Şimdi Ara

2017 Q1 | Türkiye'nin en F/P sistemi! #Düşük Bütçe Dostu# GÜNCELLENDİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
18
Favori
14.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: attakkann1

hocam sizin açınızdan düşünücek olursak.yakın tarihte elinize para geçicekse sadece işlemci alıp sonradan ekran kartı eklemek daha kolay ama uzun bir süre sadece o şekilde idare edilecekse g4560+gpu almak daha mantıklı sonradan satması zor olmaz diye düşünüyorum satamasanız bile 250 tl çok çok üzülünücek bir değer kaybı değil kullandığınıza sayarsınız.

ha bu yazdıklarınızı benim için yazdıysanız benim hesap baya karışık hocam

2017 Q1 | Türkiye'nin en F/P sistemi! #Düşük Bütçe Dostu# GÜNCELLENDİ

şöyle birşeyler yapıp 4-5 sene akmadan kokmadan kullanmayı planlıyorum beynim yandı gece gece hepsiburada indirim yapmış ama çok bir espirisi yok hep fiyatları şişirip sonra indirim yapmışlar

Uzun bir süre bekleyeceğim gibi duruyor çünkü daha g4560 ın yanına gtx 1050 yi zor sıkıştırıyorum.Dün Trabzon Vatandan corsair vengeance 2400mhz cl14 8 gb ram aldım 222tl tuttu. Diğer parçaları da alacaktım fakat anakarta bios güncellemesi yapamayız dediler.Ben de sadece ram i alıp çıktım bugün inventusla görüşeceğim bakalım bios güncellemesi yapıp gönderirlerse oradan alırım kalanları ekran kartını da hepsiburadadan msi gtx 1050 yi alırım 490tl ye geliyor.

Sizin iş gerçekten karışıkmış işin içine bir de monitör girmiş.Hepsiburada da wd green ssd var 240gb sanırım o da uygun harddisk yerine tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temircal -- 6 Şubat 2017; 2:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    bütçem 3500 ü aşmamak mümkün olduğunda 3500 e yakın tutmaya çalışıyorum.merak ettim neye dayanarak 6500-7500 alınmaz deyip 6100 öneriyorsunuz ? e zaten 6100 den alacağım verim yeterli gelecek olsa g4560 alırım.ayrıca monitörü freesync seçtiğim için 1060 düşünmüyorum şuan 4gb rx 480 i 950 tl ye alabiliyorum.neden rx470 8gb alayım? o 8gb yi dolduracak ne texture açabilrim ki ?işlemci konusunda geri dönersek ben aaa oyuncusu değilim mmo,survial oyunları oynamayı seviyorum taş çatlasın 1-2 tane aaa oyun oynarım o yüzden işlemciyi g4560 almak yerine 6500e zorluyorum yukardaki yazıları okursanız görürsünüz neden olduğunu. yinede önerilerinize açığım.
  • Temircal kullanıcısına yanıt
    aynen baya çorba ettim ben kasımdan beri pc toplayacağım daha 1 parça bile alamadım 6bin 7 bin den bütçeyi 2bine düşürdüm ordan geri 3.5 e çıkardım falan yine siz benden hızlı davranmışsınız elinizde parça var.
  • Bu işlemcinin 1050 ile darboğaz yapmadığına emin miyiz ?

Yanlış anlaşılmasın, şu an 1070 hof kullanıyorum. i5 4690k 3.9ghz boost ile darboğaz yapıyor. 4.7 ghz'ye çıkarınca biraz daha sorunsuz çalışıyor. Ki bu forumda "4690 kesinlikle 1070 ile darboğaz yapamaz" dendi. Hatta i7 ile bile stok hızlarda darboğaz yaşayanlar mevcut, ana konu altında okuyabilirsiniz.

Yani yazdığımı yanlış anlamayın, tamamen bilgilendirme amaçlı böyle bir soru yönelttim. 1000 serisi kartlar iyi işlemci istiyor.

Saygılar.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    darboğazdan ne beklediğinize bağlı 4690k 1070 e darboğaz yapmıyordur sanımıyorum yapacağını.ha siz darboğazı alabileceğiniz maksimum fps i alamamak olarak görüyorsanız olabilir ama darboğazın sorun olduğu nokta oyunda olan ani fps droplardır çok dalgalı fpslerdir bunlar olmuyorsa zaten oyun zevki baltalanmaz.açıkcası böyle bir bilgisayara sahip değilim sadece 100lerce video izledim son zamanlarda onlara istinaden söylüyorum bunları haksızda olabilirim.
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Yok öyle değil tam olarak. Ana konuya girerseniz orda detaylı olarak arkadaşlarla enine boyuna tartıştık bu konuyu.

