Şimdi Ara

2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.849
Cevap
124
Favori
209.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesaj sitedeki sorundan dolayı birkaç kez mükerrer çıkmış fazla olabların moderatör arkadaşça silinmesi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zvzv

Mesaj sitedeki sorundan dolayı birkaç kez mükerrer çıkmış fazla olabların moderatör arkadaşça silinmesi...
    Hallettim

.inceleme güzel olmuş keyifle okudum.

• Tatilimin ikinci kısmını; geçen yıl temmuz sonu kalıp F/P olarak memnun kaldığımız, Bodrum ortakentte olan Cocos the club da eylülün ilk haftası 5 gün olarak ailemle birlikte tamamladık... Bu tesisi geçen senenin konusundada tanıtıp değerlendirmiştim. Bu yılda kaldığımız yerden devam edelim. Rezervasyonu yine tur şirketini kullanmadan direk otelden yaptım. İptal sigortasına vb. gerek yok, bir hafta önceden bildirim yaparsanız ödediğiniz miktarı geri iade ediyorlar (sözleşmede yazılı) Ayrıca rez. yaparken toplam tutarın yarısını eft yapıyorsunuz, kalan yarısını tatil sonunda otelden çıkış yaparken ödüyorsunuz. Aralık ayında yaptığım erken rez. ile kişi başı 133,33 tl gibi bıdrumda HD bir tesis için oldukça uygun fiyata yaptım. Tesisin değerlendirmesi ise;

Artılar:

- En büyük artısı bence deniz kalitesi. Lokasyon olarak, Ortaköy kargı koyunda ünlü deve plajının hemen yanında... Deniz son derece temiz berrak dalgasız, balıkları görerk birlikte yüzüyorsunuz, plaj kum deniz

baya bir gitseniz bile boyu aşmıyor çocuklar için çok uygun, dibi genelde kum, bazı kesimlerde yosunlar mevcut fakat rahatsız edici değil. Girerken hafif ürperseniz bile gerçek bir denize girdiğinizi anlıyorsunuz, belek denizi gibi hamam suyu kıvamı değil, yarım saat üşümeden rahatlıkla kalabilirsiniz. Tesiste yetişkin ve çocuk havuzu mevcut, fakat deniz böyle harika olunca havuza bir kere bile girmedim, dönüp bakmadım gerek yok.

- Tesis 4 yıldız, alanı büyük değil, butik otel tarzı, ana bina ve üst kısımlarda basamak tipi ünitelerden oluşuyor, tesisin küçük olması daha samimi bir hava oluşturmakta, bir yerden bir yere ulaşımı kolay. Lüks olarak pek fazla birşey bulamasanızda ihtiyacınız olan hemen herşey yeteri kadar tatminkar düzeyde mevcut, tesis genel olarak bakımlı ve temiz, oldukça sade, odalarda o şekilde, minibarda sadece su var oda girdiğiniz zaman mevcut. Klima ve tv yeni ve işlerini iyi yapıyor, oda temizliğinde bir sıkıntı görmedim. Otel müşterisi genelde yerli ve çocuklu aile ağırlıklı, çocuk klübü ise bu tesise göre herkezce takdir edilecek kadar başarılı.

- Restoran açık havada ve tam plajın kenarında muhteşem deniz manzarası mevcut. Burada yemek yerden aldığım zevki buraya geldiğim ve nerdeyse buranın 2 katı ödediğim belekteki buranın en az 15, 20 kat büyük tesiste maalesef alamamıştım. Gıda çeşitliliği az, fakat aç kalmıyorsunuz, her çeşit et mevcut, Klimalı kapalı yerde yemek isterseniz, açık büfenin olduğu kusımda 10-15 masa mevcut, orada yenebiliyor.

- Tesiste gündüz bazı animasyonlar oluyor (plaj valeybolu, dart vb) benim pek ilgimi çeken mevzular değil ve zayıf kalıyor.. Akşamları ise haftada 4 gece; 2 şer geceden 2 farklı grup çıkıyor canlı müzik yapıyor, başarılı diyebilirim, içeceğinizi alıp keyifle eşlik edebilirsiniz... Bunların olmadığı gece ise tesis tam bir ıssız hale bürünüyor, böyle olunca tesisin hemen yakınındaki yahşiyi gezmek iyi fikir oluyor.

