Yok hocam sikinti yok noktalamalar disinda yazinizda, fikirlerinize saygi duyuyorum. Matin yks doneminin en zoru olduguna katiliyorum ama benim gozumde tyt de turkce, forumdan okudugum kadariyla da aytde fenin bir kismi bu zorlugun yapacagi olumlu etkiyi bi nebze sonumleyebilecek nitelikte. Bu sene tahminlerinin en buyuk sikintisi verinin gecen seneye gore cok daha eksik olmasi, dun bi konu actilar yks netleriniz diye, o konuda tmci sayisi gecen sene forumda ilk 100e giren tmci sayisindan daha az mesela. O yuzden 70+ sayisi az demektense 70+ oranı az diye yorum yapmak bence daha dogru. Boyle bakarsak da cok fazla 65±3 yapan insan var, gecen seneki 75+ kitleden bile cok daha buyuk bir çoğunluk bu. En ust siralarda qtvnin tm tahminindeki 2019/4 gibi seyler olmasa da absurt sonuclar olmasi muhtemel. Ancak orta/asagi siralarda aytdeki netlerin cok fazla benzesmesinden dolayi kimi insanlara 2018e yakın gelecekken kimi insanlara 2019a daha yakın gelebilir. O yuzden netinize 7 ekleyin 8 ekleyin durumu 2021de arasinda 2 net olan kisiler icin bile calismayabilir diye dusunuyorum. Kontrol etmeme mevzusuna gelince kiyaslama yaparken son konulara bakmamak lazım bence. Gecen seneye kiyasla daha az kontrol edildigi bariz ama cogu iyi derece (ilk basta aklima gecen seneki sayisal 2.si veya 13.su geliyor mesela) cok aktif insanlar degillerdi, hatta ilk mesajlarini sonuclar aciklandiktan sonra bile yazmis olabilirler. Bu gibi sebeplerden oturu ben bir anda veri dalgasi gelmezse 18 19 arasi beklemenin herkes icin basta psikolojik etkileri de dusununce daha dogru olduğunu düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2018’den kötü gelecek diyenlerin gerekçesi (2. sayfa)
-
-
Çok güzel yazmışsın hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben forumda 2011den beri aktifim, bu da 3.hesabim Hayatimda en cok girdiğim site muhtemelen dh yani.
Sayilari severim her seyin analizini yaparim Ama bu sene bu kadar analiz yapmanın sebebi yine girmis olmam ve cok yakinim olan bikac kisinin bu sene girmis olması. Seneye kasacagimi sanmıyorum bu kadar.
Bi de ilk bikac gun analiz filan yapmıyordum zaten mata yorum yapmak haric, ama millet 2018*0.5 tarzi konular actikca tartismaya mudahil olma ihtiyaci hissettim. Uzulmeyin diye yapiyorum, iyi gelirse 2 3 gune unutursunuz cunku beklediginiz kotu sonucu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 4 Temmuz 2021; 19:51:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizin konuşmaları çok mantıklı buluyorum hocam hangi bölümde okuyorsunuz acaba
-
Hocam ayt de 55-65arası yığılma gözüküyor ama sınav sadece aytden ibaret değil demek istediğim bu aralıktaki herkes çok farklı tyt yapmış 70 yapanda 100yapan da var yani aslında direk belli bi aralıkta yığılma olmuş olmuyor misal 6kişi ile yakın ayt yapmışız 65-70-80-84-90-93 tyt yapmışız yani arada bariz puan. Net farkları var o yüzden ben ilk 50binde yığılma da beklemiyorum 60 ayt yapanlar 85civarı yapsa haklıydınız ama 60ayt yapanların tyt netleri oldukça alakasız ayt fen adına bende bi iki şey söyleyeyim mat gibi bi zorlukta değildi ama önceki