Şimdi Ara

2017 Q1 | Türkiye'nin en F/P sistemi! #Düşük Bütçe Dostu# GÜNCELLENDİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
18
Favori
14.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zero fear

Biraz acele olacak ama;

Sistemi toplayıp memnun kalan varmı?

topladım ama anakartı güncelleyemiyorum ondan sonra bilgilendiricem herkesi :)
  • Multiplayerda patlar demissiniz de zaten bu sistemden cok fazla birsey beklememek lazim.

200 kisiyi i7 bile kaldirma da zorlanir abarti bir rakam o.

Yalniz i3 6100 e bf1 de çakılır diyen adam şimdi i3 ün bir tik asagisini savunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limon2015

quote:

Orijinalden alıntı: Temircal

Bu işlemcinin Archeage, Black Desert, Vindictus gibi kaliteli grafiklere veya devasa haritalara sahip mmorpg ve mmoaction oyunlarda performansı nasıl olur ?

Hayır oynayamazsın. Intel Pentium G4560 İşlemcinin cash i 3mb. Online oyunlarda etrafında 40 kişiden fazla kişi biriktiği zaman 3 mb cash bellek gelen talebi karşılayamaz hale gelir ve taleplerin bazılarını yok sayar. İşte bu yok sayma durumunda oyunda lag dediğimiz anlık dalgalanmalar yaşanır. Online oyun oynayacaksan işlemcin İntel olacak cash ise en az 8 mb olacak. Ama bütcem dar diyorsan 6 mb cash li işlemcilere yönelebilirsin. i5 6600 gibi. bunuda alamam yok diyorsan ozaman bu 3 mb cash lik işlemciyi alıp kalabalık alanlara girmemeye çalışacaksın. yada takıla takıla oynayacaksın. İŞlemcide ghz olayı single player oyunlarda iş görür. Online oyunlarda devreye cash bellek girer. yani online oyun oynaycaksan ghz 2 olsun ama cash en az 8 olsun. Lol ve cs go gibi oyunlar bu dediklerimin dışında. çünkü cs go ve lol de en fazla 10 online oyuncu bir araya geliyor. 20 kişiye ye kadar sıkıntı yaşamazsın. Online oyun hastası biri olarak şunu söylemem gerekiyor. 10 yıldır mmorpg oynarım. Online oyunlarda önemli olan işlemcidir. i7 6700 işlemciyi satın al. işini görecek basit 500 tl lik bir kart al. sıfır kasma ile oyna. isterse 200 vs 200 savaş olsun. takılma olmaz. Akarsın.

Cevap için teşekkür ederim. Gerçekten cache bellek bu kadar etkili mi ?
    Bu videolarda i3 4170 ile archeage ve guild wars 2 test edilmiş son videoda archeage pvp alanında i3 6100 ve gtx 950 ile 30 fps alıyor.https://www.youtube.com/watch?v=dXYpTlm4zZchttps://www.youtube.com/watch?v=gVI9Tdm_H2khttps://www.youtube.com/watch?v=-8k1OCEkAHg
    i3 6100 ile wow raidhttps://www.youtube.com/watch?v=1gbkABW24YU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temircal -- 5 Şubat 2017; 23:13:42 >

• Behindofthedarkness B kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz Hocam

Hocam nasıl yapmayı düşünüyosunuz

• işlemciye yatırım yapın.yakında mutlaka değiştirmek isteyeceksiniz ve komple yeni bilgisayar almak zorunda kalıcaksınız.
    buda maliyeti düşüreyim derken size ekstra maliyet olarak geri dönücek.
    bizzat kendim yaşadım bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusulasız Adam

Hocam nasıl yapmayı düşünüyosunuz

Satın aldığım firma kansızlık yaptı ilgilenmiyor, MSI'ı aradım dedim ki durum bu onlar da illa aldığınız yer gönderecek dediler. Onları aradım orası oraya yönlendirdi burayı aradım sarı çizmeli mehmet ağayı ara dedi bilmem ne. Bilgisayarcı yolu görünüyor.
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    niye öyle birşey olsun ki ?ilerde değiştirmek isteyen sadece işlemci değiştirir h110 moboya i7 7700 de takabiliyorsun sonuçta
    hocam gidin bir bilgisayarcıya hatta bios update i de flash a atıp götürün gözünüzün önünde 2 dk de yapsın öbürtürlü çok uzar.yada varsa çevrenizde 6.nesil cpu kullanan birileri onlardan birini ikna edip kendiniz yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

hocam gidin bir bilgisayarcıya hatta bios update i de flash a atıp götürün gözünüzün önünde 2 dk de yapsın öbürtürlü çok uzar.yada varsa çevrenizde 6.nesil cpu kullanan birileri onlardan birini ikna edip kendiniz yapın

Aynen öyle yapacağım zaten, astronomik bir para isteyecek 100 lira falan ben de sinir krizi geçiricem anakart parası kadar bios güncelleticez
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    iyide ilerde o işlemci piyasada zor bulunucak.
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    nasıl bir zamandan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama şuan 4 sene önce çıkmış işlemcileri piyasada bulabiliyorum ?kaldıki 7.nesil daha bu sene çıktı sanmıyorumki bu pcyi alan arkadaşlar 4 yıl kullansın ondan sonra upgrade etmek istesin.
  • http://www.hepsiburada.com/msi-amd-radeon-rx-460-2gb-oc-128bit-gdrr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-rx-460-2g-oc-p-HBV000002NX1E

http://www.hepsiburada.com/msi-nvidia-geforce-gtx-1050-2gb-oc-128bit-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx-1050-2g-oc-p-HBV000002Q0IY

hb de indirim var bu kartlarda isteyenler için bugün geçerli rx 470 bakıyorum ben en az ama onlarda pek bir indirim olmamış yurtdışından alıcam anlaşılan

• quote:

benimde ençok merak ettiğim konu buydu açıkçası gerçekten böyle ise kendimi i5 6402 ye zorlayayım hem mmo oyunlar hemde rust gibi sanbox survival oyunları oynamayı çok seviyorum çünkü. muhtemelen rusttaki kasmalarda aynı mantıkdadır çünkü harita doldukça yeni birşeyler inşa edildikçe benim laptop cortluyor.

