Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malzemec

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi

İstanbul edirne/ 2 saat 20 dk

Tüketim:4,4 lt otoban sürüşü : 110 ve 150 arası değişken hız

Şehir içi Bağcılar dan Beylikdüzü'ne kadar normal trafik :20 km/saat ile 80 km/saat arası

Toplam 221 km

Genel ortalama hızım 98 km/ saat

Tüketim yerlerde

Yol bilgisayarında ki ortalama hız verisi nedir ?

Önemli olan o... otoban kullanımında sakin gidince çoğu araç 4 litreleri görüyor zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

3.3 hybrit yaris... 2.5 lt/100 km ye kadar düşürmüştüm,

Fabrika verileri 90 km/saat verisi ,

Benim sürüşüm70/80 km/saat

Dediğiniz rakamların bir geçerliliği yok artık..

2.5 lt tüketim vs bunlar olacak şeyler değil, hani neredeyse diyeceksiniz ki hiç tüketim olmadı yolda , hatta fren yaparken çıkan enerjiyi pet şişeye doldurdum evdeki buzdolabı bu enerjiyle bir hafta çalıştı.... Teşekkürler Toyota...!!!

Yavv insanın para verip aldığı aracı sevmesi, ona toz kondurmaması bir yere kadar normaldir de sizinki biraz psikolojik sıkıntı durumuna gelmiş...

• Tüketim bilgilendirmesi için örnek olması açısından paylaşımlarda tüm sürüş bilgilerinin de paylaşılması lazım...

Ancak o şekilde sağlıklı bir yorum yapılır...

* Gidilen yol

* Ortalama hız

* Ortalama tüketim

* Sürüş zamanı

Örnek mesela ...

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Hız=yol/ zaman

Yol ve zaman bilgisi toplam seyehat için verilmiş,

Değerleri yerine koyarsanız ortalama hız bilgisi ortaya çıkıyor ,

Ana ekranda ortalama hızı vermiyor ,

Media ekranı olan orta konsolda ortalama hız verisi çıkıyor,

Formüle değerleri koyun ortalama hız çıkıyor...

: BIXI MAN

Gerçekler ,bazen kıskandırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 7 Mayıs 2017; 15:2:14 >
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam neyin gerçeği...

Ne hikmetse bi tek senin verilerin fabrika değerlerinin altında..

Binlerce kullanıcıdan bi tek sen müthiş değerler buluyorsun...

2.2 tüketim ... 10 Sn akselerasyon ... hep sana denk geliyor nedense.... özel üretim sanırım senin araç...

• Ekonomik kullanimda her arac az yakar. Konu icinde gördüm Leon Tdi 5.5 Corolla 3.8 falan olmaz hic bi seklde ayni kosullarda. Arada o kadar fark olmasi imkansiz.

5-10 km'de bir motor ısındiktan sonra yol bilgisayari sifirlanip yapilan ölçümler gercekten uzaklasir. Doldurun depoyu yapin 800 km indirin dibe tekrar doldurun. Olmadi 5-10-50-100 değilde 2000-3000 km ortlamasini sunun o zaman gerçeği gorelim. Bahsettiğiniz cogu deger KASMA ile elde edilebilecek uzun zamani yansıtamayacak degerler.

Buyrun 1500 kg 2.0 D segment bir aracin 3 kisi ve dolu bagajla yaptigi uzun yol tuketimi. Corolla'nin 2 katindan daha fazla beygir sunarak hemde...

Ancak gercekci tuketimim bu degil cunku standart kullanimimda boyle sakin gitmiyorum, gidemiyorum. Genelde 100 bandindaki hizlarda ortaya cikan degerdir bu. Zoraki yavasladigim yerlerden dolayi ortalma hiz 87 gibi görünüyor. Sonra dayanamadim bastim yine zaten.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Ekonomik kullanimda her arac az yakar. Konu icinde gördüm Leon Tdi 5.5 Corolla 3.8 falan olmaz hic bi seklde ayni kosullarda. Arada o kadar fark olmasi imkansiz.

5-10 km'de bir motor ısındiktan sonra yol bilgisayari sifirlanip yapilan ölçümler gercekten uzaklasir. Doldurun depoyu yapin 800 km indirin dibe tekrar doldurun. Olmadi 5-10-50-100 değilde 2000-3000 km ortlamasini sunun o zaman gerçeği gorelim. Bahsettiğiniz cogu deger KASMA ile elde edilebilecek uzun zamani yansıtamayacak degerler.

Buyrun 1500 kg 2.0 D segment bir aracin 3 kisi ve dolu bagajla yaptigi uzun yol tuketimi. Corolla'nin 2 katindan daha fazla beygir sunarak hemde...