Eksiler:

- Tesisin hiçbir yerinde asansör yok, bu çocuklu ailelet için büyük sorun oluyor, restorana havuza yada denize inmek için çocuk arabasını her seferinde tesisi girişinin arka kısmından personel girişinden dolandırmak gerekiyor, yada arabayı alt katta bırakıp cocuğu yukarı çıkarken kucakta çıkartmak gerekiyor. Öğrendiğim kadarı ile tesisin mülk sahibi işletmeyi kendisi yapmıyor, tesiste su dışında kutulu içecek görmedim, alkol olarak yerli içkiler mevcut (rakı, şarap, bira, cin, votka, tonik, günün kokteyli vb) yabancı içkiler ise ücretli.... ben en büyük eksiyi türk kahvesinin ücretli olması konusunda verdim.

- Pesonel miktarı sanırım en büyüğünden küçüğüne farketmeksizin bütün otellerin yaptığı en büyük tasarruf kalemi. Bu önerme burası içinde geçerli, servis personeli yetersiz kalmakta, fakat iyi niyetli ve genelde güleryüzlüler, birşey istediğiniz zaman yerine getiriyorlar, lakin sanırım sezonun sonuna yaklaşılması nedeniyle birçoğunun yüzünden yorgunluğu, bitsede gitsek modu okunabiliyor.

- Geçen yıl denk gelmesemde bu sene sivrisinek mevcuttu, ve odada gerçekten rahatsız ediyor.

Sonuca gelirsem; geçen yıl deneyimleyip F/P olarak memnun kaldığımız bu tesise bu sene tekrar geldik ve kişi başı HD konsep olarak ödediğim 133,33 tl nin fazlasını rahatlıkla hak ediyor. Bodrumda böyle güzel denizi olan HD konsep bu fiyata başka bir tesis bilmiyorum. Tesise girerken yine fiyatları sordum otel hemen hemen fulldü, düzenli müşteri olduğum için bana kişi başı 185 tl fiyatlama yaptılar. Bu tesis bir gidenin sonra bir daha gitme oranının yüksekliğiyle meşhur (ets acentalarına sorarsanız söyleyeceklerdir) Bu kez tesiste tanışıp konuştuğum bir aile buraya 6. kez geldiğini söyledi... çünkü bu fiyata bodrumda HD konsept olup daha iyisini sunan yer bence yok. F/P olarak çok iyi not alır..

Lüks beklentiniz yoksa, herşeyden yeteri kadar ihtiyaç kadar olsun kafidir diyorsanız, fazla aksiyon adamı değilseniz yaşınız +35 ise ve cocuklu aile iseniz bodrumda denizi kaliteli olan ama fiyatıda uygun olan bir yer olsun derseniz bence o bölgede F/P olarak daha iyisi yok. Voyage gibi en üst seviye tesisten gelip buranın en az 3-4 katı ödeyip burayla mukayese edersrniz tabiki burası yetersiz ve yavan kalır, konuya F/P olarak bakmak gerek.

Seneye 3.ye tekrar gidermiyim... Fiyatlar yine bu bölgeye göre göreceli olarak bu şekilde uygun olursa ve farklı bir tesise gitmeye bütçen maddi anlamda namüsait olursa tekrar gidebilirim. Yukarıda yazdığım şartlarda beklentiler yüksek değil bütçe ekonomik ve bölge bodrum olsun deniz güzel olsun diyenlere F/P olarak tavsiyemdir.

2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu)

• quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Serkan beyin önerdiği Çalış planındaki Jiva Beach e Giden oldu mu acaba? 27 29 Ekim'de gitmeyi düşünüyorum eşim ve 1 yaşına girecek kızımızla. 700 TL civarı fiyatı var ama bence Fethiye'de gezmek için güzel zaman geçirmek için değer mi. Denize zorda olsa son bir defa girebilirim :)
    2 sene önce Jiva Beach Resorta ailecek gidip kalmış ve deniz hariç memnun kalmıştık. 2 sene öncesinin konusunda detaylı değerlendirmem mevcuttur, hatta forumda bazı kendini bilmez sonradan ne oldum delisi olanlar beni tesisin reklamını yapmakla mesnetsizce itham edip durdular. Oysa ben her sene değişik tesislere gidip bu forumda artısıyla eksisiyle farklı tesisleri değerlendirme yapan bir üyeyim, hiçbir tesis benim yada babamın mülkü değil. Maksat gitmeyi düşünenlere bşr katkımız olsun.

