Şimdi Ara

2018 SONY TV (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dysquest

Merhaba. 55af8 modelini almayı düşünüyorum. 11 bin lira fiyat verdiler. Daha uyguna bulabilir miyim? Bir de LG OLED alacaktım ancak herkes logo yanığından bahsetti, Sony'de bu sorunu yaşar mıyım? Televizyon hakkında tek çekincem bu sadece. Satıcı bizim LG bayiimiz de var ancak Sony'de böyle bir sorun söz konusu değil dedi. Ne kadar güvenilir? Kolay gelsin herkese.
    Logo yanığı OLED teknolojisinin kronik bir sorunu maalesef AF8 modelinde de yaşayabilirsiniz sanırım AF9 modelinde çok daha ileri bir seviyeye götürmüş fakat onunda fiyatı çok uçuk
  • quote:

Merhaba. 55af8 modelini almayı düşünüyorum. 11 bin lira fiyat verdiler. Daha uyguna bulabilir miyim? Bir de LG OLED alacaktım ancak herkes logo yanığından bahsetti, Sony'de bu sorunu yaşar mıyım? Televizyon hakkında tek çekincem bu sadece. Satıcı bizim LG bayiimiz de var ancak Sony'de böyle bir sorun söz konusu değil dedi. Ne kadar güvenilir? Kolay gelsin herkese.
    :) o satıcı halt etmiş :)

Sonynin panelini LG üretiyor. Yani sony, paneli LG'den alıyor. LG OLEDte bu risk var evet...ama tüm oledlerde var. Sony, philips, panasonic, lowe, tamamının panelini LG üretiyor.

Ben 15 aydır lg oled kullanıyorum. Böyle bir sorun yaşamadım. Ama asla yaşamam da diyemiyorum. Bu panelin riski bu. Dikkatli kullanarak bu riski en aza indirmek mümkün. Sony de alsanız bu risk olacaktır. Ama forumda sony oled kullanan çok az, lg oled kullanan çok fazla olduğu için, sanki sadece lgde var gibi görünüyor. halbuki sony oled konusunda da bu problemi yaşayanlar var.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu sorunun önüne nasıl geçilebilir? Neler yaparak bu riski minimize edebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaatasoy

Koruyucu ekranı nerden aldınız? Fiyat ne ?
    344 TL aldım, İstanbul bilişim sitesinden aldım. Yeri yukarı dudulluda oradaki kişilere sordum standart mı marka olarak değişim gösteriyor mu diye, kesinlikle iyi olduğunu yansıma yapmadı ğı görüntü kaybı yaşatmadığını söyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki hocam bu sorunun önüne nasıl geçilebilir? Neler yaparak bu riski minimize edebiliriz?
    yanığa sebep olanlar genelde ekran uzun süre sabit kalan görüntüler. TV kanallarının logoları gibi. Ben tv hemen hemen hiç izlemediğim için TV'de sabit bir görüntü kalmıyor. Çoğunlukla 1080p-4k dizi ya da film izliyorum. Siz tv yayını sık izliyorsanız, aynı logonun 3-4 saat panelde sabit kalmamasına çalışın. yani hiç kanal değiştirmeden 4 saat aynı kanal kalmasın mesela. zap yapın yani :D

bu tvler kapandığında, arka planda ekran temizlemesi yapıyor. bu nedenle tvyi kapatın mesela işiniz bitince ama fişini çekmeyin hçbir zaman. Bir de altı ayda bir ya da yılda bir, manuel panel temizleme işlemi var. onu yapmak lazım. zaten tv kendi uyarıyor sizi zamanı geldiğinde. yine tv yayını izlerken oled ışığını en yüksek seviyede tutmamak lazımmış. zaten en üste alınca aşırı parlak oluyor ve benim gözümü rahatsız ediyor mesela. o nedenle benim için sorun yok.

