Şimdi Ara

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
652
Cevap
9
Favori
42.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun otoban kullanımlarında bir çok araç optimum sürüş stili ile fabrika değerlerine ulaşabiliyor bunda zaten bir sıkıntı yok.
    Esas kritik olan durum şehir içi tüketim değerleri.. Tabi şehir içi derken gerçek şehir içi trafik değerleri. Yoksa ortalama hızı 35-40 Km olan bir şehir içi trafik otomobil sektörü tarafından kabul edilen şehir içi trafik limitlerinin çok üzerinde olduğundan paylaşılacak veriler de pek bir anlam ifade etmez...

Geçen hafta yaptığım yolculukta ki araç değerleri..

Araç : 2015 Seat Leon 1.4 TSI FR 140 HP Manuel
    Güzergah : Mersin - Gaziantep Otobanı
    Ortalama Hız : 119 Kmh
    Ortalama Tüketim : 6,3 Lt
    Geçilen Mesafe : 206 Km
    Klima : 23 C açık
    Araç Mod : Standart ( Eco mod veya Sport mod açık değil )
    Araç kişi sayısı : 3 Kişi + 2 Orta boy bavul

*** Yavaş gideyim az yaksın vs diye hiçbir şekilde dikkat etmedim , zaten gidilen güzergahtaki otoban sürat yapmaya oldukça müsait olduğundan minimum 120 kmh maksimum da 180 Kmh süratlerde bir yolculuk yapıldı.

Bu yolculuk şartlarında araç 6,3 Lt lik bir tüketim yaptı ki bana göre oldukça makul bir tüketimdi.
    Klimayı kapat , eco mod a al , 120 yi geçme CC ye bağla , benzinli olan bu araç rahatlıkla 5,5 Lt leri görürdü ki zaten fabrika teknik değerlerinde şehir dışı tüketimi 4,5 lt diyor...

Sonuçta otoban kullanımlarında aracı makul değerlerde kullanırsanız zaten fabrika verilerine yakın değerler elde etmek mümkün olabiliyor , ancak sırf ego tatmini için benim aracım az yaktı demek için türlü varyeteler yaparak ekran görüntülerini paylaşmak komik olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 8 Mayıs 2017; 12:15:13 >

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Otoban filan yok Antalya - Ankara arasi. Bolunmus yol var. Ayrica herkes hizli gitmek zorunda degil. Anlamsiz tepki veriyorsunuz. Gosteriyoruz yakit degerini bu sefer yavas diyorsunuz. Sizin 6.3 yaktiginiz hizda biz 5 litre yakariz. Benzinle motorin arasindaki farki da ilave edin bir zahmet.

Eco modda arac surmem ben; cunku isin icine start stop da giriyor. Olur olmadik yerde frenleyip durduk diye aracin stop etmesini de sevmiyorum. Kapatirim araca biner binmez ilk is. Benim 11 bin kmnin ortalamasi 4.3 sizin sehirlerarasi fabrika tuketim veriniz 4.5 ustelik arada dizel-benzin farkida var.

Ego tatmini yapmaya ugrasan sizsiniz. Ekran goruntusu istemissiniz, koyduk iste. Hala nesine konusuyorsunuz anlamadim.

Benim bu aracla 4 kisi full bagaj Tokat - Ankara 3.2 ortalama yapmisligim da var. Ankara - Antalya 108 ortalama ile 3.7 yapmisligim da var. Var oglu var.

Dizel 90-95 beygir 1.3-1.6 arasi motorlar dusuk yakit tuketimi sergiliyor, durum ortada. Bunu Toyota'si da Opel'i de, Fiat'i da benzer tuketim sergiliyor kendilerince.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapalı kasa connect ,

1.8 motor

Manuel 5 vites

Araç değişik şöförler tarafından kullanılmış , genel ortalama 6,6 lt /100 km, İkitelli Topkapı arası 1200 km yapılan şehir içi ve otoban (İstanbul içi) ortalaması ,

Bu araç ile , hadımköy Topkapı arası 3.9 lt ile tamamladım,

90 km hızı geçmedim, otoban ve Topkapı trafiği...

Şunu belirtmek isterim: araç tan ziyade kullanım ve yol şartları yakıta çok büyük etken,

Zira bu connect araç ile şehir içinde kaldığımızda 8 lt yakıyor ,

Araç kullanmayı bilmeyen acemiliğini atamayan arkadaşlar , çok yakabilir,

Zamanla az yakmayı öğrenir ve az tüketen kişilerede inanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Ekran görüntüsü, araç durumunu tam yansıtır,

Tabiri caizse , beyanda bulunan kişinin ,

sallayıp sallamadığını,

Atıp tutmadığını, ekran görüntüsünden anlarız

Zira , ekran görüntüsünü okumaya , okuyup anlamaya gerek vardır,

Cin gibi anlayıp ,

3 maymunu oynamak , ancak kendinizi yanıltır,

Burda farklı araçlar , tüketim verilerini ve sürüş şartlarını belirtiyorlar , birde buna ekran görüntüsü koydumu , olayın gerçekliği ortaya çıkıyor ,

Kusura bakmayın ama , insanların fikir sahibi olması açısından , EKRAN GÖRÜNTÜSÜ paylaşacağız ...