Jivaya gelecek olursak, deniz hariç hemen her konuda memnun eder. Orada yediğim yemek kalitesini ve lezzetini inanın şimdiye kadar kaldığım en üst seviye tesislerde dahi bulamadım. Ayrıca pastahanesi çok keyiflidir. Aracınız yoksa tesisin plaj ile arasındaki ince yoldan fethiyeye devamlı dolmuşlar geçmekte, ayrıca fethiye bölgesinde yapılacak en keyifli aksiyonlardan biride tekne turudur, fakat yarım gün yada tam gün süren tekne turuna katılıncada HD tesise gitmenin bir anlamı kalmıyor.

Özet olarak, denize girmeyecekseniz havuzla idare ederim derseniz yada öncelik deniz değilse Jivayı tavsiye ederim, deniz hariç memnun eder... Deniz öncelikse çalış plajında ve yakın çevresinde herhangi bir yer bakmayın bile derim...

• Yazacağım mevzu ekonominin gidişatı ve paramızın ne denli hızla eridiği ile alakalı.... direk tesis tavsiyesi konusuyla alakalı olmasa da; sonuçta bu tesislere gitmek için para ödüyoruz, ödediğimiz miktar her sene artıyor, orta kesim aileler için her yıl tatil yapmak bir tık daha güçleşiyor... bende bu konuyla alakalı kendi tatil maliyetimden bir örnek vermek istedim.

Yukarıdaki mesajlarımda da yazdığım üzere; bu yıl ağustos sonu ve eylül başı olmak üzere yaklaşık 1 er hafta iki değişik tesiste ailemle birlikte tatil yaptım. Bu tesisleri her sene yaptığım gibi haliyle çok avantajlı olacağını düşünerekten aralık ayında erken rez. ile aldım. İşim icabı (ithalatçıyım) cebimde en fazla aylık ihtiyaçlara yetecek kadar TL bulunur, kalan mevcudum genelde dövizde bulunmak durumunda.

Aralık ayında aldığım tesisler ve fiyatları ile, ağustos sonu eylül başı o tesislere girip kaydımı yaptırırken bizzat sorduğum o günkü güncel konaklama fiyatları ve döviz kurunu mukayese edeceğim.

1- Spice Hotel Belek

Rez Tarihi:19 Aralık 2017
    TCMB $ kuru: 3,84
    iki kişi bir günlük HD oda fiyatı: 456 TL (usd karşılığı = $118,75)

Otele check in (giriş) tarihi: 28 Ağustos 2018
    TCMB $ kuru: 6,23
    Giriş Tarihindeki otelin iki kişilik HD odaya verdiği fiyat: 700 TL
    (usd karşılığı = $112,35)

2- Cocos the club Bodrum

Rez Tarihi:28 Aralık 2017
    TCMB $ kuru: 3,82
    iki kişi bir günlük HD oda fiyatı: 267 TL (usd karşılığı = $69,80)

Otele check in (giriş) tarihi: 03 Eylül 2018
    TCMB $ kuru: 6,64
    Giriş Tarihindeki otelin iki kişilik HD odaya verdiği fiyat: 370 TL
    (usd karşılığı = $55,72)

Erken rez. yapılan tarih ile otele girilen tarihteki TL olarak fiyat farkı ;
    - ilk tesis için %53,50
    - ikinci tesis için % 38,57
    artış şeklinde gerçekleşmiş... TL olarak düşünürsek erken rez. ile oldukça kazançlı çıkmışım.

