Şimdi Ara

2018'in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon iPhone X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda dediğin markayı savunan olmadı. Bak ben Xiaomi Mi max 2 kullanıyorum(220 dolar). Hiçbir sorunu yok. Bataryası mı bozuldu? Orijinal bataryası 50tl. Ekranı mı kırıldı? 150 tl. Örnekleri çoğaltabiliriz.

Şimdi senin aldığın 5 para etmez telefon 700 dolar 1000 dolar. Garantisi olsa ne olur?adamlar senden garantinin parasını peşin almış oluyor :D senin gibilerde ufff servis çok iyi yeaa der gezer. 2 yıl içinde garanti zaten bitecek.

Hala eski apple cihazları çok hızlı diyorsunuz şaşıyorum, hepsi kasıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Sony hangi modeli ? Telefona 2 bin TL fazla veren ya zengindir yada telefon marka bağımlısıdır. Xiaomi o kadar modeli varken gidipte global versiyonların alınmasına gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

Burda dediğin markayı savunan olmadı. Bak ben Xiaomi Mi max 2 kullanıyorum(220 dolar). Hiçbir sorunu yok. Bataryası mı bozuldu? Orijinal bataryası 50tl. Ekranı mı kırıldı? 150 tl. Örnekleri çoğaltabiliriz.

Şimdi senin aldığın 5 para etmez telefon 700 dolar 1000 dolar. Garantisi olsa ne olur?adamlar senden garantinin parasını peşin almış oluyor :D senin gibilerde ufff servis çok iyi yeaa der gezer. 2 yıl içinde garanti zaten bitecek.

Hala eski apple cihazları çok hızlı diyorsunuz şaşıyorum, hepsi kasıyor
    Xiaomi mi senin ona masraf edeceğin para zaten en az 2 telefon parasına gelir zamanla, kamerasından tut kulaklık girişine kadar leş olan bir cihaz, ucuz olmasının sebebide bu zaten, garanti işine girmiyorum bile. 5 para etmez dediğin telefon 2015 eylül ayından beri bir gram kasılma ve yavaşlama problemi olmadan çalışıyor ve ios 12 ile dahada seri halde geldi üstelik beta 1 sürüm olmasına rağmen sen neyin kafasını aşıyorsun ? kullandığın cihaz 3 sene sonra çöp olacak

• Herkes böyle konuşuyor ama almaya gelince kimse çıkıpta küçük telefon almıyor. 100 kişi sizin gibi konuşuyorsa 25'si anca alıyor. Geri kalanı anca lafta kalıp geçiyor. Zamanında bende küçük telefon aradım ama bulamadım günün sonunda büyük ekranlı cihazlara geçtik ve artık küçük cihaz kullanamaz hale geldim.
  • Döviz kuru artmış gitmiş. Millet artık telefona ayıracak para bulamıyor. Her şey ateş pahası olmuş

• Makarnayı fazla kaçırdın heralde masraf edeceğimi hiç sanmıyorum. Şarjı ilk günkü gibi yerinde, ekranda solma vb yok, uygulamalar gayet yerinde hızlı açılıyor, çalışıyor. Ses konusunda da en ufak sıkıntı yok, kasa kalitesi mükemmel, kamera imx386 mükemmel çekiyor. Kısacası ne donanım kısmında problemim var ne de yazılım kısmında. Güncellemeler de sorunsuz geliyor. . Beş para etmeyen telefonunla sana başarılar

Sana ne anlatsak boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaved by makarna -- 8 Haziran 2018; 17:30:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

Makarnayı fazla kaçırdın heralde masraf edeceğimi hiç sanmıyorum. Şarjı ilk günkü gibi yerinde, ekranda solma vb yok, uygulamalar gayet yerinde hızlı açılıyor, çalışıyor. Ses konusunda da en ufak sıkıntı yok, kasa kalitesi mükemmel, kamera imx386 mükemmel çekiyor. Kısacası ne donanım kısmında problemim var ne de yazılım kısmında. Güncellemeler de sorunsuz geliyor. . Beş para etmeyen telefonunla sana başarılar

Sana ne anlatsak boş
    Verecek mantıklı cevabı olmayınca makarnacı oluyoruz vay be Ben 2 sene sonra dahi kasmadan kullanırken, sen ram temizleme,instagram çalışmayı durdurdu,whatsapp klavye geç geliyor gibi sorunlarla uğraşacaksın Sanada çin malı,2. eli dahi beş para etmez teneken ile mutluluklar diliyorum

