Şimdi Ara

2017 LG TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG’nin Nano Cell teknolojili 2017 SUPER UHD TV serisi göz alıcı renkleri, Dolby Vision destekli Aktif HDR özelliği ve minimalist tasarımlarıyla üst seviye UHD TV’lerin standartlarını belirliyor.

Bugüne kadarki en gelişmiş renk artırıcı LCD panel teknolojisini kullanan LG Electronics, LCD TV’lerin görüntü kalitesini yeni bir seviyeye taşıyan Nano Cell teknolojili SUPER UHD TV'lerini (SJ9500, SJ8500 ve SJ8000 modelleri), Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2017'de tanıttı.

LG’nin Nano Cell teknolojili üçüncü nesil LG SUPER UHD TV serisi, en gerçekçi görüntüleri daha geniş bir izleme açısıyla sunarken oldukça ayrıntılı ve isabetli renkler üretebiliyor. LG'nin tüm SUPER UHD TV modelleri, Dolby Vision özellikli Aktif HDR teknolojisi sayesinde çoklu HDR formatlarını da görüntüleyebiliyor. Böylece tüm kullanıcılar yüksek kalitede HDR içeriklere istedikleri gibi erişebiliyorlar. LG SUPER UHD TV’lerde bulunan en yeni sürüm kullanıcı dostu webOS Smart TV platformu, güçlü ses özellikleri ve her modelin kendine has estetik tasarımı sayesinde, kullanıcılar ihtiyaç ve beklentilerine uyacak mükemmel TV’yi bulmakta hiçbir zorluk çekmeyecekler.

Nano Cell LCD ekranların yaklaşık bir nanometre çapındaki eşit boyutlu parçacıkları kullanarak oluşturduğu ayrıntılı ve isabetli renkler, Quantum Dot ekranlar da dâhil olmak üzere diğer tüm TV'lere göre daha geniş bir izleme açısından görülebiliyor. Nano Cell'li LG SUPER UHD TV'ler, doğrudan ekranın karşısından veya 60 derecelik bir açıdan izleyenler fark etmeksizin herkese tutarlı renkler ve aynı kalitede görüntüyü sunuyor.

Nano Cell, aşırı ışık dalga boylarını emerek, ekranda görüntülenen renklerin saflığını arttırıyor ve etkileyici sonuçlar elde ediyor. Bu ışık emme özellikleri, LG'nin yeni LCD ekranlarının farklı renkleri çok daha hassas bir şekilde filtrelemesine ve her rengin orijinal içerik üreticisi tarafından tasarlandığı gibi görüntülenmesine olanak tanıyor. Örneğin, geleneksel TV'lerdeki yeşil renkler, sarı veya mavi gibi diğer renk dalga boylarıyla karışarak soluklaşıyor, sonrasında ise sarımsı veya açık mavi tonlara dönüşüyor. LG Nano Cell teknolojisi renk solması, görüntü ve renk bozulması gibi sorunları önemli ölçüde azaltıyor. Nano Cell teknolojisi, yoğun ışıklı ortamlarda dahi yüksek görüntü kalitesini korumak için ekran parlaklığını azaltabiliyor.

Hollywood'un görüntü ve renk uzmanı Technicolor da LG'nin Nano Cell SUPER UHD TV'lerinin mükemmel görüntü kalitesini onaylıyor. Technicolor, sinema profesyonellerinin sanatsal beklentilerini karşılayacak seviyede bir görüntü kalitesi sunmak için LG ile yeni bir ortaklığa imza atıyor. Bu sayede evde film izlemeyi seven kullanıcılar, Technicolor'un, 100 yıllık tecrübesini yansıttığı ve SUPER UHD TV'lerinde mümkün olan en doğru renkleri sunmak için tasarladığı Technicolor Expert Mode ile keyifli bir deneyim yaşayacaklar. Bu ortaklık, LG'nin 4K TV'lerinin mevcut etkileyici renk üretim teknolojilerini temel alarak, Hollywood stüdyolarının çoğunluğu tarafından benimsenen Technicolor'un yüksek standartlarıyla tutarlı olan en canlı renkleri sunmayı hedefliyor.