Fakat mevcudumu döviz olarak tutan ben, aralık ayından beri cüzdanımda bir köşede duran usd ile hiç erken rez. yapmayıp ilgili tarihlerde bahsedilen tesislere elimi kolumu sallayarak giderek; ben geldim 2 kişilik HD bir oda lütfen deseydim; cüzdanımdan ilk tesis için günlük fiyatta; $6,40, ikinci tesis için ise günlük; $14,00 daha az rakam çıkacaktı.

Demek istediğim mevcudu dolarda olan ve bunu sadece cüzdanında atıl halde tutan birisi için (banka faizi vb diğer getirileri hesaba katmadan yazıyorum); dolardaki son 8 ay içerindeki yüksek artış sebebiyle; aylar öncesinden elindeki doları TL ye dönüp erken rez. yaptırmanın hiç bir avantajı olmamıştır. Aksine; erken rez. yapmayıp istediği tarihte otele elini kolunu sallayarak gitseydi (yer bulabildiği takdirde) dolar bazında daha da az ödeyip karı olacaktı.

Buradan geleceğim nokta; ekonomide dövizin ve faizlerin gittiği noktaları ve piyasadaki fiyat seviyelerinin neredeyse günlük/haftalık olarak nasıl değiştiğini (arttığını) hep birlikte gözlemleyip yaşıyoruz, buna mukabil olarak bir çoğumuzun gelirinde benzer artışı bir yana bırakın herhangi bir artışı da olmuyor/olamıyor, buda önümüzdeki dönemde yavaş yavaş orta ve alt gelir kesiminin fakirleşmesine sebebiyet verecektir (buyuk miktar capital sahibi zenginler daha da zenginleşecektir). Maliyetler (elektrikten gıdaya, personelden genel bakım giderlerine kadar her tür gider) ve piyasadaki fiyat artışları bu şekildeyken bu tesislerin fiyatlarında da tahminimce erken rez. bile olsa oldukça yüksek artışlar olacak, Önümüzdeki sezon bu tesislerde yerli turist oranının büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki ay ortasından sonra (bir ay sonra) 2019 erken rez. fiyatları açıklanmaya başlanır, hep birlikte görüp 2019 konusunda değerlendiririz.

• 2019yılı sanırım fiyatlar yüksek olucaktır.birçok arkadaşımızın görüşü bu yönde.. peki bir soru arkadaşlar şimdi 2019yılı örnek eylülün son haftası için 1haftalık tatili erken rezervasyon ile alsak uygun fiyata alabilirmiyiz?

Ya da 2019 yılı eylül son haftası için 1-2ay önceden alsak aynı fiyatamı alırız.erken rezervasyonlar daha çok yaz ayları için mi ideal ?

Selamlar iyi pazarlar.

Bunu özellikle neden soruyorum bu yönde bir kaç özel mesaj aldım.hem soran arkadaşlar bilgilensin hem bizler..

• serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Ekonomi olarak yüksek enflasyon girdabına giriş yaptık hayırlısıyla... ve tahminimce bu kısa sürmeyecek... Fiyat seviyeleri faiz ve kur artmaya devam edecek.. (henüz ekonomik olarak bu durumu düzeltici reformlar için hiç bir ciddi adım atılmış değil, keza politik olarak da aynı felsefede devam etmekteyiz)

Bu anlamda değerlendirirsek; Erken rez. ile aldığınız tatilden TL olarak muhtemelen zarar etmezsiniz, çünkü fiyat seviyeleri sürekli ve hızlı olarak artacaktır.. Örneğin; nakit olan TL paranızı aralık ayında faize koysanız eylül ayında getireceği faiz getirisinin bu periyot arasında o tesisin fiyat artışının üzerinde olacağını pek sanmam...

Fakat bunu dolar bazında düşünürsek bunun ne olacağını kestirmek güç.. yukarıda bu seneki kendi tatilimden örnekleme yaptım.. Aralık ayında Cebimdeki dolar ile hiç erken rez. yaptırmadan Eylül ayında yapacağım tatile elimi kolumu sallayarak gitseydim... aralık ayında ödediğimden daha as usd ödeyecektim... Çünkü doların değeri 8 ayda tahminlerin ötesinde çok yükseldi... Bunu tahmin edemezdik, etseydik zaten ev bark ne varsa saıp savar dolara basar 8 ay sonra aynı değerlerin nerdeyse iki katını alacak durumda olurduk... Bu durumun aynısı önümüzdeki dönem yaşanırmı bunu kimse bilemez... Ama her halukarda faiz dolar ve enflasyon üçlüsünün hepsi artacaktır... Artış oranları ise soru işaretidir....

