Şimdi Ara

2018 SONY TV (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayansame

Bu çinliler heryeri ele gecirecek ve 3.dunya savasini bir kat daha yaklastiracaklar.

Bana Sony fanatiği diyenlere de bilgi olsun hem özeleştiri yapalım..

Sony Trinitron teknolojisi, HX920 panel ile çağ atlayan Tv ler yaptı ama Lisans problemleri, Rekabet sebebi ile şu anda Sony kalitesi çok düşük..Çok düştü..

220 Hz Panel Hızı olan W905A/X905A dan 100hz hatta 50 hz panele geriledi..

Auo Panelden, A-MVA panele geriledi

Arada S-Va kullandı ama o da yok şimdi..

10 bit panelden 8+Frc panele yöneldi..

Araştırısanız panellerin kalitesi, sınıfları çok değişken..

2013-2014 yıllarında Sony panellerin ne olduğu, model numarasına kadar internette yazılırdı..Auo, Samsung S-Va,LG IPS..

Şimdi bakın, değil model numarası Panelin IPS, Va olduğunu bile Sony gizliyor, yazmıyor sitesine?

Servisler ücret almaya başlamış, Kullanım saatine bakmıyorlar, Servis raporu bağlayıcı değil ,Sonylerde Banding görülmeye başladı? inanmak zor ama böyle

Çinliler yıllardır montaj yapmaktan bu işi öğrenip artık Bizzat ürün üretiyorlar..İşçilik az, maliyet az..Hepsi birarada sistemler ile rakip tanımıyorlar..

Ama Kaliteden vazgeçmeyenler yine Sonye yönelecektir..

Sony nin işi zor, Yıllardır Sony Türkiyeyi terkediyor, Sony Centerler Samsung center oluyor söylentileri çıkıyor..Panasonic gibi Sony de kaçarsa Koreli taraftarlar çok sevinecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Mart 2018; 19:37:32 >

• xf85 in ips oldugu kesin artık arkadaşlar bu sitede incelemesi yapılmış türkceye cevirip bakabilirsiniz https://www.homecinemamagazine.nl/2018/03/review-sony-kd-55xf8505-ultra-hd-hdr-lcd-tv/
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    Tv ips olmasına rağmen test i yapan site çok beğendi. iyi tv diyorlar normalde ips panellerin contrast çok düşük oluyor ama sony cinema pro modun da akilli karartma kullanıyormuş buda kontrast oranını 2962 ye çıkarıyor. Buda ips panel için oldukça yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

Tv ips olmasına rağmen test i yapan site çok beğendi. iyi tv diyorlar normalde ips panellerin contrast çok düşük oluyor ama sony cinema pro modun da akilli karartma kullanıyormuş buda kontrast oranını 2962 ye çıkarıyor. Buda ips panel için oldukça yüksek.

Aynen kotu degil yeni bi teknolojisi var sony kotu tv yapacak degil

Ciksada alsak bir an once sabirsizlikla bekliyorum

Acaba ps4 pro performansi nasil olucak

Mac yayinlarida onemli bu ikisi yeterli

IPS olması kötü anlamına gelmez..İzleyip görmek lazım.. 100 Hz olduktan sonra değerlendirilebilir tabii fiyat ta önemli..

Aslında IPS panelin VA ya göre avantajları da var, Teknoloji iyi kullanıldıktan sonra bu avantajlar artı puan olabilir..

Renk ve izleme açısı en iyi gözüküyor tabloda..

Sony için genel algı tabii ki VA panel..Ama VA panel deyince de hangi VA demek lazım..O kadar çok kalite farkı var ki?

2018 SONY TV
    www.tftcentral.co.uk
    Panel Technologies - TN Film, VA, IPS - TFTCentral
    http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

VA paneller ve üreticileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Mart 2018; 23:47:4 >

• g8 G kullanıcısına yanıt
    Üstteki Tabloya göre konuşursak :

IPS panelde

Hareketli sahnelerde-Futbol Maçı örneğin-Ghost efekti, iz bırakma olabilir..(Va dan düşük) ..Motion hızı çok iyi olmalı

Tepki süresi ise VA ile aynı..(Oyun perfonmansını bu kısma dahil edebiliriz) (TN panel bu konuda en iyi)

Parlaklık ve Kontrasta(siyahlar) ise VA dan düşük..(Sinema perfonmansını bu kısma dahil edebiliriz)

VA dan üstün tarafları Tabloda görülüyor..

