Şimdi Ara

2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.849
Cevap
124
Favori
209.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gittigim hicbir otelde alacarte a para vermedim,hediye 1 gece verdiler birkac tanesinde..
    hicbirisinde de memnun kalmadim.
    en son hilton da hediye ettiler hic begenmedim..

sueno food bolumu odullu bir otel..acik bufesi fazlasi ile memnun ediyor..

ucretsiz verirlerse denersiniz ancak bence para ile asla alacarte almayin..

ozel bir gun esinizle basbasaysaniz orasi ayri ama..
  • extraordinaryman45 E kullanıcısına yanıt
    Balayı için deluxe gittiğimde 2 tane vermişlerdi. Birinde Türk’ü kullandım. (Amfi tiyatronun üst tarafındaki) diğeri de İtalyandı. Memnun kalmıştım ama gitmesem aramazdım.

Geçen yıl golfte kaldığımda ihtiyaç duymadım, yemekler yeterli.

Yalnız voyage belek’te 4 gece konaklayıp 4 a la carte kullandım, ela ela, balık, kebapistan, 4.yü hatırlayamadım ama hepsi çok başarılıydı. Örneğin haftaya Bodrum’da voyage’ı tercih etme sebeplerimden birisi de tüm a la carte’ların ücretsiz olması. Kalabalık aileler değil ama eşinizle gidiyorsanız çocuk vs yoksa Ela Ela gibi rum meyhanesi tadında yemek ve eğlence güzel oluyor.

Bir de voyage’da soyutlanmışlardı. Direk 10’a kadar müzik ve yemek devam ediyordu. Sueno’da ise Türk A la carte tam amfinin orda olduğu için 8.30’da miniclub müzikleri gelmeye başlayınca hoş olmuyor.

Ücretsizse kullanırım, ekstra ödeme yapmam. Ücretsiz olup da kullanmadığım otel geçen sene innvista’ydı. Çünkü nedense oranın ana restaurant yemekleri gerçekten çok iyiydi. Memnun kalmıştık. (Burdan diğerleri kötü anlamı çıkmasın)

Wow bodrum’da mesela a la carte harici 1 gece ana restaurant’a gitmiştik, neredeyse aç kalacaktık. O otelde ana restaurant kötüydü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    ben gittim. Ant daki 5 yildizli oteller gibi buyuk degil. kucuk bi otel. aklimda yedigim pastalar kaldi cok guzeldi.

• civcivx C kullanıcısına yanıt
    Voyage Torba detaylı olarak değerlendirirseniz sevinirim. 22’sinde oraya giriş yapacağız.

Çocuk olayı sıkıntı ama belek gibi adult restaurant veya adult bölümü yok mu? Orada havuz da ayrıydı ama bodrum küçük tabi. Bir de orada asıl amaç deniz zaten ve adult iskele var diye hatırlıyorum.

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Adult iskele var ama ana iskelenin yarısı kadar ve düşünün ana iskelede bile saat 9 gibi yer bulmak mümkün değil. Adult iskeleyi düşünemiyorum bile. Ama tarih itibariyle belki ortalık biraz sakinleşir. Havuz birkaç tane vardı ama hiç kullanmadık. Zaten pek kullanan da yoktu. Deniz süper. Çoluk çombalak herkes denizdeydi.

Çocuk giremeyen bir kısmı hemen restoran girişinin sağında ayırmışlar. Küçük bir bölüm ama gördüğüm kadarıyla pek kullanan yoktu. Biz de kapalı bir alan olduğu için tercih etmedik. Denize bakan dış kısımda oturduk akşam yemeğinde ve kahvaltılarda. Orası nispeten sakin.

Akşam yemeklerinde genelde neler çıkıyor çok yorum yapamam ama restoranda yediğimiz ilk akşam beni pek tatmin etmedi doğrusu. Açık büfe bana biraz zayıf geldi. Et olarak zayıftı mesela. Ama sıra falan olmadan istediklerinizi rahatça alabiliyorsunuz. Kahvaltı için de benzer düşüncedeyim. Ancak taze sıkılmış çeşit çeşit meyve suyu karışımlarını sürahiden doldurup doldurup içeceğinize eminim, çok iyiler.

