Şimdi Ara

2018 SONY TV (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Ankara Kentpark Sony Center

Alıntıları Göster
    Yeni modellerin satisina ne zaman baslicaksiniz peki fiyatlar ve satis tarihi belllimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • g8 G kullanıcısına yanıt
    Sony Eurasia Pazartesi açılacak ve siparişleri girdik. Salı çarşamba bizde olur büyük ihtimal ürünler.
    Pazartesi günü de NET fiyatlar belli olur.
  • Arkadaşlar

65xe9005 de hafta sonuna özel 7.850 TL fiyatımız var.
    Nakitte biraz daha düşüyor.

İlginenler olursa bilgi vermek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numberten_ank -- 7 Nisan 2018; 15:24:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Sony Eurasia Pazartesi açılacak ve siparişleri girdik. Salı çarşamba bizde olur büyük ihtimal ürünler.
    Pazartesi günü de NET fiyatlar belli olur.
    Sizden haber bekleyelim ozaman ayin 15 ine kadar cozmem lazim tv isini

• g8 G kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Haber veririm size....
  • https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f

Xf85 test puan ı biraz düşük geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: koyunsavar

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f

Black Uniformity çok kötü Sony'e yakışmamış gerçekten
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    ips panel böyle oluyor

• 2017'nin başından beri bu forumda sony televizyon paylaşımlarını takip ediyorum. Televizyon almak için özellikle sony'nin 2018 modellerini bekledim. Takip ettiğim kadarıyla televizyon teknolojisi bir geçiş aşamasında, 7-8 binlere alınan tv'ler dahi tam anlamıyla tatmin etmiyor meraklısını, hepsinde ayrı bir kusur var. Gerçekten mevcut teknolojiyle en kaliteli, en gerçekçi görüntünün keyfini, herhangi bir sorun yaşatmadan yaşatacak bir televizyon alayım da, 6 bin değil de gerekirse 7 bin, olmadı 8 bin vereyim düşüncesinde olan birinin gönül rahatlığıyla alabileceği bir televizyon yok, yok, yok. 2017 sony tv'lere ilişkin forumda fiyat/performans olarak en öne çıkan model xe9005 idi. Hatta bu modelin siyahlarının çok iyi olduğu, daha pahalı olan xe93 modelinden dahi daha iyi olduğu, zira o modelin fald değil de edge-lit olması nedeniyle parlaklık sorunu yaşattığı söyleniyordu. Sonra 2018 modelleri tanıtıldı. xe90 yerine xf90 geldi, xf93 gelmedi, buradan xf90'nın xe90-93-94 yerine geldiği sonucu çıkarıldı.

7-8 bin TL'yi gözden çıkarıp bir televizyon alayım da en az 5-6 yıl kullanayım, o yüzden de adam gibisini bulayım diye düşünen her insan gibi öne çıkan alternatifleri karşılaştırmaya başladım. Her yeni çıkan televizyon eskisinden iyi olacak diye bir şart yok tabi ki, bir şeyi eklerken başka bir yer bozulabilir haliyle, o yüzden önce xe90 ile xf90 karşılaştırmalarını inceledim. İzlediğim bazı videolarda aradaki fiyat farkına değmeyeceği yorumları vardı, bir yıl televizyon bekleyip de kayda değer bir ilerleme olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşadım haliyle. Böyle olunca 2017 yılı boyunca hiç öne çıkmayan xe93 modelinin öne çıkmaya başladığını gördüm. Baştan elediğim bu televizyonu da karşılaştırmaya dahil ettim ve bir dizi incelemenin ardından güvendiğim bir adamın şu videosuna rastladım:https://www.youtube.com/watch?v=t0GzpKxakZM. Bu videoda görüntü kalitesi bakımından bariz şekilde xe90'nın en kötüsü olduğu, tek avantajının görece ucuz olması olduğu (6.000 TL, diğerlerinden 1.500 TL ucuz), xe93'ün ise xf90'dan (ayakları bile aldırmamak istiyor kendisini) hem siyah-parlaklık dengesi hem hdr görüntü kalitesi olarak daha iyi olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bir yıl boyunca fald olmadığı için forumlarda kötülenen 2017 model xe93, 2017'nin efsanesi xe90'nın yanı sıra 2018 model yeni sürümünden de daha iyi olduğu ortaya çıktı. Şimdi hepsisony'i arıyorum, mağazalara soruyorum 55 inç xe93'ün kalmadığı ve artık gelmeyeceği söyleniyor. Olsa bile el değmemiş bir ürün nasıl bulunur, insan güvenip nasıl alır. Gerçekten ilginç bir durum.