**Bunlar kağıt üzerinde tabi..terazinin dengesi için Mutlaka sony, eksi tarafları giderecek yazılımsal bir şeyler yapmıştır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Mart 2018; 23:54:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Üstteki Tabloya göre konuşursak :

IPS panelde

Hareketli sahnelerde-Futbol Maçı örneğin-Ghost efekti, iz bırakma olabilir..(Va dan düşük) ..Motion hızı çok iyi olmalı

Tepki süresi ise VA ile aynı..(Oyun perfonmansını bu kısma dahil edebiliriz) (TN panel bu konuda en iyi)

Parlaklık ve Kontrasta(siyahlar) ise VA dan düşük..(Sinema perfonmansını bu kısma dahil edebiliriz)

VA dan üstün tarafları Tabloda görülüyor..

**Bunlar kağıt üzerinde tabi..terazinin dengesi için Mutlaka sony, eksi tarafları giderecek yazılımsal bir şeyler yapmıştır..

Yani hocam ozetle bilginize guvenerek

49xf8577 alinirmi malum ips panel

55xf9005 va panel ama fiyat farki ortasa 49luk gelmicek

Sizce hata yapmis olurmuyuz

Futbol macliri hd izlemek ve ps4pro da oyun oynamak acisindan ?

49 inchten yukarı çıkamıyor iseniz :

49 inchlerde maalesef VA olmaz ise IPS tercih etmekten başka secenek yok..

Ama dikkat edin Panel hızı 50 Hz olan model değil 100 Hz olan model alınmalı bana göre..

Motion Hızı da en yüksek olan alınmalı

(Panel Tazeleme Hızının titremeden düzgün olması için refresh rate/panel hızıın, Hareketli-Hızlı görüntüler için MOTION hızı, Siyahlar için KONTRAST değerleri yüksek olmalı)

49XF8577
    100hz /1000motion
    DisplaySpecifications
    48.5" Sony KD-49XF8577 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/3243115b

49XF8596
    100Hz/1000 motion
    DisplaySpecifications
    48.5" Sony KD-49XF8596 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/cb71115a

49XF8096
    60Hz/400 motion
    DisplaySpecifications
    48.5" Sony KD-49XF8096 - Specifications
    https://www.displayspecifications.com/en/model/003c10f7

**Yer problemi yok ise 55 inchlere bakmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Mart 2018; 0:19:22 >

• Yer musait degil ve rakam yuksek

49xf8577 100hz zaten

Cok net sekilde bunu tavsiye ediyosunuz anladigim kadariyla yapicak bisey yok ozaman cikinca almakdan baska

lg yeni seride 49sk8500 gelicek 100 hz ıps panel direct led edge ledlerdeki kronik sorunları minimuma iner edge led olsa beklemeye gerek yok ama zamanı olan beklesin derim..zamanın varsa bunu da bekle derim sony de zaten ips panel
  • quote:

Orijinalden alıntı: meekmentos

lg yeni seride 49sk8500 gelicek 100 hz ıps panel direct led edge ledlerdeki kronik sorunları minimuma iner edge led olsa beklemeye gerek yok ama zamanı olan beklesin derim..zamanın varsa bunu da bekle derim sony de zaten ips panel

Lg mi ?

Suan zaten 49uh770v kullaniyorum

Birdaha lg kesinlikle almam

Bundan once 49pus6501 vardi 2016 model

Vallahi ondan gider alirim ama kesinlikle bir daha lg yi almam

Suan 49uh770v yi elden satiyorum 2000tl gibi rakama uzerini tamalayip 49xf8577 almayi dusunuyorum

• 3 sene önce sony 50w805b modelinden almıştım eve gelen herkes tv nin ne kadar güzel gösterdiğini söylüyor. yine bir tv alacaksam kesinlikle sony alırım. annemlere lg aldım ablamlar samsung aldı ama arada ciddi oranda kalite ve görüntü farkı var. benim tv nin paneli ne bilmiyorum yalnız ps4 performansı efsane :)
  • Hocam seninle konuştuktan sonra düşündüm W905A dan sonra alacaksam OLED olmalı ve A1 düşünüyorum
    2016 serisi uh770 ips edge led ama 49sk8500 direct led edge led deki kronik sorunlar olmaz bende bu senenin 49sj800v sini kullandım aşırı banding vardı geri iade ettim bende bir daha lg almam diyordum ama 49sk8500 eger gelirse direct led olucagı için alabilirim.cıkması önemli cünkü 49 incte pek bir alternatif yok gibi yine bu senede.sony 49xf8577,philips 49pus8303 ve 49pus8503 ikiside aynı tv ama 49pus8303 altta ses cubugu yok 49pus8503 de altta ses cubugu var birde lg 49sk8500 gelirse 100 hz de bunlar olucak birde samsung 49nu8000 olucak va panel ama oda 50 hz
  • quote:

