Şimdi Ara

2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
803
Cevap
21
Favori
105.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huseyingulbani

quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

Imkansizdir depo doluyken ortalama 380 km yol yapilir yaziyor benim ekranda. Sehir ici kisa mesafe kullaniminda

O zaman sizde bir problem var şöyle söyliyim tamam depo full doluyken 1000 KM imkansız benzinli yeni araçta. Ama full'leyince 380 KM gösteriyorsa ondada bir problem vardır. Ben ortalama depoyu 248 liraya fulluyorum ve ortalam yol bilgisayarında 600-700 arası gösteriyor ortalama tabi bu değer tam değil yanlış.

Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Her benzin aldığınızda ortalama yakıt tüketimi değerlerini sıfırlarsanız benzinlikten çıkınca ilk 100 metre araç ortalama ne kadar yakarsa kalan km yi buna göre hesaplar.Yani ilk 100 metreyi yokuş yukarı çıkarsanız ortalama değer 15-20 litre olarak gözükür.Araçta bu değer üzerinden ortalama kat edilebilecek mesafeyi gösterir.Ortalama değer düştükçe yapılacak yol uzar. Ben 0,9 otomatik aracımı bayiden alır almaz 300 km yola gittim. 100 km sabit hızla (sadece iki kere kısa süreli 130-140) eco mod S&S açık halde 6,5 litre yaktı. 1000 km yapmak imkansız değil bence fakat vites 5 düz yolda 70-80 km hızla 'belki' mümkün olabilir.Ama 100 km sabit hızla 5 litre yi tutturmak zor iş.

• Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Her benzin aldığınızda ortalama yakıt tüketimi değerlerini sıfırlarsanız benzinlikten çıkınca ilk 100 metre araç ortalama ne kadar yakarsa kalan km yi buna göre hesaplar.Yani ilk 100 metreyi yokuş yukarı çıkarsanız ortalama değer 15-20 litre olarak gözükür.Araçta bu değer üzerinden ortalama kat edilebilecek mesafeyi gösterir.Ortalama değer düştükçe yapılacak yol uzar. Ben 0,9 otomatik aracımı bayiden alır almaz 300 km yola gittim. 100 km sabit hızla (sadece iki kere kısa süreli 130-140) eco mod S&S açık halde 6,5 litre yaktı. 1000 km yapmak imkansız değil bence fakat vites 5 düz yolda 70-80 km hızla 'belki' mümkün olabilir.Ama 100 km sabit hızla 5 litre yi tutturmak zor iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrterekli

quote:

quote:

Imkansizdir depo doluyken ortalama 380 km yol yapilir yaziyor benim ekranda. Sehir ici kisa mesafe kullaniminda

O zaman sizde bir problem var şöyle söyliyim tamam depo full doluyken 1000 KM imkansız benzinli yeni araçta. Ama full'leyince 380 KM gösteriyorsa ondada bir problem vardır. Ben ortalama depoyu 248 liraya fulluyorum ve ortalam yol bilgisayarında 600-700 arası gösteriyor ortalama tabi bu değer tam değil yanlış.

Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Her benzin aldığınızda ortalama yakıt tüketimi değerlerini sıfırlarsanız benzinlikten çıkınca ilk 100 metre araç ortalama ne kadar yakarsa kalan km yi buna göre hesaplar.Yani ilk 100 metreyi yokuş yukarı çıkarsanız ortalama değer 15-20 litre olarak gözükür.Araçta bu değer üzerinden ortalama kat edilebilecek mesafeyi gösterir.Ortalama değer düştükçe yapılacak yol uzar. Ben 0,9 otomatik aracımı bayiden alır almaz 300 km yola gittim. 100 km sabit hızla (sadece iki kere kısa süreli 130-140) eco mod S&S açık halde 6,5 litre yaktı. 1000 km yapmak imkansız değil bence fakat vites 5 düz yolda 70-80 km hızla 'belki' mümkün olabilir.Ama 100 km sabit hızla 5 litre yi tutturmak zor iş.

Çok çok zor iş ki şunu söyliyim araca yeni benzin aldığınızda tüketim azalmıyor yani örnek veriyorum benim tüketimim 8.8 litre benzin aldığımda bu tüketim düşmüyor aynı şekilde devam ediyor ve benim şuan yakıt tüketimi 8.8 gözüküyor hiçte düşmedi nedense sürekli 8.8de anlamsız bir şekilde.

• quote:

0.9 otomatik 10- 14 litre kisa mesafede. Uzun yolda 7 litreyi gordum. Arac 400 km de. Sizin rakamlar iyi

Benim şuan tükeyim 8.8 şehir içi, uzun yala daha çıkmadım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çok çok zor iş ki şunu söyliyim araca yeni benzin aldığınızda tüketim azalmıyor yani örnek veriyorum benim tüketimim 8.8 litre benzin aldığımda bu tüketim düşmüyor aynı şekilde devam ediyor ve benim şuan yakıt tüketimi 8.8 gözüküyor hiçte düşmedi nedense sürekli 8.8de anlamsız bir şekilde.

