|
Bildirim
4 kapılı coupe'yi yaratan CLS'yi bu sınıfa 15 sene sonra gelen arteon'a benzetmeniz çok yanlış. arteon haliyle cls'ye benzyior. yeni cls de 2003'tekine benziyor.
|
![]() ![]() Türkiye de cls fiyatları ( Vergi dahil ) Cls 250d 4 matic: 587,900 birim para Cls 350d 4 matic: 683,300 birim para Almanya da cls fiyatları ( Vergi dahil ) Cls 250d 4 matic: 59,916 birim para Cls 350d 4 matic: 64,914 birim para Türkiye de asgari ücret: 1404 birim para Almanya da asgari ücret: 1500 birim para Türkiye de asgari ücretle cls 250d'yi 418 ayda yani 34 yılda alabiliyorsun. Türkiye de asgari ücretle cls 350d'yi 486 ayda yani 40,5 yılda alabiliyorsun. Almanya da asgari ücretle cls 250d'yi 39 ayda yani 3 yılda alabiliyorsun. Almanya da asgari ücretle cls 350d'yi 43 ayda yani 3,5 yılda alabiliyorsun. Özetle batı kıskanıyor. Arada bir insan ömrü kadar fark var. Türkiye de 40 yıl yemeden içmeden maaşını biriktirmen lazım bu arabaları almak ıcın, ama almanya da sadece 3,5 yıl biriktirmen yetıyor. Bu yüzden arabalardan sogudum, hiç ilgimi cekmıyorlar artık. Bizim golf aldıgımız para bırımıne, adamlar cls 63s amg alabılıyorlar. Hele yıllık mtv,sıgorta ve yakıt fıyatlarına deyınmıyorum bıle. Yeni Golf 1.6 TDI 115 PS DSG Highline 143.900,00 Mercedes-AMG CLS 63 S 4MATIC Coupé 131.792,50 Turkıye de maaş: 1404 / Almanya da maaş 1500 EDİT: Şimdi biri çıkar mercedes alman malı o yüzden ucuz der. Bunu demesinlerndiye amerikadaki fiyatları koyuyorum. Amerika'da da benzer fiyatdalar, hatta daha da ucuz. ![]() ![]() |
VW Arteon tasarımı MB den öğrendi. Gerisi hikaye.
Hadi tasarımı da geçtim VW dahil birçok marka MB nin patentlerini kullanıyor. Yani VW emisyon konusunda hile yaptığı gibi tasarımda da araklamayı çok seviyor. Bkz. VW nin yeni 4x4 tasarımlarına bakın, detaylarda BMW yine göreceksiniz. |
4 yıl önce Milan bergamo hava alanından İstanbula dönüş yaparken orada yaşayan bir kaç Türke buradaki hayatınızdan memnun musunuz diye sordum hepsi de eh fena değil dediler ama şunu da eklediler :Türkiye de asgari ücretli çalışıp Mercedes almak hayal, ama burada bir kaç ay çalışarak alabiliyoruz da demişler di, ki bu kişiler en fazla 10 yıldır İtalya da yaşıyorlar.
Hadi bunu da geçtim bu yaz Roma merkezde Döner dükkanı olan bir Türk, Türkiye olmasın neresi olursa olsun orada eziyet çekmeye razıyım dedi. Genelde herkes Almanya Amerika örneği verilir di bende böyle bir paylaşım yapayım dedim. Not :sıfır Nissan micra 7000 avro. |
Kardeş mantık basit
Bu araç tr de yaklaşık 600 bin tl Almanya da ise 60 bin euro Almanya da yaşayan biri olduğunu varsayalım 1500 euro asgari ücret Yani almanya da 60.000/1500 : 40 aylık maaşınla lüks bir mercedese sahip olabilirsin Türkiye de ise asgar ücret 1600 lira 600.000/1600 : 375 aylık maaşınla bu aracı satın alabiliyorsun 375/40 yaparsan da almanyanın alım gücünün türkiyeden 9.37 kat daha fazla olduğunu görebilirsin |
Ne yapacağız ki. Elimizden ne geliyor ki ötv yi geçtim döviz kuru 4 katına kadar çıkardıyor araçların değerlerini. Para birimimiz dolar yada eu olsa tamam diyeceğim ama oda değil. Bu adaletsizliği görüyorum ama yapacak birşey yok. A partiside gelse aynı B partiside.
Orta sınıf arabayı almayı geçtim giriş seviyesi araba almakta zorlanıyoruz artık. Aile arabası almaya kalk 100.000 liraya yakın tutuyor. Ama kazancımız son 15 sene aynı. Bir 200 sene daha ömür olursa belki alırız .... yanlış anlamayın orta seviye bir araç alırız mercedes değil. mercedes için günümüz koşulları için ne ömür yeter nede hayal gücü...... |
Dostum tl yi niye karıştırıyorsun
Almanya da ki adamın tl ile işi ne adam vergi dahil 60 bin euro ödüyor geçiyor euro kazanıyor euro harcıyor. İlla tr ye çevireceksek Araba almanya da 60 bin euro Euro şuan 7 desek 60x7 : 420 bin tl ye almış oluyor aracı Ama adamın maaşını tl ye çevirelim bi de 1500 x 7 : 10.500 tl Yine 40 ayda aldı arabayı :) |
%60 diliminden güzide bir örnek.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Kasım 2017; 21:21:17 > |
|
|
|
|
|
|