Şimdi Ara

2018 SONY TV (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim anladigim kadari ile oled sizde onermiyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok yakından büyük ekran tv seyredince görüntüye hakim olmak zorlaşır. Ekranın sağındaki bir şeye odaklanırsanız soldaki nesneleri kaçırıyorsunuz. Bence 2-3 metreden izlemek için 43 inch ideal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    2 metre için 40,43 inch olmalı,,yakından izlemek bas agrısı,odaklanma güçlüğü yapabilir

Hareketli görüntüde göz sağa sola odaklanmaya çalışır

Yüzünüzü 3 tam kabul ederseniz,tv nin bu alanın 1/3 kısmını doldurması gerek,,aynen gözlük gibi,,fazlası iyi olmaz,,gözün odak alanını kendiniz hesaplayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2018; 16:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bisey sora bilirmiyim?

Bu dolby vision nedir?

Mac izlerken yada ps4 oynarken cok gerekli biseymi?

Tv alirken bu ozellige dikkat edilmelimi?

• Oled konusunda ne dusunuyorsunuz acaba

• Arkadaşlar merhaba. XF90 serisi ne zamana çıkar bir bilgimiz yok öyle değil mi? LG SJ800V aldım fakat daha sonra keseyi biraz daha açarak Sony'ye yönelmek istedim. XE90 serisi almayı planlamaktayım, fakat XF90 gelecekse onu beklemek daha makul olabilir. Fiyat dengesi açısından ne kadar fark olur bilemiyorum tabii ama, siz ne önerirdiniz, yorumlarınızı alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 24 Mart 2018; 18:7:12 >
  • Blackworms kullanıcısına yanıt
    Xf90 serisi nisan ayında geliyor şu anda 55xe90 5800-6000 arası bulunabiliyor 55xf90 7500 liradan çıkacak karar sizin o kadar param ve zamanım var derseniz bekleyebilirsiniz..

55 modeli 6500 TL civarı olur.

SJ800 IPS olmasını geçtim RGBW panel iade et.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    6500 degil maalesef 7500 den satışa çıkacak dendi hepsisonyden ögrenmiştim oda geçen haftaydı dolar 3.80 euro 4.80 di şimdi dolar 3.98 euro 4.92 birde öyle hesap edin

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

55 modeli 6500 TL civarı olur.

SJ800 IPS olmasını geçtim RGBW panel iade et.

quote:

Orijinalden alıntı: meekmentos

Xf90 serisi nisan ayında geliyor şu anda 55xe90 5800-6000 arası bulunabiliyor 55xf90 7500 liradan çıkacak karar sizin o kadar param ve zamanım var derseniz bekleyebilirsiniz..

Çok teşekkürler detaylar için @No Way Out ve @meekmentos.

Evet IPS ve RGBW olmasının etkisini biraz farkettim diyebilirim. Yaklaşık olarak 12 saat düzgün ayarları bulmaya uğraştıktan sonra pes edip iade etmeye karar verdim.

@meekmentos'un söylediği gibi olacaksa fiyat bütçemi aşıyor açıkçası, dolayısıyla XE90'a yönelebilirim gibi. Her ne kadar araştırmış ve karşılaştırmalarına bakmış olsam da, XE85 ve XE90 arasında kalsanız hangi artılar sizi XE90 almaya iterdi? Zira 8505/8577 de değerlendirilebilir gibi gözüküyor.

Ek olarak bu XF serisi için XE'de de olduğu gibi yalnızca 55" üzeri mi gelecek yoksa 49 bekliyor muyuz? 49 gelecekse bu kur artışlarıyla 55 segmentinin oraya kaymasına yol açabilir ve satışları destekleyebilir gibi zira.

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 24 Mart 2018; 19:19:51 >

• g8 G kullanıcısına yanıt
    4K
    HDR
    şimdi de Dolby Vision

Yeni görüntü formatı

Çok gerekli mi tartışılır..

Aynen Dolby Atmos Ses formatına rakip firmanın DTS X çıkartması gibi

Böyle olunca farklı Markalar farklı formatları destekliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2018; 19:12:59 >
  • Miridni kullanıcısına yanıt
    Oled biraz karışık :
    https://www.pcmag.com/encyclopedia/term/60393/woled

Şuanki LG/Sony Tv ler Woled kullanıyor Tek Renk=Beyaz, Whiye Oled (Philipsi , Panasonici bilmiyorum)

*Panasonic farklı panel kullanıyor olabilir..