Heaven testinde stock 3.9 ghz de iken, gpu kullanımı %50-%60 arasında iken; hızı 4.7'ye çektiğimde %99 gpu kullanımı görüyorum. Bunun darboğazdan başka bir açıklaması varsa da ben bilmiyorum.

Yoksa oyunlarda zaten sahip olduğum şu anki monitörün çözünürlüğü hasebiyle, %99 gpu kullanımı görmem pek mümkün değil.

Ben kötü bir niyetle kesin darboğaz yapar 1050, pentium ile demiyorum. Fakat araştırılsa iyi olur, satın alacak arkadaşların mağduriyetlerinin olmaması açısından.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 6 Şubat 2017; 12:16:22 >
  • Şu sistemi almak istiyorum ama , sadece bu anakart güncelleme işi kafamı kurcalıyor, yoksa şimdi siparişi geçicem. Bilgisayarcılarada 30-40-50 tl vermek istemiyorum.
  • bios güncelleme işini kendimiz yapamazmıyız ?
  • WizMellin kullanıcısına yanıt
    Elinde 6. nesil işlemci varsa yapabiliyormuşsun kendin güncelleme , elimizde 6. nesil işlemci olsa bu anakartı niye alalım dimi

Yada çevrenden 6. nesil işlemci kullanan birini bulacaksında ondan rica edeceksinde işlemcisini söküp senin karta takacakta...

Benden biri böyle birşey istese işlemcimi çıkartıpta vermem ...

Beyler peki bu bilgisayarcılara para vermektense o parayı ekleyip birazdaha iyi bir anakart alsak hepsimi illaki bios güncelleme ister.
  • Thema kullanıcısına yanıt
    uzun iş valla bilgisayarcılarada çok güven olmaz bios güncellemesi gerektirmeyen başka anakart almak daha mantıklı gibi
  • Behindofthedarkness B kullanıcısına yanıt
    Bende mail attım msi a , servispoint diye biyer geri dönüş yaptı, diyor aldığınız yer gönderecek kartı anca öyle yaparız ,dedim internetten alacağım ben ürünü aldıktan sonra nasıl göndersinler ürünü ,ürün direk bana gelir, verdikleri cevap yine aynı "Ürünü direk olarak teslim alamamaktayız, firma aracılığı ile gelmesi gerekmektedir." Bende "Alacaksan başının çaresine bak diyorsunuz yani , teşekkürler hizmetiniz için." diye mail attım. Bunlar kartta bir sıkıntı çıktığı zamanda pislik çıkartık daha ürün almadan sıkıntı başladı, ürünü alsakta bi sıkıntı çıksa yandık o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thema

Elinde 6. nesil işlemci varsa yapabiliyormuşsun kendin güncelleme , elimizde 6. nesil işlemci olsa bu anakartı niye alalım dimi

Yada çevrenden 6. nesil işlemci kullanan birini bulacaksında ondan rica edeceksinde işlemcisini söküp senin karta takacakta...

Benden biri böyle birşey istese işlemcimi çıkartıpta vermem ...

Beyler peki bu bilgisayarcılara para vermektense o parayı ekleyip birazdaha iyi bir anakart alsak hepsimi illaki bios güncelleme ister.

Itopya sitesinde bios güncellemesini yapabileceklerini söylüyorlardı. Hatta bizim forumda yetkilisi vardı sanırım o yazmıştı. https://www.itopya.com/Intel-Pentium-G4560-Soket-1151-35GHz-3MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677G4560.html

Bir sorarsanız net sonuçlar alabilirsiniz.

• Audi q1 zannettim geldim gidiyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Yok öyle değil tam olarak. Ana konuya girerseniz orda detaylı olarak arkadaşlarla enine boyuna tartıştık bu konuyu.

Heaven testinde stock 3.9 ghz de iken, gpu kullanımı %50-%60 arasında iken; hızı 4.7'ye çektiğimde %99 gpu kullanımı görüyorum. Bunun darboğazdan başka bir açıklaması varsa da ben bilmiyorum.

Yoksa oyunlarda zaten sahip olduğum şu anki monitörün çözünürlüğü hasebiyle, %99 gpu kullanımı görmem pek mümkün değil.

Ben kötü bir niyetle kesin darboğaz yapar 1050, pentium ile demiyorum. Fakat araştırılsa iyi olur, satın alacak arkadaşların mağduriyetlerinin olmaması açısından.

