Şimdi Ara

2017 Q1 | Türkiye'nin en F/P sistemi! #Düşük Bütçe Dostu# GÜNCELLENDİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
18
Favori
14.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sistem icin monitor onerebilir misiniz munkun oldugunca dusuk fiyatlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şuan fiyat 1545,99 TL ediyor haberiniz olsun. Kasayı falan düşürsek yada ne bileyim bir parçayı düşürsek ama performans aynı kalabilir mi ? Hangi parçaları çıkarıp yerine aynı performansda ama daha ucuz bir şey koyabiliriz.
  • Bu sistemin güç kaynağını yükseltip gtx 970 takıp 1-2 yıl sonra iyi bir işlemci ile değiştirmek mantıklı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Bu sistemin güç kaynağını yükseltip gtx 970 takıp 1-2 yıl sonra iyi bir işlemci ile değiştirmek mantıklı olur mu?

970 2. el alınacak ise olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Bu sistemin güç kaynağını yükseltip gtx 970 takıp 1-2 yıl sonra iyi bir işlemci ile değiştirmek mantıklı olur mu?

970 2. el alınacak ise olur.

Tabiki de yoksa bu saatten sonra sıfır 970 almam.

Korkum ne kadar bir darboğaz yapacağı konsoldan geçiş yapacağım için hikaye bazlı oyunlarda sorun yok ancak Bf1 de 60 fps almam şart. Çok düşündüm ikinci el ile anlattığım olayı yani yettiği yere kadar g4560 ile idare etme arasında kaldım. Ancak bu sistemi alıp üstüne de 2. el gtx 970 alacağım bir süre sonra.

• Sistemi 2. El toplasak performans kaybı olur mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi almaya karar verdim ama h110m ve g4560 i bios guncellemeden kullanamiyormusuz benim cevremde skylake islemci kullanan yok nasil halledicem

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam yorum takip :) aynen ya öyle olsa mükemmel olur ama Intel açık vermeyebilir diye düşünüyorum bclk overclock sadece z170 Anakartta oluyodu non oc işlemcilerde.z170 anakartın biosu güncellenecegi için overclock yapamayacağız:((

• i5 6400 ile g4560 arasında ne düşünüyorsunuz? aradaki 500tl fiyat farkına değer mi? yoksa atıyorum 2-3 yıl sonra g4560'ın yeni versiyonu neyse o paraya update mi yapmak mantıklı merak ettim.
  • _Warknife_ _ kullanıcısına yanıt
    BİOS editlenip BLCK aktif hale getirilebilinir. AMIBCP tool bu işe uygun.
  • 2500k - p8z68-v - 7850 2 gb - haf x 942

https://forum.donanimhaber.com/2500k-p8z68-v-7850-2-gb-haf-x-942-1800-tl-adana--120731499#120731499

arkadaşlar yukarıda şuan kullandığım sistem bulunmakta

bu sistem satılıp konuda bilgisayar alınır mı ?

aralarında çok fark var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onedix

2500k - p8z68-v - 7850 2 gb - haf x 942

https://forum.donanimhaber.com/2500k-p8z68-v-7850-2-gb-haf-x-942-1800-tl-adana--120731499#120731499

arkadaşlar yukarıda şuan kullandığım sistem bulunmakta

bu sistem satılıp konuda bilgisayar alınır mı ?

aralarında çok fark var mı ?

Kesinlikle değmez.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocaam msi h110m in biosunu nasil guncellicem diger turlu inventustan alirsam tum parcalari sanirim toplayip onuda hallederler ama cok pahaliya geliyor g4560 yerine x4 860k kullansam performans cok duser mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Pusulasız Adam

Hocaam msi h110m in biosunu nasil guncellicem diger turlu inventustan alirsam tum parcalari sanirim toplayip onuda hallederler ama cok pahaliya geliyor g4560 yerine x4 860k kullansam performans cok duser mi

Tüm parçaları aynı yerden alırsan güncellerler.