bu arada oled tv. en iyi performansı gerçek 1080p, hatta 4k yayın ve içerikte (film, dizi, oyun) gösteriyor. şayet normal tv yayını izleyecekseniz ağırlıklı olarak, oled yerine lcd tv almanızı tavsiye ederim.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Ben genellikle oyun ve film, ailem ise tv dizilerini izliyor. Kendi adıma düşünürsek, tüm bu riskleri ve külfetleri göz önünde bulundurursak; oled, led'den çok daha başarılı ve riske değer diyebilir miyiz? Bu ayarda bir led tv alsam, keşke riske girip oled alsaydım der miyim? Fark uçurum mu? Bir de oldu da burn in başıma geldi diyelim, çok rahatsız edici oluyor mu? Tamiri mümkün mü ve pahalı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaatasoy

Koruyucu ekranı nerden aldınız? Fiyat ne ?

Marka etiaglass

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan2200 kullanıcısına yanıt
    Evet çıkıyor. Biraz bekleyip tekrar aynı klasörü açmayı dene. Olmazsa kumandanın Home tuşuna ya da TV tuşuna basarak değil uygulama ekranının sol üstündeki uygulamadan çıkış yerinden çıkış yaparak tekrar deneyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün 49xf8577 modeli TV ile ps4 oynarken ekranda clouding dedikleri ekranın köşesinde bulutlanmalar belirdi. Ekran grimsi oldu mu ortaya çıkıyor. Can sıkıcı bir durum daha önce yoktu. Oyun oynarken bir anda çıktı. Çözümü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahiMAC

Evet çıkıyor. Biraz bekleyip tekrar aynı klasörü açmayı dene. Olmazsa kumandanın Home tuşuna ya da TV tuşuna basarak değil uygulama ekranının sol üstündeki uygulamadan çıkış yerinden çıkış yaparak tekrar deneyin.
    Tamam dostum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smmmcevo

Hocam hayırlı olsun sorunsuz uzun yıllar kullanmanız dileğiyle kurulumdan sonra ekran korumayla ilgili yorum yaparsanaız memnun olurum bende aklımda alsam mı diye

Ustad merhaba nihayet bugun geldi kurulum yaptim.
    Ilk once dikkat etmeniz gereken ilk sey ozellikle steril bir ortamda ve tozsuz bir mekanda cok dikkatli bir bicimde kaplamalari acmalisiniz.Cunku ekran koruyucu uzerindeki jelatin korumayi cikardiktan sonra elektriklenme cok var ortamda ne kadar toz var cekiyor temizlemesi zor oluyor. Heleki tv ile kaplama arasina sizarsa yandik bende nistepen oldu temizlemek zordu tam ekrandan cikarmadan araya kolumu sokarak temizledim. 55 inc cuk diye oturdu ekranda size soylemesem farkedilmeyecek kadar yerine oturdu.

Suan saat 14 ve tv karsinda pencere var normal ekranda gunes isigi yansimasi nispeten daha fazla .pencereye denk gelmedigi acidan goruntu cok iyi zaten serviscilerde iyi almissiniz hicbir kayip yapmiyor dedi.Titizlikle kurulumunu yaparsaniz kafaniz rahat olsun tavsiye ediyorum.tv karsisinda gunes acisiniz direk alan cephede ise ve gunduz tv bakiyorsaniz yansima sizi nispeten rahatsiz edecektir.
    2018 SONY TV2018 SONY TV2018 SONY TV2018 SONY TV

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam mağazamızda yaklaşık 10 aydır ürün çalışıyor ve devamlı aynı görüntü dönüyor, BUyrun gelin testini yapın. çalışma saatine bakarakta kaç aydır çalıştığını görebilirsiniz. milim logo yanığı bulamazsınız. Farklı markaların 10 ay teşirde olan oled'lerini çalışma saatlerine bakarak test edin farkı görün.

