Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.488.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:49:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukukta doldurulan yaş söylenin gün alma olayı değil.

Tarkan, Mustafa Sandal hepsi 28er gün askerlik yaptı. Yaş aralıklarına göre toplu bir şekilde şehir merkezinden uzak bir şehirde yapılıyor. Yat, kalk, nizami duruşlar, silah nasıl kullanılır, temel stratejik eğitimler, rütbeler bunları öğreniyorsunuz. Bana kalırsa bütün dünya insanlarının alması gereken temel eğitimler bunlar, sadece erkeklere mahsus olmaması lazım Allah göstermesin ama olası bir harp durumunda hepimiz aynı cehennemde olacağız.

Hayırlı olsun, lakin gün olayı özel sektörde çalışanın canını sıkacaktır.
  • Gerçekten çok mutluyum. Yaş 25 harika. Tam da 25 yaşındayım. Şu 20 günlük eğitimi de kaldırsalar tam kaymaklı olacak.

Kaldırmasalarda gideriz 25 gün de artık ne yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandK

[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]
    Geçen senelerde hep gün alanlar sayılmış, bunda da muhtemelen öyle olur.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:49:2 >
  • Sırf para koparmak için 15 bin tl yapıldı çoğu kişi yararlansın diye 25 yaş yapıldı ülke ekonomisi bedelliye kaldıysa vay halimize.
    25 gün canınızı okurlar artık. 25 gün geçmek bilmez.
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    O 25 gün her türlü kaldırılır.Ayrıca rapor olarak benim eğitim görmem de sıkıntı netleşsin diğer konularda ortaya çıkar.Ben hala 20 bin yapacaklar ama hiç gidilmeyecek diyorum.
  • 93luler yasadi. 94luler soguk su

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar işinden gücünden olacaklar kimler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HandK

Kaçlısın?

Tahminim 1 ocak 1993 ve öncesi doğanlar yararlanabilecektir.
  • geceleri saymazsak 12.5 gün ama yinede kaldırılmalı
  • 12 ay amelelik yapıp burada bedelli bekleyenlerin yorumlarına laf atanların halide çok acı ya.
    Gören her gün operasyon her gün çatışma içerisindeydi sanacak hepsini. 12 ay hademelik yaptınız hepiniz ve bunu yapmayacak insanlara laf ediyorsunuz sadece içinize oturacağı için vatan borcu falan hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 17 Temmuz 2018; 15:0:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

Kaçlısın?

Tahminim 1 ocak 1993 ve öncesi doğanlar yararlanabilecektir.

Alıntıları Göster
    93 diye çıkarsa bütün 93lüler faydalanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

geceleri saymazsak 12.5 gün ama yinede kaldırılmalı
    Geceleri evimize gidebiliyor muyuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

12 ay amelelik yapıp burada bedelli bekleyenlerin yorumlarına laf atanların halide çok acı ya.
    Gören her gün operasyon her gün çatışma içerisindeydi sanacak hepsini. 12 ay hademelik yaptınız hepiniz ve bunu yapmayacak insanlara laf ediyorsunuz sadece içinize oturacağı için vatan borcu falan hikaye.
    Koskoca hükümet çıkartıyor yasayı adamlar yasayı her şeyi hiçe sayıp kafalarına göre herkesi hain bilmem ne ilan ediyor. Gülüp geçiniz hocam
  • 25 gün mantıksız, çünkü hem var olan düzenin bozulması, hem de asker masraflarının ciddi kısmının bu süreçte harcanması söz konusu, yani hem Devlet adına hem de mükellef adına mantıksız.
    25 yaş mantıksız, zaten bir çok öğrenci lisans eğitimini bitirinceye kadar bu yaşa geliyor, yani yaşlanmış veya bekleyen konumunda değiller bu yaştakiler. Bu da bedelli askerliğin çıkarılmasının mantığına ters.
    15.000TL mantıksız, içlerinden en mantıksızı da bu zaten, açıklamaya gerek yok.(bkz:oğlumu bulana yüz bin Lira veriyorum)
  • scaryscreen kullanıcısına yanıt
    Yaparız, yaparız problem olmaz o kadarda (: Ki o 25 günde kaldırılır
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Hayattaki en büyük başarısı 6 ay tuvalet temizlemek. Sanki bana pkklı avladı dağlarda. Mesleğimi icra ederek zaten devlete hizmet ediyorum ben, savaş halinde de yerimizi alırız. Patates soyarak vatan kurtarıyor bunun gibiler de.
  • Eh 25 gun yapıverin artık oda zahmet olur size

• Arkadaşlar merhaba

01.11.94 doğumluyum bu durumda bedelli yapabilirmiyim?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.