Şimdi Ara

2018 SONY TV (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar, ben sizin tablonuzun yanlış yorumlandığını vurguladım.

Ayrıca Türkiyede yayınların max 720p olduğunu da yazdım...(Dikkat edin Maximum..1080i dediğiniz görüntü 720p den düşüktür, interlace tarama tek tarana,progressive ise çift taramadır) Yine bazı cihazlarda -özellikle çin işi cihazlarda- yazılımla çözünürlük bilgisinin fazla gösterildiğini biliyoruz..

Siz izleme mesafesi deyip Tabloyu örnek göstermisisiniz ki bu tablo yıllardır dolaşıyor..

Tablodaki veriler 4K Tv değil izleme mesafesi değil , 4K,1080p,720p,480p çözünürlük bilgisidir..

Siz 1 metreden izlersiniz şahsi tercihinizdir ..

* Ayrıca upscale işlemi sony 4K tvler için, xca8 çipi ile Full Hd--4K arasındadır..Dediğiniz gibi 720p den Upscale olmuyor..O işlemi Full HD Tvler, xca7 çipi ile SD-HD-FHD olarak yapıyor

*Tabi magazadaki satıcılar herseyi upscale yapıyor, yakından bile 4K tv izlersiniz diyor,, Ticari bir yanıltmaca olsa gerek..

*Yine herkes göz doktoru gibi kesin hüküm veriyor? gözü bozmaz deniyor? sağlık bu göz bu, gözü rahatsız etmeyecek seviyede herkes kendi mesafesini ayarlamalı..Sağlık riski, isteyen 1 metreden izler..

İnternette o kadar yuvarlak tabirler varki, diyor mesela : Tv gözü bozmaz ama gözde bozukluk varsa bunu açığa çıkartır? Bu cümleden ne anlamamız lazım??

:) Amaç eleştirmek değil, fikir tartışması

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Mart 2018; 10:27:14 >

• Yazdıklarınıza istinaden 55" 2 metreden izlemek zor olur diye anlıyorum doğru mudur? ekranın ince OLED olması bir şeyi değiştirir mi?
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Sağlık konusunu bilemem, hekim değilim yalnız 50" televizyonuma 3M mesafeden izliyorum, çok da keyifli. 55" televizyonun mevcut mesafeden de izlenebileceğini düşünüyorum. Kişisel tercih.
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Tv'ye en yakın mesafe 2.4m ( tam karşısı). yanlarda mesafe artıyor en fazla 3m oluyor çarprazda. Digiturk HD kullanıyorum.Tv 55xe9005 bu arada. Alırken çok tereddüt etmiştim mesafenin yakınlığından ötürü. Şuan çok memnunum. Ailemde de aynı digiturk HD var ve 3.5m'den 4 senelik eski bir 42" Lg kullanıyorlar orda izlediğim yayın daha düşük kalitede ve bozukmuş gibi geliyor fakat yayın aynı yayın. Tv görüntü işleme kalitesi de çok büyük bir etken bence. Yakın mesadeden izlemede bence şöyle bir fark var. Parlaklığı çok yüksekte uzun süre kullanamıyorsunuz. Bazı tvleri değerlendirirken afaki konuşuyorum 1500 nit veriyor çok iyi gibi değerlendirmeler yapılıyor fakat günlük kullanımda çok parlak rahatsız ediyor ve belli bir süreden sonra kısmak istiyorsunuz. Keyiflik izlerken tabiki parlak kullanılabilir. Sonuç olarak izlediğim mesafeden(2.4 m) 55 çok tatmin ediyor hatta 65 nasıl olurdu diye ara sıra saçma düşüncelere dalmıyor değilim. Saçma çünkü zaten alamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinavci -- 27 Mart 2018; 11:47:19 >

• Zamanında albanin izleme mesafesi ile ilgi yazdığı yorumu aşağıda bulabilirsiniz;

" Ayrıca PDP ile TFT-LCD lerin gerek izleme açıları gerekse de ekrana olan uzaklık mesafeleri de aynı ebat dahi olsa birbirinin aynısı olamaz!

PDP ler tamamen karanlık da izleme rahatlığı sunarken TFt-LCD ler de böyle değildir ve çoğu insan daha LCD leri set.etmesini de bilmediği için aşırı vivid/sature+canlı
    görüntü izlediği için karanlık ortam da ya panel den uzaklaşmak ya da ortam aydınlatmasını ona uygun yapması gerekiyor!
    LCD ler araba farı gibi parlarken gözleri de ciddi yorarlar ama PDP ler böyle olmayıp tam tersidir!

