Şimdi Ara

2018 SONY TV (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O sebeple..Sony VA, Edge Led paneller tercih edilmeli..

Bir arkadaşa da yazdım, yer-izleme mesafesi yeterli ise 55 altı Tv ler maalesef çok perfonmanslı değil, çoğu 50 hz panel, 200-400 hz motion hızı ki yetersiz..

4K Tvlerde nedense 40-49 arası Tv ler gecen sene 50 Hz panel hızı idi..XF modelleri ile 100 Hz, motion 1000 hz gibi yeterli..

Edge Led +IPS = Işık sızması bir risk o sebeple Sony IPS ler tercih edilmiyor ama,Bottom-Alttan aydınlatma olabilir çok TV, Panel bit değeri 8+FRC belki 6+Frc olabilir..Böyle olunca 100 panel Edge ledi bulduğumuzaa şükretmek lazım :)

50 inch altı Tv lerde secenek yok, Kalite maalesef 55 ve üstünde..

Ama 40-42-43 inch tv alınacak ise her marka model Tv alınabilir zira bu ebatlarda SD - HD arası yayınlar izleme mesafesine göre pikselleşme yapmaz..

Ama 46-50 ve 55 inchte pikselleşme artar..

55 üstünde ise Full HD yayın bile pikselleşeceğinden adamlar 4K denilen şeyi icad etmişler..

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 0:20:50 >

• meekmentos M kullanıcısına yanıt
    kenar aydınlatma reflektör yansıtıcı vs teknikleri ile ışık
    tüm panele dağıtılmaya çalışılıyor
    ucuzluğun suyunu çıkarmak için
    ışık kaynağı yerine ayna koymak vs
    bunu koreliler başlattı
    mesele optik bilimi meselesi
    yazilanlara göre
    xe93 ışık dağıtım tekniği farklı imiş ışık tüpleri felan
    curved tv lerde ise durum dahada vahim
    kenarda değil ustte ve altta hatta bazılarında sadece
    üstte veya sadece altta olan modellerden bahsedildiğini
    hatırlıyorum yabancı forumlarda
    arka aydınlatmalı olan ucuz modellerde dikey banding görülebiliyor
    aydinlatma tipi onemli tabi ama
    toplam kalite çok çok daha önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 23 Mart 2018; 0:28:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş şu TV alma olayı Türkiye'de aşırı zor. Hani biraz anlıyorsan Tv den gerçekten alamıyorsun ya. KS8500 ü iade edeli neredeyse 6-7 oldu herhalde. Belki daha fazla. Hala TV bulamadım. XE9005 alacaktık bekleyelim fiyatı düşsün dedik. 4800TL lik tv oldu 6000+. Hani şimdi bakıyorsun VA Panel olsun. 100HZ olsun. Yer sıkıntım var 55 fazla kaçabilir 150cm izleme mesafesine. 49 da tv getirmiyorlar. 49KS8000 gelmiş olsaydı alabilirdim. 49XE9005 te aynı şekilde. Ama malesef yok yok yok.
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    150 cm mesafe 55 inch için biraz tehlikeli
    sd hatta kötü hd görüntülerde rahatsız olabillirsiniz
    uydu yayınları bir kaç kanal dışında gözünüze batar

mesafe çok yakın xe9005 bile sizi tatmin etmeyebilir
    sadece 4k ve yüksek kalite hd izlemeye razı iseniz
    bu durumda ucuz orta halli 49inch ve altı 4k iş görür

yüksek kalitede ve iyi sinyali ucuz orta halli tv lerde çok fazla hata yapmadan gosterir
    bir de bu açıdan bakın

uydu için ucuz orta halli tv ve harici çok iyi upscale yapabilen kaliteli satelite box varsa belki çözüm olabilir
    böyle aletlere de büyük bütçe ayırmaya değmez oda başka bir çıkmaz
    paralı digital platformlarda, film ve oyunlarda ise hep yüksek kalite kaynak gerekecektir

ne yapıp edip izleme mesafenizi en az bir metre daha artırın en kolay yol bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 23 Mart 2018; 1:58:41 >
  • Hocam merhaba odama 55A1 OLED almayı düşünüyorum, izleme mesafem 2 metre sizce sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Hocam seninle konuştuktan sonra düşündüm W905A dan sonra alacaksam OLED olmalı ve A1 düşünüyorum

OLED için biraz daha beklemek lazım..Sony A1 ilk nesil OLED, ikinci hatta 3ncü nesilleri beklemekte fayda var..

Hocam dediklerine hak veriyorum fakat döviz her gün artıyor dolar bugün 4tl gördü bekledikçe fiyatlar daha da artabilir W905A dan sonrada LCD panel almak istemiyorum
  • quote:

Hocam merhaba odama 55A1 OLED almayı düşünüyorum, izleme mesafem 2 metre sizce sorun olur mu?

