Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ee Gürcistan'da yaşayan Mehmet rusya da yaşayan Hüseyin askerliğini 1000$ vererek neden yapıyor o zamn?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Ee Gürcistan'da yaşayan Mehmet rusya da yaşayan Hüseyin askerliğini 1000$ vererek neden yapıyor o zamn?
    Orada yaşayan Mehmet ve Hüseyin kaçmış kendilerini kurtarmış. 1000 euro şartı olan çalışma ve oturma iznini almış. Zaten o kadar süre zarfında çalışan adam çifte vatandaşlığı alır. İstese 1000 euro bile vermez, askerliği yerine getirmez. Kalır ömür boyu doyduğu memlekette.
  • Yaş 25 olmalıydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yaş konusunda bilgilendirme.

kafa karıştırır bu hesap. Mesele gün almak değil doldurmak. Yani 1993lülerin yararlanması için 25 yaş olması lazım.
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Gayet basit şekilde açıklanmış esasen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Gayet basit şekilde açıklanmış esasen.
    tamamda büyük ihtimal yaş 26 olacak bedelli de 1992 kapsıyor yani. 1993e vurmuyo yaş 26 olursa mesela ben öyleyim.
  • Askerlik bitince bile ben yaptım sizde yapın diyen tiplere uyuz oluyordum. Gelir testine göre belirlensin o kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Fakir sınıra,
    Zengin bankaya para çekmeye

Marş marş!!!
    25 yaşına gelmiş birisi yıllık 15 bin TL kazanamıyorsa? Fakir değildir çalışmıyodur bu kadar basit.

12 ay boyunca birisi askeri ücret bile alsa

12x1600 TL hesabını yap. İlla tek tek alını yapıp cevaplayalım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

40.000TL'den aşağı çıkmamalı. Zaten askerde kısa dönem, bazen kısa dönemde ( yerine göre ) olsanız 15.000 - 20.000TL arası yeniyor. Yenmiyor diyenin ağzına vururum. Ailenizin ziyareti, haftasonları, bazen yemeklerine kötü olmasına bağlı kantinde tosta colaya abanma derken, birde sigara kullanıyorsanız gider.

Bedelli asla ucuz olmamalı. Çünkü büyüyen Türkiye'yiz.
    15 bin ne demek? Ben sigarayı fosur fosur içen kısa dönemdim böyle para gitmedi. Neredeyse her hafta çarşım vardı.
    Yemeklerde hep kötüydü tost yaptırdık yine de 2-3 bini geçmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Bu mesaj silindi.
    Ee sende sanayide çalışarak yırtmışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Hocam yas 27 olabilir. 88 nesli gibi sanssiz olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu arkadas dikkat cekmeye calisan sikintili bir cocuk muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

Orada yaşayan Mehmet ve Hüseyin kaçmış kendilerini kurtarmış. 1000 euro şartı olan çalışma ve oturma iznini almış. Zaten o kadar süre zarfında çalışan adam çifte vatandaşlığı alır. İstese 1000 euro bile vermez, askerliği yerine getirmez. Kalır ömür boyu doyduğu memlekette.

Alıntıları Göster
    “Çifte vatandaşlıkları bulunan kişilerin askerlikten muaf olup olmayacakları konusu, 1111 sayılı Askerlik Kanununda belirtilmiştir. Kanuna göre yurtdışında doğmuş veya 18 yaşına kadar yurtdışına giderek farklı bir ülkenin vatandaşlığını kazanan Türk vatandaşları, 38 yaşına kadar askerliklerini erteleyebilirler. Bu şart, iki tarafta da askerlik görevinin yapılmadığı durumlarda geçerlidir.”

• Cebinde iphone bilmem kaç ile gezen tayfa burada bedelli askerlik şu paradan az olsun diye ağlıyorya asıl üzücü durum bu. Zorunlu hizmeti komple kaldırsınlar zaten bunun yapacağı işten bi hayır gelmez. Ayağında çarık olmayan garibanın oğlu gider çıkar dağa nasılsa...
  • Askerliği yapmış biri olarak olarak bedelli gerçekten gerekli birşey.30-40 yaşında tertiplerim vardı ve 20 yaşındaki çavustan emir almak adama koyuyordu, ağladıkları zamanı bilirim.+Olarak aşırı çok rdm var ve bu gibi insanlarla nöbet tutmak zorundasın (Nöbetteki 2 saat sana 1 yıl gibi gelir) insanı hayattan soğutan insanlar var. Aklıma gelmişken bizde 1 tane berber vardı :) berber demeye bin şahit ister.(Çocuk nöbetten yırtmak için ilk girişte mesleğini sordukları zaman berberim demiş) varya kimi traş etse çocuğun tipi kayıyordu böyle insanlarla yaşıyorsunuz orda.
  • Aslan gibi gittim pcden kalmayı bıle beceremeyen ınsan yuvası oldugu ıcın :) patates wc temızlemeden baska bir şey duymamıslar 2' sinide yapmadım ben daha beterlerini yaptım ergen asker kacagı bebeler sizi

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Aslan gibi gittim pcden kalmayı bıle beceremeyen ınsan yuvası oldugu ıcın :) patates wc temızlemeden baska bir şey duymamıslar 2' sinide yapmadım ben daha beterlerini yaptım ergen asker kacagı bebeler sizi
    Aman çok mühim birşey yapmışın. Adamların parası var senin gibi orada aylarını harcamazlar. Orada yaptıklarının parası bastıran için beş kuruşluk değeri yok.
    Sanki biz askerlik yapmadık tamamen boş muhabbet. Sen süründün onlarda sürünsün istiyorsun. Devletin beleş işçi ihtiyacını karşılamışın sadece.
  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    Yaşım 26 olunca parayı verip gitmeyebilir miyim askere, 26 yaşıma daha var ama
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    yaş 27 çıkarsa aralık 1991 doğumluyum bende yararlanırmıyım?Bunun hesabı nasıl hiç anlamadım.Gün almak yeterli mi oluyor genelde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Aman çok mühim birşey yapmışın. Adamların parası var senin gibi orada aylarını harcamazlar. Orada yaptıklarının parası bastıran için beş kuruşluk değeri yok.
    Sanki biz askerlik yapmadık tamamen boş muhabbet. Sen süründün onlarda sürünsün istiyorsun. Devletin beleş işçi ihtiyacını karşılamışın sadece.

Alıntıları Göster
    param vardı yaş vurmuyordu. iş için gitmek zorunda kaldım.

o yüzden herkese öyle olsun acı cekmelerini istiyorum. komutanlar yere yatırıp üstlerinde zıplasın hepsinin

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.