Şimdi Ara

2018 SONY TV (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sözün özü led tv ye o kadar para verilmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarioGomez kullanıcısına yanıt
    Sonyi fiyat olarak eleştirsinler yeter ki..Görüntü işleme, upscale, motion özellikleri en iyi Sonydir..bu konuda zaten problem yok..

Fiyat ile bir ürünü kıyaslamak, Mercedes pahalı alamıyoruz bari örnek Fiat alalıma benziyor..

Sony fiyatları değişmez neyse odur..Tamam pahalı ama alan alır almayan da almaz..Zaten öyle de oluyor

Ama kimse iphone çoook pahalı demeden Tv parasını Cep telefona veriyor (Orası başka..)

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Bu seneki modellerde motion clarity diye yeni bir özellikten bahsediliyor, hareketli sahnelerde daha iyi performans verdiği söyleniyor, ürün gelsin ilk bunı test edicem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rtings fanları yine işbaşında..Nedense mevzu Sony olunca Rtingsi öne sürüyorlar..

Rtingsin herşeyine tam inanmak, ama Sony kalitesini anlatanlara Fan demek moda oldu :)

Sony uşraşmış Görüntü işleme teknolojisi, renk teknolojisi, resim işleme teknolojisi, Local Dimming, siyah dengesi vs vs geliştirmiş..

Ama Tv de görüntü açmadan, bu programları devreye sokmadan, sıradan bir Tv gibi Karanlık panelden puan veriyorlar :)

İnsan düşünüyor, son model bir Ferrariyi Kontak açıp rolanti motorda bekletip, olduğu yerden yaw bu ferrarinin çekişi hiç iyi değilmiş? Yol sürüşü de berbat..Motor da iyi değil, vitesler ne böyle....Hani nasıl Ferrari bu demeye benziyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Nisan 2018; 0:43:12 >
  • Tutankhamun66 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ucuz olan oled tv ye o parayı vermem. Niye ucuz bunu sorgularım? Koşulsuz evet kesin bu diyemem, bir şüphe ile yaklaşırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

Hocam bende ucuz olan oled tv ye o parayı vermem. Niye ucuz bunu sorgularım? Koşulsuz evet kesin bu diyemem, bir şüphe ile yaklaşırdım.
    Hocam ortada aşikar bir psikolojik ters köşe / reklam / yönlendirme mevcut..

Son zamanlarda Sony kötü, alınmaz yerine...Sonye o kadar para vereceğime X marka alırım, Sonye o kadar para verenin aklına şaşarım..Gel sen Sony almada şunu bunu al tarzı mesajlar dolaşıyor..

Sonyi savunana da Sony fanı diyorlar ne alakaysa..Sony nin 49 inch tüm modelleri yaramaz, alınmaz (49XE93 mode hariç) diyen sanki ben değilim..

Sony almayacak almaz ama neden buralara gelip Sony rezalet, şöyle böyle deme gereği duyulur onu zaten anlamış değilim..Kimsenin kafasına dayatılıp Sony al denilmiyor ki?

Zaten pahalı Sony, bu işin Auidisi, Mercedesi..İsteyen Murat 124 te alır, Şahin de alır...

Ucuz ürün alacak kadar zengin değilim**ingiliz atasözü sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Nisan 2018; 0:50:34 >

• quote:

Bu seneki modellerde motion clarity diye yeni bir özellikten bahsediliyor, hareketli sahnelerde daha iyi performans verdiği söyleniyor, ürün gelsin ilk bunı test edicem.
    Gecen modellerde yazılımsal bir Motion felaketi vardı..Umarım Son yazılımla düzelmiştir..

Bu Motion olayı da maalesef OLED lerde olmayan bir durum, yorumlar böyle..
    Türkiye de bu maalesef her alanda var, kendi ürününü anlatmaz ama başka ürünü kötüler, iki gün önce mediamarkt an müşteri geldi, "sony tv lerde ram az olduğundan dahili hafızadan kullanıp ram yükseltiyormuş" bu yüzden sony kötüymüş, ilk defa böyle bişi duydum, ağzı olan konuşuyor durum bu.