• tatilini haziran - temmuz - agustosta yapacak olanlar kesinlikle erken rez doneminde almali.Cunku erken rez donemi x2 + % 10-20 oluyor fiyatlar

eylulde yapacaklar ise erken rez yerine dovize koyup bekleyebilir o parayi.

burada gural- hilton vb otelleri ben not almistim.
    kendim 2500 e aldigim otel gittigim tarihte 7000 tl idi.2500 tl yi dolara koysam olacagi para 4k idi.(hatta 4k da olmazdi cunku temmuzda gittim ama dovizin hareketi agustos ta basladi )
    keza gurali herkes 5 gece 4000 tl ye aldi temmuz icin.Temmuzda ise fiyati 9k lardaydi.

doviz ise daha yeni agustostan sonra 4.5 ten 7 ye cikti.% 60 lik bir artis sagladi.

----

Burada kasimda alinan eylul rezervasyonunu tum tatile gidenlerle karsilastirmak pek dogru degil.eylulde su konuya bakan 5000 kisi varsa toplasaniz 100 u eylulde gidiyordur.
    ama temmuz-agustos donemini erken rez donemi ile karsilastirirsaniz ciddi fiyat farki cikiyor.

--

diger bir konu bu sene surpriz fiyatlar olabilir.,zaten turk tatilcinin istesede bu saatten sonra tatil isi zora gireceginden,ulkeye daha cok doviz girmesi icin ciddi zam yapabilirler ( bizim bekledigimizden de fazla ) .Sonucta turizm bakani ets nin sahibi.Bakani bakana sikayet edecek halimiz yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 17 Eylül 2018; 0:25:44 >

Tesislerde fiyatlamalar genelde ters parabol grafigi seklindedir. Haziran ile Eylul fiyatlari ayni olur genelde. Mayis ayi ile de ekim ayi ayni olur. Erken tahsilat yapildigi icin daha yuksek indirim uygulanmaz. Sahsi gorusum 2019 yilinda erken rezervasyonda orta kalitedeki hersey dahil oteller 250tl/gece den itibaren fiyatlandirilacak. Ust segment oteller ise 450tl'den kapiyi acacaklar.

• O zaman arkadaşlarımızın yorumlarına dayanarak şöyle diyebilirmiyiz?

Erken rezervasyon olayından en çok yararlanan tatilci kırmızı dönemleri tercih eden tatilcidir.temmuz ağustosvs gibi. Yaza giriş ve yazın bitiş ayları. Nisan mayıs ya da eylül ekim aynı kaldığından erken rezervasyon yapmanın pek bir mantığı yok.kaldı ki arkadaşımız iyi bir fikir verdi madem hareketli dönem harici tatil düşünüyorsanız doviz alın atın köşeye bekleyin dedi..o da mantıklı

275tl ekim ayında fiyat veren hotel 400 450tl vericekse yandık biz yandık...

Cevaplar için teşekkür ederim.

Harika görüş öneri ve bilgiler

• Fiyat tahmini yaparken bu seneye özel durum kurun %60 oynaması. Bu kur durumu seneye olacaksa konuşmaya gerek yok. Benzin 15 liradan kim araç kullanabilir.

• 2019 yılında bu şartlarda tatil alabileceğimi pek sanmıyorum. Bu yüzden Haziran-Ekim ayları arasında Akyaka, Marmaris, Fethiye, Dalyan, Antalya, Kekova, Bodrum vb. günü birlik tekne turlarını bolca rağbet göstereceğim sanırım. Hakkımızda hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLX -- 17 Eylül 2018; 9:56:17 >
    Erken rez tatil almayanlar son anda alırım diyenler turistlerin artık ciddi oranda akın ettiğini unutmasın. Son 3-4 senede mayıs ve eylülde gitmeden 3 gün önce tatil alabiliyordum

Bu sene eylül ün 5 inde baktım sueno boştu. Dedim geç kalmıyim ; ertesi gün jolly e gidiyim. Asıl düşündüğüm tüm tarihler full olmuştu. Sadece 24-29 arası bulabildim.