Odalar küçük deniliyor ama eşimle bana rahat rahat yetti doğrusu. Banyoda duşkabin kısmı biraz eskiydi sadece. Her gün temizlendi ve çarşaflar değişti, temizlik sıkıntısı yaşamadık.

Meydan gibi yerdeki kahveci çeşitli 3.dalga kahveler yapıyor, tavsiye ederim.

Plajda içecekler maalesef kağıt bardakta veriliyor (bira şişede). Başka otellerde gördüğüm polikarbon kadehleri tercih ederdim doğrusu. Ben hiç yemedim ama dondurmalar Algida Cornetto idi. Ayrıca pastane kısmında çok güzel tatlılar var. Torba koyuna karşı kahveniz eşliğinde yiyebilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Özellikle sormak istediğiniz birşey varsa cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 13 Eylül 2018; 23:31:38 >

• serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar ki alacarte deneyimlerime dayanarak açık büfe yemeği alacarte A değişmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnyvz

Bugüne kadar ki alacarte deneyimlerime dayanarak açık büfe yemeği alacarte A değişmem.
    kesinlikle katiliyorum.ve isin ilginci gittigim 3-4 alacarte nin cogunda millet masadan kalkip acik bufeye bile gitmisti :)
  • Arkadaşlar varmı 5-6 günlük 2 kişi ve 2tane 3 ve 4 yaşındaki çocuk için tavsiye edebileceğiniz uygun bir yer :)
    zaman sıkıntısı yok.
    maximum 4.000 tl civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Balayı için deluxe gittiğimde 2 tane vermişlerdi. Birinde Türk’ü kullandım. (Amfi tiyatronun üst tarafındaki) diğeri de İtalyandı. Memnun kalmıştım ama gitmesem aramazdım.

Geçen yıl golfte kaldığımda ihtiyaç duymadım, yemekler yeterli.

Yalnız voyage belek’te 4 gece konaklayıp 4 a la carte kullandım, ela ela, balık, kebapistan, 4.yü hatırlayamadım ama hepsi çok başarılıydı. Örneğin haftaya Bodrum’da voyage’ı tercih etme sebeplerimden birisi de tüm a la carte’ların ücretsiz olması. Kalabalık aileler değil ama eşinizle gidiyorsanız çocuk vs yoksa Ela Ela gibi rum meyhanesi tadında yemek ve eğlence güzel oluyor.

Bir de voyage’da soyutlanmışlardı. Direk 10’a kadar müzik ve yemek devam ediyordu. Sueno’da ise Türk A la carte tam amfinin orda olduğu için 8.30’da miniclub müzikleri gelmeye başlayınca hoş olmuyor.

Ücretsizse kullanırım, ekstra ödeme yapmam. Ücretsiz olup da kullanmadığım otel geçen sene innvista’ydı. Çünkü nedense oranın ana restaurant yemekleri gerçekten çok iyiydi. Memnun kalmıştık. (Burdan diğerleri kötü anlamı çıkmasın)

Wow bodrum’da mesela a la carte harici 1 gece ana restaurant’a gitmiştik, neredeyse aç kalacaktık. O otelde ana restaurant kötüydü.
    Voyage belekde a le carte ler ucretsiz ? Sueno da a le carteler parali mi ? Yazidan bunu anladim .

• Genelde her gittiğim otelde alacart restorana bir kere dahi olsa gidiyorum.Para veriyormuyum hayır.Genelde kusur bulduğum kısımları direk müdürlerine gidip söylüyorum onlarda gaz alma taktiği olarak ^efendim sizi bugün alacart restoranımızda ağırlayalım kaç gibi gitmek isterseniz?^ teklifi geldiği için hep bedavaya geliyor.Hatta bu şikayetin dozuna göre süit oda hediyesi olarak revize edildiğide oluyor.Alacarte restoranlar yemek açısından pek farklılık göstermesede masaya servis olayı olduğu için kendinizi o koşuşturmanın içinde olmadığınızdan özel hissedebiliyorsunuz.Ama asla para verilecek bir durum yok.