X4 860K bu işlemcinin yanında çöp kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temircal

Bu işlemcinin Archeage, Black Desert, Vindictus gibi kaliteli grafiklere veya devasa haritalara sahip mmorpg ve mmoaction oyunlarda performansı nasıl olur ?

Hayır oynayamazsın. Intel Pentium G4560 İşlemcinin cash i 3mb. Online oyunlarda etrafında 40 kişiden fazla kişi biriktiği zaman 3 mb cash bellek gelen talebi karşılayamaz hale gelir ve taleplerin bazılarını yok sayar. İşte bu yok sayma durumunda oyunda lag dediğimiz anlık dalgalanmalar yaşanır. Online oyun oynayacaksan işlemcin İntel olacak cash ise en az 8 mb olacak. Ama bütcem dar diyorsan 6 mb cash li işlemcilere yönelebilirsin. i5 6600 gibi. bunuda alamam yok diyorsan ozaman bu 3 mb cash lik işlemciyi alıp kalabalık alanlara girmemeye çalışacaksın. yada takıla takıla oynayacaksın. İŞlemcide ghz olayı single player oyunlarda iş görür. Online oyunlarda devreye cash bellek girer. yani online oyun oynaycaksan ghz 2 olsun ama cash en az 8 olsun. Lol ve cs go gibi oyunlar bu dediklerimin dışında. çünkü cs go ve lol de en fazla 10 online oyuncu bir araya geliyor. 20 kişiye ye kadar sıkıntı yaşamazsın. Online oyun hastası biri olarak şunu söylemem gerekiyor. 10 yıldır mmorpg oynarım. Online oyunlarda önemli olan işlemcidir. i7 6700 işlemciyi satın al. işini görecek basit 500 tl lik bir kart al. sıfır kasma ile oyna. isterse 200 vs 200 savaş olsun. takılma olmaz. Akarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 5 Şubat 2017; 20:55:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: limon2015

quote:

Orijinalden alıntı: Temircal

Bu işlemcinin Archeage, Black Desert, Vindictus gibi kaliteli grafiklere veya devasa haritalara sahip mmorpg ve mmoaction oyunlarda performansı nasıl olur ?

Hayır oynayamazsın. Intel Pentium G4560 İşlemcinin cash i 3mb. Online oyunlarda etrafında 40 kişiden fazla kişi biriktiği zaman 3 mb cash bellek gelen talebi karşılayamaz hale gelir ve taleplerin bazılarını yok sayar. İşte bu yok sayma durumunda oyunda lag dediğimiz anlık dalgalanmalar yaşanır. Online oyun oynayacaksan işlemcin İntel olacak cash ise en az 8 mb olacak. Ama bütcem dar diyorsan 6 mb cash li işlemcilere yönelebilirsin. i5 6600 gibi. bunuda alamam yok diyorsan ozaman bu 3 mb cash lik işlemciyi alıp kalabalık alanlara girmemeye çalışacaksın. yada takıla takıla oynayacaksın. İŞlemcide ghz olayı single player oyunlarda iş görür. Online oyunlarda devreye cash bellek girer. yani online oyun oynaycaksan ghz 2 olsun ama cash en az 8 olsun. Lol ve cs go gibi oyunlar bu dediklerimin dışında. çünkü cs go ve lol de en fazla 10 online oyuncu bir araya geliyor. 20 kişiye ye kadar sıkıntı yaşamazsın. Online oyun hastası biri olarak şunu söylemem gerekiyor. 10 yıldır mmorpg oynarım. Online oyunlarda önemli olan işlemcidir. i7 6700 işlemciyi satın al. işini görecek basit 500 tl lik bir kart al. sıfır kasma ile oyna. isterse 200 vs 200 savaş olsun. takılma olmaz. Akarsın.