Saygılar.

1050Ti bu CPU için sınır hocam. 1050Ti'ı tam kullandırabiliyor. 1050'yi hayli hayli darboğazsız kullandırır.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam öyle diyorsanız. Peki 1050 pentium kombinasyonu Bf1 multi de kaç fps veriyor 1080p çözünürlükte. Meraktan soruyorum. 1070 şu an için 1080p de biraz abartılı geliyor, onun için merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Tamam hocam öyle diyorsanız. Peki 1050 pentium kombinasyonu Bf1 multi de kaç fps veriyor 1080p çözünürlükte. Meraktan soruyorum. 1070 şu an için 1080p de biraz abartılı geliyor, onun için merak ettim.

1050 BF1 için biraz güçsüz kalıyor ki 6850K idi yanlış hatırlamıyorsam, high ayarlarda 45-50 fps veriyordu.

G4560 ile medium-high karışık 50-60 FPS civarı oynatır.

Ayrıca 1070, 1080P için abartı değil. Tam 1080P 144Hz kartı.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Doğru 144hz için yeterlidir.
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    sitelerine baktımda göremedim pro vd modeli, pro d , pro falan var ama pro vd yok. Aralarındaki fark ne acaba bunların.
  • Bu anakartı tavsiye etmiyorum yaklaşık 10 defa aradığım MSI servis'ine en sonunda ulaşabildim ve bunun sonucu güncellemeyi ancak satıcı firma yollarsa yaparım dedi, satıcı firmayı aradım(ona da ulaşmam için yaklaşık 3 gün boyunca gün içinde düzenli olarak aradım, meşgul çaldırmalar açmamalar vs) o da distribütöre yollarız onların servise yollaması ordan bize gelmesi vs minimum 15 gün sürer dedi, bilgisayarcılara gittim kimisi anakart parası kadar para istedi, kimisi "abi bizde i5 var nesil mesil getir fark etmez takalım" deyip aa olmuyormuş dedi,en bombası "e bunun üstünde işlemci yok nasıl güncellicez" gibi işlemci olsa sana niye getiriyim be adam dediğim bi sürü abuk sabuk olay yaşadım. Anlayacağınız ucuz etin yahnisi beni illallah ettirdi kaç gündür dandik bir sistem kuracağım diye atmadığım takla kalmadı. MSI'a da tövbeler tövbesi daha bulaşmam hayatımda bu kadar gerizekalı bir servis işleyişi görmedim, belki 10 bin liralık harcama yapmışımdır şu lanet markaya laptop'u anakartı ekran kartı olsun herifler bir Allah'ın belası güncelleme yaptırmak için beni nelerle muhattap etti. Kesinlikle çevrenizde 6. nesil işlemci yoksa elinizi kolunuz bağlıyorlar almayın aldırmayın, bu kadar pervasız bir servis ağı olan firmayla bir daha imkansız işim olmaz. Nerde 1 günde ekranı temin edip değiştirip bilgisayar sıfırlayan Toshiba servis ağı nerde birde şu iğrenç MSI'ın beni soktuğu durum, iade de edemiyorum açıp telefonu sövecem sinirden çıldırttılar beni.

Aşağıda MSI servisi ile muhattap kalan birinin yaşadığı süreci alıntıladım şikayetvar'dan.

"06.08.2016 tarihinden Vatan Bilgisayardan msı GTX 1070 gamıng X ekran kartı satın aldım. Ekran kartımda coil whine problemi olduğunu fark edince ekran kartımı yetkili servise götürmek istedim. Yetkili servis servicepoint ürünü sadece Vatan Bilgisayar aracılığıyla gelirse kabul edeceğini söyledi. Ürünü Vatan Bilgisayar aracılığı ile gönderdim ürünün yetkili servise ulaşması 9 gün sürdü servis süresi de 2 hafta kadar sürdü.

Ürünün arızalı olduğu ve değişim iade işlemi yapabileceğim söylendi; değişim yaptım. Yeni aldığım üründe de aynı arıza olduğunu fark edince Vatan Bilgisayar'a götürdüm. Ürünü 07.11.2016 tarihinde teslim ettim yine 9 günde yetkili servise ulaştı. Bugün ayın 27'si ürün servis kontrolünde. Artık ürünü almak istemiyorum, iade edeceğim. Ürünü aldığımdan beri benden çok yetkili serviste veya Vatan Bilgisayar'da kaldı. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behindofthedarkness -- 6 Şubat 2017; 17:50:32 >

• İnventus a mail attim not duserseniz yapariz dediler

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.