• 1000usd çok para değil usd ve euro kazanan ülkeler için.1 aylık stajer maaşı alt tarafı.bizim şartlarımızla düşünmemek lazım.ekonomi patlak dibe vurmuş.bizi fakirleştirenlerse köşe olmuş çoktan.
  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    siz istediğinizi kullanın ama sırf kendi telefonuzu övmek adına xiaomi telefonları iphone veya samsung note ve s serisi ile kıyaslamayın. Aralarında 10 gömlek fark var
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Ah bunu bir de Xiaomi fanboylarına anlatabilsek. Adamlar lansman yaptı izledim baz modeline 420 dolar fiyat yazdılar. Sevindim güzel fiyata gelecek diye baktım millet karaborsa falan diyor. Bi baktım harbiden de bir hafta geçmeden cihaz Facebook taki satıcılarda 3k dan sipariş geçiliyor. Hayır yani madem o fiyata satmayacaksın niye lansmanda bi yerinden fiyat uyduruyorsun. Hadi bizde kur yüksek falan da Çin'de üretildiği yerde bile insanlar telefonu alamıyor 97 saniyede bitiyor. Yıllardır telefon satan firmasın telefonların globale düşene kadar 5 ay geçiyor yeni telefon çıkaracaksın nerdeyse daha yeni globalde telefon alınabilecek hale geliyor. Sonra da Xiaomi f/p, Xiaomi kral. Bu politikayla anca oneplus la nubiayla yarışır kusura bakmasın. Hem para verip hem sürünemem bir telefon için.

• Günümüzde tüketim özendiriliyor,aynısını daha iyi fiyata satan varken pahalı telefon almaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Ah bunu bir de Xiaomi fanboylarına anlatabilsek. Adamlar lansman yaptı izledim baz modeline 420 dolar fiyat yazdılar. Sevindim güzel fiyata gelecek diye baktım millet karaborsa falan diyor. Bi baktım harbiden de bir hafta geçmeden cihaz Facebook taki satıcılarda 3k dan sipariş geçiliyor. Hayır yani madem o fiyata satmayacaksın niye lansmanda bi yerinden fiyat uyduruyorsun. Hadi bizde kur yüksek falan da Çin'de üretildiği yerde bile insanlar telefonu alamıyor 97 saniyede bitiyor. Yıllardır telefon satan firmasın telefonların globale düşene kadar 5 ay geçiyor yeni telefon çıkaracaksın nerdeyse daha yeni globalde telefon alınabilecek hale geliyor. Sonra da Xiaomi f/p, Xiaomi kral. Bu politikayla anca oneplus la nubiayla yarışır kusura bakmasın. Hem para verip hem sürünemem bir telefon için.
    Hocam yurtdışı içinde aynı. Xiaomi telefonlara ulaşmak kolay değil. Ulaşanda açıklanan fiyatları çok üstündeler.

3-4 ay beklemen lazım normal fiyatlara yaklaşması için. Yani satış stratejileri tam çöp.xiaomi büyük marka olur belki ilerde ama şuan için küçük bir oyuncu. Kimse parasıyla beklemez. Özellikle yurtdışında yani alım gücü daha iyi olan ülkelerde kimse xiaominin derdini çekmez, basar parasını alır.

Sanırım milyon adet üretimleri felanda yok, ufak çaplı üretip duruyorlar. Yoksa karaborsa olması için bir sebep yok. Samsung ve apple gibi milyonlarca adet üretip, talebe karşılık verirsin. Her yeni model çıkardığında aynı sahtekarlığı yapıyor xiaomi.

Ben arkadaşlarıma alıyorum xiaomi ama sahtelar bir marka olduğu gerçeğini değiştirmez.

• ffrisby kullanıcısına yanıt
    Sony gibi telefonlarda servis sorunu var evet çünkü orijinal sony garantisi yok ise anlaşmalı servise gidiyor ve işiniz Allaha emanet. Iphone mükemmel değil ama cihazınızı hemen değiştiriyorlar filan fistan, parasına göre hizmeti var yani.

Ha bir de Sony kolay bozulan cihazlar yapmadığı için servise çok işiniz düşmüyor o da ayrı bir gerçek. En azından benden öyle oluyor. Şeytan kulağına kurşun, nazar değmesin tütü maşallah diyorum. Sony markası aşağılanmayı hak eden bir marka değil ama markasını iyi pazarlayamıyor ve avantajlı taraflarını kullanamıyor.