Zaten farkındaysanız benzin aldıktan sonra yakıt tüketimi değerini sıfırlarsanız dedim. Sıfırlamazsanız en son sıfırlamanızdan bu güne dek olan ortalama yakıt tüketimi değerini gösterir.Bu durumda benzin aldığınızda 8,8 üzerinden bir depo ile kaç km yol gideceğinizi gösterir.

• NightmareII N kullanıcısına yanıt
    aracın fabrika verisi ş.dışı 4,7 lt zaten. bu değer 70 kg tek sürücü ile stabil ortamda baştan sona sabit hız ile 100 km de katedilen labaratuvar tüketimidir
    sizin 5 kişi full bagaj ile 95 km hız + nadirde olsa 130 km hız ve aracın yeni olması itibariyle 5 lt gerçekten mantıklı değil. ya sizin hesabınızda yada dacia verilerinde bir yanlış var. benim fikrim 0,9 benzinli araç ile 5 kişi full bagaj 5 lt zor.
  • huseyingulbani H kullanıcısına yanıt
    Evet 0.9 benzin otomatik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ztyfnp

aracın fabrika verisi ş.dışı 4,7 lt zaten. bu değer 70 kg tek sürücü ile stabil ortamda baştan sona sabit hız ile 100 km de katedilen labaratuvar tüketimidir
    sizin 5 kişi full bagaj ile 95 km hız + nadirde olsa 130 km hız ve aracın yeni olması itibariyle 5 lt gerçekten mantıklı değil. ya sizin hesabınızda yada dacia verilerinde bir yanlış var. benim fikrim 0,9 benzinli araç ile 5 kişi full bagaj 5 lt zor.

O verilerin üzerine 2lt daha ekleyin :)
  • ztyfnp kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle anlatayım. Araçta 5 kişi ve bagaj full idi. Yolda iken gaz tepkilerine çok dikkat ettim. Navigasyon da kullandım. Devir saati navigasyon ve araç hız göstergesi sürekli kontrolümdeydi. Devir saati 2250 gösterdiğinde araç navigasyonda 88 km hız ibrede 90 km hızı gösteriyordu. eğerki 2250 nin altına düşersem motor torkunu kaybedip gürültülü çalışma eğilimine giriyordu. Bende bu eğilimin bir üstünde seyrediyordum. yani devir aralığım 2250 2500 bandı idi. yolculuğun son zamanlarına doğru devri 2500 2750 arası kullandım. Bir ara 4 e çekti 5 e atmamakta inat etti. Tabi hafif eğim vardı devir 3500 4000 leri görse de manuel mode geçip 5 e attım tekrardan devri 2500 lere çektim. Ben sadece ankaraya giderim dedim ama emin olun ben bile bu veriyi verdiğine inanamadım. Araç 4350 kmde şu an ilk aldığımda 1 depo ile şehir içi dışı karma 750 yaptım bunun üstü imkansız dedim ama şok oldum. Mesela hafif eğimde gaza hiç basmadım devri düşürmemek kaydı ile. karşıma rampa çıktığında ise rampaya gelmeden önce 120 yi gördüm. Yokuşlarda asla devri yükseltmedim alttan aldığım hız ile motoru kendi akışına bıraktım. Tekirdağ istanbul arasını gece gittim trafiğer girmemek için. İstanbul ankara arasına 10.00 gibi çıktım. Dönüşte de 18.00 da da dönüş yoluna çıktım. Arkadaş ile gittik o uçtu gitti resmen ben 4 saatlik yolu 5 saatte gittim. o ise 200 bile yaptım diyor ama herhalde 1 depo benzin daha almıştır :D orasını sormadım. Araç benzin ışığını yaktı ama yanıp sönme başlamadı benzin ışığında yani bir miktar daha giderdi de sonrası aksiyon olabilirdi :)