• Adam sony i ferrari, mercedes yaptı ya, daha ne diyelim? Kafa 20 sene öncede kalmış nato mermer nato kafa, sonra da fan diyenlere sitem ediyor, siz burada tam da körler sağırlar birbirini ağırlar modunda konuşun durun, ötekilerde malı götürsün, bu sene xf85 ler ıps panel 6000 tl beş para etmez, siz bunu konuşun, adam sony motion da en iyisi diyor, sonra geçen sene motion felaketti diyor, bu sene sony motion clarity diye traştan bir şey yapmış, niye yapmış sorgulayan yok, çünkü motion sorunlu ki adam bunu yapıyor, sormazlar mı adama o zaman sony nasıl motion da iyi diye? Kendi kendinize çelişkiye düşüyorsunuz, ona değilde sizden yardım isteyip o kadar para verip sony alanlara yazık, geçen gün vatan bilgisayarda sony nin xe7005 i ile lg nin 630 modeli alt alta aynı yayını gösteriyordu, lg 630 her türlü xe7005 i tokatlıyordu, hem motionda hem kontrastta, hem resim kalitesinde, xe7005 modeli de 300 tl daha pahalı, siz hala burada anlatın durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Sonyi fiyat olarak eleştirsinler yeter ki..Görüntü işleme, upscale, motion özellikleri en iyi Sonydir..bu konuda zaten problem yok..

Fiyat ile bir ürünü kıyaslamak, Mercedes pahalı alamıyoruz bari örnek Fiat alalıma benziyor..

Sony fiyatları değişmez neyse odur..Tamam pahalı ama alan alır almayan da almaz..Zaten öyle de oluyor

Ama kimse iphone çoook pahalı demeden Tv parasını Cep telefona veriyor (Orası başka..)

sony olsa olsa renault motorlu mercedes a180 olur...

hocam sen bi soluklan, bi ayran iç gel allah aşkına... tamam en büyük sony başka büyük yok. 2 dk sakin ol gözünü seveyim.

bu arada farkında değilsin ama sony zarar yazan veya düşük kar getiren tv bölümünün kepengini kapatmamak/satmamak için nerdeyse 10 yıldır mücadele veriyor. ne ferrarisi, ne mercedes'i allah aşkına? bi şeyi de abartmayın...

adamlar ips panelli vasat tv'lere saçma-sapan fiyatlar belirlemişler, siz burda hala sony sony diye kendinizi yırtıyorsunuz. hepsini geçtim geçen senenin xe9005'i hatta ve hatta xe8577'si bu sene neredeyse aynı fiyata satılacak muadillerini paramparça eder. demek ki yeni modellerde bir kalite düşüşü var.

ayrıca tekno marketlerde 4700 liraya va panel quantum dot 55" tv satılıyor bu ülkede; o fiyatın 1000 lira fazlasına ips panelli 2018 model 49" sony'yi kim takar allah aşkına?

geldim-gittim bu başlıkta hiçbir şey değişmemiş... yine objektiflikten uzak, marka yanlısı yorumlar... kendiniz çalıp, kendiniz oynuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 10 Nisan 2018; 15:27:15 >

Hocam kusura bakmayın ama bu kadar fanatiklik olmaz. Anlıyorum. Satış temsilcisisiniz. DH den ne kadar müşteri çekseniz o kadar iyi sizin için. Ama bu kadarı fazla. Işık sızması testi karanlıkta yapılır bu arada saçmalamışsınız.

X850F (IPS) - Blacks appear gray and blotchy in a dark room. Şu tv ye 6500 lira istemekte nedir ya. Rezalet.
    2018 SONY TV

X850E (VA) - Deep and uniform blacks
    2018 SONY TV

KS8500 (VA)
    2018 SONY TV

X900E (VA) Neredeyse Oled mübarek.
    2018 SONY TV

LG B7 (OLED)
    2018 SONY TV

• majesthion kullanıcısına yanıt
    Olsun, Sony bu Ferrari yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Türkiye de bu maalesef her alanda var, kendi ürününü anlatmaz ama başka ürünü kötüler, iki gün önce mediamarkt an müşteri geldi, "sony tv lerde ram az olduğundan dahili hafızadan kullanıp ram yükseltiyormuş" bu yüzden sony kötüymüş, ilk defa böyle bişi duydum, ağzı olan konuşuyor durum bu.
    Xe serisi mi?

Xf serisi mi?

Kararsizim aradaki fark a degeer mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: g8

Xe serisi mi?

Xf serisi mi?

Kararsizim aradaki fark a degeer mi?

Alıntıları Göster
    xe9305 ve xf serilerinde x1 extreme işlemci var dolby vision update alıyorlar.

xe9005 te x1 extreme işlemcisi yok bir tık altı var dolby vision update almayacak.

yanılıyorsam düzeltin ama temel farkları bunlar.tabii işlemci farkından dolayı bi takım görüntü işleme farkı olacaktır.

apple tv netflix kullanıyorsanız x1 extreme işlemcili tv alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

xe9305 ve xf serilerinde x1 extreme işlemci var dolby vision update alıyorlar.

xe9005 te x1 extreme işlemcisi yok bir tık altı var dolby vision update almayacak.

yanılıyorsam düzeltin ama temel farkları bunlar.tabii işlemci farkından dolayı bi takım görüntü işleme farkı olacaktır.

apple tv netflix kullanıyorsanız x1 extreme işlemcili tv alın derim.