Paneli LG'den alması aynı paneli kullandığı anlamına gelmiyor. kalite kalite panel var. ürettirirken belli şartlar sunarak panel alımı yapılıyor. Bakınız örnek APPLE, bütün parçalarını farklı firmalar üretiyor ve foxcon'da birleştiriliyor. Yada mercedes reno'dan motor tedariği yapıyor ama reno hiçbir zaman mercedes'den iyi olamıyor.

Sony zaten kendi yazılımlarıyla bunu engelliyor 1-2 hafta da bir panel kalibrasyonu yılda 1 kez de panel temizlemesi yapıyor.

Youtube'de 55c8 ile kıyaslamasına da baktığınız zaman 55af8'in daha doğru ve iyi renk ürettiğini detayların çok daha iyi olduğunu göreceksiniz ve fiyat anlamında da 3-4 bin Tl daha ucuz olduğunu göreceksiniz.

• Hocam en guzel gunlerde gule gule kullanin kaplamayi bende dusunuyorum ama boyle ince islere elim yatkin degil bakalim uygun bi zamanda bende alip takmak istiyorum

• numberten_ank kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Sizin şubeniz neredeydi? Gelmiş olabilirim belirtmiş olduğunuz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: numberten_ank

Hocam mağazamızda yaklaşık 10 aydır ürün çalışıyor ve devamlı aynı görüntü dönüyor, BUyrun gelin testini yapın. çalışma saatine bakarakta kaç aydır çalıştığını görebilirsiniz. milim logo yanığı bulamazsınız. Farklı markaların 10 ay teşirde olan oled'lerini çalışma saatlerine bakarak test edin farkı görün.

Paneli LG'den alması aynı paneli kullandığı anlamına gelmiyor. kalite kalite panel var. ürettirirken belli şartlar sunarak panel alımı yapılıyor. Bakınız örnek APPLE, bütün parçalarını farklı firmalar üretiyor ve foxcon'da birleştiriliyor. Yada mercedes reno'dan motor tedariği yapıyor ama reno hiçbir zaman mercedes'den iyi olamıyor.

Sony zaten kendi yazılımlarıyla bunu engelliyor 1-2 hafta da bir panel kalibrasyonu yılda 1 kez de panel temizlemesi yapıyor.

Youtube'de 55c8 ile kıyaslamasına da baktığınız zaman 55af8'in daha doğru ve iyi renk ürettiğini detayların çok daha iyi olduğunu göreceksiniz ve fiyat anlamında da 3-4 bin Tl daha ucuz olduğunu göreceksiniz.

Alıntıları Göster
    açıklamanıza ek olarak bir ekte ben yapayım, lg sony e ürettiği panelleri kendi tv lerinde sözleşme gereği kullanamıyor.

• Xf9005 Dolby vision içeriklerde renk sararıp soluyor. Bu durum normal mi ?

• Resimler gözükmemekte

• Xf9 ile xe9 karşılaştırması olan 2 video var beni çok şaşırttı açıkcası siz ne düşünürsünüz merak ettim ? xf serisinde panel ciddi kalitesiz ve işlemci durumu kurtaramıyor gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyreal81

Resimler gözükmemekte
    Üstad mobil sürümde bir problem var. 3 kere denedim olmadı. Özelden cep telefonu numaranız var ise size özelden resim video atarım.

• Arkadaşlar televizyonu türksat çanak anten ile kullanıyorum. otomatik kanal arama yaptırıyorum kanallar 100 den sonra sıralanıyor.

bilgisayarımdan kanal düzenleme programı ile ilk 100 kanalı siliyorum. Radyo kanallarını da siliyorum, sıralamayı 1 den başlatıyorum.

bir kaç gün sonra kanal güncellemesi geliyor kanallar birbirine giriyor.

ne yapmak lazım ilk 100 kanalı silmedenmi düzenleme yapmak gerekiyor ?

2018 SONY TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan2200 -- 23 Ocak 2019; 12:1:8 >

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.