Kendi açımdan baktığımda corsa nın çok az yaktığını bilmiyordum,

Tüketiminin düşük olduğunu ekran görüntüsü paylaşan arkadaşımız sayesinde öğrendim,

Ve B sınıfı araç değişimi yapacağım zaman kesinlikle ilk tercihlerim arasında Opel corsa olacak

• Ekran görüntüsü bir yere kadar anlatır.Yuksek rakima çıkan aracla inen araç ayni ortalama suratte ayni ortalamayı vermez.Yol rahatlayinca yol bilgisayarını sifirlayip azcık yavaşlayıp ortalama sürat düşükmüş gibi gostermenin gerçekçi olmadığı gibi

• yunus88 Y kullanıcısına yanıt
    1000 km 500 km yol yapan ve bunu paylaşan arkadaşlar var,

1000 km boyunca inilen bir yokuş görmedim duymadım.

Uzun km ler (100 km den itibaren ) km artıkça optimum değerlere yaklaşırız .

İstediğimiz ,x model ve marka aracın gerçek tüketim değerleri ,

Yol bilgisayarındaki yapılan km uzunsa gerçek değerlerdir,

Kimse forumda birbirini yanıltmak için 200/300 km yolu kânı hızı ile Araç kullanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Ekran görüntüsü bir yere kadar anlatır.Yuksek rakima çıkan aracla inen araç ayni ortalama suratte ayni ortalamayı vermez.Yol rahatlayinca yol bilgisayarını sifirlayip azcık yavaşlayıp ortalama sürat düşükmüş gibi gostermenin gerçekçi olmadığı gibi

kısacası inanmamız güç

• Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle herkese araçlarında huzurlu, kazasız sürüşler dilerim.
    yaklasık 1.5 ay once nasip olan 2015 corolla otomatik dizel 40.000 km sürüş, yakıt, konfor, izlenimlerini paylaşmak istedim
    1995 yılından itibaren farklı araç markaları kullanmış biri olarak, Araçlar hakkında ilk paylaşımım olucak.
    Uzun araştırmalar sonucu bu araçta karar kıldım. memnun olduğum olmadığım yanlarınıda yazmaya çalışıcam.

-aracın hızlanması, ivmelenmesi rakiplerine oranla biraz eksik kalıyor.
    -evet 1-2 vitesler biraz sıkıntılı 3 den sonra motor kendini göstermeye başlıyor
    -araçtaki bariz yol sesi beni üzdü (2006-2010 arası sıfır dizel manuel megan2 kullandım corolladan daha sessiz idi)
    -ön cam sileceklerinin altındaki lastik silecekler çalıştıığında bazen yerinden çıkıyor elinizle itekliyerek yerine takiyorsunuz. ( netten araştırmalarım sonucu, bir çok kişide aynı sorun varmış, servis çözüyor)
    -arka kapıları açınca gıcırdama sesi var ( netten araştırmalarım sonucu, bir çok kişide aynı sorun varmış, servis çözüyor)
    -ön kaput ve bagaj kapağı altındaki keçeler çok basit gelişi güzel halı flex gibi kaplanmış hoşuma gitmedi.
    -kapı içi lastikler elinizle çektiğiniz zaman yerinden kopacak şekilde basitce yapılmış hangi amaç için yapılmış bilemedim.
    -aracın içi fena değil C segmentine uygun niteliklerde detaya girmeye gerek yok. (o saat hariç.)
    -touch pakette toyotanın satış politakasını hiç sevmedim ya çelik jant yada geri görüş kamerası tercih senin. 2015 model bi araca, markasıda toyota olunca jant yada kamera tercihini yap demesini kınadım.
    Bu aracı şehir (ist) içinde kullanım olacağı için corolla tercihim oldu
    + larına gelicek olursam
    + motorunun sorunsuz olması tercihlerimin ilk sırasında
    + yakıt tüketimi başarılı
    + motor leş diyenler var saygı duyarım... ama bu araç sollamaya çıkınca işini yapıyor.
    + yokuş çıkmaz diyenler var saygı duyarım.. yokuşlarda beni hiç üzmedi.
    + sollamada hız gerekiyorsa, dip gaz da bir alt vitese geçiyor, istediğinizi veriyor.
    + orta şaft tünelinin olmaması 3. yolcu için büyük rahatlık
    + diz mesafesi iyi

aklıma gelenler şimdilik bu kadar

tarafsız olmaya çalıştım toyota yada diğer markalar babamın oğlu değil parasını verdik aracı eskitiyoruz.
    olumsuz yönleri olduğunda eleştirmek kullanıcıların faydasına olduğunu düşünüyorum

kazasız sürüşler dilerim

• RaSCan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ,

Kazasız belasız sürüşler .