• HardLoveBaby H kullanıcısına yanıt
    Evet voyage grubunda a la carte’lar ücretsiz. 7 a la carte’tan 2’si ücretliydi diye hatırlıyorum. Suenoda ise hepsi ücretli.

• gerci konu tatil konusu ama gecenlerde yol ile ilgili sorularda sorulmustu.Benimde birkac sorum olacak cevap verirseniz sevinirim..birkaci konu disi yalniz :)

Tinnitus rahatsizligim var.cinlama yani.
    1.Acaba ucak alcalirken veya yukselirken ( veya ilk kalkislarda ) siddetli ugultu,kulak basincinda degisiklik hissediyor musunuz ?
    2.Ucaklarda bagaj sorununu az cok anladim.peki cocuk arabasi nasil oluyor ? o da mi bagajdan sayiliyor ?
    3.Antalya - belek ve belek-antalya icin nasil bir otel servis kullanmaliyim? tecrubeli oldugunuz servis sirketleri var mi ? zaten 30 km gozukuyor yol.kaliteli bir servis ilk onceligim.fiyati cok muhim degil.
    4.kesinlikle en az 1 saat once mi tum islemlerin bitmesi lazim ? ve ucagi bekliyor moduna gecis yapmam lazim acaba ? yani ortalama 2 saat kala havaalanina giris yapmam lazim sanirim ?
    5.Sabiha gokcende veya yakinlarinda 5 gunluk arac otoparki icin tecrubeniz var mi ? nereyi tercih etmeliyim ?
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Sorulardan aklimda kalanlarini cevaplayayim.

1. Rahatsizliginizi bilmiyorum ama basinci hissedebiliyorsunuz bazi ucuslarda.

2. Havalimani Belek transferinde su ana kadar aldigim en iyi fiyati Kirac Turizm verdi hep.

3. Bebek arabasini yaniniza aliyorsunuz. Ucaga biniste kabin ekibi bagaja yolluyor. Inince de ayni sekilde aliyorsunuz.

4. Ucaga binis saatinizdeki havaalani yogunluguna gore ucusa en az 1.5 saat kala orada olmanizda fayda var. Bebek arabaniz islemlerinizi yavaslatacaktir.

5. Havalimani otoparkindan ziyade uygun bir yere parkedip taksi yapmakta fayda var. Sabiha'dansa ucusunuz Kurtkoy civari bircok yer var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extraordinaryman45 -- 14 Eylül 2018; 21:28:42 >
  • Yol paylaşımına kızılıyor ama yine de yazalım.

Önceki gece 04’te Eyüp’ten hareket ettim. Osmangazi köprüsünü ve yeni otobanı kullandım. (91 TL) ama değecek kadar yolu kısaltıyormuş. Saat 11’de Pamukkale’ye vardım.

Yol gayet iyi, sorunsuz.

Pamukkale - Salda arası 1.5 saat sürüyor. Saat 15.30 civarında Salda’daydık. Gerçekten fotoğraflardaki gibi ama hava soğuktu. Altımızda deniz şortu üstümüzde hırkayla göle girdik. :))

Salda ve Pamukkale yol üzerindeyse gidilecek ama ekstra kalkıp gitmeye değmez. Pamukkale efsane pahalı. Su 8 TL. Salda ise tam tersine çok ucuz. Köylülere belediye konteynır vermiş gözleme 7 Tl, çay 1 TL falan düşünün.

Yeşilova - olimpos yolu ise yordu biraz. 3.5 saat sürüyor. Yollar bayağı virajlı. Akşam 19.30 gibi olimposa geldik.

Olimpos çamlık pansiyon 2 kişi 2 gece 220 TL ödedim. Yarım pansiyon. Normalde telefonda kişi başı 80 deniyor ama ets’den 220 gördüm ve aldım. Her şey dahil tatillere göre çok farklı tabi ama ortam ve işletmeyi beğendik. Hava gayet sıcak.

