Şimdi Ara

2018 de mezuna bırakıp 2019 da hedefine ulaşanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılınız nasıl geçti. Hızlı geçti mi. Mezunluk sizden çok şey götürdü mü. Tavsiye konunuz varda linkini de bırakabilirsiniz. Psikolojinizi nasıl yüksek tuttunuz. Özellikle iyi liselerden mezun olanlarınız utanma yaşadı mı arkadaşlarına karşı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Mezunluk abartildigi kadar kötü değil

• Ben de merak ediyorum .

• aksine ben olgunlastigimi dusunuyorum. 12.sinifta kendimi o kadar yipratmistim ki her seye yetismek istemistim, mezunken daha planliydim ne yapmam gerektigini biliyordum. butun gun calismis oldugum icin aksamlari vicdan azabim olmuyordu mesela oturup ailemle kahve icebiliyordum. kendime ayiracak daha fazla vaktim vardi ve cidden olgunlastim 12.sinifta annem babam bir sey dese de demese de evi birbirine katardim mezunken neredeyse hic tartismadik cunku buyudugumu hissettim.

belki cok buyuk bir hedefim olmadigi icin rahat olmus olabilirim esit agirlik 113bin den 12bine cektim. yapabilecegimin en iyisiydi bence.

• loyals L kullanıcısına yanıt
    Üniversiteyi kazanan arkadaşlarınızla görüşüyor muydunuz

• 2018 de mezuna bırakıp 2019 da hedefine ulaşanlar
    Bu netlerle mezuna kalıyorum(Sayısal-49744).En büyük eksiğim matematikte.Mezuna kalıp hedefine ulaşanlara soruyorum dershane mi yoksa evde çalışıp bol bol kaynak bölüm denemesi konu anlatımı Tyt Ayt denemeleri çözmek mi ?

• Batikonn B kullanıcısına yanıt
    ikisi de istanbulu kazanmisti yakin arkadaslarimin, cok sik gelmediler ama geldiklerinde gorustum tabi. her gun de telefon edip mesaj falan atiyorlardi. kendimi geri cekmedim hic.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • matematikten hangi yayınlarla çalıştın ? internetden yararlandın mı ?
  • Tytde sadece 345 Aytde 345 karekök çözdüm.İnternetten yaralanmadım.Apotemi Lti + trigonometri çözdüm.

• Upppp

• Mezun olgunluğuna bahane derdim cidden varmış böyle bir şey. Dershaneyle ilerledim daha kolay geçti, siz de etrafınızdakiler de daha tecrübeli kimse şımarıklık yapmıyor ve herkes her şeyin farkında oluyor. Ne yapacağınızı bilerek başlıyorsunuz seneye.

Hatta net söylüyorum 12. sınıfımdan daha kolay ve hızlı geçti. 12deyken 9da eve gelir uyuyakalırdım, mezunken programım sabitti. Artı bu fiziksel yorgunluğun psikolojik yansıması olarak üstteki arkadaşa katılıyorum evdeki iletişim konusunda çok daha rahattım.

Tercih dönemi geçtiğinden rahat rahat yazıyorum. bonus olarak da hem ders çalışıp hem kendinize vakit ayırabiliyorsunuz, akşamları dışarı çıkar pazar günleri de hiç bakmaz kafamı dağıtırdım ki bu yüzden ertesi haftam daha verimli geçerdi.

• padfoot96 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz çok güzel çünkü ben geöen yıl okul dershane falsn derken tüm günümü harcıyordum. Okul şubatta saldı şubattan sonrs her gün full kütüphanedeydim sabah 9 akşam 9 gibi (2-3 saat sra veriyordum arkadaşlarım vardı) (sömestr da da full kamp vardı sabah 8 akşam 11) ve o kadar yoruldum ki. Eşit ağırlığım. Matematik ve geometi için galatasaray ve kabataşın eşit ağırlık öğrencilerinin bol olduğu bir kuruma gideceğim haftada 5 gün günde 3 ders (amaç birazda insan görmek okul düzenindenolmak). Bunun dışında 12 saat ders çalışırsam ben net kafayı yerim. Hatta 5-6 saat günde çalışsam en az istediğimde üstğne koysam yeter diyorum kendime. Şuana kadar boş yaptım farkındayım ama mezuna kalıp başarılı olanlar tüm gününü derse veren arkadaşlar galiba. Ben bir yıl daha böyle yaparsam tıkanırım diye korkuyorum tek odağım ders olmasın hayatımda bişeyler olsun istiyorum. Bu şekilde de olur değil mi? İyi bir sonuç yapmak cidden günde 10 12 saat çalışmak anlamkna gelmiyor herkes için değil mi?

• Batikonn B kullanıcısına yanıt
    hayır tabii ki hocam herkesin verim aldığı çalışma stili farklıdır. ben mesela o araları vermeden bütün gün çalışsaydım muhtemelen daha kötü yapardım. bu biraz eksiklerinize de bağlı tabii ki ama konuları yetiştirdikten sonrası önemli değil. ben yaklaşık ekime kadar nasıl çalışacağımı, derece öğrencilerinin neler yaptıklarını vs araştırdım ve kendime uygun olanları toparlayarak istediğim sonucu aldım. Mesela bazı arkadaşlarım vardı fizik netlerim düştü diyerek alıp bi kitap bitiriyordu ilginç bir şekilde. tekrar rutininizi oluşturarak eksiklerinizi bilip bilinçli çalışırsanız tabii ki 10-12 saate gerek kalmıyor. zaten yıl ilerledikçe kaç saatle günü kurtardığınızı anlayacaksınız. fakat saat ve soru hesabı yapıp robotlaşmanızı da önermem, öğrenip eksik kapatmaya bakın derim.

• Hızlı geçmedi, evet benden çok şey götürdü arkadaşlarım ünide ve ben üniversite ile ilgili hiçbir şey bilmiyorken onlar bu hayata çoktan alıştı bile. Gerçi arkadaşım da kalmadı 3. yılımdı benim. Hedeflediğimden de iyi yaptım dikkat hatalarım bile var, çoook stres bile yaptım hatta stresten midem bulanıyordu sınav sabahı ama yine de istediğimden iyi yaptım. Nasıl? Elimden geldiğince verimli çalışabildiğim tüm vakitlerde düzenli ve programlı çalışarak.

https://forum.donanimhaber.com/6k-tavsiye-konusu-soru-cevap--139215287-1

• Tr'nin en iyi üç fen lisesinin birinden mezun oldum ilk başta çok kötü hissetmiştim ama sonra okuldan da çok fazla kişinin mezuna kaldığını gördüm.

Sene içinde çok zorlandım psikolojik olarak. Bence hızlı geçmedi ama şu an bakınca geçmiş gibi.

Beklediğimden yüksek geldi iyi ki kalmışım diyorum. (2.9k)

Tyt korunuyor diye sallamadım ama daha yüksek geldi çalışsaydım daha iyi olabilirdi dedim sonra (4K tyt)

Genel olarak zor bir yıldı aile bir yandan bir yandan yalnızlık vs. Ama iyi ki kalmışım.

• XXLAP kullanıcısına yanıt
    kaç binle kalmıştınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olddirtytshirt kullanıcısına yanıt
    34k

• XXLAP kullanıcısına yanıt
    Konularınız tam mıydı dershaneye gitmiş miydiniz. Mezun senenizde aşırı mı çalıştınız. 12 de mi daha çok çalılıyordunuz saat bazında yoksa mezunda mı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.