Orijinalden alıntı: meekmentos

2016 serisi uh770 ips edge led ama 49sk8500 direct led edge led deki kronik sorunlar olmaz bende bu senenin 49sj800v sini kullandım aşırı banding vardı geri iade ettim bende bir daha lg almam diyordum ama 49sk8500 eger gelirse direct led olucagı için alabilirim.cıkması önemli cünkü 49 incte pek bir alternatif yok gibi yine bu senede.sony 49xf8577,philips 49pus8303 ve 49pus8503 ikiside aynı tv ama 49pus8303 altta ses cubugu yok 49pus8503 de altta ses cubugu var birde lg 49sk8500 gelirse 100 hz de bunlar olucak birde samsung 49nu8000 olucak va panel ama oda 50 hz

Ne nedir nasildir bilmem ama sony kalitesi ortada lg kesinlikle almam gerek yok daha kapidan sokmam yari fiyatina verseler bile almam

Keske 49xf9005 gelseydi ama 49xf8577 1000tl digerlerinden yuksek olur ama kafa rahat olur

• quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Hocam seninle konuştuktan sonra düşündüm W905A dan sonra alacaksam OLED olmalı ve A1 düşünüyorum

OLED için biraz daha beklemek lazım..Sony A1 ilk nesil OLED, ikinci hatta 3ncü nesilleri beklemekte fayda var..
    Edge Led lerde hangi Kronik sorun var ki? LG ile Sonyi karıştırmayınız..

Sony XE9005 mesela Direct led, XE9305 Edge led..Ama yorumlarda XE9305 daha güzel görüntü veriyor?

Tekrar yazayım bir panelin LG-IPS, Samsung S-VA, Auo VA..vs vs olmasının, Edge/Direct led olmasının tek başına anlamı yok..

Tüm parçaları uyumlu olarak bir araya getirip kendi teknolojisini eklemesi marifet..

Panel tek başına yeterli değil, arka aydınlatma, local dimming, kontras, hız vs vs çok etken var

Sony bana göre her zaman daha iyi görüntü verir, daha iyi Upscale yapar, motion ayarları daha iyi, renkler daha doğaldır..

Siz Samsungu seviyorsanız buyrun samsung alın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Mart 2018; 23:28:37 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Benim samsung alıcagımı kim söylediki lg sony kıyasıda yapmadım direct led ve edge ledden daha iyi oldugunu okumuştum bazı sitelerde o yüzden yazdım tabiki sony nin görüntü islemcisi ve motionflowunun çok iyi oldugunu biliyorum.

Direct Led teoride daha iyi tabi ama Sony ayrıca "Zone" denilen Bölgeler kullanıyor..Yine Sonyde Local Dimming mevcut..her nekadar çakma da olsa yazılımsal da olsa iş görüyor..Siyahlarda başarılı..

Zone sayısı ne kadar fazla ise Panel görüntüsü o kadar iyi (siyah Kontrast dengesi) oluyor..

Özetle Sony Edge aydınlatma bile olsa başarılı..Yeni gelecek Edge +IPS Panel 49XF8 modeli yorumları da güzel deniliyor..

IPS - Edge önyargısı Sonyde pek gecerli değil..Tabi bilinmez Sony mükemmel değil onda da kusurlar yazılım problemleri, android problemleri olabiliyor..

*Sizin alacağınız model LG imiş, özür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Mart 2018; 0:9:15 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Edge led de ışık sızması sorunu direct led e göre daha fazla olabiliyor mesela siyah seviyesi de direct lede göre biraz daha az seviyede edge led panellerinde banding daha çok cıkabiliyor tabiki banding her tv de olabilir ama edge led de daha fazla olabiliyor birde üstüne ips panelse dahada çok çıkabiliyor..tabiki sony ve lg arasından sony çok daha iyidir panel vs konusunda...kesin alacagım diye birsey yokta fiyat konusu düşündürüyor açıkcası lgninde fiyatları sonyden aşagıya cıkacagınıda sanmam gerçi aynı seviyede olursa tabiki sony tercihim olur va panel cıkarsaydı direk sony alır geçerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meekmentos -- 23 Mart 2018; 0:20:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.