Gece 4’ten akşam 8’e kadar 16 saatin 9 saatinde araba kullandım ve 900 km yol yaptım tam olarak. Çocuk olmayan ve gezerek gitmek isteyen çiftler için keyifli olabilir.

• @shafter
    *hocam bir yazı yayınlamıştım sana ufaklıkların uçak korkularını yenme pozisyonları ile alakalı gözünüzden kaçtı sanırım.

*Bebek arabasını güzel şekilde paketle ya da streç film ile sar (HAVALİMANLARINDA DA YAPARSIN PAHALI) bagaja gidiyor..
    ya da uçağın girişine kadar bebek aracınız ile bebeğinizi getirirsiniz.orada bebek arabasını hosteslere verebilirsiniz.Bebek ufak ise bebek arabasından ayrılan kısmını (PUSET YA DA ANA KUCAĞINI YANINIZA ALABİLİRSİNİZ)

*Yurt içi uçuşlarda gidiceğiniz zaman dahilinde çok sıra vs var ise hızlı geçiş özelliğini kullanabilirsiniz vodafone kod ile ücretsiz ve cepte teb sanırım birde türk telekomun vardı..

* check in olayını bana kalırsa çocuklu ailesiniz önceden yaptırın sıkıntı yok ise uçuş saatinden 2 saat önce orada olun derim..
    ben yurtiçi yurtdışı uçuşlarda hep öyle yapıyorum.

* oto park olayını sormuşsunuz zamanında burada böyle bir cevap vermiştim
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/127135491 (FİYATLAR GÜNCEL OLMAYABİLİR)

*öncelikle geçmiş olsun.uçak yükseldikçe kulaktaki basınç haliyle artıyor.kulagınızdaki basıncı bir nebze hafifletmek adına bol bol yutkunun.İnanın bence çok stres yapmayın 1. saat kadar bir yolculuk..gerekirse bir sakinleştirici vs alın..
    Selamlar iyi tatiller

• quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Yol paylaşımına kızılıyor ama yine de yazalım.

Önceki gece 04’te Eyüp’ten hareket ettim. Osmangazi köprüsünü ve yeni otobanı kullandım. (91 TL) ama değecek kadar yolu kısaltıyormuş. Saat 11’de Pamukkale’ye vardım.

Yol gayet iyi, sorunsuz.

Pamukkale - Salda arası 1.5 saat sürüyor. Saat 15.30 civarında Salda’daydık. Gerçekten fotoğraflardaki gibi ama hava soğuktu. Altımızda deniz şortu üstümüzde hırkayla göle girdik. :))

Salda ve Pamukkale yol üzerindeyse gidilecek ama ekstra kalkıp gitmeye değmez. Pamukkale efsane pahalı. Su 8 TL. Salda ise tam tersine çok ucuz. Köylülere belediye konteynır vermiş gözleme 7 Tl, çay 1 TL falan düşünün.

Yeşilova - olimpos yolu ise yordu biraz. 3.5 saat sürüyor. Yollar bayağı virajlı. Akşam 19.30 gibi olimposa geldik.

Olimpos çamlık pansiyon 2 kişi 2 gece 220 TL ödedim. Yarım pansiyon. Normalde telefonda kişi başı 80 deniyor ama ets’den 220 gördüm ve aldım. Her şey dahil tatillere göre çok farklı tabi ama ortam ve işletmeyi beğendik. Hava gayet sıcak.

Gece 4’ten akşam 8’e kadar 16 saatin 9 saatinde araba kullandım ve 900 km yol yaptım tam olarak. Çocuk olmayan ve gezerek gitmek isteyen çiftler için keyifli olabilir.
    selamlar
    yol güzergahınız nasıldı? hatırlayamadım
    göl suyu sogukmuydu?

pamukkale ile salda arası yol durumu nasıl iyi mi?