• Şunu da söyleyeyim. Aracı ilk aldığımda kitapçığı okudum. Devri yükseltmeyin diyordu. Ben 2500 üstüne hiç çıkmadım taki araç 1500 kmye gelene kadar. Sonrasında 3000 vs yaptım acele gitmem gerektiğinde. Etkisi var mıdır bilmiyorum. Bu arada yarı yolda lastik basınç ikazı yandı. Dedim noluyoruz. Önler hafif inikti. Bende devam ettim. İlk işim benzin alıp araca hava vurup ikazı resetlemek olacak :)
  • Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Araç bahsttiğim devirde o kadar tatlı bir sürüş hissiyatı veriyordu ki kısaca özetle motorun ne devir düşükken nede hafif zorlandığı ve sesin biraz biraz yükselmeye başladığı aralıkta kullandım. Adeta araç nehirde sessiz bir kuğu süzülür gibi gidiyordu. Bu arada eco mod kapalı idi. Şu ana kadar hiç açmadım merak ediyorum bir de öyle deneyeceğim. Ama fazla yakar gibime geliyor. Forumdaki arkadaşlar eco da fazla yakıyor dedikleri için açmadım.
  • 1 depo ile 1000 kmyi yakalarken en ufak şeyleri bile hesapladım. Örneğin 90-95 aralığında giderken karşıma rampa çıktığında yaklaşık 10 sn içinde 115 120 ye çıkıp rampanın tepesinde hızım tekrar 85 90 aralığına getirdim. Düzde ise yine 90-95 aralığına geldim. Asla ama asla rampada devri ne sabit tuttum nede devrin üstüne çıkmaya çalıştım. Bir nevi alttan aldığım hızla aracın kendisini rampanın üstüne atmasını sağlamaya çalışıyordum. Şimdi de ne düşünüyorum. Acaba araçta tek kişi olsaydım ? 1100 olurmuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareII -- 20 Şubat 2017; 19:7:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

1 depo ile 1000 kmyi yakalarken en ufak şeyleri bile hesapladım. Örneğin 90-95 aralığında giderken karşıma rampa çıktığında yaklaşık 10 sn içinde 115 120 ye çıkıp rampanın tepesinde hızım tekrar 85 90 aralığına getirdim. Düzde ise yine 90-95 aralığına geldim. Asla ama asla rampada devri ne sabit tuttum nede devrin üstüne çıkmaya çalıştım. Bir nevi alttan aldığım hızla aracın kendisini rampanın üstüne atmasını sağlamaya çalışıyordum. Şimdi de ne düşünüyorum. Acaba araçta tek kişi olsaydım ? 1100 olurmuydu?

Anlattıklarınız masal gibi geldi bana :)

Gerçekse gerçekten inanılmaz veriler bunlar yani dacianın kendi verilerinden daha düşük dedikleriniz ama ben şahsen ilk aracı bayiden aldığıımda 248 liraya fulledim ve ortalama 450 km falan gitti. Şuan aracınızdaki yakıt tüketimi ne gösteriyor ? 8.8di 9 oldu şuan benim ve eco mode kapalı 3bin deviri geçmiyorum. Uzun yolun etkisi olabilir mi acaba

• Ben eco nun pek bi faydasını görmedim.Araba eco açıkken 70 km hızla 5. vitese alıyor ve gaza yarısına kadar basarsanız ancak 4 e atıyor.dolayısıyla 70 den 80-90a çıkmak için az gaz verdiğinizde araba 5. viteste hızlanmaya çalışıyor(ki ben bu şekilde daha çok yaktığını düşünüyorum).Artık eco yu açmıyorum gaz tepkileri daha iyi araç düz yolda gaz pedalına az dokunurak gidiyorsanız bir üst vitese geçiyor otomatik vites mantığıyla.Eco kapalıyken hafif gaza bastığınızda hemen alt vitese alıyor.Eco nun araçta yaptığı tek değişiklik arabayı sürekli düşük devir/yüksek viteste gitmeye zorlaması.
  • huseyingulbani H kullanıcısına yanıt
    Valla inanmamak sizin elinizde. Gerçi bende inanamadım ama yapıyor yani bu araç. Kesin dönüşte benzin alırım dedim ama neyse yola cikayim bir yerde alırım mantığı ile çıktım. Yani almadıkça gitti almadıkça gitti. Fabrika verisi 4.7 benim ortalama 5 civarı. Sıfır kilometrede bir depo ile 750 yi görmüştüm. Kullandıkça sanki düşüyor tüketim. Rüyada gelebilir size hikayede ama ben başardım. Yazın 2 yetişkin 1 çocuk ile deneyecegim inşallah bakalım bu sefer ne olacak. Benim araçta yol bilgisayarı kapali. Makyajsız olandan. Garanti bitince yol bilgisayarını da actiracagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla inanmamak sizin elinizde. Gerçi bende inanamadım ama yapıyor yani bu araç. Kesin dönüşte benzin alırım dedim ama neyse yola cikayim bir yerde alırım mantığı ile çıktım. Yani almadıkça gitti almadıkça gitti. Fabrika verisi 4.7 benim ortalama 5 civarı. Sıfır kilometrede bir depo ile 750 yi görmüştüm. Kullandıkça sanki düşüyor tüketim. Rüyada gelebilir size hikayede ama ben başardım. Yazın 2 yetişkin 1 çocuk ile deneyecegim inşallah bakalım bu sefer ne olacak. Benim araçta yol bilgisayarı kapali. Makyajsız olandan. Garanti bitince yol bilgisayarını da actiracagim.