LG'nin yeni Nano Cell teknolojili TV'leri, daha parlak ve daha keskin görüntüler sunmak için geliştirilen ULTRA Parlaklık teknolojisini kullanıyor. Yeni ürün ayrıca Dolby Vision™, HDR10 ve Hybrid Log Gamma veya HLG gibi çeşitli HDR formatlarını da destekliyor. Bu çok yönlü özellikler SDR içeriklerin görüntü kalitesini yükselten yeni bir HDR Efekti ile de güçlendiriliyor. HDR Efekti ile kare kare işlenen SDR görüntülerdeki belli alanların parlaklık ve kontrast oranları artırılıyor ve daha hassas görüntüler elde ediliyor.

LG SUPER UHD TV’ler BT.2020 desteği ve ürettikleri bir milyardan fazla renk seçeneği ile birlikte Aktif HDR ve Dolby Vision desteği ile donatıldı. Bu sayede daha parlak görüntüler ve daha ayrıntılı gölgeler sunmak üzere tasarlanan yeni nesil HDR içerikleri de görüntüleyebiliyorlar. Aktif HDR özelliği ise HDR görüntülerin kare kare işlenmesine ve gerektiğinde dinamik verilerin eklenmesine olanak tanıyor. Bu işlem sayesinde LG SUPER UHD TV’ler orijinal HDR içeriklerin dinamik ya da statik olması veya meta veri içermemesi fark etmeksizin en iyi görüntüyü sunuyorlar.

Tüm premium LG TV serisi en yeni webOS Smart TV platformunun kolay kullanım özellikleriyle oldukça kullanıcı dostu hale geliyor. LG webOS 3.5 geliştirilmiş Sihirli Kumanda ve yeni Sihirli Link özelliği ile daha kolay kontrol ve daha hızlı erişim sağlamak için çeşitli geliştirmeler de sunuyor. İzleyiciler, uzaktan kumandadaki tek bir düğmeye basarak Netflix ve Amazon gibi favori hizmetlere anında erişebiliyor ve birçok eğlenceli 4K içeriğe kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Yeni Sihirli Link tuşu, favori içeriği bulmak ve ekrandaki oyuncu ve karakterler hakkında bilgilere erişmek için hızlı bir geçiş sunuyor. İzleyiciler geliştirilmiş Sihirli Zoom ile ekranın herhangi bir bölümüne yakınlaşıp kayıt yapabiliyorlar. Ayrıca USB bağlantısıyla bir cep telefonu veya PC'ye de bağlanabilen LG SUPER UHD TV’lerle göz kamaştırıcı 360 derece VR içeriklerin de tadını çıkarabiliyorsunuz. Sihirli Kumanda’yı kullanan izleyiciler, daha fazla ayrıntı görebilmek için görüntüyü herhangi bir yönde hareket ettirebiliyor veya kaydırma tuşuyla yakınlaştırıp uzaklaşabiliyorlar.

LG SUPER UHD TV’nin Ultra Slim tasarımı ve şık standı, en ince noktası yalnızca 6.9 mm olan 55 inç’lik SJ9500 modeline benzersiz şekilde havada süzülüyormuş görüntüsü veriyor. LG SUPER UHD TV, sehpa üzerinde ya da duvarda olması fark etmeksizin her eve güzellik katıyor.
    LG Ev Eğlence Bölümü Başkanı Brian Kwon konuyla ilgili şunları söyledi: "LG'nin tescilli Nano Cell teknolojisine sahip 2017 SUPER UHD TV serimiz, ekran teknolojisinde yaptığı atılımla LCD TV deneyimini diğer tüm ürünlerden çok daha farklı bir düzeye taşıyor. Nano Cell, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için LG'nin ekran teknolojilerinin sınırlarını nasıl zorladığının en açık göstergesidir

• Türkiyeye gelecek seriler modeller belli olmuştur kesin Hangi modeller var bilgisi olan varmı acaba?
  • Daha belli olmadı Mayıs ayında belli olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg 2017 model nano cell teknoloji kullandığı tv modeli olan 49sj800v 4500 tl ye kadar düşmüş fiyatı.Belki damada aşağılara iner.Bu tv yi alıp kullanan var mı acaba.Özellikle bir alt serideki 770 ve 850 serilerindeki maçlardaki banding olayı baya şikayet konusu olmuştu.Bunda da aynı sorun varmıyor acaba.

