Şimdi Ara

2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
21
Favori
105.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasalarda kapılardan rüzgar alıyormu hala

Debriyaj olayı 2012 yılından beri tüm modellerde vardı, hala düzeltmemişler demekki. Bende ilk yıl değiştirmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Titreme sorunu ile ilgili teknik serviste yaşadığım olayı anlatayım

Az önce İstanbul da mekanik yetkili servise gittim ve test sürüşü yaptık beraber. Ve bana bu durumun normal olduğunu ve rolantide iken gaza basmam gerektiğini söyledi. Ben ise, bu durumun ilk aldığımda olmadığını 4-5bin km ye ulaşınca bu sorunun ortaya çıktığıni söyledim. Bunun nedeninin ise rolantide iken baskı balatayi aşındırdigini ve bunun sonucunda titremenin olduğunu​dile getirdi. Bende en son sinirlenerek "yani bu arabayı elinden çıkar mı demeye getiriyorsun" dedim. Birazdan müşteri hizmetlerini arayıp şikayetimi dile getircem ve ayıplı mal aldığımı ve gerekirse tüketici haklarına şikayet edeceğimi söyleyecem. bakalım ne diyecekler.

Arkadaşlar sizlerde arayın hakkımızı arayalım. Dacia nin sattığı ürünün arkasında olmadığını ve güvenini yitirecegini söyleyin. Çok doluyum coook

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ericponti E kullanıcısına yanıt
    Serviste bu durumla karşılaşmaktan korkuyorum. Hangi servis ayrıca bir video yükleyebilir misniz aracınızın durumunu gösteren.
  • Dacia 2bin km lastik cizilmis- yarilmis. Bicak darbesi diyende var ki mumkundur ikamet ettigim muhit buna musait. Yada yolda oldu emin degilim. Continental mesaj attim kullanici hatasi diyip direk siyriliyorlar. Belki fabrikasyon hatasidir. Kasko veya dacia dan yeni lastik isteme durumu olabilir mi? Son olarak anlayan arkadaslar bu sekilde kullanmamda sakinca var mi? Farkettikten sonra lastik basincini kontrol ettim dusme yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

Serviste bu durumla karşılaşmaktan korkuyorum. Hangi servis ayrıca bir video yükleyebilir misniz aracınızın durumunu gösteren.

Zeytinburnu hedef oto. Aslında Ankara Renault mais şubesine gidecektim bakım zamanı gelince fakat gitmeden önce bı göstereyim dedim. Video çekmem şimdilik mümkün değil daha sonra fırsat bulunca atarım

• Arkadaşlar selamlar. Bu aracı alırken ne kadar faizsiz kredi veriyorlar?

Mesela benim hiç birikmiş param yok. 0.9 Benzinli otomatik olanı almak istiyorum. Gelirim 2500 TL?

En mantıklı, en sağlıklı, bu aracı almanın yolu hangisidir?
  • Öncelikle geçmiş olsun. Kasko sigorta ne der bilemem ancak bu lastikle yola çıkılmaz derim Allah muhafaza.
  • Aracı bugün teslim aldım fakat durduğunda stop ediyor Işık'ta vs bu özellik nedir bilgisi olan varmı

• evinda kullanıcısına yanıt
    Star stop ozelligi. El frenin orda tus var basarsan iptal olur.

• Arkadaşlar,Dacia Sandero Stepway benzinli ve dizel araçlarda bulunan fren sistemi ön ve arkalar,disk mi,yoksa kampana mıdır?Kullananlar,uzun virajlı yollarda uzun süre fren yapıldığında,frenlerin şiştiği ve tutmadığından bahsediyorlar.Dacia sayfasında ve diğer yerlerde bu bilgiye ulaşamadım.Tecrübeli olan kişilerden yorum alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aradok

Arkadaşlar,Dacia Sandero Stepway benzinli ve dizel araçlarda bulunan fren sistemi ön ve arkalar,disk mi,yoksa kampana mıdır?Kullananlar,uzun virajlı yollarda uzun süre fren yapıldığında,frenlerin şiştiği ve tutmadığından bahsediyorlar.Dacia sayfasında ve diğer yerlerde bu bilgiye ulaşamadım.Tecrübeli olan kişilerden yorum alabilir miyim?

Ön disk , arka kampana

• Arkadaşlar merhaba. Bakım ile ilgili sorum olacak. İlk bakımını yaptıran oldu mu? Ne kadar tutuyor benzinli için. Aldığım yer 10 bin yada 1 yıl hangisi dolarsa getir demişti. Yol bilgisayarı 20 binde bakıma girecek diyor. Araç 8800 de. Nasip olursa bayramda git gel 2000 yapacağım. 10800 olacak. Garanti açısından sorun olur mu? Malüm titreme olayını da bakımda belirteceğim. Otomatikleştirilmiş şanzımanlar daha erken yiyiyormuş debriyajı garanti karşılamazsa bittiği yere kadar gitsin mantığındayım. Birde yağa baktım. İlk 2000 deki gibi saydam değil artık hafif mısır yağı rengini almış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightmareII

Arkadaşlar merhaba. Bakım ile ilgili sorum olacak. İlk bakımını yaptıran oldu mu? Ne kadar tutuyor benzinli için. Aldığım yer 10 bin yada 1 yıl hangisi dolarsa getir demişti. Yol bilgisayarı 20 binde bakıma girecek diyor. Araç 8800 de. Nasip olursa bayramda git gel 2000 yapacağım. 10800 olacak. Garanti açısından sorun olur mu? Malüm titreme olayını da bakımda belirteceğim. Otomatikleştirilmiş şanzımanlar daha erken yiyiyormuş debriyajı garanti karşılamazsa bittiği yere kadar gitsin mantığındayım. Birde yağa baktım. İlk 2000 deki gibi saydam değil artık hafif mısır yağı rengini almış :)

Ben dün servise gidip yıllık bakımı yaptırdım. Aldığım yerde bana 20.000 yada 1yil hangisi önce dolarsa getir dedi. 15binde 1yilini doldurdu ve dün bakımları gerçekleşti. Toplamda 435 TL bakım masrafı çıktı. Titreme içinde mekanik bölümünden ayrıca randevu aldım bayramdan sonrasına

• Ne 435 TL miii yok artık.
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    Günümüzdeki yetkili servis bakım ücretlerine göre normal hatta ucuz bir fiyat maalesef. Diğer muadillerine bakalım:

Hyundai i20 15.000km veya 1.yaş bakımı
    Dizel: 613 TL
    Benzinli: 424 TL
    http://www.hyundai.com/tr/tr/Services/Maintenance/PeriodicalMaintenancePeriodsandPrices/index.html

Volkswagen Polo 15.000km veya 1.yaş bakımı: 637 TL
    https://binekarac.vw.com.tr/bakim-araliklari.aspx

Fiat Egea HB 1.4 turbo Benzinli 20.000km bakımı: 628 TL + KDV

Fiat Egea HB 1.6 turbo Dizel + DCT 20.000km bakımı: 700 TL + KDV

Fiat Punto 1.4 Fire Benzinli 20.000km bakımı: 467 TL + KDV
    http://www.fiat.com.tr/satissonrasi/sayfalar/PeriyodikBakim.aspx

gibi liste devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 19 Haziran 2017; 14:4:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir anlamadığım nokta da bu aracın ilk bakımı kaç binde. Yol bilgisayarı 20 bin diyor. Benim aldığım yer 10 bin dedi diğer arkadaşa 15 bin demişler doğru olan hangisi. 15 binde götürsem garanti dışı mı kalır?
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    Ben Bursa Maisten aldım aracımı 20000km veya 1 sene sonra bakım denildi bana... 1 yıl dolmadıysa bence garanti dışı kalmaz sonuçta 20bin km diyen bayiler var ayrıca yol bilgisayarında da 20bin km olarak görünüyor.
  • TİTREME SORUNU OLANLARA.
    2014 temmuzunda sıfır almıştım bu aracı. 5000km de titreme sorunu başladı. Servis kabul etmedi .Dacia genel müdürlüğe ulaştım ve servis işciliksiz 9000km de baskı balata değiştirdi. 35ooo km yine başladı. 45000 de dışarda volant taşlatarak tekrar baskı balata değiştirdim yinede titreme geçmedi.(oldukça hafifledi) 2017 mayısda 50000 km de aracımı sattım. Son değişimde renaultdan ayrılan ustanın söylediği bu araçların kronik sorunu olduğunu ve bunun hiç bir şekilde düzelmeyeceği yönündeydi.(Volant taşlattırmak çözüm değil)
    Renault ve Dacia mahkeme ve bilir kişi raporları ile sıkıştırılmadığı sürece bu sorunun masraflarını cebinizden karşılayacaksınız. Servisde yaptırırsanız 2000tl dışarda 500-900tl arası yaptırıp 20000km yol gidersiniz.
    bizim aracımız 2017 model vs yazmadan aracım 1.5DCİ 90 beygir dizel motor .Yani sizin aracınız ile aynı mekanik donanıma sahip bir araçdı.
    BU SORUNU BU ARAÇ SAHİPLERİNİN HEPSİ YAŞAYACAKTIR.

• scaen S kullanıcısına yanıt
    1.5 dci 90 hp manuel stepwaylerin hepsi mi sorunlu, sorun yaşamayan var mı kullanıp ta bilgi verebilir mi?
  • scaen S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben de yeni sandero stepway 1,5 dci 90 beygir manuel vites almayi dusunuyorum, uzun zamandir yaptigim arastirmalarda en iyi fiyat/performans araci okdugunu ve ozelliklerinin de cok dolu oldugunu gordum. Bu bahsettiginiz tireme sorunu hepsinde mi var ve sorun meydana geldiginde yaptirmadan kullansak ne zarari oluyor? Sizce bu zamanda 63000 tlye bu araba disinda ayni ozelliklerde baska hangi sifir arac alinabilir? Yardimci olacak arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.