Şimdi Ara

2018 SONY TV (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar gereksiz yere marka muhabbetine, çekişmelere gerek yok. Burada oldukça değerli fikirler ve tecrübeler paylaşıldığı için oldukça yardımcı oluyor yeni televizyon alacak kişilere. Nasıl sony başlığı varsa samsung, lg başlıkları da var dolayısı ile ilgilenen kişi hepsine bakıp kararını verebilir.

Geçen hafta almanya seyehatim sırasında 65xf9005'i görme imkanım oldu. Öncelikle görüntü oldukça başarılıydı, hem renkler hem de derin siyahlar, futbol maçındaki görüntü de oldukça iyiydi hatta xe93 serisinden daha iyi gibi geldi bana. Onun dışında xe93 serisine oldukça benzettim görüntü kalitesini.

Tek kötü yanı kalınlığı gibi geldi bana, xe93 serisi çok estetik ve ince dururken xf90 serisi biraz kalın ve kaba duruyor.

Ben 65xe93 almayı düşünürken son dönemdeki fiyat artışı sebebiyle ve hareketli görüntülerdeki iyi performansı sebebiyle xf90 serisini beklemeye başladım.

Mağazalara geldiğinde daha detaylı inceleyip buradan takip ederiz diye umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Işık sızması testi bal gibi karanlıkta yapılır. Türkiye' de millete alışmış servisler birşey yok bunda, bu kadardan birşey olmaz demeye. Valla ben enayi değilim. Enayi olan gitsin XF85 IPS, kenardan aydınlatmalı TV ye 6500 lira versin. Bu arada XF85 te Local Dimming yok. Ayrıca adamlar calibrate yapıp test sonuçlarını veriyorlar. Adamlar Local Dimming li de Dimmingsiz de paylaşım yapıyorlar.

XE9005 Local Dimming Off
    2018 SONY TV

XE9005 Local Dimming On
    2018 SONY TV

XF85 şuanki doların da etkisi le 4500 civarı bir fiyata çıksaydı ağzımı açmazdım. 6500 LİRA
    para istiyorlar. IPS - Kenardan Aydınlatmalı TV için. Şimdi Sony nin LG ve Philips ten ne farkı kaldı? Aha dedik tam XE85 ve 90 dan sonra Sony VA panele döndü. Bu sene yine milleti yolma kararı almışlar.

XE9005 gibi efsane TV yi kaçırdık. Fiyat aldı başını gitti 4800 leri görmüştü bi aralar. Hala acısını çekiyoruz. Birdaha gelmez öyle F/P TV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 11 Nisan 2018; 21:32:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Hocam kağıt üzerinde, sitelerin test bilgileri ile Tv alınmaz..Alın bir USB bellek yanınıza, içine şunları atıp izleyin

Hareketli bir Futbol maçı (Ghos,banding,motion testi için)

Karanlık çekimli bir görüntü (Local Dimming için)

Karanlık bir çekimde Işıklı nesnelerin olduğu (Gece Yol lambaları gibi)- Işık Sızması Blooming için

Renkli bir görüntü (Renk testi için)

720p,1080p görüntü

XF biraz daha yeni formatlar destekliyor ama Dolby Visiona takılmayın Donanım olarak desteği yok.O sebeple HDR10 ile Dolby Visionu izlediğinizde xf serisinde çok fark hissetmeyebilirsiniz..Ticari reklam vs vs bunlar
    Şoyle bi yoruma denk geldim dogrumudur

Hd olan yayini x90 4k netligine getiriyormus dogrumudur boyle bisey olabilirmi?

• g8 G kullanıcısına yanıt
    :) Satıcılara sorsanız "her yayını" 4k seviyesine getirir ??

Öncelikle Türkiyede HD=HD Ready=720p o da max çözünürlüktür..

FHD=FullHD=1080p ki böyle yayın yok Türkiyede

Sony 4K çiplerde kullanılan XCA8 çipi FHD-4K arasında Upscale, iyileştirme yaptığını iddia ediyor..yayın Full HD 1080p ise, HD değil dikkat edin..