Sonuç olarak panel tip TV ler de yine de tüm parametrelere göre değişik açı ve mesafe sunarlar,PDP ler de açı çok geniş olurken TFt-LCD ler de çok dardır! "
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Zamanında albanin izleme mesafesi ile ilgi yazdığı yorumu aşağıda bulabilirsiniz;

" Ayrıca PDP ile TFT-LCD lerin gerek izleme açıları gerekse de ekrana olan uzaklık mesafeleri de aynı ebat dahi olsa birbirinin aynısı olamaz!

PDP ler tamamen karanlık da izleme rahatlığı sunarken TFt-LCD ler de böyle değildir ve çoğu insan daha LCD leri set.etmesini de bilmediği için aşırı vivid/sature+canlı
    görüntü izlediği için karanlık ortam da ya panel den uzaklaşmak ya da ortam aydınlatmasını ona uygun yapması gerekiyor!
    LCD ler araba farı gibi parlarken gözleri de ciddi yorarlar ama PDP ler böyle olmayıp tam tersidir!

Sonuç olarak panel tip TV ler de yine de tüm parametrelere göre değişik açı ve mesafe sunarlar,PDP ler de açı çok geniş olurken TFt-LCD ler de çok dardır! "

marıo gomez yenı modeller ne zaman satısa cıkıcak fıyatlar bellı cıkıs tarıhı falan

• g8 G kullanıcısına yanıt
    xf90 çok fena cezbediyor xe90 da yeni almıştım anca alıştım
    kendi kendime acaba değiştirmeye değer mi diyorum
    bir çıksada da çıplak gözle görsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep

55 degil de 49 olsa idi 9005 xf olarak dusunmezdim bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 tv lerde yine 40"-43" performansli tv yok...

Bir yerden panasonic 40fxw724 yada;

temiz 2.el 43w805c yada benzer ozelliklerde toshiba sharp denk gelmedikce...

2018 sezonunuda kapatmis bulunmaktayim.

Ulkemizi g.koreliler kalitesiz urunleriyle istila etmis. Koklu kaliteli markalar butik satici olmaktan bile vazgecip ulkemizden cekilmis
    (zaten bu pis çinli ve g.koreliler yuzunden eski kaliteleri de kalmamistir)

pioneer pdp 428xd. ile yoluma devam ediyorum.
    ulkemizde sharp panasonic ve gercek toshiba urunlerini , sonynin kagit uzerinde tanittigi her urununu gormek dilegiyle
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 30 Mart 2018; 21:12:16 >
  • quote:

Kullandığınız bir Tv varsa değiştirmek pek mantıklı değil..

Görüntü olarak çok fazla farkedeceğini sanmıyorum..

Teknolojinin de sınırı var..Bir yerden sonra ne ekliyecekler bu Tv lere??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Mart 2018; 19:40:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

quote:

Elinizde bir Tv varsa değiştirmek pek mantıklı değil..

Görüntü olarak çok fazla farkedeceğini sanmıyorum..

Teknolojinin de sınırı var..Bir yerden sonra ne ekliyecekler bu Tv lere??

Bilginiz varmi ne zaman cikicak yeni tv ler ?

• AF8 sabırsızlıkla bekliyorum. A1 tasarımında dolayı almaktan vazgeçtim gibi görünüyor odaya yerleştirmekte kısıtlı alanım var zaten
  • okinavci O kullanıcısına yanıt
    Yeni bir tv alma aşamasında bu yorumunuz bana 2.4 metreden 65 inç izlenebilirmi diye düşünmeme sebep oldu😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • g8 G kullanıcısına yanıt
    Mayıs ayında normal ama Mayıs-Haziran gibi olabilir..Bazı sitelerde satış varmış..Zorlu (İstanbul) Sonyde satılıyor diye duydum..

XF modellere bakınız

n11 üzerinden SonyZorlu
    https://www.akakce.com/televizyon.html/29731,99308,99309

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Mart 2018; 19:51:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cunuvar

Yeni bir tv alma aşamasında bu yorumunuz bana 2.4 metreden 65 inç izlenebilirmi diye düşünmeme sebep oldu😊

Bende 2 metreden 55” OLED almayı düşünüyorum 😊

• LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olacağını sanmıyorum sd yayın olsa neyse

• LuqueTr kullanıcısına yanıt
    2 metreden 55 inç.3 metreden kesinlikle 65 inç

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Peki 2.5 metreden 65 inç kurtarırmı😊

• cunuvar C kullanıcısına yanıt
    Valla 2.5 metreden oled izliyorum küçük ufacık geliyo bana☺️

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Peki Gözünüzü, başınızı sağa-sola çevirmeden Tüm sahneyi görebiliyormusunuz, hareketli nesneleri yine başınız sabit takip edebiliyor musunuz?

O kadar yaknıdan benim için zor..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.