• serkanertekin kullanıcısına yanıt
    İstanbul - Pamukkale - Salda - Olimpos - Tekirova - Gümbet - Torba

Şuanda olimpos durağındayım 2. Günde. Salda gölü ile pamukkale arası tam 1.5 saat. Yol gayet düzgün tek şerit olsa da 1 km ilerisini görebiliyorsunuz rahatlıkla ve 150-160 gidilebiliyor problemsiz.

Göl suyu iyiydi ama hava soğuktu. Rüzgar üşütecek derecede esiyordu. Ben girdim suya tamamen, eşim girmedi. Ama manzara çok güzeldi, fotoğraflardaki gibi. Topal dayı’nın orda oturduk çay gözleme için. Fiyatlar ucuz ve çok cana yakınlar.

• zvzv Z kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, uzun Zamandır böyle güzel inceleme okumamistim

• Bu seneki tatilimin temmuzun son haftası ve eylülün ilk haftası olmak üzere 2 hafta olarak 2 farklı tesiste tamamladıktan sonra değerlendirmeleri yapalım...

İlk Tesis; Antalya Belek'de Spice Hotel... Solunda komşusu Adam Eve Hotel, sağında ise Güral Premier...

Aralık ayında erken rez. ile aldım, o zamanki fiyat ile kişi başı günlük 228tl ye tekabül etti. Tesis bildiğim kadarıyla o bölge ve sırada göreceli olarak uygun fiyatlama yapmakta... Eşim ve kızımla 6 gün konakladık.

Artıları;

- Tesis gerçekten etkileyici değişik dış ve mimariye sahip... Hint tarzı renkli ve gösterişli mimari mevcut. Dıştan uzaktan baktığınızda sanki kumdan bir kaleymiş algısı var. İç kısım yine bol altın varaklı hint tarzı minari ve oldukça gösterişli klasik avangard tarzı mobilya ve aksesuarlarla döşenmiş. Odalardada aynı tarz ve dekor mevcut. Dolayısıyla hep birbirine benzeyen tesislerden sıkıldıysanız burası bu anlamda değişik bir deneyim sunmakta...

- Sabah/ögle/akşam yemeklede Gıda olarak çeşitlilik çok, hatta bu çok çeşitlilik kafa karıştırabiliyor, bu öğün ne alıp denesem diye karar vermeye uğraşıyorsunuz... Gıda kalitesi olarak ortalama diyebilirim. Et her türden her öğün mevcut... Akşam menüsünde her akşam değişik bir tarz oluyor, örneğin bir akşan adana kebap, diğer akşam kuzu pirzola (oldukça başarılı) tuzda balık vb. içecek olarak odadaki minibar dışında kutulu içecek görmedim. Alkol ile çok fazla aram yok, birkaç akşam bira bir akşam rakı aldım, fakat görebildiğim cin votka birçok çeşit şarap ve yabancı marka viskiler mevcut. Ana restoran dışında sahil kenarında aparatif yiyecekler servis eden bir adet ve hemen yakınında gözleme yapan başka bir büfe tarzı yer mevcut. Gözlemeleri başarılı.

- Odalar yukarıda bahsettiğim üzere hint tarzı dekoreli yeterli genişlikte, yataklarında ben çok rahat ettim, temizlik günlük düzenli yapılıyor temizlik hijyen konusunda burada sorun yok, minibardaki cola soda gazoz bira vb içecekler günlük olarak tamamlanıyor odadaki eleştirim banyoda halen küvet ve bundan daha kötüsü 90 lı yıllardan kalma suş perdesi var.

- Otele girişte karşılama iyi, saat 8:30-9:00 arası giriş yaptım, oda sanırım 11:00 sularında hazır oldu. Ekonomik olduğu için aralık ayında rez. yaparken kara tarafı almıştım (rez. direk otelden yapmıştım, tur şirketi kullanmadım gerek yok, otel küçükde olsa bir indirim yapmıştı) Nasıl oldu bilmiyorum fakat otel full dolu olmasına rağmen resepsiyonda kayıt yaptırırken bir kez şansımı denemek için öylesine sordum ve 4. katta ön cephede direk havuz ve deniz manzaralı oda verildi. Odanın manzarası muhriteşemdi, öyleki akşam balkonda otur içecegini iç, başka birşeye gerek duymazsın.