En azından zamanında Sony sektördeki en güzel tasarım telefonlar üretirken günümüzde sıradan ve hatta vasat tasarımları ile bu avantajını yok etti. Ama sağlam ve güçlü telefon olmasına engel olmadı bu. Yani kılıfsız tamamen bir hayalet bir hiç bir gudubet Sony telefonlar artık. Bütün cihazları için geçerli bu. PS'ler dahil. Tasarım olarak vasatın altılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Sony gibi telefonlarda servis sorunu var evet çünkü orijinal sony garantisi yok ise anlaşmalı servise gidiyor ve işiniz Allaha emanet. Iphone mükemmel değil ama cihazınızı hemen değiştiriyorlar filan fistan, parasına göre hizmeti var yani.

Ha bir de Sony kolay bozulan cihazlar yapmadığı için servise çok işiniz düşmüyor o da ayrı bir gerçek. En azından benden öyle oluyor. Şeytan kulağına kurşun, nazar değmesin tütü maşallah diyorum. Sony markası aşağılanmayı hak eden bir marka değil ama markasını iyi pazarlayamıyor ve avantajlı taraflarını kullanamıyor.

En azından zamanında Sony sektördeki en güzel tasarım telefonlar üretirken günümüzde sıradan ve hatta vasat tasarımları ile bu avantajını yok etti. Ama sağlam ve güçlü telefon olmasına engel olmadı bu. Yani kılıfsız tamamen bir hayalet bir hiç bir gudubet Sony telefonlar artık. Bütün cihazları için geçerli bu. PS'ler dahil. Tasarım olarak vasatın altılar.
    Evet sony daima uzun soluklu cihazlar üretir lakin servise işin düşerse Allah yardım etsin hocam.

Apple da ise ne kadar ekmek o kadar köfte

Iphone aylık bütçesi 5000 lira ve üzeri kullanıcılar için uygun. İnsanlar bunu zenginmiş gibi davranmak için alıyor.

Çoğu Iphone ve hatta Android sahibi de telefonlarının gerçek özelliklerini bilmiyor ve çoğunu kullanamıyor.

Toplumun büyük bölümünün 800 liralık bir telefona göre zeka ve hüneri var. Geri kalan 2000+5000 liralık bir parayı ise asla kullanamadıkları teknolojik özelliklere harcıyorlar. Hava olsun diye. Hava alıyorlar.
  • quote:

Iphone aylık bütçesi 5000 lira ve üzeri kullanıcılar için uygun. İnsanlar bunu zenginmiş gibi davranmak için alıyor.

Çoğu Iphone ve hatta Android sahibi de telefonlarının gerçek özelliklerini bilmiyor ve çoğunu kullanamıyor.

Toplumun büyük bölümünün 800 liralık bir telefona göre zeka ve hüneri var. Geri kalan 2000+5000 liralık bir parayı ise asla kullanamadıkları teknolojik özelliklere harcıyorlar. Hava olsun diye. Hava alıyorlar.
    Hocam o eskidendi be.

Hepsiburada.com sitesini baz alarak yazıyorum fiyatları ;

İphone X 64 GB : 5.499.90 TL.

İphone 8 Plus : 4.599.90 TL.

İphone 7 Plus 32 gb 3.809 TL.

Samsung S9 Plus : 4399.90 TL.

Samsung S9 64 GB 3.999.91 TL.

Samsung Galaxy Note 8 64 GB : 4.479 TL.

Huawei P20 Pro 128 GB : 4.559 TL.

Huawei mate 10 Pro 128 GB : 3.599.08 TL.

Listeye daha yazmadığım s8, s8 Plus, iphone 8,

Huawei P20, LG v30 vb...

Görüldüğü gibi sadece iphone pahalı değil diğer markalarda bokunu çıkarmış durumda.

Algı sadece iphone'den yana fakat diğer markalarda pastadan daha fazla pay almak adına fiyatları dudak uçuklatacak şekilde yaptı.

Şahsen ben tercihimi iphone'den yana kullandım nedeni ise servis ağı ve karşımda bir muhatap olması.

Note 8 e 4.479 lira vermektense iphone 8 plus alırım mesela.

