Arkadaşlar merhaba, Bu zamana kadar hep BMW kullandım. VAG grubuna ait tek aracım 2015 model Superb 2.0 TDI olmuştu.
Eskiden ayda 3-4bin km yol yapardım, o yüzden dizeldi.Ama artık hep şehir içi bindiğim için şu partikul filtre muhabbetinden epey sıkıldım.Satıp benzinli araç almayı planlıyorum. Şuan aklımda tek araç 20. TFSI 2017 yada 2018 model Audi A6 Quattro var.
Bu modelle ilgili 1-2 video dışında bilgi bulamadım. Eski TFSI modeller gibi yağ yakma ve bu zamanla artma problemi hala var mı? Bu sorun artık güncellendi mi? Kronik problem olarak nelere dikkat etmem gerekir. BMW araçlarımı götürdüğüm özel servis ustam aynı zamanda Audi,Porsche felanda bakıyor. "Ben olsam benzinli Audi bakmam, tamamen şans işi.Alacaksan TDI dizel motorlu al" dedi. Bende dizel almak istemiyorum.
Bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.
Buralar ölmüş.Eskiden konu açardık 1 saate kalmaz 10 kişi yazardı.Şimdi in cin top oynuyor.
2.0 değil ama 2016 model 1.4 tfsi avant kullanıcısıyım ve araçtan çok memnunum. Audi benzinli motorlarda sıkıntılar 2012 ve öncesi 1.8 ve 2.0 motorlarda vardı, mevcut 245 ve 252 hp motorlarda bir sıkıntı duymadım ben. Şanzımanlar da yağlı kavrama ve torka dayanıklı 7 ileri. O nedenle bence bir sıkıntıları yok hatta ben de bütçeyi denkleştirebilsem 2.0 tfsi quatro a6 avanta geçmeyi düşünüyorum. A4 b9 konusu bile çok sessiz son zamanlarda o nedenle buralardan pek bir şey beklememek lazım.