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Hayırlı olsun ,

Kazasız belasız sürüşler .

Teşekkürler.
    Herkese inşallah
  • Kadoil ve enerji adında iki petrol ofisi var ,

Yakıtı Opet 'ten alıyorlar , zira 30 kuruş fiyat daha düşük,

Edirne'de 4,05 tl den aldım ( kadoil 06.05.2027)

İstanbul'da 4,1 tl den aldım , (10.05.2017 enerji )

Bu güne kadar hep bp 'sen yakıt almıştım , son aldığım bp fiyatım 4,41tl (02.05.2017 bp İstanbul)

Kadoil ve enerji firmalarından aldığım yakıt aracımda bp den aldığım ile aynı tepkileri verdi , bir fark göremedim, fiyat dışında...

1 depoda 20 tl fark ediyor ,
    Senelik fark,

Büyük rakam

Bu firmalardan yakıt alıp şikayeti olan arkadaşımız varsa paylaşırsa bizede faydası olur ,

Zira bir ara fullpet vardı , Bazı şikayetler çıkmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 12 Mayıs 2017; 12:32:7 >

• arkadaşlar corolla dizel ile ankara sivas yaptım 430km yol sürdü.

Fotoları atıcam yarına.

Tüketim 3.9lt/100

Ortalama Hız 72km

Yarın fotoları atıyore.

• lion_koc kullanıcısına yanıt
    Az yakmışsınız, araç tutumlu maşallah ,benzinli araçlar gibi içmiyor

Uzun yolda sakin kullanım değerleri dahada aşşağı gelebiliyor ,

Araç yüklüydü sanırım , ben tek sürücü ile 1100 km de 3.8 sonucu ile karşılaşmıştım , yük yoktu ortalama hız 90 km lerdeydi,

Yüklü olsaydım araç 3,9/4 lt olurdu tahminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Az yakmışsınız, araç tutumlu maşallah ,benzinli araçlar gibi içmiyor

Uzun yolda sakin kullanım değerleri dahada aşşağı gelebiliyor ,

Araç yüklüydü sanırım , ben tek sürücü ile 1100 km de 3.8 sonucu ile karşılaşmıştım , yük yoktu ortalama hız 90 km lerdeydi,

Yüklü olsaydım araç 3,9/4 lt olurdu tahminim.

hocam çocuk olunca mecbur yavaş gidiyoruz.

Eşim ve ben + İki büyük bavul çocuk arabası ve bir dünya ıvır zıvır vardı arabada.Aracın bagajını zor kapattım diyebilirim :)

• Depoyu fulledikten sonra depoda kalan mazot miktarı.Bu arada 3.9 demiştim 3.8 lt yakmışım.Ankara-Sivas arası.

2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi2017 Toyota Corolla 1.4 d4 multimode , yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 11 Mayıs 2017; 12:34:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.formvakumplastik.com/s/iletisim

Bu sırada bagaj havuzu aldım ,

İnternette , sahibinden.com da 100 tl fiyatlar vardı ,

Yerini buldum,

Avcılar da(İstanbul )

Aynı ürünü 56 tl ye aldım ,

Makul kalitede ve aracıma tam oldu, tavsiye ederim,

Görerek alıyorsunuz , her marka aracın bagaj havuzunu üretiyorlar [sm=afro.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 11 Mayıs 2017; 16:8:58 >
  • lion_koc kullanıcısına yanıt

Hocam nazar değecek
    6/7lt yakanlar çatlayacak

3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km

3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km 3,8lt/100 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 11 Mayıs 2017; 16:18:35 >

• Yeni kasa dizel otomatik 2017 corolla ile günlük olarak gittiğim bir yerde orta derecede bir trafik ve 3-4 kirmizi ışık var, yakit tüketimim;

Gidip gelinen mesafe 12 km

Gidişte yakıt ortalaması: 6lt

Geliş yakit ortalamasi;4lt

Yine ortalama alacak olursak (4+6)/2=5 lt gayet iyi değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetkardes06 -- 11 Mayıs 2017; 17:11:17 >
  • Ahmetkardes06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam , motor tam ısınıyor , sizin yol bitiyor

Yol 12+12 km olsa ortalama tüketim 3,5lt/4lt/100 km gelir ,

Anladığım dönüş yolu trafik akıyor gidişte biraz dur kalk yada meyil çıkış var

Ortalama ideal bir değeriniz var , güle güle kullanın

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Doğru tahmin ettiniz, giderken yokuş çıkıyorum gelirken rahat geliyorum, geçen aralıksız 150 km yol yaptım ortalama 4.1 lt yakmış gayet iyi yani.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.