• LG'nin 4k'da yaptıgı uyanıklıktan sonra bir daha lg tv almamaya karar verdim tavsiye de etmem. Benim gibi kaç kişi düşmüş bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unbelievable7

LG'nin 4k'da yaptıgı uyanıklıktan sonra bir daha lg tv almamaya karar verdim tavsiye de etmem. Benim gibi kaç kişi düşmüş bu duruma.

Hocam ne gibi uyanıklık yaptı ,lg baktığım modeller arasında o yüzden soruyorum

• panama P kullanıcısına yanıt
    4k yayınlarda 30p, 60p diye bir olay varmış. Biz trt4k'yı izlemek için açtığımızda fark ettik bu durumu. Televizyonu alırken sormustuk tüm 4k yayınları izleyebilir miyiz diye evet izlersiniz demişlerdi lg 49ub830v almıştık.

Sonra başımıza bu konudaki aynı olay birebir gelmişti :https://eksisozluk.com/lg-4k-tvnin-4k-yayini-desteklememesi--5386521

Meğer bunlar 4k' için asıl gerekli olan 60p yerine 30p koyuyorlarmış tv'lere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2014 SONY 3D TV
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unbelievable7 kullanıcısına yanıt
    Ona Çakma 4K denir. Sadece 60p değil HDMI 2.0 girişi olmalı, HEVC kodek desteği olmalı. Bunlar yoksa 3840x2160 çözünürlüklü TV dir aldığınız.Hiçbir şekilde 4K değildir.
    Bu yüzden dava açıp mahkeme kararı ile suratlarına çarptım çakma 4K TV yi.
  • turoktr kullanıcısına yanıt
    İşin kötüsü biz bunları tv'yi aldıktan 2 yıl sonra fark edebildik sebebi trt'nin 30p yayından 60p'ye geçtiğinde bizim 2.yılımız olmuştu öyle fark edebilmiştik.

Yanıltıldık satın alırken, teknosa elemanı bizi yanılttı izlersiniz 4k tv sıkıntı olmaz demişti. Bu 30p 60p farkından bahsetmemişti.

Mahkemeye falan vermedik ama siz kazandınız mı sonuç ne olmuştu?
  • Unbelievable7 kullanıcısına yanıt
    Kazandık.TV yi suratlarına çarptık derken iade edip paramızı,gecikmesini mahkeme masraflarını ve avukatlık ücretini kuruşuna kadar ödediler.

Ben de 2014 başlarında aldım.Aynı kandırmaca ve yalanlarla.Hemen farkına varamadık zira TRT 4K 2015 Mart ayında başladı.Yayınlar başlayınca ses var görüntü yok radyo gibi LG yi aradık efenim yazılımla falan düzeltilecek.3-4 güncelleme geldi ama 4K yayınlar yine yok.3 ay öyle geçti.Sonra biraz bastırınca "TV nizin sadece paneli 4K yı destekler tuneri desteklemez demeye başladılar.Ama yazılımla düzeltecez dediniz dedim.Biz öyle birşey demedik demeye başladılar.Ulan tel.kayıtları var.Dinletemedik.Kısaca "aptal" yerine koymaya kalktılar.
    Meğerse TV 30p imiş.Ayrıca 60p olması da yetmez HDMI 2.0 olmalı ve HEVC desteği olmalıymış.
    Tabi bunların hiçbiri yok bizim TV de. Netten indirdiğim hiçbir HEVC kodekli filmi açamıyor cihaz.

Bir de demezler mi efenim 4K uydu alıcı alırsanız 4K yayınları seyredersiniz?!!
    Ulan satarken böyle bir şey demediniz.Buna şarta bağlı kullanım denir ve baştan belirtilmediği için hukuka aykırı. Üstelik faturayı da 4K diye kestiniz.Yani nereden tutsan elinde kalıyor.

