Şimdi Ara

2018 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.849
Cevap
124
Favori
209.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erken rezervasyon zam tahminimi %50 yapmıştım en son yine fikir değiştirdim %100 zam bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Club marakesh diye bir otel var beldibi 3 de, kesinlikle gitmeyin, ben arkadaşım için gittim 2 gün zor dayandım kaçtım, giriş wc kokuyor, yeme içme rezil,içecekler %50 su, içme suyu ile wc den akan su aynı, günde 2 kez jandarma geliyor, bir kızın 4000 ruble ve 150 doları çalındı , bir yaşlı kadının 100 doları, kameralar çalışmıyormuş,savunmaya bakın nerden anladın dersen rusçam çok iyi hergün tartışma bağrışma kimin ne yaptığı belli değil,tam rezil biryer.
  • Selam,
    8 Eylül 12 Eylül arasında Grand park bodrum da 2 arkadaş konakladık.
    Otel Turgutreis'e 2 km uzaklıkta. Bodrum'a 20 km.
    Otogardan 2 vasıtayla otele geçebildik.
    Saat 12 gibi otele geldik, odanın hazır olmadığını söylediler saat 2 den önce vermelerinin mümkün olmadığını 80 odanın boşaldığını temizlik yapıldığını söylediler.
    Oda hazırlanana kadar bütün imkanlardan yararlandık sıkıntı olmadı hiç.
    14:30 gibi odamıza giriş yaptık, odamız balkonlu ve büyük bir standart odaydı.
    Otel çok büyük değil. Bir yerden bir yere gitmeniz maksimum 1 dakika sürüyor.
    Denizle havuzun arasında 20 metre mesafe var :)
    Otel nüfusunun çoğu Türk. Bulgar,Romanyalı,Polonyalı da vardı.
    Otel tertemiz. Sürekli temizlik yapıyorlar en ufak çöp bulamazsınız.
    Havuzu kısmen yeterliydi, temizdi. Denizi sığ denizdi, plajı ve deniz kum şeklindeydi. Sadece denizden itibaren bir kaç metre çakıl geri kalanı kumdu.
    Hiç şezlong sıkıntısı çekmedik her zaman bulabildik.
    Yemekleri pek iyi değildi. Sürekli aynı şeyler vardı, ama tazelerdi. Balık ızgarayı çok beğendim. Hatta 2. günümüzde ishal oldum benden başka olanlar da varmış.
    Alkoller yerli markalar, import markalar ücretliydi.
    24 saat açık olan bir köşe var, orada fastfood vb gibi şeyler mevcut, alkolü de oradan alınıyor.
    Tatil köyü sevenler için ideal değil. Yeşil alan vb yok. Akşamları oturacak yer bile bulamadığımız oldu.
    Yalnız konumu itibariyle sürekli bir rüzgar var, ama rahatsız edici değil. Geceleri rüzgar olmuyor, sadece gündüzleri var.
    Animasyon sadece akşamları iyiydi, onun harici pek göremedik.
    Genel olarak memnun kaldık bir kaç şey dışında.
    Ama bir Antalya değil bana göre.

• HardLoveBaby H kullanıcısına yanıt
    ETS üzerinden falan yaparsanız olmaz öyle birşey diye düşünüyorum

Valla satinalma işlemini başarılı bir şekilde yapsam, bana rezervasyon kodunu verseler aradan 6 ay geçip iptal ettik deseler, o binayı basar ne kadar masa sandalye varsa indirim. Sanmıyorum ki öyle birşey yapsinlar.