LG B7 varken Sony A1 oled alınmaz iyi düşünün karar verin boşuna 2500₺ daha fazla para vermeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tutankhamun66

quote:

Hocam merhaba odama 55A1 OLED almayı düşünüyorum, izleme mesafem 2 metre sizce sorun olur mu?

LG B7 varken Sony A1 oled alınmaz iyi düşünün karar verin boşuna 2500₺ daha fazla para vermeyin.

B7 hakkında pek çok şikayet bulunuyor
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Forumda 55 kişi almış 1 tane bile şikayet eden görmedim. Buradaki Sony fanlarının yorumlarına bakıp A1 oledi tercih etmeyin.

10ms daha yüksek input lag süreleri
    Youtube da HDR desteği yok
    Dolby Vision yok (Netflix kullanıyorsanız lazım)
    Tasarımı tam bir facia TV eğik duruyor
    Hantal arayüzlü Android işletim sistemi
    Akıllı olmayan kullanışsız kumandası
    2500₺ daha pahalı olması

A1 in tek üstün yani işlemcisi sayesinde TV yayınlarını biraz daha net göstermesi ve ses kalitesi. Başka da hiçbir artısı yok zaten LG’nin panelini kullanıyorlar.

işte işin puf noktası orada
    konu ben değil sizsiniz tv izleme alışkanlıklarımız tercihlerimiz beklentilerimiz aynı olmayabilir bu çok doğaldır

bilmeniz gereken ise bu 4k tvler geriye doğru maalesef uyumsuz
    demek istediğim eski kalitesi düşük kaynaklarda saçmalıyorlar
    ilk çıktığında tüm 4k tv ler sd görüntüyü çamur gibi gösteriyordu
    yoksa 4k içeriği çok rahat bir metreden bile izlersiniz sıkıntı olmaz

sony bu geriye uyum konusunda epeyce iyi öyle bir tık bir mık felan değil
    şahsen benim seçimimi etkileyecek kadar tr deki rakiplerinden iyi
    sd iyileştirme hd upscale çok tatminkar en azından benim deneyimim o yönde
    ancak can alıcı nokta izleme mesafesi ve panel boyutu
    şöyle örnekleme yapayım sd içerik 2,5-3 metre mesafeden 55xe90 gönül rahatlığı ile iyi diyebilirim ancak 55a1 bu yönüyle hiç incelemedim görüntü işlemcisi daha iyi
    ve daha iyi sonuç verecektir muhtemelen ancak tabi panel yapısı farklı incelemek lazım

şöyle yapabilirsiniz mesela en düşük kalite ne ve ne kadar süre izlersiniz ona karar verin
    atın bir belleğe gidin mağazada tam izleme mesafenizde kendiniz canlı görün
    kusurlar sizi rahatsız ediyor mu etmiyor mu çok rahat karar verirsiniz zaten

kusursuz tv yok hangi kusurlar size batmaz gerçeği var
    ecnebiler f/p felan bakmaz az paraya çok özellik aramazlar
    onlar için value for money geçerlidir belkide doğrusu budur
    aradığınız şey parasına değer mi

seçiminizde başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 23 Mart 2018; 10:43:50 >

• quote:

quote:

quote:

Dur dur deme oyle uzuluyo sonra icerliyo.Flasa atin 720,1080 ve 4K filmleri gidip kendiniz test edin.

• input lag hakkındaki yorumlarınıza katılıyorum evet paneli LG’den tedarik ediyor yalnız Sony’nin işlemcisi X1 Extreme gerçekten fark ettiriyor
    B7 hakkında vertical banding sorunları okudum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yanlış okumuşsun. 1-2 kişide sorun çıkmış olsa bile servis değiştirmiştir

• quote:

quote:

quote:

Sayın arkadaşım aynen dediğiniz gibi, 129 sayfada çok şeyler yazıyor ama sorsanız problem yok :)

Okuyoruz burada yazılanlar da belli...

https://forum.donanimhaber.com/2017-lg-b7-oled-tv-kullanicilari--128566048-129#128566048

W905A kullanıyorsanız başka Tv bakmayın..

Şimdi herkes daha büyük Tv olsun istiyor ama Tv büyüdükçe buna uygun 4K içerik gerekli..Tv yayınları zaten belli seviyede..

Oled biraz daha otursun ilerde sağlam bir Oled alınabilir benim görüşüm..

Play stationu üreten bir firmanın LAG seviyesi yüksek olamaz..Verilen değerler Rting sitesinden alınma ki o site nedense Sonyi hep düşük gösteriyor..

Sony kullananlar, Ps3/Ps4 kullananları muhteşem görüntülerini , gercek yorumlarını okuyoruz,Sony her zaman LAG konusunda diğerlerinden daha iyidir..