Sony Full HD Tv lerde ise XCA7 çipi var bu da SD-HD-FHD arasında Upscale,iyileştirme yaptığını söylüyor Sony..

O sebeple SD-HD-FHD aralığında Türkiyedeki yayınlar için FHD Tv daha peronmanslıdır..

1080p,2K,4k izlenecek ise 4k Tv ler daha perfonmanslıdır..

Tabii bunun için en az 55 inch 4K olması gerek zira 40-42-43-46 inchlerde aradaki fark çok fazla hissedilmez..50-55-65 inch yükseldikçe fark belirginleşir

2018 SONY TV2018 SONY TV

• majesthion kullanıcısına yanıt
    Siz karanlıkta yapın Işık sızmasını :)

Bir önceki mesajınızda LG B7 testinizde Siyahlar çok iyi..Tamam, ama Görüntü varken kullanımda Beyaz alanlarda Sarılaşma-yellow Tint denilen problem var..Avrupada Blue/Mavi tint te görülmüş..

Yine Önceki seri OLED te Banding görülebiliyor..

Şimdi sizin karanlık, görüntüsüz oda testinize göre Bu Tv yi alacak bir arkadaş, Yellow Tint, Banding yaşasa ona şunu mu diyeceksiniz?

Kusura bakma arkadaş testte Siyahlar mükemmeldi, beyazlara, sarılara, şeritlere karışmam :)

Kalibrasyon denilen şey Karanlık odada yapılmaz..Tv settigleri DVD/bluRay gibi cihazlardan gelen görüntüye göre yapılır..

Israr ediyorsanız siz Karanlık Panele göre alın Tv yi..SOnradan görüntü de anormallik var demeyiniz..Saygılar

Edit : Bana hala Gercek resim/görüntü olan panel gösterip buyrun Işık sızması demediniz? Tarihte Sony nin Işık sızması paneli vardı , olabilir ben yok demiyorum..

Bir siteden muhtemel Rtings sitesindeki resmi alıp aynen buna yorum yapmanıza itirazım var..

Rtings sitesini referans alacaksanız oradaki rakamların gerceklerle örtüşmediğini de hatırlatırım...Örnek, Android,Smart,HDR,4K özellik olan bir Tv de Lag seviyesi o kadar düşük olamaz..Fizik kanununa aykırı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Nisan 2018; 23:37:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Siz karanlıkta yapın Işık sızmasını :)

Bir önceki mesajınızda LG B7 testinizde Siyahlar çok iyi..Tamam, ama Görüntü varken kullanımda Beyaz alanlarda Sarılaşma-yellow Tint denilen problem var..Avrupada Blue/Mavi tint te görülmüş..

Yine Önceki seri OLED te Banding görülebiliyor..

Şimdi sizin karanlık, görüntüsüz oda testinize göre Bu Tv yi alacak bir arkadaş, Yellow Tint, Banding yaşasa ona şunu mu diyeceksiniz?

Kusura bakma arkadaş testte Siyahlar mükemmeldi, beyazlara, sarılara, şeritlere karışmam :)

Kalibrasyon denilen şey Karanlık odada yapılmaz..Tv settigleri DVD/bluRay gibi cihazlardan gelen görüntüye göre yapılır..

Israr ediyorsanız siz Karanlık Panele göre alın Tv yi..SOnradan görüntü de anormallik var demeyiniz..Saygılar

Edit : Bana hala Gercek resim/görüntü olan panel gösterip buyrun Işık sızması demediniz? Tarihte Sony nin Işık sızması paneli vardı , olabilir ben yok demiyorum..

Bir siteden muhtemel Rtings sitesindeki resmi alıp aynen buna yorum yapmanıza itirazım var..

Rtings sitesini referans alacaksanız oradaki rakamların gerceklerle örtüşmediğini de hatırlatırım...Örnek, Android,Smart,HDR,4K özellik olan bir Tv de Lag seviyesi o kadar düşük olamaz..Fizik kanununa aykırı..
    Aga sen bukadar seyi needen biliyosun ?

Meslegin ne ?

Herkese tek tek cevap verip bikmadan usanmadan yaziyorsun ?