Ancak gercekci tuketimim bu degil cunku standart kullanimimda boyle sakin gitmiyorum, gidemiyorum. Genelde 100 bandindaki hizlarda ortaya cikan degerdir bu. Zoraki yavasladigim yerlerden dolayi ortalma hiz 87 gibi görünüyor. Sonra dayanamadim bastim yine zaten.

hocam astra konusunu açmıştım geçen.4000 KM astranın ortalama kaç yaktığını foto ile bizzat gerçek kullanıcıdan neyse onu paylaştım ama millet öyle dedi böyle dedi inkar edenler oldu.Bunu ne yapıcaz ?
    https://forum.donanimhaber.com/opel-astra-1-4-t-yakit-tuketimi-10-2-lt--125939562#125939562

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 7 Mayıs 2017; 16:23:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Ekonomik kullanimda her arac az yakar. Konu icinde gördüm Leon Tdi 5.5 Corolla 3.8 falan olmaz hic bi seklde ayni kosullarda. Arada o kadar fark olmasi imkansiz.

hocam astra konusunu açmıştım geçen.4000 KM astranın ortalama kaç yaktığını foto ile bizzat gerçek kullanıcıdan neyse onu paylaştım ama millet öyle dedi böyle dedi inkar edenler oldu.Bunu ne yapıcaz ?
    https://forum.donanimhaber.com/opel-astra-1-4-t-yakit-tuketimi-10-2-lt--125939562#125939562

Tuketimde o kadar cok etmen var ki...

Forumdaki bir cok kullanıci yakit verisi paylasirken ozellikle sifirlayip dip deger elde ettikleri degerleri paylasiyorlar. Otomatikman gercek disi dusuk degerler oluyor. Gerci evet arac o kadar az yakabiliyor ama aracin calisip motorun isinip o sifirlama anina kadar olan suredeki yakit? Sifirladim dur bakalim ne kadar düşük yakicam derken olusan psikolojik az basma etkisi?

150 hp benzinli Astra icin tüketim kasmayan bi kullanici icin 10.2 gayet normal bi deger. Aracin kullanisina yonelik hic bir bilgi yok. Ortalama hiz 40 gorunuyor. Belki adam kisa mesafe 20 ortalamali trafiklere girip uzun yolda da yüksek süratte seyrediyor. Belki isigi gormesine rağmen gaza basıp son anda frenleyenlerden.

Trafikte tuketim kasanlar cok belli olmuyor mu zaten? Kagni gibi gidip trafigi yavaslatanlar. Onleri bosalmasina ragmen gaza cok basmamak adina ondeki boşlukları doldurmak arkayi acmak yerine aheste aheste gidenler. Sollamaya ciktiklari sol seritte 88 le giden aracı 90 ile 1 dk da sollayanlar...

Yol bilgisayarinda 150 kusur ortalama hizla bitirdiğim yolculuk oluyor. Simdi ben bu durumda s. Disi 6.5 yakiyorum desem ayni adam cikip gelip ooo cokmus ben 4.5 yakiyorum diyor.

Elimde hepi topu 4-5 tane yol bilgisayari tüketim verisi var. Yol bilgisayari sifirlama tuketim olcme aliskanligim pek yok. Zevk vermiyor tüketim gozeterek yapılan yolculuklar.

Son olarak anlamayana anlatmaya gerek yok zaten.

• supremum kullanıcısına yanıt
    Hocam siz birde şehir içi tüketim verilerinizi yazsanız ,

2006 model 3.20 d kullandım , şehir içi 7 lt altına hiç düşüremedik ,

Şehir dışı sakin kullandığımızda değerler düşüyordu kabul ,

senede 2yada 3 kere şehir dışı yapıyorum ,

Çoğunlukla şehir içi kullanımım var ,

Kontak açıp kontak kapama arasında İstanbul içi 2,5 lt ile 9,5 lt arası rakamlar gördüm ,

2.5 ile 9,5 lt/100 km değerlerim , çok kısa mesafe sürüşlerde , ya çok tenha ya çok kalabalık trafikte, aldığım değerler

, şu ana kadar hemen hemen bütün araçları denedim 20 yıllık ehliyetim var , 20yıldan bu yaba araç kullanıyorum,

