Şimdi Ara

2018 SONY TV (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tv lerdeki parlaklık konusu:55xe8505 te brightnes:500 cdm,55xe9005 te 900 cdm,xe9305 te 1400 cdm,a1 oled de 700 cdm.oled için tam orta değer diyebiliriz.acaba oled lerde olan değer gerçek standart olması gereken değer mi?ya da oran kaç olmalı?hangi değer profesyonel deneyim sağlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    Şöyle düşünün,, Siyahları daha iyi vermek için Kontrası değerini düşürürseniz...tamam Siyahlar daha siyah olur amma velakin...panelin tamamında bir karanlık oluşur..

Local dimming yapıyorum diye Local değil genel bir dimming (ışığı kısma) problemi oluşur..Bu bazı Tv lerde görüldü..

Oled te sanırım buna benzer bir trick / hile yapmaya kalkıyor..yani Parlaklık LEDE göre düşük..

Düşük olması teknik sınırlar olarak yazıldı ama...bu artınca panelde siyahlarda bozulma olur mu olmaz mı orası biraz şüpheli..

Bildiğimiz gibi Plazma teknolojisi de siyahlar iyiydi ve biraz mat duruyordu Tv..

Panel işinde Siyah ve Beyaz zıttır..buna kontrast deniyor..İkisini dengede tutmak asıl iş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mart 2018; 0:10:46 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Göze hoş gelen tv burda devreye giriyor sanırım.tv üreticileri deneme-yanılma yapıp kapitalist düzeni işletiyorlar:)teşekkürler

• Bomba

2018 SONY TV

• quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Bomba

2018 SONY TV

x900f bariz şekilde doğal ve gercekcı tabı ayarlar sacmalanmadıysa q9fn
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miridni

quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Bomba

2018 SONY TV

x900f bariz şekilde doğal ve gercekcı tabı ayarlar sacmalanmadıysa q9fn

Telefondan giriyorum hangisi iyi anlamadim

• Miridni kullanıcısına yanıt
    Bariz şekilde tersini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

2 metre için 40,43 inch olmalı,,yakından izlemek bas agrısı,odaklanma güçlüğü yapabilir

Hareketli görüntüde göz sağa sola odaklanmaya çalışır

Yüzünüzü 3 tam kabul ederseniz,tv nin bu alanın 1/3 kısmını doldurması gerek,,aynen gözlük gibi,,fazlası iyi olmaz,,gözün odak alanını kendiniz hesaplayın

Hocam ben 1.90 metreden 46” kullanıyorum problem yaşamadım 55” 2 metreden izleyenler sorun olmadığını hatta Sony bayi OLED te sıkıntı olmaz dedi

X900f, q9 un ayağı olamaz.

• Editt..

Samsun Oled mi üretti dedim ben de :)

Q-LED imiş...(Samsungun Q-LEDİ iddialı bir seri..O sebeple son modelleri daha iyi olabilir)

OLED yerine düşünülebilir, incelemek gerek..

Öncelikle Samsung Q-Ledin muadili varsa o da Sony A1 veya abisi ZD9 dur..Gerçi kategorileri farklı..

XE9005 i kullanırsak şöyle oluyor videolar..

Çok video paylaşıldı şimdi tekrardan Q-Led Sony kıyasına gerek yok, youtubede çokça video var..
    Picture Qualityyoutube
    SONY 55XE9005 vs SAMSUNG QLED 55Q7F
    https://www.youtube.com/watch?v=He39wvfBTVo

Picture Qualityyoutube
    SAMSUNG QLED 55Q7 VS SONY 55XE9005 - FOOTBALL
    https://www.youtube.com/watch?v=-BSpjUxEZZ0

Tek kare ile oluyorsa buyrun ben de ekleyim

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mart 2018; 17:58:34 >

Tek kare resim ile olmaz..Zaten bu resimde Kontrast çok kısılmış? Böyle Aydınlatma ayarı uygun değil

Dikkat ederseniz yerdeki Karelerde gölgelenme (siyahlık var)

Karşıdaki binanın sağındaki ağaçlar resmen kaybolmuş, en sağdakiler ise görülmüyor..

Panelin genelinde Kontras veya Aydınlatma kısılmış...

Ghost busters yazısını Siyah yapmak için kısılmış ta kısılmış aydınlatma :)

Aksi halde normal bir aydınlatmada Yazı etrafındaki beyazlar ya yazıya ya da beyaz dışına Booming efekti yapabilirdi..

Samsungta Yazı etrafı beyaz değil mavi tonu..Zemin kareler pembe tonu?