Sonuç olarak, bu forumu ve 2017 emsalini takip ediyorum, bu konuyu, bu garabet durumu açıklayabilen, bu forumları takip eden insanları tatmin edici, bilgilendirici bir tartışma nedense dönmüyor. Eminim ki 2018 yılında televizyon almak isteyen, bu konuya özel merakı olan bir çok insan bu durumun farkındadır. Yok mu bu forumda bu konuda bizleri aydınlatacak bir babayiğit.

• Daha somutlaştırmak üzere, araştırma yapan, bilgi sahibi arkadaşlar söyleyebilir mi;
    -Gerçekçi görüntü, görüntü ve ses kalitesi, dizayn bakımından xe93 xf90'dan daha iyi midir? Fiyatlarının da neredeyse aynı olduğu dikkate alındığında hangisi tercih edilmeli (tabi xe93 bulunursa).
    -xe93'ün parlaklığı daha yüksek olduğu için daha gerçekçi görüntü verme konusunda bu bir dezavantaj değil mi, samsung tv'lerin çokça eleştirildiği bir konu değil mi bu, gerçekçilik sınırını aşan parlak görüntü, bu her zaman iyi bir şey değil sanki.
    -sony'nin 2018 içinde xf93 duyurma ihtimali var mıdır, buna ihtiyaç yok mu, hem teknoloji (nit sayısı) hem pazarlama açısından, yoksa edge-lit denilen ve sorunlu olabildiği söylenen kulvardan yürünmeyeceği anlamına mı gelir bu,
    -xf90 konusundaki düşünceniz nedir.

Teşekkür ederim.

• süt içtim dişim kırıldı S kullanıcısına yanıt
    Tv lerde Nit değerinden çok, Kontrast değeri önemli..Yani Sİyah ve Beyazın zıtlığı..Tv Siyahı ne kadar iyi Beyazı ne kadar iyi verirse iyidir..

Nit durumu sanırım HDR10/Dolby Vision için gerekli bir durum 4000 ile 10000 nit arasında Tv ler bununla övünüyor..Asıl problem aydınlatma değil "aydınlatmama" karanlık, siyahlar..Bunda Teknoloji başarısız..

Çok Parlak Ekran, Parlak Renkler albenisi belki güzel ama, Plazma/Sinema tadı vermez..

Fazla ışık maalesef Siyahlarda grileşme, bazı panellerde de Bulutlanma/Işık sızması olarak geri dönebilir..

FALD dediğiniz şey aslında gercek bir Full Array Local Dimming değil..Yani fiziki bir sıklıkta Ledlerin dizilimi değil..

FALD aydınlatmaya en yakın perfonmansı ise Direct Led veriyor..

Edge,Wedge,Bottom aydınlatmalar ise daha verimsiz..

Dediğiniz gibi XE9005 çok konuşuldu çok övüldü, Direct Led olmasından dolayı öne çıktı..Ama Son aylarda XE9305 daha iyi miş meğerse :)

Enteresan taraf XE9305 Edge Led?

Peki hani Direct Led daha iyi idi..Ortada ya psikolojik bir yanılgı var ya da Tv üreticileri bizi kandırıyor..