senelerin kesinlikle üstündeydi özellikle fizik çok net yks döneminin en zoruydu Ertan hoca bile 12 yaptı😀 (saçak sorusu iyi öğrencilerin hepsi yanlış yaptı neredesyse) matı ful yapan bile 5-6fizik hatası yapmış geçen seneki biyoloji mevzusuna benziyor kimya zor değildi ama önceki sınavlar kadar da kolay değildi biyoloji klasikti ayt fen genel olarak 2018-2019dan bi tık zordu ama asıl olay 38-40mat yaparken 30-32 mat işaretlemenin verdiği stresle feni çözmek bana 4-5 dikkat hatası yaptırdı ama bunu zorluğa eklemiyorum genelde herkes en az 2tane dikkat hatası yapmış teyit ettim son olarak netlerine bakanlar arasında iyi yapanlar vardır ama oldukça azdır bakmamanın sebebi 75+ hedefi olan adamın zaten 75 soru işaretlemesi ben çok net olaraka 65-80 arasındakilerin 50-70arasına düştüklerini gözlemledim ama tyt leri de benzer olmadığı için yığılma beklemiyorum en azından 50k da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021in sefiri -- 4 Temmuz 2021; 20:7:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu arada yks değil ÖSYM tarihinin en zoru dedi Vural hoca son 10yılın en zoru diye mi sordu 2015 bekleyen biri hoca tarihin en zoru dedi
Elektrik elektronik
Ha hukuk için girecektiniz diye hatırlıyorum muhtemelen kazanırsınız girdiniz mi yazacak mısınız
O dediginiz tytlerin aytlerle dogru orantili gitmemesi durumu 2018e benziyor aslinda. Bu arada bence guzel bir noktaya parmak bastiniz forumun cogunlugu aytnin eleyicigini on plana cikarirken bu sinavda sene basindan beri dönen geyikte olduğu gibi tyt olucak gibi.
Feni cozmedim sinav sırasında ve hala bakmadim, yorum yapmam doğru olmaz. Benim görüşüm aytdeki tepkinin bana göre olması gerekenden fazla olmasının nedeni çoğu öğrencinin (ben dahil, ayt matta 5 eleyici soru gelse ne olur konusundaki mesajıma bakabilirsiniz hatta tek cümlelik ozet var) 2020den sonra iyiden iyiye osymnin kolay sormasını kabullenmesinden kaynaklanıyor. Millet kolay beklerken yks tarihinin en zoru gelince (ygs lys cozmedim hiç yorum yapamiyorum) öğrenciler uzerindeki etkisi ve olusan tepki olmasi gerekenden daha siddetli oldu. Ancak ben en ust sıralarda gecen seneki benim gibi dusunen (gecen senekinden kolay soramazlar bu sene cok saglam sokacaklar) kisilerin yine benzer sayida olacagini ve bu yuzden yine sinav aciklaninca forumda oha diyeceğimiz sonuclar görebilecegimizi düşünüyorum.
-
Hamda ilk 3 lazimdi gs için imkan yok, obp kirik olmasa bile gelmeyecek bi sınav yaptım
hocam 18 ayt için soruların pek şaşırtıcı olmadığı çalışan adamın yapabileceği türden sorular olduğu yorumlarını okumuştum matta 4-5 soru orijinal demişler ama zor değil. fenin lys ye göre kolay olduğu yorumları da vardı. 18de en çok şaşırılan tyt olmuş onda da da mat garip gelmiş. elbette yapılabilirliği azalmıştır fakat bu sene hem zor hem diğer senelerden değişik sorular vardı tyt matta. 18de ilk 10bine girecek adamlar yine yüksek netler yapabilmiştir bu sene 10-15bine girecek adamlarda bile ciddi net düşüşleri var diye düşünüyorum en belirgin düşüş de bu aralıkta görülür diye tahmin ediyorum arkasında yığılma olacak gibi.
