Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KavunluDondurmaa

Askerliği yapmış biri olarak olarak bedelli gerçekten gerekli birşey.30-40 yaşında tertiplerim vardı ve 20 yaşındaki çavustan emir almak adama koyuyordu, ağladıkları zamanı bilirim.+Olarak aşırı çok rdm var ve bu gibi insanlarla nöbet tutmak zorundasın (Nöbetteki 2 saat sana 1 yıl gibi gelir) insanı hayattan soğutan insanlar var. Aklıma gelmişken bizde 1 tane berber vardı :) berber demeye bin şahit ister.(Çocuk nöbetten yırtmak için ilk girişte mesleğini sordukları zaman berberim demiş) varya kimi traş etse çocuğun tipi kayıyordu böyle insanlarla yaşıyorsunuz orda.
    Zamanında gitsin ozaman askere, askerden kaçmak için 40 takla atıyorlar sonrasında 20 yaşında çavuştan emir almak zoruna gidiyor. Bedelli askerlik gerekli değildir. Yapılması gereken 18ini dolduranlari ilk yaz 3 aylık eğitime sokacaksın, kimse kaçmayacak ve profesyonel orduya geçeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    askere gittikten sonra eğitim hayatına devam eden çok az kişi var.Herkesin nedenleri farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

askere gittikten sonra eğitim hayatına devam eden çok az kişi var.Herkesin nedenleri farklı.
    Akademik kariyer düşünenlerin sayısı %3'ü geçmez. Geri kalanların eğitim hayatı 25-26 yaşlarında bitiyor. Çoğuda askerden kaçmak için 2. 3. üniversiteye kaydoluyor.
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    işte hocam dediğinize karşılık yazdım yaşı geleni askere alırsalar eğitim hayatına devam eden kişi sayısı düşer.Askerden sonra psikolojik ve ekonomik şartlar kişileri direk iş hayatına sürüklüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde sipariş verir gibi yok yaş 24-25 olsun bedeli şu olsun demiyorlarmi Twitterda baktim 95liler bile bedelli istiyor. Bedelde 10 bin falan yazmislar yok canım siz hic vermeyin Duymuşlar bir patates sogan, tuvalet temizleme baska da birsey bildikleri yok. Eger cikacaksa en az 27 yaş olmali bedelde 25-40 arasi olmali malum arkadaslarin vakti yokmuş ya işleri güçleri varmış paralarisa vardır herhalde. Muhendis, doktor cogu zaten

• Paetzold kullanıcısına yanıt
    ille doktor mühendis mi olmak gerekiyor vatana faydalı olmak için?Kendi düşüncenize göre yazıyorsunuz .Ben 4 yıldır çalılıyorum kamu kurumunda kamuya hizmet ediyorum.Vergi ödüyorum.Askerliğe gidincr vatana ne hizmette bulunacağım söyler misiniz?Adam gibi askerlik eğitimi verilmiyor kaprisli kişilerin egoları tatmin ediliyorsa bu bizim suçumuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

tamamda büyük ihtimal yaş 26 olacak bedelli de 1992 kapsıyor yani. 1993e vurmuyo yaş 26 olursa mesela ben öyleyim.

Alıntıları Göster
    Gün alma olayı hesaba katılırsa 26 yaştan gün alacağınız için bütün 93'leri de kapsar.
  • quote:

ille doktor mühendis mi olmak gerekiyor vatana faydalı olmak için?Kendi düşüncenize göre yazıyorsunuz .Ben 4 yıldır çalılıyorum kamu kurumunda kamuya hizmet ediyorum.Vergi ödüyorum.Askerliğe gidincr vatana ne hizmette bulunacağım söyler misiniz?Adam gibi askerlik eğitimi verilmiyor kaprisli kişilerin egoları tatmin ediliyorsa bu bizim suçumuz mu?
    Illa doktor muhendis olmak lazim demedim zaten. Az zoru gorunce gitmek istemeyen arkadaslarin durumunu anlattım. Ben gayet iyi egitim aldim valla. Ogrenmişsiniz bir patates soyma, tuvalet temizleme baska birsey bildiginiz yok. Gerci nerden bileceksiniz bilgisayar karsisinda yazmasi kolay sagdan soldan duyumlarla. Herkes ayni askerligi yapmiyor arkadasim. Ben yaptim askerligimi, cagirsalar yine yaparim. Zamaninda diyordunuz gariban erleri doguya gonderiyorlar. Simdi geri hizmette erler. Kritik bolgelerdede degilsin. Abi siz neyi yapacaksiniz herseyden kacma derdindesiniz. Şimdide patates sogan soyma işi meşhur oldu. Mağduriyetiniz bitmez sizin. Kisacasi ben zora gelemiyorum diyemiyorlarda patates, soganmis, tuvaletmis bahaneler hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paetzold -- 17 Temmuz 2018; 10:14:10 >