Sağlam acentalarda öyle bir ihtimal yok döviz hareketleri sert olsa da oteller erken rezervasyon alımında bile müşteriden zarar etmezler sadece daha kârlı müşteri (yabancı turist) beklentisi artar. Ha derseniz ki develuasyon oldu o zamanda kafayı takacagimiz tatilden daha önemli konular olacağından lanet olsun der bitik liramizla soğuk su içeriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikkkk

Sağlam acentalarda öyle bir ihtimal yok döviz hareketleri sert olsa da oteller erken rezervasyon alımında bile müşteriden zarar etmezler sadece daha kârlı müşteri (yabancı turist) beklentisi artar. Ha derseniz ki develuasyon oldu o zamanda kafayı takacagimiz tatilden daha önemli konular olacağından lanet olsun der bitik liramizla soğuk su içeriz.
    Zaten ekonomi olarak şu an bizzat develüasyon ortamı içinde değilmiyiz ki..? :)
  • zvzv Z kullanıcısına yanıt
    Böyle giderse konu sahibi bizi kovalar ama fikrimi söyleyeyim resmi olarak develuasyon yok ama bu şey gibi su sıralar moda oldu iflas eden yok herkes konkordato ilan ediyor

• Emlak satışı sıfır; dolayısı ile tapudan kazanç , alış satış vergi geliri devletin bitti

Otomobil satışı sıfır , bu yüzden araç ötv mtv ve bilimum devlet vergi geliri ciddi düştü

E peki üretmeden vergi ile geçimini sağlayan bir ülke olarak bu 2 ciddi kalemin eksikliği ne ile karşılanacak ?

Ben şahsen hükümetin yerinde olsam tatile ek vergi koyarım.. misal rezervasyon başına %20 ek vergi vs..

Bu yüzden erken rezervasyon bile alsanız bence olası bir ek vergi vs durumunda acenteler sizden bu farkı isteyebilir..

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Biraz hayal kurmadinizmi , ben tatil alicam erken rezervasyondan sonra tatile ek vergi gelecek ve acenta benden imza atilmis odemesi yapılmış bir tatilin ek vergisini istiyecek , hadi devletin yapma ihtimalini varsaysak bile biraz insan haklari konularini okumanizi tavsiye ederim.

Ek vergiler fatura kesim itibariyle geçerli olur alım faturası kesildikten sonra tekrar vergi talebi isteyemezler 2 yıl önce mobilyada vergi indirimi olmuştu ben iki gün önce aldım daha fabrika cikisi olmadığı için indirim talep ettim fatura kesildi yapacak bir şeyimiz yok dendi yine tapu indiriminden de bi hafta farkla yararlanamadim hatirladikca sinirim bozuluyor

Dediğiniz bence imkansiz , tatil'e gidecek adamdan ek vergi alınmaz. Zaten otel konaklamalarindan KDV alıyor devlet %8

• fettah kullanıcısına yanıt
    alikkkk A kullanıcısına yanıt
    Adi ustunde erken rezervasyon.
    Siz sadece reserve ediyorsunuz odayi.Gitmeyi taahhut ediyorsunuz.

Erken rezervasyon yaptiginiz acenteyi arayin ; ben tatile gitmeden once faturasini istiyorum diyin bakalim verecekler mi..

Yoksa tatile gidip olayi gerceklestirdikten sonra mi fatura kesiyor acenteler..Bir arastirin bakalim..

Reserve ettiginiz otelden cikis yapana dek siz o tatili faturalandiramazsiniz.

Bu yuzden gelebilecek tum ek vergi gibi durumlarda acente sizden ek ucret isteyebilir.
    Fakat otel fiyatinda ki degisiklikler farkli , devletin isteyecegi ek vergi vs farkli durum..dolar 20 lira olsa otel fiyatlari 5 bin tl den 30 bin tl ye ciksa da sizden fark alamaz.
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Ben sadece fikrimi soyledim.Sahsen yonetenlerin yerinde olsam boyle yapardim diye.

Ekonomik butce zaten ucu ucuna yeten bir ulke.Otomotiv ve emlaktan gelir ciddi dustugu durumda dogal olarak mecburi tuketim urunlerine ek vergi koymam,ozel tuketim - harcamalara koyardim.Bu yuzden yazdim bu sadecve kendi fikrim.