Alıntıları Göster
    Tsk ederim kisa ve oz de olsa verdiginiz fikir icin

Kim satış temsilcisi? Sony ile alakam yok sadece 2013- 2018 Tüm sony Tv leri incelemeye çalışıyorum..

Karanlıkta Işık sızması testi yapılmaz, bunu bizzat Firmalar da söylüyor, siz yaparsınız başka..

Samsung,LG her marka için söylüyorum bun..Sony Tv de karanlıkta test yapılmaz demedim???

Tekrar yazayım, Sony görüntü işleme, motion, Local dimming programları çalışmadan, görüntü olmayan bir Ekranda ne testi yapıyorsunuz anlamadım..??

Tv nin programları devreye girmemiş..

Bu siyah ekrandaki görüntüler hiç birşey ifade etmiyor etmez?? EKranda Görüntü paylaşın yorumlayalım..

Saygılar

**Rolentide çalışan bir Porcheyi, BWM,Audiyi, yola çıkmadan nasıl test edemezsiniz,Yol hakimiyeti, viraj dönüşleri, savrulma, motor gücü vs vs vs... Tv de aynen öyledir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Nisan 2018; 11:29:14 >
  • frostburn F kullanıcısına yanıt
    Dolby vision firmware desteği bana göre anlamsız..Zira Tv nin paneli 12 bit, Nit değeri 10000 olmadıkça yazılımsal bir Dolby Vision biraz çakma gibi..

Olur diyenler var ama, DOlby Visionu HDR10 dan ayıran özellikler üstte yazdığım şeyler..

Olay aynen 4K yok ama alın size 2K idare edin diyenlere, olsun 1080p den daha iyi bu 2K demek gibi oluyor..

12 bit panel SOnyde yok..10000 nit te sanırım Samsungta olabilir..

**Beni Sony satış temsilcisi görenler bu mesajlarımı neden okumaz anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Nisan 2018; 11:19:11 >
    Bu arkadaş %99 Sony çalışanı büyük ihtimal tekno marketlerde çalışan Sony satış temsilcisi. Maaşlı eleman yani Sony yi ölümüne başka kimse övmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • g8 G kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt üzerinde, sitelerin test bilgileri ile Tv alınmaz..Alın bir USB bellek yanınıza, içine şunları atıp izleyin

Hareketli bir Futbol maçı (Ghos,banding,motion testi için)

Karanlık çekimli bir görüntü (Local Dimming için)

Karanlık bir çekimde Işıklı nesnelerin olduğu (Gece Yol lambaları gibi)- Işık Sızması Blooming için

Renkli bir görüntü (Renk testi için)

720p,1080p görüntü

XF biraz daha yeni formatlar destekliyor ama Dolby Visiona takılmayın Donanım olarak desteği yok.O sebeple HDR10 ile Dolby Visionu izlediğinizde xf serisinde çok fark hissetmeyebilirsiniz..Ticari reklam vs vs bunlar
    Şimdi size Işık sızması/Bulutlanma örnekleri göstereyim..

Bunlar ile servisten Rapor alma ihtimaliniz yüksek..Ama Sizin yayınladığınız Karanlık ortamda Siyah ekranda aldığınız görüntüye hiç bir Servis rapor vermez..Veren olursa bilgim olsun..

Tekrar yazayım siz bu testi yaparsınız yapın da..Kendinize göre Tv perfonmansını değerlendirisiniz değerlendiriniz de ama hiç bir geçerliliği yoktur..

Ben Tv servisinin size vereceği cevaba göre yazıyorum..Dediğiniz şeyler hemen hemen çok Tv de olur..Görüntü olmadıkça bunlar önemsiz...Takılmayınız

IPS panelde bunların olma riski çok daha yüksek..Marka yazmayayım fanatik diyeceksiniz ama Geçmiş tecrübelere göre firmaların bu konuda vukuatları vardır..Sony modellerde de oluyor, x marka da da..Ama alttaki görüntü varsa problem vardır..

Saygılar , varsa bu paylaşımımda hata onu söyleyiniz..

2018 SONY TV2018 SONY TV2018 SONY TV2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Nisan 2018; 11:41:59 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.