- Animasyon olarak gün içerisinde değişik aktiviteler mevcut, benim ilgimi pek çekmediği için katılmadım, akşamları ise her gece değişik bir parti, gösteri vb mevcut. Fakat benim en çok keyif aldığım her akşam saat 9:00 - 11:00 arası otelin o muhteşem lobisindeki canlı slow müzikti... Akşamları merak ettiğim için diğer faaliyetlerde gidip biraz baktım fakat genelde hep bu lobi kısmına takılıp en çok burada vakit geçirdim.

- Otelin alanı oldukça büyük, ana bina dışında lğx müstakil havuzlu villa tipi konutların olduğu kısım mevcut, çevre dğzenlemesi peysaj gayet başarılı, akşam/akşam üzeri otelin içinde bike yürüyüş yapıp gezerek vakit geçirebilirsiniz.

Eksiler;

- Otel full doluydu, genelde arap ve rus turistler mevcut türk aileler ise az sayıda... En kalitesinden en vasatına bu tesislerin hemen hepsinde yaşanan sorun buradada mevcut; servis personeli olmadı gerekenin yarısı kadar bile değil ... durum böyle olunca bir personwl 3 kişinin işini yapmak durumu da kalıyor haliylede yapamıyor.. Bu durum böyle büyük tesislerde restoran ve gıda tüjetilen yerlerde haliyle hijyen sorununuda beraberinde getiriyor. Yemek saatlerinde ana restoranda boş masa bulmak bir sorun, hadi bir şekilde buldunuz, bu kez kalabalık nedeniyle bazen alacağınız yemeğin önünde kuyruk oluşuyor, özellikle sabahları rahatlıkla 15-20dk omlet sırası bekleniyor. Yeneği alıp masaya oturdunuz, bu seferde içecek su vb. için garson arıyorsunuz, bulsanız gelmesi zaman alıyor vs. Restoranın gıda çeşitliliği ve kalitesi ok. fakat yukarıda yazdığım sebeplerden ve ayrıca içimize sinmeyen temizlik (çatal bıçak tabak masa sandalye) nedeniyle bir kez olsun keyifle yemek yediğimi hatırlamıyorum, ayrıca aşırı kalabalık, gürültücü rusların ve dahada beteri olan arapların verdiği rahatsızlıkta işin bonusuydu.

- Belek denizini bilen bilir, genelde sıcak dalgalı ve bulanıktır, ancak sabah saatlerinde bazen bir parça daha düzgün olabiliyor, o nedenle denize genelde erken kahvaltıdan önce girdik, zaten deniz önceliği olanların belek bölgesini tercih etmesi hata olur. Öğleden so ra genelde otelin devasa büyüklükteki havuzlarına ara ara girdim (havuz pek sevmem) havuzun kaplama/döşemesindeki mozaikler yer yer dökülmüş ve arada ayaga gelmekte, çok rahatsız olmasamda havuzların bakıma ihtiyacı var.

Sonuç; Erken rez. ile aralıkta kişibaşı günlük 228 tl gibi bir fiyata almış olduğum için bu tesisden F/P olarak pişman olmadım... Giriş yaparken fiyatları sordum, kişibaşı 380 tl idi. Böyle bir rakamı verseydim pişman olurdum. Deniz önceliği olmayanlar için (belek bölgesi) Değişik bir mimari dekoradyon deneyimş yaşamak isteyenler, erken rez. ile uygun fiyata yakalanabilirse gidilebilir bir tesis, normal fiyatından ise bence değmez... Muhtemel uygun fiyatada bulsam benim tekrardan gideceğim bir tesis değil (deniz nedeniyle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zvzv -- 16 Eylül 2018; 13:39:46 >

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.