Şimdi Ara

2018 SONY TV (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 8k da içindenmi geçicez aydınlatın bizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rambocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam Sony A1 Oledin rakibi Sony Zd9 dur..

Elma ve Armutu toplamak gibi, Oled bile olsa şimdi Panasonic OLED --Sharp Oled gibi baba markaların Oledlerini/Tv lerini Sony veya LG ile kıyaslamak olmaz..Hepsinin Teknolojisi, renk gamı, aydınlatma prensibi, Upscale kabiliyeti, işçilik vs vs vs farklı..

Samsung Q-Led bile LG Oledten daha iyidir görüntü olarak..

ZD9 ise Oled killer dir

Ama LG Oled en iyisi diyenlere birşey ispatlama yükümlülüğümüz yok, onlar öyle biliyorlarsa alsınlar problem değil..Saygı duyulur ama kalkıp Sonye çamur atmak biraz olmuyor..herkesin markası kendine

LG OLED --Samsung Q-LED
    Quantum OLED | displays | gaming & moreyoutube
    LG OLED TV vs. Samsung QLED TV: (YouTube SDR vs. YouTube HDR) 2160p [4K UHD]
    https://www.youtube.com/watch?v=n2q5wtlKW3I

Quantum OLED | displays | gaming & moreyoutube
    OLED TV vs. QLED TV: YouTube SDR vs. YouTube HDR 2160p (LG 65B6 vs. Samsung 55Q7F) [4K UHD]
    https://www.youtube.com/watch?v=MGMTtNBOH1I

Futbol hareketli görüntü -Çimlere dikkat renklere dikkat
    Picture Qualityyoutube
    LG OLED 55B7 (2017) vs SAMSUNG QLED 55Q7F (2017)
    https://www.youtube.com/watch?v=yrkkPCp_7eM

Sony A1 vs LG Oled
    Picture Qualityyoutube
    Sony A1E Oled vs Lg Oled 55B7 - GT SPORT
    https://www.youtube.com/watch?v=Yi_9oLwjTNM

Abt Electronicsyoutube
    Sony XBR A1E vs LG OLED G7P
    https://www.youtube.com/watch?v=dpA-Vu8pupg

Sony A1 --LG Oled -Oyun perfonmansı

Sony ZD9 --Sony A1 kendine karşı
    Abt Electronicsyoutube
    TV Comparison: Sony XBR A1E 4k OLED and Sony XBR Z9D 4k LED
    https://www.youtube.com/watch?v=yE2Jj9pgWWk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 15:53:45 >

İnanın Sony A1 daha ucuz olsa çoğu insan LG Oled tercih etmez..

Bunun ispatı genel olarak denilen B7 ucuzken neden A1 e o kadar para verelim?

Yani Ucuz olması Fiyat farkı biraz da LG tercihi oluyor

İnsanlara aynı fiyat olsa hangini tercih edin diye sorun

Sony ZD9
    Sony A1
    LG B7

Benim tahminim Sony kazanır...

**İşin garibi LG alıp Banding, Yellow tint yaşayıp iade eden, mahkemeye verenler bile hala LG Oled çok güzel diyorlar..?? Ben anlamadım..

Sony kötü çıkınca ben bizzat yerden yere vuruyorum, eleştiriyorum ama LG kullanıp ta eleştiren kimse yok gibi..Sadece bir arkadaş var o biraz değiniyor ama teknik tabirleri çok olduğundan onu da kimse anlamıyor sanıyorum..Ben zaten o zatın sözlerini aktarıyorum yoksa o kadar bilgim yok Oledlerde, ama Oled konusunda kimse eleştiriye gelemiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 16:5:37 >
  • Adam şimdi de çöp led tv oled den iyi diyor Bu saçma mesajları görmeye tahammül edemiyorum ve blokluyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tutankhamun66

https://www.teknosa.com/urunler/110016330/lg-oled55c7v-55-139-ekran-smart-4k-ultra-hd-oled-tv

https://www.teknosa.com/urunler/110016183/lg-oled55b7v-55-139-ekran-smart-4k-ultra-hd-oled-tv