Zone sayısı vs denildi ama Zone ile açıklanacak durum değil..

Teknoloji artık Donanım değil Yazılım olarak ilerlediğinden, Her Yeni Ürün ve Teknolojiye hemen atlamamak gerek..Uzaktan takip etmek gerek..

XF serisi için de bekleyip kullanıcı yorumlarını görmek lazım bana göre..Çok bir fark olacağını sanmam..Kullanılmayacak teknolojiler üzerinden yorum yapmak ta yanlış..

Sony için konuşuyorum : Mantıken bir Seri Rakam ve Harf olarak +1 ilerledikçe, o modelin hem teknoloji, hem kalite, hem görüntü olarak artması beklenir..

Ama maalesef Sony modelleri ABCDEF olarak ele alırsak, A serisindeki başarıyı B-C de düşürdü..D de tamamen dipte E serisi ile tekrar yükseltti..F serisi ne olur bilinmez..

Yani Alttan Yukarıya bir İvme olmuyor? Sony başarılı bir ürün yaptı ise mutlaka onu bırakıp bambaşka yeni birşey deniyor..

Hep eksik bırakıyorlar ki yeni model alınsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Nisan 2018; 10:45:51 >

• süt içtim dişim kırıldı S kullanıcısına yanıt
    Herkesin aksine bu tv ler ilk çıktığında xe93 ün de 90 dan daha iyi olduğunu iddia etmiştim.prof inceleme sitelerde öyle söylemişti ve ben ikisini tam yan-yana görme şansım olmuştu.ben olsam xe93 alırdım ama şuan bulmak da çok zor artık üretilmiyor.parlaklik kapasitesi hdr olayında fark oluşturuyor yoksa normal görüntü de tv nin kullandığı en fazla 600 nit civarı.yeni xf93 tanıtılma ihtimali bence yok (tahmin) çünkü sony üst seviye diye konumlandırdığı modellerde oled ekran a gecti.bu tv işi en az 2-3 sene daha böyle gider micro led tv ler çıktığında is değişir diye tahmin ediyorum .micro led tv olayı tv teknolojisini bugünden ileri taşıyabilecek alternatif gibi görünüyor.bu yıl için lcd tv lerde samsung biraz gelişti gibi duruyor ez azında kağıt üstünde testler i beklemek lazım.

• XF85 in siyah testi. Bu tv nin 49 luk modeline 100hz hatrina en fazla 3500 verebilirim. Ama bu rezalet siyah performansi icin 6500 lira isteyecekler. 55mu8000 yollari gozukmeye basladi bana inceden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 8 Nisan 2018; 20:50:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    IPS Edge Led normal.

Ayrıca ''Native Contrast : 894 : 1'' çok kötü, direkt uzaklaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Nisan 2018; 21:10:19 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tek umudum su dunya kupasina indirim olmasi. Belki xe9005 5200 lere falan yaklasir. Yoksa ya 49 ya 55 mu8000 alcam. 50hz olayindan cekiniyorum 55 e daha yakinim o yuzden.

Bende MU9000 var şu an ki kafam olsa 49MU8000 alırdım, 60hz 120hz herhangi bir farkı yok izleyeceğin içerek çünkü max 60 FPS olacak.
    Dünya kupası zamanına kadar xe9005 kalmaz, yeni ürünler geliyorken stoğa girmez daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: tstctstc

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f

Rezalet tek kelime ile...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarioGomez kullanıcısına yanıt
    Yeni modelleri ne zaman başlıyorsunuz satmaya ve fiyatlar hangi aralıkta olacak?

• tokbey T kullanıcısına yanıt
    Bu hafta ürünler gelmeye başlıyor, haziran ayına kadar tüm modeller gelmiş olacak.
    Fiyatlar 65 ve 55 ler iyi gibi geldi bana, 49 modelleri 5bin-6bin seviyelerinde sanki biraz yüksek gibi, baktığınız bir model varsa, fiyat yarın yazarım.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.