Hadi anlaşalım madem öyle 4K uydu alıcıyı siz verin ya da yurtdışında bu hatayı telafi için kit takılıyormuş 700 TL civarı, o kiti getirtip takın.Ben de kabul edeyim dedim.

Cevap:Olumsuz. Öyle bir uygulamamız yok dediler.Yani Türk tüketicisi salaktır demeye getirdiler.
    Bunları yargılamada aynen anlattık.Yaptığım yazışmaları aldığım cevapları,çektiğim ihtarnameyi hakimin önüne koydum.Ha bir de delil CD si hazırladım açılmayan 4K yayınlar,oynamayan HEVC kodekli filmler,yazışmalar,4K fatura vs.
    Karşıma satıcı firma ve üretici LG nin avukatları çıktı.Bir de garanti süresinin bitimine 4 gün kala açmıştım davayı.Beni kötü niyetle suçladılar.Ama "gizli ayıp" kavramıyla davayı açtığım için bu durum ispatlanırsa 2 yıllık garanti süresi bitse bitse 5 yıl içinde "gizli ayıp" iddiasıyla tüketici mahkemesine böyle bir dava açılabilir.Bunu bile avukatlar bilmiyorlar.:)

Sonuçta davayı kazandık ve 2 yıl 7 ay kullandığım TV yi iade edip bedelini %50 fazlasıyla geri aldık.Ama yetmez! Daha bitmedi işim!
    Şimdi mahkeme kararıyla birlikte LG firmasını Bakanlığa şikayet edeceğim yanlış beyanla yetersiz ürün sattıkları için.

Ya doğru dürüst iş yapacaklar ya da defolup gidecekler benim ülkemden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 16 Haziran 2017; 1:44:27 >

Yeni modellerin hepsi 60p mi hocam?

tv bedelini nasıl %50 fazlasıyla aldınız hocam faiz mi talep ettiniz ?

gözünüz aydın bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlaveten yargılama gideri,avukatlık masrafları vs. toplamda bedelin yaklaşık %50 fazlasına denk geldi.
  • LG 43UH610V Model almayı düşünüyoeum aynı sorun var mı acaba tavsiye eden var mı arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bende 2011 aralık ta aldıgım lg garantisi bittikten sonra bulutlanma oldu tv de hala osekilde kullanıyorum.elimde fatura yok sadece aldıgıma dair teknosa dan yazı alabilirim.bende dava acsammı kazanırmıyım diye düşünüyorum.2.280 tl ye almıstım o zaman en üst modeldi.dava acsam ne kadarını geri alırım acmaya degermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Kazandık.TV yi suratlarına çarptık derken iade edip paramızı,gecikmesini mahkeme masraflarını ve avukatlık ücretini kuruşuna kadar ödediler.

Ben de 2014 başlarında aldım.Aynı kandırmaca ve yalanlarla.Hemen farkına varamadık zira TRT 4K 2015 Mart ayında başladı.Yayınlar başlayınca ses var görüntü yok radyo gibi LG yi aradık efenim yazılımla falan düzeltilecek.3-4 güncelleme geldi ama 4K yayınlar yine yok.3 ay öyle geçti.Sonra biraz bastırınca "TV nizin sadece paneli 4K yı destekler tuneri desteklemez demeye başladılar.Ama yazılımla düzeltecez dediniz dedim.Biz öyle birşey demedik demeye başladılar.Ulan tel.kayıtları var.Dinletemedik.Kısaca "aptal" yerine koymaya kalktılar.
    Meğerse TV 30p imiş.Ayrıca 60p olması da yetmez HDMI 2.0 olmalı ve HEVC desteği olmalıymış.
    Tabi bunların hiçbiri yok bizim TV de. Netten indirdiğim hiçbir HEVC kodekli filmi açamıyor cihaz.

Ulan satarken böyle bir şey demediniz.Buna şarta bağlı kullanım denir ve baştan belirtilmediği için hukuka aykırı. Üstelik faturayı da 4K diye kestiniz.Yani nereden tutsan elinde kalıyor.