b7 7 bin tl ye satıldı kampanyalar ile şu an 7.400 e bulmak mümkün ama tabi seri sonu ürünler çoğu iade ürün , bu tüm markalarda böyle seri sonu büyük indirimli ürünleri in %100 iade ürün , sony de alsanız böyle , c7 daha yeni gelmiş tr de zaten yoktu yüksek ihtimalle onlarda yurt dışındaki iade ürünlerdir yoksa teknosa 8 bin liraya asla satmaz , ama sıl fiyat farkını oluşturan 3 şey var sony deki moitonflow özellikleri ve doğal renk kalitesi orda asıl fiyat farkını oluşturuyor tabi paneli lg den almasınında bir farkı oluyor buda yatsınamaz ama objektif olarak bakarsak ikiside aynı fiyat olsa herkes moitonflow ve doğal renk kalitesi için sony i seçer buda bir gerçek

Yurt dısındaki iade ürünleri niye buraya getirip satsınlar birader buradaki insanlar aptal mı? Kusura bakma fena saçmalamışsın. C7 nin ülkemize gelmesinin tek nedeni B7 stoğunun Türkiye de tükenmiş olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

İnanın Sony A1 daha ucuz olsa çoğu insan LG Oled tercih etmez..

Bunun ispatı genel olarak denilen B7 ucuzken neden A1 e o kadar para verelim?

Yani Ucuz olması Fiyat farkı biraz da LG tercihi oluyor

İnsanlara aynı fiyat olsa hangini tercih edin diye sorun

Sony ZD9
    Sony A1
    LG B7

Benim tahminim Sony kazanır...

**İşin garibi LG alıp Banding, Yellow tint yaşayıp iade eden, mahkemeye verenler bile hala LG Oled çok güzel diyorlar..?? Ben anlamadım..

Sony kötü çıkınca ben bizzat yerden yere vuruyorum, eleştiriyorum ama LG kullanıp ta eleştiren kimse yok gibi..Sadece bir arkadaş var o biraz değiniyor ama teknik tabirleri çok olduğundan onu da kimse anlamıyor sanıyorum..Ben zaten o zatın sözlerini aktarıyorum yoksa o kadar bilgim yok Oledlerde, ama Oled konusunda kimse eleştiriye gelemiyor..

Bende android konusunda eleştiriyorum sonyi ve şunuda kesin olarak söylemeliyim bir daha android bir tv asla ama asla almam neyseki akıllı özellikleri ile çok işim yok ve muhteşem renk kalitesini yaşıyorum , ve burdan herkese bir iyilik yapıyorum android tv almayın almayın ALMAYIN , her tv nin kendine göre eksikleri var benim için en önemli şey görsellik bunuda yapan en iyi marka sony bu tartışılmaz , ama işte şu androidin saçmalaması zaman zaman işletim sistemini kullanıcakları pişman eder büyük ihtimalle

• quote:

Yurt dısındaki iade ürünleri niye buraya getirip satsınlar birader buradaki insanlar aptal mı? Kusura bakma fena saçmalamışsın. C7 nin ülkemize gelmesinin tek nedeni B7 stoğunun Türkiye de tükenmiş olması.

Dünyadan haberin yok dostum neyse uzatmayalım haklısın b7 en iyisi
    Benim Dünya da haberim yoksa senin galaksiden haberin yok...

• quote:

Sana cevap yazdığım için çok pişmanım burda insanlara fanatik diyip fanatiğin kralına cevap vermişim
    Sony Tv lerin yaşadığı problemlerin çoğu bana göre Android kaynaklı..

Android Ana işletim Sistemi olunca, Android çökünce Tv sistemi de(entegre olmuş olarak 2 sistem var) çöküyor..

Sony Android ile çok büyük hata yaptı..En azından Androidi harici bir smart box olarak verecekti..

Android resmen yeni sürüm güncellemelerine zorluyor bu da Donanım-Yazılım uyumsuzluklarına sebep oluyor..

Androide geçmek demek Googlenin standartlarına uymak demek..

Google mesela 4K için vp9 kullanıyor..Peki 4K için kullanılan Hevc (H265) desteği ne olacak? Netflix, belki diğer platformlarda sıkıntı olmasa da, youtube nin HDR için Android 8 istemesi soru işareti?

