi düğme vardır illaki ona bastığınızda buğuyu çözmek için maksimum çalışır

Yine çözmüyorsa klima gazını boşalttırıp tekrar doldurtun
  • merhabalar. buğu çözme ile ilgili digital klimalı aracımın yaptıklarını paylaşıyorum.

1. arabayı ilk çalıştırdığınızda hemen klima klapeleri yönlendirme yapmaz. az bekleyince dişlileri kırmamak için yön değiştiriyorlar diye biliyorum.
    2. buğu çözme tuşuna basınca hemen devreye girip buğu muğu bırakmadan alması lazım.
    3. eger araba içerisinde su sıvı varsa böyle buğulanmalar vs daha fazla oluyor diye biliyorum. bagajda ıslaklık ne bileyim kışın halı paspas kullanıp halıları ıslak bırakmakla artan bir durum diye biliyorum.
  • Polen filtresini takarken yerine oturtamamış olabilirler mi? Megane 4'de öyle olunca sağ tarafa hiç hava gitmiyor belki Audi'de de ön cama gitmiyordur.

• Merhaba,
    Eğer hava üflemediğine eminseniz kalorifer kazanında bir sorun oluşmuş olabilir. Torpidonun altında bulunur. Ayaklara, ön konsola ve camlara hava buradan gider.

Kazandaki klepenin kapalı kaldığını ya da klepe motorunun arıza yaptığını düşünebiliriz. Bu klepeleri kalibrasyon yapabilirsiniz. İnternette araştırırsanız bir kaç düğmeye aynı anda bastığınızda klepeler kendini kalibre eder. Belki sorun düzelir.

Akla gelen diğer bir olasılık ise ön camda bazen yağ gibi bir tabaka birikiyor. Yani araç içindekilerin nefesinden ön camda yağlanmaya şahit oldum. Klima bu yağı alamıyor. Camsil gibi alkollü bir temizleyici ile camı içten silip temiz olduğundan emin olmalısınız.
  • Şöyle bir şey var denenebilir

Sezgin aktasyoutube
    Volkswagen Golf passat digital klima resetleme nasıl yapılır.
    https://www.youtube.com/shorts/8AhUpZ2k60Y
  • nebel N kullanıcısına yanıt

Bu bilgiyi nereden duydunuz? Buğu denen şey araç içinde bulunan su buharının soğuk yüzeylerde yoğunlaşmalıdır. İçeride ıslak bir şey yoksa klima olmadan da gayet rahatça bugu giderilebilir. 1. Metod soğuk hava vurmak. Cama soğuk hava verilirse iç dış sıcaklık dengeleneceği için camda bugu oluşamaz. Ancak bu yönteme gerek olmaz. Kaloriferden gelen sıcak hava cama verildiğinde yoğunlaşan su buharı tekrar buharlaşır ve bugu ortadan kalkar. Klima kullanıldığında içerideki nem klima kompresorunde toplanır ve aracın altından sıvı olarak tahliye edilir. Bu da en basit su buharı giderme yöntemlerinden birisidir. Ancak tekrar ediyorum. Sağlıklı çalışan bir kalorifer sistemi var ise klima açmadan buhar oluşumu rahatça engellenir.

• @cricet hocam sizin attığınız video @individual sizin söylediğiniz resetleme (kalibrasyon) olayını çok araştırdım. Ama benim aracın tuşları dokunmatik gibi, bu videodaki kalibrasyon benim arabada çalışmıyor.

Camda yağ gibi tabak değil hocam bugün elektrikçiye göstedim ön cama hiç hava gelmediğini söyledi kazanda ya da klepe motorunda olduğunu düşünmüyorum. çünkü ayağa ve göğüse yönlendirme sorunsuz çalışıyor ama ön cama verdiğimde hiç hava gelmiyor.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Şuan en mantıklı yaklaşım, bu olabilir hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.