İşlemci, görüntü işleme , motion olarak da iyidir..

Sony kalitesini bellidir..

Paneli LG den alıyor ise Sony nin tüm hatalarını LG ye yüklemek gerek mantıken :)

Sony teknolojisi IPS panel de olsa, WOLED White Oled panel de olsa kendi farkını ortaya koyar..

Bunu ispat çok kolay, öyle DEMO ile olmaz, bir belleğe 540p-720p bir video atın, Futbol maçı gibi hareketli görüntü atın bir de Karanlık sahneleri olan bir video atıp takın Tv ye, yaklaşın bakın hangisinde pikselleşme, ghost efek, siyahlarda açılma olacak? iyi olanı tercih edin..

Mesela Google açın, beyaz zemine bakın, hangisinde Yellow Tint yoksa o güzeldir ;)

Yellow Tint mi nedir :)

https://www.avforums.com/threads/2017-oled-yellow-red-tint.2119862/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 10:55:12 >

• quote:

Forumda 55 kişi almış 1 tane bile şikayet eden görmedim. Buradaki Sony fanlarının yorumlarına bakıp A1 oledi tercih etmeyin.

10ms daha yüksek input lag süreleri
    Youtube da HDR desteği yok
    Dolby Vision yok (Netflix kullanıyorsanız lazım)
    Tasarımı tam bir facia TV eğik duruyor
    Hantal arayüzlü Android işletim sistemi
    Akıllı olmayan kullanışsız kumandası
    2500₺ daha pahalı olması

A1 in tek üstün yani işlemcisi sayesinde TV yayınlarını biraz daha net göstermesi ve ses kalitesi. Başka da hiçbir artısı yok zaten LG’nin panelini kullanıyorlar.

Senin işlemciden anladığın bumu yani1.TV içerigi diye küçümsediğin senin bugün izledigin bütün HD içerikler.Netflix'in bile 4K içerikleri çok az iken,adam ömründe belki 2 tane 4K film izlemiştir gelmiş burda upscale yeteneğine bok atıyor.He gardaş çok haklısın okadar azki fark o yüzden LG bu yıl işlemciyi değistirdi çünkü çok az bi fafk var..Gelelim diğer önemli birkaç olaya;Noise redection var yani görüntüdeki kumlanmayı temizliyor bu senin LG'de mavi gökyüzüne dikkatli bakarsan görürsün.Super bit mapping(bugün LG'nin yeni işlemcisinde kullandığı Sony'den çaktığı özellik);ışık veya güneş gibi parlaklıkların oluşturduğu banding problemi çözüp daha temiz ve doğal görüntü sunuyor.Öğrenmişsin birkaç kalıp söz ötesinede geçemiyorsun gelip burda fanlık yapıyorsun hayır üzülüyorum yani ne kullandığını bilmeyip körü körüne savunmaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

W905A kullanıyorsanız başka Tv bakmayın..

Şimdi herkes daha büyük Tv olsun istiyor ama Tv büyüdükçe buna uygun 4K içerik gerekli..Tv yayınları zaten belli seviyede..

Oled biraz daha otursun ilerde sağlam bir Oled alınabilir benim görüşüm..

W905A'dan çok memnunum hocam,

Ama hem büyük televizyon olsun istiyorum. genelde PS4 PRO, netflix ve Orjinal Bluray ve apple'dan film alıp izlerim. SD yayınlarla pek işim olmuyor.

Salondaki televizyonumuzda 40HX800 onu değiştirmek istiyorduk odadaki televizyonu salona koyup bende odama 4k almak istiyorum
    W905A dan sonra size güzel gelecek Tv XE9005 veya XE9305 ama bunlar da 55 inch..

49 inch olarak XE9005 gelmiyor, gelen XE8 modelleri de IPS panel, Edge Led...

2018 XF serisi, XE9005 ile 9305 arasında bir TV deniliyor ama Sony Tv leri artık biraz şans işi gibi..İyi çıkar çıkmaz, yorumlar nasıl olur, birkaç kişinin almasını beklemek lazım..

O sebeple mantıken yeriniz müsait ise 55 inchlere bakmanızı tavsiye ederim ama yer dar, büyük ekran zor derseniz 49 inchlerde IPS/Edge led almanız gerekir

**Şunu unutmayın, SD-HD aralığında W905A (XCA7 çip) , Full Hd-4K aralığında 4K Sony (XCA8 çip) daha başarılıdır..Kullanılan Çipler bunu gerektiriyor..Upscale anlamında..

Yine oyun oynuyorsanız Ps3/ps4 perfonmansı, LAG seviyesi W905A da daha az, 4K Tv de biraz fazladır..game Mode kullanmanız gerekebilir

Ama iki Tv yi de kullanacaksanız yerel kanallar için W905A, filimler için 4k tv kullanırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 11:10:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.