RGB ise 3 renk kullanıyor ama Mavi rengin yüksek maliyeti veya ömrünün az olması ile ilgili bir sıkıntı var sanırım Samsung üretimden vazgecti..

Woled panelleri kullanan A1 Sony biraz daha parlak, B7 LG ise Yellow tint Sarı renk problemi yaşıyor..Burn In Logo yapışma riski garanti kapsamında değil..Sony görüntü işleme ve Motion ve Upscale olarak daha iyi..

Led tv lerin de hataları olmasına karşın, Oled lerin Motion Hız konusunda eksikleri var..Parlaklık daha az..Tek öne çıkan Siyahların çok iyi olması ama, yerel kanalları izlemede, düşük çözünürlükte OLEDİN perfonmansı çok iyi olmayabilir..OLED alacakların Uydu/Digitürrk gibi yayınları izlemesini tavsiye ederim..

Oledin biraz daha teknik problemlerini aşması gerek, birkaç nesil Oled Tv nin piyasaya girmesi gerek..Şuan Oled diye bir Tv almak çok mantıklı değil..

Ama 2nci bir Tv olrak sinema izleme amaçlı alınabilir..Ben şahsen Panasonic,Sharp gibi Japonlardan OLED beklerim..Türkiyeye gelmez tahminim

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2018; 19:22:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

Hocam tam arası 55xf9005 : 7.499 tl den geliyor.

65XF90 için fiyat belli mi?
  • O zaman yeni cikan led tv secmek daha mantikli 75" de 2018 de ne onerirsiniz peki samsung qled in acikcasi satis taktigi olarak dusunenlerdenim

Sony olarak olumlu yorum alan XE9005 ve XE9305 var..9005 model Direct LED, 9305 model Edge Led ama kullanıcılar 9305 in biraz daha iyi olduğunu söylüyor..İki model de alacakları üzmez..

XF modeli ise birkaç ilave özellikle 9305 ve 9305 arasında bir model deniliyor ama yorumlar önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miridni

O zaman yeni cikan led tv secmek daha mantikli 75" de 2018 de ne onerirsiniz peki samsung qled in acikcasi satis taktigi olarak dusunenlerdenim

Q-LED, OLEDE yakın bir teknoloji sunuyor..

Q-LED vs OLED olarak araştırırsanız bilgi çok..

Samsung QLED, 5 yıl logo yapışması garantisi veriyor (Bazı modeller)

Siyahlar tam siyah olduktan sonra OLED te ısrar etmenin pek anlamı yok..

Sony ZD9 örneğin, fiyatı uygun olsa OLED ten güzel görüntü veren TV..Tabi herşey Resim işleme,Motion,Renk teknolojisinde

LED TV lere de çok para vermemek lazım..Geçiş dönemi şuan...En Ucuz olanı alıp ilerde OLED ler oturunca almak lazım..

Teknoloji,yazılım o kadar hızlı ki 6 Ay 1 Senede herşey değişiyor..4K---8K çıkarsa ne olacak...HDR----Dolby Vision desteklerse Holywood ne olacak..

Tv lerin işletim sistemleri yeni şeyleri desteklemezse ne olacak..

4K olayı bile 30p ile başladı aradan kaç sene gecti 60p donanım desteği 2017 de geldi..

USB 3.0, HDMI 2.0 hep lisans isteyen şeyler..

Alacağınız Tv de bunlar yok, yarın olursa ne olacak?

Yeni olan herşeyin ömrü de kısa oluyor..Beklemek lazım

Xe90 va direct led kontrast,parlaklık ve siyah seviyesi daha iyi xe85 e göre xe85 va edge led dir farkları bunlar ..55xf90 ve üzeri 49xf85 ve üzeri tvler gelicek bu sene..

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Peki o zaman ne onerirsiniz 75 veya 65" de mu8000 serisine baktim hareketli sahnelerde titreme yapiyor

• Miridni kullanıcısına yanıt
    Sony 75XE9005 veya 75XE8596 serilerine bakabilirsiniz (Kendi USB belleğinizden birkaç video ile)..

75 ler pahalı 65 lere de bakılabilir..

XE9 ve XE8 modeller
    https://www.akakce.com/televizyon,1,2.html/29731,99325,99326,99330,99331

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 24 Mart 2018; 22:26:0 >
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Ben 2 metreden led tv izledim aylarca bir sıkıntı yaşamadım.büyük her zaman iyidir:)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.