Şahin'den 3,20 d ye kadar , Mercedes C den audi a8 hepsini kullandım ,

Beni etkileyen bir passat oldu bir de corolla ,

A8 makam aracı kıvamında olmasına rağmen haz vermedi,

Passat ile konforu, corolla ile ekonomiyi gördüm,

3,20 d bana sert süspansiyonlardan dolayı konforsuz geldi ,

Passat konforlu zira manevra kabiliyeti corolla gibi rahat değildi ,

Corollayı Polo kullanır gibi kullanınca ( rahat manevra ve park etme ,şehir içi kıvraklığı) corolla aldım, kullandıkça ekonomik olduğunu gördüm,

Onlarca tüketim verisi paylaştım 2.5 ile 9 lt ler arası tüketim değerleri gördüm ;

Aracı aldığım günden bu güne genel tüketim değerim,

4,7lt/100 km

(Şehir içi dışı karışık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 7 Mayıs 2017; 20:54:59 >

• Yavv gözünü seveyim 2,5 Lt tüketim değeri nasıl olur bi anlatın lütfen...
    Sırf 2,5 Lt yaktım demek için nasıl bir yol izlediniz nasıl bir güzergahtır bu...

Koskoca Toyota nın mühendis ekibi senelerce ölçmüş biçmiş demiş şehir içinde şu kadar tüketim yapar.. Siz diyorsunuz ki ben 2,5 Lt tüketim değeri gördüm... Bunun hiç bir gerçekçiliği olamaz ki , Hybrid otomobiller bile bu değerlere ulaşamazken D4D Toyota nasıl ulaşacak bu değerlere....

Bir de diğer bir ilginç olay da , bu D4D konusunda bir çok D4D kullanıcısı varken bir tek sizin araç maksimum performans ve minimum tüketim değerlerine ulaşıyor...

* Fabrika verisi olan 0-100 km akselerasyon değerlerinden 3 saniye gibi otomobil dünyasında REKOR sayılacak bir zaman diliminde daha hızlı olan sizin D4D...
    * Fabrika verisi şehir içi ve şehir dışı tüketim değerlerinden daha az tüketimlere sahip olan sizin D4D...
    * Maksimum hızları en yüksek olan araç yine sizin D4D

Üstad söyle ne olur... Senin araç D4D değil de D 4,5 D olmasın... Çünkü onlarca yüzlerce kullancı bu forumda mesaj yazıyor bir tek senin araç böyle hem uçup kaçıp hem de az yakıyor...

Senin araçta var bi şekil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 8 Mayıs 2017; 0:28:41 >

• quote:

Hız=yol/ zaman

Yol ve zaman bilgisi toplam seyehat için verilmiş,

Değerleri yerine koyarsanız ortalama hız bilgisi ortaya çıkıyor ,

Ana ekranda ortalama hızı vermiyor ,

Media ekranı olan orta konsolda ortalama hız verisi çıkıyor,

Formüle değerleri koyun ortalama hız çıkıyor...

Uğraştırma bizi hocam... çarpma bölme...
    Sen bi zahmet ortadaki ekrandan çekip gönder...
    Bakalım biz de alamet-i farikası neymiş senin aracın...
  • quote:

Üstad ,Forumda tüketim konusunda paylaşımlar oldukça ilginç...

Genellikle manüplasyon yapmak isteyenler verilerin hepsini paylaşmıyor..
    Tüketim değerini paylaşır ,gidilen mesafeyi paylaşmaz , ya da tüketimi paylaşır ortalama hız paylaşmaz.
    Veya full şehir için tüketim .... Lt der , ortalama hız değerine bakarsınız 40 Kmh yazar...
    40 Kmh ortalama hız zaten şehir içi trafiği kabul edilmez, istersen 1Lt yaktım desen de bir anlamı yok bu işin...

Tüketim değeri paylaşırken geçilen mesefe , ortalama hız,ortalama tüketim gibi temel veriler paylaşılmadığı sürece yapılan paylaşımlar manüple amaçlı paylaşımlar oluyor zaten...

Forumda bir çok marka aracın konusunda tüketim ile ilgili komik veriler var....
    Adam otobana çıkıyor sağ şeritten 50 Kmh ile 5. viteste 3 Km gidiyor ,sonra yol bilgisayarı verisini paylaşıyor . Uzun yolda 3Lt yaktım diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Üstad ,Forumda tüketim konusunda paylaşımlar oldukça ilginç...

Genellikle manüplasyon yapmak isteyenler verilerin hepsini paylaşmıyor..
    Tüketim değerini paylaşır ,gidilen mesafeyi paylaşmaz , ya da tüketimi paylaşır ortalama hız paylaşmaz.
    Veya full şehir için tüketim .... Lt der , ortalama hız değerine bakarsınız 40 Kmh yazar...
    40 Kmh ortalama hız zaten şehir içi trafiği kabul edilmez, istersen 1Lt yaktım desen de bir anlamı yok bu işin...