Hocam bize aracın uzun yol performansı ozellikle rampalarda , navigasyon ve ses yalıtımı konularında bilgi verirmisin.genel olarak beyendiğin yada beğenmediğin yönlerinde belirtirsen faydalı olur.

• daldiy D kullanıcısına yanıt
    Hocam yalıtım kosunda tabiki bir passat bmw değil. Dışardan sizi koparıp içerde sessiz bir ortam oluşturmuyor. Araç içeri rüzgar sesi alıyor fakat bu durum da öyle abartılacak şekilde değil. Kafayı sese takmazsanız yani ses konusuna odaklanmazsanız hiç hissettirmiyor. İçerde çok kısıkta olsa müzik dinlerseniz yine ses almıyorsunuz. Heleki belli oranda sakin kullanıyorsanız sanki şehirler arası otobüsün içinde yolcu koltuğunda sanıyorsunuz kendinizi. Rampa performansı olarak müthiş. Şehir içinde en dik rampalarda bile beni şu ana kadar üzmedi. Ben harici navigasyon kullandığım için navigasyona bir şey diyemeyeceğim. Ama aracın kırmızı ışıkta ilk kalkışına bayılıyorum. Adeta sizi koltuğa yapıştırıcasına bir ilk kalkışı var ki 1.8 araçta bile bu hissiyatı alamıyorum ben. Bir de araç dolu ve boş olduğunu pek hissettirmiyor. 0.9 konusunda tereddüt edenler bence test sürüşü yapsınlar. Beğenmediğim yönü aracı sabah çalıştırdıktan sonra hiç gaz vermeden yürütüp hafif firen yaptığınızda araç silkeliyor. Birde dur kalk trafikte hafif gaz verip sonra öndeki araç yavaşlayınca siz de yavaşladınızmı acemi şoför araba kullanır gibi tekleye tekleye yavaşlıyor. Ama otomatiğin rahatlığına değer mi bence evet..

• DACİA SUMMİT MODELLERİ CENEVRE’YE GELİYOR

http://www.ototeknikveri.com/haber/8883/dacia-summit-modelleri-cenevre-ye-geliyor

İşte Dacia Logan MCV Stepway

http://www.ototeknikveri.com/haber/8882/dacia-logan-mcv-stepway-ozellikleri-ve-
    http://m.ototeknikveri.com/haber/8877/iste-dacia-logan-mcv-stepway?p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 23 Şubat 2017; 14:10:24 >

• quote:

Hocam yalıtım kosunda tabiki bir passat bmw değil. Dışardan sizi koparıp içerde sessiz bir ortam oluşturmuyor. Araç içeri rüzgar sesi alıyor fakat bu durum da öyle abartılacak şekilde değil. Kafayı sese takmazsanız yani ses konusuna odaklanmazsanız hiç hissettirmiyor. İçerde çok kısıkta olsa müzik dinlerseniz yine ses almıyorsunuz. Heleki belli oranda sakin kullanıyorsanız sanki şehirler arası otobüsün içinde yolcu koltuğunda sanıyorsunuz kendinizi. Rampa performansı olarak müthiş. Şehir içinde en dik rampalarda bile beni şu ana kadar üzmedi. Ben harici navigasyon kullandığım için navigasyona bir şey diyemeyeceğim. Ama aracın kırmızı ışıkta ilk kalkışına bayılıyorum. Adeta sizi koltuğa yapıştırıcasına bir ilk kalkışı var ki 1.8 araçta bile bu hissiyatı alamıyorum ben. Bir de araç dolu ve boş olduğunu pek hissettirmiyor. 0.9 konusunda tereddüt edenler bence test sürüşü yapsınlar. Beğenmediğim yönü aracı sabah çalıştırdıktan sonra hiç gaz vermeden yürütüp hafif firen yaptığınızda araç silkeliyor. Birde dur kalk trafikte hafif gaz verip sonra öndeki araç yavaşlayınca siz de yavaşladınızmı acemi şoför araba kullanır gibi tekleye tekleye yavaşlıyor. Ama otomatiğin rahatlığına değer mi bence evet..

Hocam benimkide 0,9 easy-r fakat bahsettiğiniz gibi bir silkeleme- tekleme falan yok bi servise sorun isterseniz

• quote:

quote:

Hocam benimkide 0,9 easy-r fakat bahsettiğiniz gibi bir silkeleme- tekleme falan yok bi servise sorun isterseniz

Hocam sendende araçla ilgili izlenimlerini alalım müsait olduğunda.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.