hocam sınav sürecinde Kolay gelecek algısı oluşsa dahi ilk 50bin 345 3D acil Apotemi orijinal gibi kaynakları çözüyor tepkiyi de bu kitle veriyorsa kaynaklardan bile üst seviyede gelmiş demektir sonuçta saplayacaklar diye düşünseler bile adamların kullandığı kaynaklar belli sorular tarzlar sınava çok benzemiyordu yani aslında 2018de sıralamaların iyi gelmesinin gerekçesi dediğimiz soru tarzlarının değişmesi bu sene de nispeten doğru sayılabilir fende de matematikte de geoda da özgün sorular vardı hep var ama geoda şekil yoktu bu pozitif bi artı bence bunları yapan vardır elbet ama sınav anında uzaydan gelmiş gibi gelebiliyor bu arada siz kötümser değilsiniz tyt belirleyiciliği mevzusuyla da aslında 2018e benzer beklediğinizi tekrarladınız 2018gibi gelince kimse hedefini tutturamıyorsa illa ki sorun vardır diğer ortak görüşümüz de oha diyeceğimiz yönünde bende en iyimserin beklediği gibi iyi gelip iyimserlere bile oha dedirtebileceğini düşünüyorum
-
Kaynak çözme konusu dışındaki argümanlarınıza katılıyorum, ancak kaynaklar konusunda şunu unutmamak lazım özellikle acil sınav kolay geldikçe gitgide kolaylaştırdı kitaplarını. Kitabın son halini bilmiyorum ancak 2019=>2020 acilleri gibi bir geçiş olduysa bu sene de yine benim dediğim kolaya alışma mevzusuna gelmiş olabiliriz.
Umalım ki qtv vs haklıdır da ilk 100e girerim
-
Hocam sizce sayısalda 60 net ilk 20k isteyen biri için imkansız bi net mi veya kötü bi net mi
2018 de 2019 da zor sınavlar değildi bence, zor denmesinin asıl sebebi 2020nin kolaylığıydı diye düşünüyorum. 2018 için de dediğim gibi asıl sıralama farkını çıkaran zorluktan ziyade formatın o sene oyuncak olması ve bir geçiş sürecine denk gelinmesiydi.
Bu seneki tyt matın en büyük sorunu sınavın sorularını kolaylıkla kolay ve zor diye çok net iki kategoriye ayırabilmemizdi, keza aynısı bence ayt matta da geçerli. Ara zorlukta sorular olmaması sınav sırasında psikolojik olarak elenen kişileri çıkarırsak dediğiniz ciddi net düşüşlerini (hepsi benzer miktarda olmak üzere) meydana getiriyor bu da yorum yapmayı zorlaştırıyor. Bu yüzden ilk xk, xk yk arası gibi bantlarla analiz yapmamız lazım aslında. Ortalama öğrenci -10 yemişken iyi öğrenciler -3 (sayıları kafamdan attım) yediler orta zorlukta soruların eksikliğinden çünkü, ara netler kayıp
-
90-65 ve dengi olan netlerin ne kadar yapıldığına bağlı, eğer tahminimden çoksa durum bıçaksırtı olur (tytnin yne 90 cvarında olacağını varsayıyorum). Sonuçlar çok dengesiz yığılmış durumda kestiremiyorum tam o aralığı.
-
Belki demişsinizdir ama sizce 2019 dan kötü gelir mi 19-20 arası olur mu
quote:
Orijinalden alıntı: The Killing Road
Tyt koruma yok
Sınavın ilk senesi, kitaplarin sınavla alakasi yok, örnek format yok. Cogu ogrenci ve yayınevi korlemesine gitti.
O seneki 3.sinav formatiydi sanirim sinavin son hali. Sene basinda tum testler ayri klasik sorulu uni sinavina giriyordun, bi baktin biyoloji 13 soruya dusmus ve tum testler tek kitapcikta, fark cok büyükSonunda birisi çıkmış açıklamış
83 63 e bir tahmin yürütseniz o tahmin nolurdu hou
imkansız bence 19dan kötü gelmesi, ilk mesajda saydığım şeyler 19 için de geçerli ve 21 19dan bariz zor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X