Tüketim değeri paylaşırken geçilen mesefe , ortalama hız,ortalama tüketim gibi temel veriler paylaşılmadığı sürece yapılan paylaşımlar manüple amaçlı paylaşımlar oluyor zaten...

Forumda bir çok marka aracın konusunda tüketim ile ilgili komik veriler var....
    Adam otobana çıkıyor sağ şeritten 50 Kmh ile 5. viteste 3 Km gidiyor ,sonra yol bilgisayarı verisini paylaşıyor . Uzun yolda 3Lt yaktım diye...

Olay kişisel tatmine dönüyorda ondan. Kimse yoğurdum ekşi demez atasözünün forumdaki karşılığı bi nevi...
    Rakımda etki eder tüketime bundan bahsedende yok. Sakin trafikte sağ şeride geçersem Mecidiyeköy'den Bahçelievler'e 3.5 ortalama ile giderim ne olacak yani?
    Hatta daha az bile olabilir.
    Bolu tünelinden çıkarkan bi 120'ye ulaş sıfırla yol bilgisayarını sal aşağı basma gaza tüketim 0 ile başlar beğendiğin yerde çek fotoğrafını. İstersen 2.5 değil 2.2 ile bile çekersin ne olacak yani?
    Bunları geçiyoruz zaten. Gerçek olamayacak değerleri ciddiye almaya gerek yok. Çünkü bahsettiğim gibi gerçeği yansıtmıyorlar.

Ş.içi sayarsak ki ş.içi yani Fatih, Bakırköy, Mecidiyeköy, Levent, Beşiktaş vs. civarlarında bi akşam gezmesinde elde ettiğim değerde budur.
    2006'dan 2012'ye kadar 2.0d motor 2 kez daha güncellendi. Güç artarken tüketim daha da düştü.
    Genel 5000 km ortalamam 7 civarı falandı bi ara ama sürüş genellikle sert.
    150 Civarı ortalama hızda Corolla ne yakar acaba? 150 ile gidince değil ama ortalama hız 150 olarak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Adam 2 lt/100 km ye kadar düşmüş,

Yapan yapıyor,

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=126072596

• quote:

Adam 2 lt/100 km ye kadar düşmüş,

Yapan yapıyor,

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=126072596

tatmin olacaksanız ben size daha düşüğünü göndereyim uzun uzun inişlerin olduğu yolda 1500 devirde sıfırlarım hiç gaza basmadan da yolu bitiririm

Baskasini bilmem de ben kendi verimi paylasayim. Corsa 1.3 CDTI

Ankara - Antalya yolu toplam sure de 7 - 7 bucuk saat arasinda idi.

Hiz sabitleyici 100'e sabitliydi, molaydi isikti derken ortalama hiz o kadar iste. Biraz daha dikkat etsem 3.0 olan fabrika verisinin altina inerim. Yokuslarda hiz dusurup yokus asagi da viteste birakarak hizlandirirsam duser de kim ugrasacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Corsanız az yakıyormuş

Kıskanılacak bir değer

Şimdi size saldırmaya başlarlar ,

Yok komple meyil indin , yok hep sıfırladın gittin, vesaire ...

İnanmazlar hocam ,

Nedenmi , yol bilgisayarını okumayı bilmiyorlar , saldırıp duruyorlar ,

Değerleriniz çok güzel , uzun mesafede gördüğüm en az yakan b sınıfı araçlardan

• Arif kullanıcısına yanıt
    Arif hocam, birde şu yol bilgisayarını okuyabilsen,

Ortalama hız , gidilen km , süre veriyor orda ,

Bir bak istersen ...

Aklıma ezbere konuşuyormuşsun gibi geliyor ,

Değerleri, yorumlardan anlarsın, ama ne diyeyim hocam size görmek istemiyorsunuz,

Zehir gibi adamlarınız aslında ,

Benden daha iyi biliyorsunuz , bu değerlerin gerçekliğini ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 8 Mayıs 2017; 15:17:41 >
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    O Ankara - Antalya bir de Antalya - Ankara olani var o da 3.3 yaklasik ayni ortalama ile. Tabi onda daha az dikkatli davrandim bir de daha fazla mola vermistim. 8 saati gecmisti yolculuk Once Antalya - Ankara sonra Ankara - Antalya yapmistim zaten toplam km den belli olur.

Yani inatlasmanin anlami yok, hiz sabitleyici ile 3 - 3.5 litreleri uzun yolda 95 lik dizellerle gormek mumkun. Sehirici de su anda yaklasik 200 km ile 4.6'da ortalamam, hiz da 27-28 km/s olmasi lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.