Hocam mmorpg için önerilen iki işlemci var. Çok abartılı işlemcilere kaçmadan ilk tavsiyem i7 6700 ikinci tavsiyemde i5 6600

biri 1350 TL diğeri ise 1000 TL bu iki işlemci dışında mmorpg oynamak çok zor. Çok zor derken rahat rahat yağ gibi akarak oynamaktan bahsediyorum. yoksa i3 4160 ilede oynarsın ama dalgalana dalgalana.

Mmorpg oynayacaksan işlemciye yatırım yapacaksın. Mmorpg de ekran kartının çok bir faktörü yok. asıl olay işlemcidedir. Cash belleğin en az 6mb olmalı. Çok önemli bir bilgi daha vereyim. Kesinlikle ve kesinlikle AMD işlemciden uzak durmalısın. AMD işlemciler mmorpg oyunlarda rezalettir. Testlerde çuvallamıştır. Yeni çıkan fx 9590 da buna dahildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 6 Şubat 2017; 1:59:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

Multiplayerda patlar demissiniz de zaten bu sistemden cok fazla birsey beklememek lazim.

200 kisiyi i7 bile kaldirma da zorlanir abarti bir rakam o.

Yalniz i3 6100 e bf1 de çakılır diyen adam şimdi i3 ün bir tik asagisini savunuyor.

Hocam nette hızlıca kısa bir video örnek buldum.https://www.youtube.com/watch?v=ZLPqKNwNbM0
    GW2 de türklerin oynadığı knight gibi metin 2 gibi basit grafikli hafif bir oyun değildir.
    i7 6700 mmorpg için özellikle önerilen çok özel bir işlemcidir. Ben bu işlemci ile 200 vs 200 guild wars 2 savaşların arasında kalıyorum çoğu zaman. İnanki yağ gibi akıyor. Fiyatı 1350 TL ama sonuna kadar hak ediyor. ben mmorpg hastasıyım. O nedenle işlemciye yatırım yaptım. Mmorpg hastası arkadaşlarada aynı şeyi öneriyorum. İşlemciye yatırım yapın.

• malesef şuan imkanım yok i7 6700 e çıkmaya maksimum alabileceğim işlemci 6400 veya 7400 bakalım.gerçi i5 3230m laptop le bile zamanında archeagede 500-500 fightlara girmişliğim var şöyle düşününce kasmalar falan sanki normalmiş gibi hatırlıyorum yıllardır adam akıllı oyun oynamadığımdan düzgün oyun nasıl oynanıyor unutmuşum
  • Max ayarlarda oynayacağım diyorsanız i7 den başka çare yok.Aksi takdirde uzağı görme,gölge gibi ayarları kısmak lazım.Max ayarlar da i7 6700k gw 2 ve WoW da çakılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 6 Şubat 2017; 2:24:16 >
  • quote:

malesef şuan imkanım yok i7 6700 e çıkmaya maksimum alabileceğim işlemci 6400 veya 7400 bakalım.gerçi i5 3230m laptop le bile zamanında archeagede 500-500 fightlara girmişliğim var şöyle düşününce kasmalar falan sanki normalmiş gibi hatırlıyorum yıllardır adam akıllı oyun oynamadığımdan düzgün oyun nasıl oynanıyor unutmuşum

İki seçeneğimiz var. Ya i5 6400 alırız hd graphics 530 ile idare ederiz çoğu oyunu düşük ayarlarda oynarız hem bios güncellemesiyle de uğraşmayız ya da g4560 ve gtx 1050, 1050ti yaparız yüksek ayarlarda oynarız ileride işlemciyi değiştiririz.Nasıl yapsak karar veremedim fakat ileride ekran kartı eklemek daha kolay olur işlemciyi yenilemekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temircal -- 6 Şubat 2017; 2:34:48 >
  • Temircal kullanıcısına yanıt
    hocam sizin açınızdan düşünücek olursak.yakın tarihte elinize para geçicekse sadece işlemci alıp sonradan ekran kartı eklemek daha kolay ama uzun bir süre sadece o şekilde idare edilecekse g4560+gpu almak daha mantıklı sonradan satması zor olmaz diye düşünüyorum satamasanız bile 250 tl çok çok üzülünücek bir değer kaybı değil kullandığınıza sayarsınız.

ha bu yazdıklarınızı benim için yazdıysanız benim hesap baya karışık hocam

şöyle birşeyler yapıp 4-5 sene akmadan kokmadan kullanmayı planlıyorum beynim yandı gece gece hepsiburada indirim yapmış ama çok bir espirisi yok hep fiyatları şişirip sonra indirim yapmışlar

• attakkann1 kullanıcısına yanıt
    6400 , 7400 alinmaz.Ya i3 6100,7100 , g4560 alin ya da i5 6500 7500 ve ustunu.

G4560 + rx 470 8gb , g4560 + gtx 1060 6gb yaparsiniz monitor dahil 3500 liraya.

Siz butcenizi soyleyin ona gore yardimci olayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 6 Şubat 2017; 2:50:37 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.