Böyle bir tercih yapınca insanlar hava attığını düşünüyor halbuki alakası bile yok. Sony kullandım bir ara mesela servis leş gibi.

Adamlara hoparlör bozuk diye gönderdim, hoparlörü yapıp flaşı takmamışlar, tekrar verdim flaş yapılıp ön kamerayı takmamışlar.

Rezil oluyor insan.

Şu anda servis anlamında samsung falan da berbat.

Ben tekrar telefon alacak olsa ya iphone ya da Huawei alırım servis kalitesinden dolayı.

Iphone'nun servisten çok parası var gibi geliyor bana. Yani Iphonelar benim bildiğim kapağı ve içi açılamıyor. Yazılımsal bir sorunu var ise çözebiliyorlar kablo bağlayıp ama fiziksel ise yenisi ile değiştiriliyor. Yanlış biliyor isem beni düzeltin.

Sony veya Samsun gibi telefonlar ise açılabildiği için bu arızaları giderme yoluna gidiyorlar. Çoğu firmanın da gerçek marka garantisi değil de firma garantisi olunca bir işhanının bodrumunda bir serviste buluyorsun kendini. E bunca ustalıkla üretilmiş cihazı da teknik alt yapası oldukça zayıf birinin tam anlamıyla çözmesi de mümkün değil oluyor haliyle bir şey yaparken bir şeyi bozuyorlar.

Ama sağlam cihazlar üretiyor mesela Sony arıza belki yıllar sonra çıkıyor o da yaşlılık ve yıpranma ile. O da zaten garanti süresi bittiği için Iphone için de aynı çözülüyor, cebinden gidiyor tamiri.

Iphone orijinal parça tamirleri çok pahalı, siz de yine merdivenaltı bir tamirciye teslim ediyorsunuz Iphone'u yani o da birini tamir ederken diğerini bozuyor veya orijinal parça yerine geçici parça ile yamalıyor. Yani ikisi de aynı kapıya çıkıyor bir yerden sonra.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    borç batağında alıyorlar.. battı balık yan gider mantığıyla..
  • quote:

Iphone'un bence yaptığı en iyi şey algı yönetimi. Bir şeyi; öncü, klas, havalı ve asla bozulmaz, çok dayanıklı, mükemmel gibi sıfatlarla pazarlıyorlar. Oysa ki hataları, arızaları, eksiklikleri az buz değil ama öyle bir hava veriliyor ki, bu hava ile uçuyor cihaz, alan da kendisini uçuracaksanıyor. Tabii ki yenilikci ve öncü olması ve farklı bir işletim sistemi ve evreni kullanması da bunda ayrı bir yer tutuyor. Öyle ya bütün markalar ya Windows ya da Android işletim sistemi kullanırken Apple sadece ios işletim sistemi kullanıyor ve bu sistemi de kendi markasından başka hiç bir telefonun kullanmasına izin vermiyor.

Yine de abartıldığını, fazlaca pahalı olduğunu ve gereksiz bir lüks olduğunu da kabul etmek gerek. Sırf kırmızı diye bile bilboard reklamı verdirilen kaç telefon var ki dünyada?

Fiyat... 5.500 liraya bir telefon almak araba fiyatına parayı bunu vermek insana garip geliyor. Epi topu herhangi bir android telefon ile yapacaklarının aynısını belki biraz daha hızlı yapıyorsunuz diye almak ve kullanmak. Valla bilemeyeceğim, 5.500 liralık bir geri dönüşünüz var ise alın yoksa, telefonunuzu ayağınıza göre uzatın derim.

Yalnızca dört köşeli herhangi bir telefona benzeyen telefonlarının sıradan vasat wallpaperlarını göstererek pazarlayabilmek büyük bir algı işi değil de nedir?

Sony kullanıyorum, merak eden için.
    Şu an S9 plus 5.500 TL, Huawei p20 Pro yaklaşık 5.000 TL. Yeni çıkacak Note 9'da en az 6.000 olur gibi geliyor bana.

Yani fiyat politikasından yola çıkarak sadece Apple'a çakamayız. Ha şunu deriz belki, bu paraya sen ne veriyorsun, Android cihazlar ne veriyor. Ama mesele 5 bin TL veya daha pahalı cihaz satmaksa Apple yalnız değil :)

Eylülde çıkartacağı X Plus ile muhtemelen 7 bin TL'yi zorlayacak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.