• Paetzold kullanıcısına yanıt
    Valla hocam istediğini söyleyin evliyim bakmak zorunda olsuğum eşim babam ve yaşlı ninem var.Bu kişilerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum.10 yıldır aktif iş hayatındayım devlete borcum yok vergilerimi cezalarımı zamanında ödüyorum.Benim gibi nice insanın durumunu hayalini hedefini enpati yapın öyle ben gittim sizde gideceksiniz yapacaksınızla olmuyor bu işler.Ha devlet bana 6 ay boyunca ihtiyaçlarımı karşılayacaksa aileme bakacaksa gideyim yapayım kimsenin birşeyden korktuğu yok.

• benim takıldığım ise...

AKP'li Cumhurbaşkanı
    ülkenin değil. milletin değil.. bu adam ital biri değil. bu ülkede doğdu okudu yaşadı görev yaptı. herhangi bir ülkeden maddi manevi ??? yani yurt dışına gidip yabancı dil eğitimi bilmem ne öğretim görevlisi olarak .... maksadı amacı net olmayan süreler kalmadı bir yerlerde... Belediye başkanlığı öncesinde ülke dışına bile çıkmamıştır.. Yani senden benden biri.. bunu zaten kaba konuşması ve tavırları ile de hiç inkar etmedi.. yani Bizim Oğlan.. Bizim Çocuki Bizim Mahalleden... Bizim Ülkenin Evladı... şunun bunun gibi yalakalık şaklabanlık yapmış veya yapan biri mi sanıyorsun ? pkk pyd ye yaranmaış için "Darbe Tank-larının Önüne ilk ben çıkarım" diyen şaklaban mı sanıyorsun ? Sonra da tanklar na yol verir ve gider çay-kahveyi eşliğinde son Action Movie seyreden ne idüğü belirsiz nesilden gelen biri mi sanıyorsun ?

bedelli skerliği ilk rahmetli Özal mı getirdi bu ülkeye emin değilim. hatta onun zamanında süper emeklilik diye de bir projesi olmuş ve...... çok büyük uçurumlara sebep olmuş idi.

şimdi bubedelli konusu ne hikmet ise siyasi karalama olarak gündemde duruyor

ünv li sayısı ne kadar fazla ve gereksiz... kalitesiz ise mevcut asker sayımızda o kadar fazla ve gereksiz.
    askerlik düşüncesi veya uygulamasının bir şekilde değiştirilmesi lazım
    249. dönem askerlik yaptım. balıkesir de başladı ve bitti. taburdan alay komutasına geçtim. 50m ancak var.
    düşünün. o dönem bile kısa dönem asker sayısı çok fazla idi. uuzn dönemleri saymak zaten gereksiz. ve gidip görmeniz gerek. Eğitim Çavuşlarının çektikleri ızdırabları bilmeniz yaşamanız gerek.
    tüm alaydaki yazışmalar gizli belgeler elimden geçtiği için işin maalesef ağlatan taraflarından haberdar idim.

maalesef bedelli askerli konusu sond efa konuşulsun bu ülkede ama askerlik ve asker mantığı yeniden gündeme alınıp uzman asker / kadrolu asker/er mantığı gündem yapılması gerek
    249. dönem belli en fazla öğretim kadrosu bulunduran dönemlerden birisi de olabilir. çünkü benle birlikte askerlik yapanların %80 i ya ünv öğretim kadrosunda veya asker öğretmenlik istemediği/yaptırılmadığı için 8 aylık askerliğe gelmiş kişilerden oluşuyor idi. dolayısı ile yaş ortalamamız 35 civarında idi.

yani şimdi odatv sevicileri iktidarda olsa onlar bedelli askerlik çıkartmayacaklar mı ?

teorik mantık olarak karşıyım. 8 ay da olsa askerlik yaptım. ama hani reel bir askerlik yapmadım. sonuçda koğuştaki ranzasında elinden tüfeğini düşürmeyen ve kabanı ile uyuyan şırnak daki afrin deki askerlik gibi değildi.

bu konuyu bence siyasi karalama olarak kullanmayın.
    bu genel bir sorun.

ha şunu diyebilirsiniz...
    mevcut yönetimde, başbakan başka partiden olduğu için cumhurbaşkanına veya BAŞKAN a muhalefet ederse ne olur ?????
    açılan bu devlet hastahanelerine hasta gelmez ise ne olacak ???

gibi sorular karşısında nasıl aciz kaldı isek, bu bedelli askerlik konusunda da yine aynı aciziyet bizde baş gösterebilir.

• Çoğu yerde yemeği özel şirketler getiriyor, adamlar hala patates soymaya mı gideyim diyor hangi yüzyılda yaşıyorlarsa..