Biraz değil çok aşikar Tv renk/ışık ayarları ile "oynanmış" bir Kare? Videonun tamamı eklense daha doğru yorum olur

incelenirse daha çok falso bulunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Mart 2018; 18:6:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Göze hoş gelen tv burda devreye giriyor sanırım.tv üreticileri deneme-yanılma yapıp kapitalist düzeni işletiyorlar:)teşekkürler

Tüplü Tv neden bitti? Probelmsiz, hız, motion, çözünürlük sorunu olmayan teknoloji?

Plazma neden bitti, daha iyi siyahlar, tepkime süresi?

Hantal diye Tv ler incele incele problemli şeyleri teknoloji diye sunuyorlar, albenisi var :)
  • videonun tamami

[ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 25 Mart 2018; 18:58:22 >
  • ilkegin İ kullanıcısına yanıt
    Kişisel göz zevkinizi bir kenara bırakarak söylüyorum, 55" 4K TV'nin ideal izleme mesafesi 1,59M, 49" için ise 1,42M olarak yazılmış. Bu linki;https://www.teknotalk.com/ideal-tv-izleme-mesafesi-ne-kadar-olmali-34830/

Benim uzun zamandır bildiğim ve şahsi zevkim ise televizyonun çapraz uzunluğunun 2 katıdır.Bu da 55" için yaklaşık 2,8M, 49" için ise 2,5M'dir. Arada 30cm var, yukarıdaki tabloya göre ise 17 cm.

Kişisel zevkinize saygı duymak ile beraber, göz bozmayacağını belirtmek isterim. 3 metre mesafe için en ideal büyüklük 55" küçük bile gelebilir kimilerine.
    Bu resimde Q9'da beyazlar mavimsi.. Hayaletin üzerindeki kırmızı çember ise fazla kırmızı.
    Bu tamamen zevk meselesi. Bence Q9F'in renkleri doğal değil, fazla canlı. Bu bana göre daha güzel. Ama canlı renk seven de var. O beyazın mavi olması onlar için önemli değil.
  • g8 G kullanıcısına yanıt
    Günümüzde üç adet HDR teknoloijisi vardır.

• Dolby Visin

• HDR10

• HLG

HDR Dolby Vision bir HDR formatıdır. Görünütü kalitesi en iyi HDR formatıdır. Sony, lisans parası ödememek için Dolby Vision'dan uzak duruyordu ama görüntü kalitesi ile ünlü bir firmanın, Dolby Vision'dan çok fazla uzak duramayacağı belliydi.

Televizyonu alırken kesinlikle bu özelliğe dikkat edilmeli. Kaynak cihazınız(PS4, XBox OneX vb.) hangi HDR formatı destekliyorsa ona uygun TV almanız gerekmektedir. Tonla para verip, HDR özelliğini kullanamamak acı verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 26 Mart 2018; 12:47:13 >
  • bilgisayar ekranından bakınca q9fn resim merkezindeki bina mavi tonlu görünmekte
    arkadan mavi spot verilmiş gibi
    çok ilginç hedef kitle olarak oled alıcılarını mı seçmişler enteresan
    renk olarak doğrudan oled taklit etmeye çalışmışlar diye düşündüm bir an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 26 Mart 2018; 14:1:1 >
  • Sony 2018 tv ler hakkinda degil mi?

• broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin tablo üzerinden yorum yapayım sanırım siz yanlış anlıyorsunuz bu izleme mesafesini..

Demissiniz 4K Tv için 55 inc=1,59 metre????

Halbuki Tabloda anlatılan izleme değil, o mesafeden görüntünün bozulmamasıdır..

Çözünürlüğün bozulma/kırılma eğrisidir bu metreler...

Yani 4K izlerken 1,59 metreden izliyor Aile bireyleri..SD (480p) yayın gelince haydi hoop 5,98 metreye mi gidecekler :)

Veya 720p varsa 3,25 metreye mi gelecekler??

Tabloyu izleme mesafesi olarak yorumlarsak Koltuğu devamlı bu mesafeye çekmek gerekir..

O sebeble Türkiyedeki yayınları 720p farz edersek 55 inch için 3,25--4 metre idealdir..

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Mart 2018; 0:10:42 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    480p yayın kalmadı, izlediğim çoğu kanala 1080i, en kötü 720p. Ben sizi haksız çıkarmak niyetinden değilim ama sizin yaptığınız yorumlara bakarsak, bizim neyimize 4K.. Almayalım efendim, alalım 1080p bir TV oturup seyredelim, paramıza da yazık. Ama durum tam olarak öyle değil.

Ayrıca bugünün televizyonlarında malum upscale teknikleri ile görüntü eskisi kadar bozulmuyor. Yine de arzunuz bilir efendim, benim tercihim dediğim gibi çapraz uzunluğun iki katı. Oda 55" için 2,8M yapıyor. Bence en ideali bu. Tecrübe ile sabit.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.