• majesthion kullanıcısına yanıt
    Rtings sitesinden sizin kaynaktan

8.2 puana 7.6 puan arada 0.4 fark var 1 bile değil..

Resim Puanlamasına bakın birebir aynı....Işık sızması var mı ben göremedim?

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f
    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e

XE900

2018 SONY TV

XF85

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Nisan 2018; 0:10:5 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam özür dilerim hata bende. Benim demekki 6500 liralık televizyondan beklentilerim fazla. Hani insan 6500 lira verdikten sonra VA Panel, Full Array Backlight, Local Dimming, Wide Color Gamut gibi özellikler bekliyor. Ama hata bende sony kral diyip rezalet HDR, Contrast ve siyah performansı olmasına rağmen bakmadan almam lazımdı. Araştırmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majesthion

Işık sızması testi bal gibi karanlıkta yapılır. Türkiye' de millete alışmış servisler birşey yok bunda, bu kadardan birşey olmaz demeye. Valla ben enayi değilim. Enayi olan gitsin XF85 IPS, kenardan aydınlatmalı TV ye 6500 lira versin. Bu arada XF85 te Local Dimming yok. Ayrıca adamlar calibrate yapıp test sonuçlarını veriyorlar. Adamlar Local Dimming li de Dimmingsiz de paylaşım yapıyorlar.

XE9005 Local Dimming Off

XE9005 Local Dimming On

XF85 şuanki doların da etkisi le 4500 civarı bir fiyata çıksaydı ağzımı açmazdım. 6500 LİRA
    para istiyorlar. IPS - Kenardan Aydınlatmalı TV için. Şimdi Sony nin LG ve Philips ten ne farkı kaldı? Aha dedik tam XE85 ve 90 dan sonra Sony VA panele döndü. Bu sene yine milleti yolma kararı almışlar.

XE9005 gibi efsane TV yi kaçırdık. Fiyat aldı başını gitti 4800 leri görmüştü bi aralar. Hala acısını çekiyoruz. Birdaha gelmez öyle F/P TV.
    fiyat ve ips panel konusunda her harfine katılıyorum.

test konusunda birşey diyemem profesyonel değilim.

• dün teknosada a1e baktım yeniden , ayarlarıyla baya oynadım.

maksadım lg c7 ile kıyaslamaktı.

oled tvlerde karanlık planlarda detay kaybı çok fazla oluyor , hatta kontrastın fazla olduğu renkli görüntülerde biraz da renk patlaması var.

mesela lg'nin bir kumsal videosu var 4k hdr orda kum rengi nerdeyse turuncuya çalıyor.Düzeltmek için çok uğraştım lg'de ama bir nebzeye kadar.

Sony oledte ayarlarla çok daha doğal bir görüntü elde etmeyi başardım.tahmini a8f de benzer kaliteyi sunacaktır.

ayrıca 720p kalitesiz tv yayınlarını test ettim , sony gürültü giderme , renkleri daha doğal sunma ve pikselleşmeyi kenar düzeltmeyi muazzam başarıyor.LG bu konuda sınıfta kaldı diyebilirim.Ama zaten 4k izleyecek birini bu etkilemez diye düşünüyorum.

sony a1 olede gelince birşey dikkatimi çekti , teknosada hiç mi dikkat etmemişler bilmiyorum ama istinye mağazasında tepede led ışıklar var tv üzerinde , ve hafif eğimli bir tv olduğu için muazzam yansıma yapıyor.

bu beni baya düşündürdü açıkçası , evde de ışıklar açık izlerken benzer yansımayı yaşar mıyım diye?

• quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

dün teknosada a1e baktım yeniden , ayarlarıyla baya oynadım.

maksadım lg c7 ile kıyaslamaktı.

oled tvlerde karanlık planlarda detay kaybı çok fazla oluyor , hatta kontrastın fazla olduğu renkli görüntülerde biraz da renk patlaması var.

mesela lg'nin bir kumsal videosu var 4k hdr orda kum rengi nerdeyse turuncuya çalıyor.Düzeltmek için çok uğraştım lg'de ama bir nebzeye kadar.