Hadi anlaşalım madem öyle 4K uydu alıcıyı siz verin ya da yurtdışında bu hatayı telafi için kit takılıyormuş 700 TL civarı, o kiti getirtip takın.Ben de kabul edeyim dedim.

Cevap:Olumsuz. Öyle bir uygulamamız yok dediler.Yani Türk tüketicisi salaktır demeye getirdiler.
    Bunları yargılamada aynen anlattık.Yaptığım yazışmaları aldığım cevapları,çektiğim ihtarnameyi hakimin önüne koydum.Ha bir de delil CD si hazırladım açılmayan 4K yayınlar,oynamayan HEVC kodekli filmler,yazışmalar,4K fatura vs.
    Karşıma satıcı firma ve üretici LG nin avukatları çıktı.Bir de garanti süresinin bitimine 4 gün kala açmıştım davayı.Beni kötü niyetle suçladılar.Ama "gizli ayıp" kavramıyla davayı açtığım için bu durum ispatlanırsa 2 yıllık garanti süresi bitse bitse 5 yıl içinde "gizli ayıp" iddiasıyla tüketici mahkemesine böyle bir dava açılabilir.Bunu bile avukatlar bilmiyorlar.:)

Sonuçta davayı kazandık ve 2 yıl 7 ay kullandığım TV yi iade edip bedelini %50 fazlasıyla geri aldık.Ama yetmez! Daha bitmedi işim!
    Şimdi mahkeme kararıyla birlikte LG firmasını Bakanlığa şikayet edeceğim yanlış beyanla yetersiz ürün sattıkları için.

Çok iyi yapmışsınız tebrik ederim.

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Yazı alacağınıza onlarda kayıtlı faturanın tasdikli bir suretini alın.Fatura alışverişi kanıtlayan asli belgedir.
    Yanlız vermeleri kendileri için de riskli,zira davayı LG aleyhine açabileceğiniz gibi satıcı firma aleyhine de açabilirsiniz.
    ben görüştüm ne vereceklerini bilmiyorum ama tv yi ordan aldıgımı dair kanıt olarak kagıt vereceklerini söyledi.fatura veya benzeri birsey.mahkemeye basvursam kazanma sansım yüzde kac.ve degermi.yoksa tv yi binliraya satcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Hocam öncelikle tebrik ederim. Bende bir teknoloji mağzasında çalışıyorum pc bölümünde ancak sizin söylediğiniz bu olayı arkadaşlarıma sorduğumda onlarda şaşırdı hatta lg pramatörünün bile haberi yok olaydan. Şimdi asıl sorum şudur bende geçtiğimiz ağustos ayında Lg 49UH600V trde sadece evkurda satılıyor. 2600 Tl'ye almıştım. Ancak özelliklerinde
    Ürün özellikleri aşağıda ki gibi

Marka LG
    Model 49UH600V
    Ekran Çözünürlüğü 3840 x 2160
    Görüntü Kalitesi 4K (UHD)
    Ekran Tipi LED
    Ekran Boyutu 49" (124 cm)
    Smart Tv Var
    Dahili Uydu Alıcı Var
    Görüntü Tarama Hızı 1000Hz
    Wi-Fi Var
    USB Var
    HDMI Var
    Ethernet(LAN) Var
    CI Yuvası Var
    Üretici Garantisi (yıl) 2

Ancak bir çok 4k indirdiğim flimi izliyemediğimden şüpelenmiştim. Şimdi senin açmış olduğun konuyla beraber iyice araştırıp iade etmeyi düşünüyorum. özelden bilgilerini paylaşırsanız sevinirim çünkü alırken satan arkadaşa 4k'yı ballandıra ballandıra anlatıyordu. Tv'nin kodunu google yazarsanız evkurda hala 4k diye satılıyor.

• Vay arkadaş yaa 55 ekran tv ler arasında LG de düşündüğüm modeller arasındaydı
    Şimdi bu haberden sonra biz ne alacağız? ne izleyeceğiz
    Şu anda ne kullanıyorsunuz peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 23 Haziran 2017; 0:19:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.