Yukarida arkadaslar fiyat artisinda oteller yansitir mi vs diye sordugu icin yazdim bunu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikkkk

Böyle giderse konu sahibi bizi kovalar ama fikrimi söyleyeyim resmi olarak develuasyon yok ama bu şey gibi su sıralar moda oldu iflas eden yok herkes konkordato ilan ediyor
    Merhabalar

Estafurullah Bu konu hepimizin arkadaşlar,fikir alışverişinde bulunuyoruz.Konumuz evet bilindiği üzere 2018 f/p hotel fırsatları zaman zaman konumuz başka yönlere kayabiliyor.Fikir ayrılıkları olucaktır.Fikirlerimizi medeni şekilde belirttiğimiz sürece,a kişisi b kişisi sırf farklı düşünüyor diye hakaret boyutuna varmadığı sürece bu tarz mesajlara açığız.

İflas moda nasıl moda olsun hocam herkes varını yoğunu ortaya koyuyor ordan burdan arttırıyor neden iflas etmek istesin ki.. böyle şeyin modası olmaz hocam bende bir esnafım son 3 -4 senedir işlerimde ciddi düşüş var aslında bu düşüş benim düşüşümden ziyade bana gelen müşterilerin ceplerindeki düşüklük...insanlarda birşeyler olsa alıcak vericek hacim genişleyecek...

Babamla geçen kısa bir diyalogumuz...

+Oğlum işler nasıl ?
    -baba bereket versin pek iyi değil
    +oğlum nerdeyse günde 12-13 saat çalışıyorsun ayaktasın sana çok üzülüyorum..tatilin yok haftanın 7 günü...
    -yutkunuyorum....
    -baba napalım senden kalan bu iş bunu devam ettiriyorum sende benim gibi çalışıyordun..
    +oğlum evet doğru bende çalışıyorum ama çalıştığım dönemlerde yoruluyordum ama değiyordu..para kazanıyordum..
    şimdi sen çalışıyorsun ama elde avuçta birşey yok üzülüyorum..

Allah herkese bol kazançlar versin sağlık dirlik birlik versin hepimiz düşünmeden güzel güzel tatillere çıkalım buralarda paylaşalım...
    Selamlar..

Bende ilaveten bunu soracaktım sektordekiler daha iyi bilir mobilya sektörüde dediğiniz gibi hizmeti mağazadan almamız önemli değil önemli olan bizim siparişin fabrikadan çekilme tarihi yani dediğiniz gibi bı durum varsa ihtimal olabilir de olmasın zaten herşeyimiz vergi

• serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Öncelikle söylemek istediğim iflas pozisyonunda olup da iflas gösterilmeden konkordato kararı ile ekonomi iyi algısı yaratılmasiydi. İşlerinizde bereket diliyorum umarım vatandaş olarak ülke olarak bu zor günleride en az kayıpla atlatiriz hakettigimiz topraklarimizda güzel tatiller geçirmeye devam ederiz..

• alikkkk A kullanıcısına yanıt
    tatil faturasi vs islerini iyi bildigimden yazdim yukarida ki mesaji.Tum tatillerde acenteler ; tatiliniz bittikten sonra faturasini keser..

Siz tatilinizi gerceklestirene dek olasi vergiler yansitilirken,otel veya acente kaynakli fiyat artislarini ise sizden talep edemezler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 20 Eylül 2018; 14:51:20 >
    Hizmet alinmadan fatura kesilemez, hizmet alındıktan 3 ay sonra da fatura kesilemeZ. Aynı dönem olması gerekli, aynı dönem giderlestirilmesi gerekir. Mesela kira sözleşmesi yaptık kirayı 1 senelik peşin verdik, mülk sahibi onu 12 aya yayarak giderlestirmesi gerekir. Tatil de aynı şekilde otelden ne zaman çıktık 19 Ağustos 2019 da o zaman fatura o 19 Ağustos tarihli olması uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emindoner09 -- 20 Eylül 2018; 14:56:0 >
    Özel tüketim-harcamalar da azaldığı zaman ne yapacak peki devlet?

Vergi böyle kolay yol seçilerek (dolaylı) toplanmaz, toplayan devletler de ilk krizde aynen şu anki duruma düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 20 Eylül 2018; 15:37:29 >
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.