MP oyunlarla bu tarz bir cache bellek bağlantısını nereden kurdunuz acaba? Cache bellekle oyun performansının 1e1 etkilendiğini de ilk defa sizde duyuyorum.

O zaman benim FX 8300 16 MB Cache'li 6700K'da ise 8MB Cache var. O zaman benim işlemcinin daha iyi olması lazım ama değil.

Yazdığınız şeylerin hepsi hurafe. Bilginiz olmadığı gibi yanlış bilgi kirliliği de yaratıyorsunuz.

• Sistem belleğinden gelen veriler çoğunlukla CPU'nun hızına yetişemezler. Bu problemi çözmek için CPU içinde yüksek hızlı hafızalar bulunur. Ön bellek çalışmakta olan programa ait komutların ve verilerin geçici olarak saklandığı yüksek hızlı hafızalardır.

Moore Yasası’nın belirttiği üzere işlemci başarımının bellek başarımına oranı yılda yaklaşık %50 artar. Bu da zaman geçtikçe, işlemci hızının bellek hızından çok daha büyük olmasına sebep olur. İşlemci hızı ile bellek hızı arasındaki gün geçtikçe artan bu fark, bilgisayar mimarîsinde çeşitli sorunlar meydana getirmiş, işlemci hızının oldukça yüksek değerlere ulaşmasına rağmen, bu hızın tam verimle kullanılamamasına sebep olmuştur. Yani bellek konusunda bir darboğaz oluşmuştur. Bu yüzden 1980[1] lerde, işlemci saati 20 Mhz değerlerine ulaşmaya başladığında mimarî geliştiricileri, işlemciyle bellek arasında bir tampon görevi gören ön belleği üretmişler ve işlemci yongası üstünde kullanmaya başlamışlardır.

Mmorpg lerde ise işlemciye gelen yük çok fazladır. Aynı anda yüzlerce kişi ile etkileşim içindesinizdir. Bu sebeple Ghz hızı değil ön bellek devreye girer.

Bugün Intel Xeon E5-2620 v3 işlemci 2,200 TL değeri vardır. Hızı 2.2 ghz dir. Cash belliği ise 16 mb dir.

Artık işlemci teknolojisi ghz üzerinden değil cash bellek büyüterek geliştirilmektedir.

Amd olayına gelirsdemde amd isterse 32 mb cash bellek yapsın. amd nin yaptığı 100 çekirdek intelin 1 tanesi etmez. çöp değerinde işlemciler üretiyorlar. en son çıakrdıları fx 9590 da tutulmadı yine. bu teknolojidir. Amd maselef verimli teknoloji üretememektedir. ürettiği cash sözde 16 mb dir ama verdiği verim intelin ancak 4 mb cash belleğine eşittir.

Okuyarak araştırarak yorum yapıyorum. Yanlış bilgi vermiyorum. Arkadaş vinductus , black desert gibi oyunları sormuş. Eminimki Black Desert oynamamışsındır bile. Black Desert online bir oyundur. Ve popileritesi yüksektir. Bu arkadaş aynı anda bazen 200 kişi ile yan yana gelecektir. Senin önerdiğin bu işlemci 200 kişiyi yanyana gördüğünde cortlayacaktır. İşte sen bu adama "evet kardeşim sen bu işlemciyi al sıkıntı yaşamazsın" dersen o arkadaşta 200 kişi ile oyunda yan yana gelince senin kulağını çınlatır...

• benimde ençok merak ettiğim konu buydu açıkçası gerçekten böyle ise kendimi i5 6402 ye zorlayayım hem mmo oyunlar hemde rust gibi sanbox survival oyunları oynamayı çok seviyorum çünkü. muhtemelen rusttaki kasmalarda aynı mantıkdadır çünkü harita doldukça yeni birşeyler inşa edildikçe benim laptop cortluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attakkann1 -- 5 Şubat 2017; 22:33:55 >
  • Biraz acele olacak ama;

Sistemi toplayıp memnun kalan varmı?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.