Ha köy dağ karakoluna düşerseniz onu bilmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    askeri ucret 1600 lira deyilki ulkede bi kere askeri ucret yok!
    asgari ucret var o ayri
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Siz askerlik için hayatınızı ertelemeden yasamissiniz zaten bedelli çıkar askerlikten yırtarım demissiniz. Ben askere gitmeden evlenmedim çünkü oda bir çeşit vebaldir. Bu devirde erleri tehlikeli bir yere yollamiyorlar fakat gidip dönmemek var sonuçta ben sizin dediğiniz gibi komutanların egosu olan ama asayiş jandarma olarak askerlik yaptım. Bir saldırı oldu şehit de olabilirsin ama evlenip gitseydim hele bir de çocuğum olsaydı onun vebali çok büyük olurdu. Kısaca tüm bunlqri düşünüp hayata atilmayi erteleyenleri düşünen yok. İşten çıkıp askere gidenleri düşünen yok. Yaş 27 bedel 20 bile komik iken yaş 24 bedel 10 diyenleri görüyorum çok komik.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Hayatın ertelenebilir olduğunu ilk defa duyuyorum. Napıyoruz durdur butonu falan mı var? Pause mu var bi yerde basınca duraklatıyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    işte hocam bilip bilmeden konuşmak kolay.Annem 2006 da kanser hastalığına yakalandı zorlu bir 5 yılda 7 kere ameliyat oldu milyarlarca parq harcadık üstüne babam işsiz kaldı ben .Okuduğum lise üstün başarımdan beni bursla ödüllendirdi.

Öyle yada böyle üniversite yi de bitirdim.

Sonra sevdiğim kızı istemeye gittik ailesi karşı çıktı kaçırmak zorunda kaldım.Yoksa 5 yıllık ilişkim bitecekti.Ben halime şükür ediyorum eşimi seviyorum evimde var aşımda çok şükür.

Ancak benim gibi nice hayatların olduğu biliyorum bu yüzden ben faydalansam da faydalanmasam bedelliyi destekliyorum.Bırakın çocuklarımız kardeşlerimiz okusunlar ailelere hayırlı evlat olsunlar.6 ay 12 aylarını birilerinin ego tatmini yüzünden karartmasınlar.

• askere gitmeden önce sigortalı işim vardı yıl 1996.gittim yaptım 18 ay öyle patates soyma tuvalet temizle falan yoktu zor bir eğitim dönemi 3 ay acemilik.şimdi benim geçirdiğim 550 günün sigortası neden benden tahsil edilmeye çalışılıyor devlet ödesin aslan gibi görevimi yaptım.
  • quote:

işte hocam bilip bilmeden konuşmak kolay.Annem 2006 da kanser hastalığına yakalandı zorlu bir 5 yılda 7 kere ameliyat oldu milyarlarca parq harcadık üstüne babam işsiz kaldı ben .Okuduğum lise üstün başarımdan beni bursla ödüllendirdi.

Öyle yada böyle üniversite yi de bitirdim.

Sonra sevdiğim kızı istemeye gittik ailesi karşı çıktı kaçırmak zorunda kaldım.Yoksa 5 yıllık ilişkim bitecekti.Ben halime şükür ediyorum eşimi seviyorum evimde var aşımda çok şükür.

Ancak benim gibi nice hayatların olduğu biliyorum bu yüzden ben faydalansam da faydalanmasam bedelliyi destekliyorum.Bırakın çocuklarımız kardeşlerimiz okusunlar ailelere hayırlı evlat olsunlar.6 ay 12 aylarını birilerinin ego tatmini yüzünden karartmasınlar.
    O kadar sağlıkla ilgili badireler atlatmışsın (çok geçmiş olsun acil şifalar bu arada) ama yine de " yok ilişkim vardı, yok sevdiğim kızı kaçırdım " diyorsun. Ondan sonra da Suriyelilere kızıyoruz bak adamlar savaştan kaçıp, sevişip burada çocuk yapıyorlar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 17 Temmuz 2018; 11:17:49 >

• guneyone kullanıcısına yanıt
    Sigorta olayı tam saçmalık askerlik yapıp üstüne psra vermek resmen,bunu hiç talep ettin mi siyasilerden seçim dönemi?

• BJK kullanıcısına yanıt
    işte hocam yanılıyorsunuz sizin hiç mi lise yıllarınızda kız arkadaşınız yoktu ?Gayet seviyeli düzgün ilişkimizi bir üst makama taşımak istedik olaylar farklı gelişti.Ayrıca annemin hasta olduğu yıllarda sadece flört ediyorduk.Sonrasında üniversiteye giderken istedik vermediler.İstediğinizi söyleyin herkesin hayatı aynı değil askerlikten önemli durum lar varki bana göre askerlik son aşamada.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.