Hatta üşenmeyenler sueno nun müsait tarihlerine şu an baksın. Önümüzde ki 1 ay full otel..

Tatilimi halen almamamış olsaydım boş yer bulamıcaktım

• Evet arkdaslar gural premier tekirova tatilimi bitirmiş bulunmaktayim ,kasim ayinda almis olduğum 10 - 15 eylül tarihleri arasindayapmis oldugum tatil icin 2800 liraya verdim kesinlikle edermi eder ama girdiğim tarihte otelin fiyati 9500 lira olmustu ki asla vermem , gecen sene sueno deluxte yapmis oldugum tatille kiyaslarsam asla bir sueno degil bence zaten tatil köyü kivaminda olan oteller genelde daha durgun oluyor , yemeklerini gercekten begendim ama et cesiti bir sueno olmadi ,denizi antalyanin en guzel denizi sahildeki sezlonglar maxx ta bile yok aqua fena degil diyelim , cocuk kulubu suenonun lolipop una yaklasamaz bile ,personel agirlikli kirkizistanli ama güler yuzluler , sonuc olarak erken rezervasyonda alınabilecek guzel bir otel ama ben hersene farkli otellere gidecegim icin tekrar gidermiyim sorusunu cevaplayamayacagim , seneye nereye gideriz kasim ayina kadar düşünelim ve alalim bakalim hayirlisi diyelim.

• fettah kullanıcısına yanıt
    Demek ki dediğim gibi erken rezde alınan üst sınıf otellerin tamamı nerdeyse 2 katından fazla değerlenmiş..

Öyle dolar alsak vb durumlarını hesaplamak gereksiz..

Hele ki bu kurlarla gelecek sene daha fazla akın olacak turistlerin.. eylül ayında hemde ; tatile 1 ay kala otele yer bulamadım

Yüksek sezonda otellere en az 3 ay kala yer ayırtmak lazım.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Otelin neredeyse tamami rustu ve konustuklarim en az 10 günlüğüne gelmis otele , anlayacağınız erken rezervasyon tabiki degerlendirilmeli cunku eylul ayinda gural full ve adamlarin yerli turist umrunda degil.

Evet bende farkındayım durumun. Bu yüzden dolara çevirip son anda alırım diyenler kesinlikle yer bulamayacak gelecek sene. Tabi bu durum rağbet görmeyen alt sınıf oteller için değil..

• Arkadaşlar tui family pasha bay da kaldım geçen hafta orta sınıf ve gayet yeterli bir otel gitmek isteyenler e tavsiye ederim

Ben de sizin peşinizden otele giriş yaptım bugün 2. Günü bitirdik. Dönüşte değerlendirme yaparız ama yazınıza istinaden söyliyeyim ben de bu oteli Sueno’dan alta koyarım. Hele hele bir voyage belek kalitesi kesinlikle yok.

2.880 TL ödemiştim 5 gece için, şuanda 2 kişiye 6800 fiyat veriyorlar. Hayatta vermem bu otele 6-7 bin lira. Türk müşteriye değer vermedikleri konusuna katılıyorum tatili otelden almış olmama rağmen 3 aralıkta adamlar gitmiş en arka blokta 35. Konakta arkada baz istasyonuna bakan odayı vermişler. Neyse bugün sabah değişti oda. İlk kez bir otelde müşteri ilişkileriyle görüşmek durumunda kaldım ve oda değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 17 Eylül 2018; 20:39:54 >
  • van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Banada 30 numarali binadan vermislerdi ets deki arkadaş 26 numari binaya cevirtti cumartesi gunune kadar kalicaksaniz sanslisiniz cok guzel bir gala yapıyorlar , carsamba gunude ana havuzun önünde fena bir köpük partisi oluyor fazla mustehcen sahneler olmuyor degil pazartesi cuma aksamlari cocuklara super bir sahne hazirliyorlar keyfini cikarirsiniz umarim.

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.