Sony oledte ayarlarla çok daha doğal bir görüntü elde etmeyi başardım.tahmini a8f de benzer kaliteyi sunacaktır.

ayrıca 720p kalitesiz tv yayınlarını test ettim , sony gürültü giderme , renkleri daha doğal sunma ve pikselleşmeyi kenar düzeltmeyi muazzam başarıyor.LG bu konuda sınıfta kaldı diyebilirim.Ama zaten 4k izleyecek birini bu etkilemez diye düşünüyorum.

sony a1 olede gelince birşey dikkatimi çekti , teknosada hiç mi dikkat etmemişler bilmiyorum ama istinye mağazasında tepede led ışıklar var tv üzerinde , ve hafif eğimli bir tv olduğu için muazzam yansıma yapıyor.

bu beni baya düşündürdü açıkçası , evde de ışıklar açık izlerken benzer yansımayı yaşar mıyım diye?
    Hocam A1E'nin arka tasarımı nasıl sizce? bende hafta sonu incelemeye gideceğim odama almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Hocam A1E'nin arka tasarımı nasıl sizce? bende hafta sonu incelemeye gideceğim odama almayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Tv bence en dikkat çekici model piyasada.Arka tasarımı bence güzel ancak fazladan bir 20-30 cm yer kaplıyor.Yani koyacağınız sehpanın ona göre geniş olması lazım.

kesinlikle tv nin tam tepesine gelen çok parlak bir ışık olmaması lazım direk parlama yapıyor.Normal evlerde bir sorun olacağını pek sanmıyorum.

Arkası ile ilgili tek olumsuz eleştirim subwoofer gizli olan kısmında hdmi ve diğer girişlerin gizli bulunması , açıkta sadece bir usb port var.

Aslında bu daha şık görünmesini sağlamış ama sürekli hdmi kablo söküp takacaksanız bilginiz olmasında fayda var.

2018 SONY TV

bu standın üzerinde sert kumaş bir kapak takılıyor ve kablolar gizleniyor , bence çok şık.

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostburn -- 12 Nisan 2018; 10:46:57 >

• Sehpa üzerinde ölçtüm 38-40 cm mesafe var izleme mesafem 2- 2.20 metre olabilir sizce bu sorun olur mu? Arka girişlerini devamlı değiştirmem sadece USB üzerinden bluray film izlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Sehpa üzerinde ölçtüm 38-40 cm mesafe var izleme mesafem 2- 2.20 metre olabilir sizce bu sorun olur mu? Arka girişlerini devamlı değiştirmem sadece USB üzerinden bluray film izlerim
    bence artık kısa mesafeden tv izleme bir sıkıntı değil , izleyeceğiniz görüntüler 720p ve daha düşük olmadıkça sony iyi upscale ediyor.Aslında bu tv odada büyüdükçe daha şık duruyor.

yine de bir mağazada 2 metre mesafeden bir izleyin bakalım sizi rahatsız edecek mi.
  • Mario gomez gelmedimi daha tv ler

Ne zaman gorucez canli canli :)

• quote:

Orijinalden alıntı: frostburn

bence artık kısa mesafeden tv izleme bir sıkıntı değil , izleyeceğiniz görüntüler 720p ve daha düşük olmadıkça sony iyi upscale ediyor.Aslında bu tv odada büyüdükçe daha şık duruyor.

yine de bir mağazada 2 metre mesafeden bir izleyin bakalım sizi rahatsız edecek mi.

Alıntıları Göster
    Siz kaç metreden izliyorsunuz? Aynen hafta sonu mesafe olayını incelemeyi düşünüyorum
  • Sony oled tv af8 i a1 in altında konumlandırdı.ggwp

2018 SONY TV

2018 SONY TV

valla bekliyoruz bizde, satacak tv kalmadı, stoklar bitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

valla bekliyoruz bizde, satacak tv kalmadı, stoklar bitti :)
    Masallah diyelim ozaman elinizde 9305 varmi acilmamis koli yada tesir ?

55xe9305 kapalı var, 2-3 adet kaldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.