Tv aldık, 4K aldık ama ilerde tv deki Android örnek sürüm 7 de kalırsa ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 19:38:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

quote:

Sana cevap yazdığım için çok pişmanım burda insanlara fanatik diyip fanatiğin kralına cevap vermişim

Son pişmanlık fayda etmez kardeş

• recep R kullanıcısına yanıt
    Valla hocam tv yayınları ve uydu ile zaten işim yok. Komple 4k film ve 4k pc gaming. 49KS8500 ü iadelik olmasaydı şuan bu dertlerle uğraşmayacaktım ama malesef şanssızlık.

Şuan izleme mesafesi max 135cm. Ama 20cm masayı kesip biraz daha geriye gidebilirim.
    2018 SONY TV

KS8500 deki sıkıntılar. TV nin sol tarafında açıklık vardı. TV nin bütün ayarları tamdı rtings ten birebir ayarlamıştım. Ama bu şekildeydi ve backlight 3 te olduğu halde.
    2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 23 Mart 2018; 21:48:15 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Zd9 dk3.45de Sony A1 'i ezip geçmiş... Zd9 genel anlamdada cogu yerde farkini ortaya koymuş.
    Sony A1'in parlakligi cok yetersiz duruyor. Ama oled karanlik ortamda daha iyi izlenebilir diye dusunuyorum.
    Sony A1. zd9 a gore bölgesel karartmada sanki biraz daha iyi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 24 Mart 2018; 0:7:45 >
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Ben 2.5 metreden izliyorum be küçük geliyo:)65 inç düşünüyorum.bence al pişman olmazsın zira görüntü kalitesi müthiş.sony farkını ortaya koyuyo

• 75" de bizi uzmeyecek bir televizyon ariyoruz ancak oled olursa 65" dusunebiliriz.Oledler hakkinda hala kafam karisik sanki her an sorun cikartacakmis izlenimi var ancak kullananlarda cok hareketli sahnelerde sikinti cikarmayacak kaliteli renk verebilecek bir sony televizyon modeli rica ediyorum sizden yada oled hakkinda ne dusunuyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Miridni kullanıcısına yanıt
    55" olsa XE9005,XE9305 derim ama 75" olunca biraz değişiyor, panel ne kadar büyükse o kadar falsolar, hatalar,pikseller açığa çıkabilir..

Bir Usb belleğe 1080p, 720p video atın..Bunlar :

Karanlık sahnesi olan (Siyah perfonmansı, local dimming perfonmansı için)

Hızlı sahneler olan Futbol maçı gibi (Motion perfonmansı için, Ghost efek Banding testi için)

Renkli manzara sahneleri olan (Doğal renklerin testi için)

birkaç video olursa kendi gözünüzle test edersiniz..

4K içerik izlemeniz sizi yanıltır, özellikle DEMOLAr özel çekim olduğundan süper görüntü verir paneller, ama üstte genel olarak yazdığım sahneler Tv nin perfonmansını ortaya koyar..

75XE9005 Direct Led
    https://www.sony.com.tr/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-75xe9005/specifications

Veya 2018 XF serilerini bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2018; 12:27:44 >

• majesthion kullanıcısına yanıt
    sizin mesafe ile ilgili sıkıntınız yok bu durumda
    sadece 4k içerik izleyecekseniz
    4k her tv pikselleşmeden yakından izlenebiliyor
    55 inch sıkıntı olmaz
    derdiniz göz sağlığı olur
    bu durumda ayırdığınız bütçe kadar kaliteli
    ışık sızması banding hataları az olan/olmayan
    panel almaya/seçmeye bakın derim
    ben olsam öyle yapardım

görseldeki masayı hareketli yapmayı düşünebilirsiniz
    koltuğu biraz daha geri çekibilirseniz iyi olur

benim oyunla işim yok yorum yapamam
    xe9005 konusunda şöyle bir görsel eklemiştim
    belki eski tv ile kıyasla fikir verir
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=131838347

seçiminizde kolaylıklar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 24 Mart 2018; 14:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Ben 2.5 metreden izliyorum be küçük geliyo:)65 inç düşünüyorum.bence al pişman olmazsın zira görüntü kalitesi müthiş.sony farkını ortaya koyuyo

55” 2 metreden sıkıntı olmaz diyorsunuz yani :) gözlerde ağrı fln yapmaz dimi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.