Şimdi Ara

2018 SONY TV (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok güzel düşünmüşsün ama burda tüm firmalar devreye giriyor ben tv alırken ışık süzmesinden dolayı teknosa ya iade ettim tv yi ve aynı tvden almak için 4 tane sıfır kutuyu depo da açtık ve test ettik hepsi aynı sıkıntı ile karşımıza çıktı ve bizde zaten servis iade demeden iade alınmıyor yada çok uraşıyoruz zaten adamlar gece gündüz çalışan teşir ürünü bile 500 tl indirim yaptık diye satıyor o yüzden zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son güncellemeden sonra Youtube'da videolar kasmaya başladı daha önce böyle bir sorun yoktu.
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    Aynen usb den yükledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ki 7.0 surumu daha stabil calisiyordu sanki..8.0'da hafif kasmalar var..Youtube'de kasilma sorunu yasamadim ancak ayarlar menusu kasmaya basladi ilk 10 Dk..Simdi o da yok..

Goruntu acisindan henuz fark bulamadim..

• Cihaz 49fx8577 HDR youtube ve netflix içeriklerde ciddi problem var renkler pastel görünüyor! Cihaz son yayınlanan oreo sürümünde cihazı 2 defa sıfırladım hiçbir yazılım güncellemesi yada uygulama güncellemesinede izin vermedim sorun aynen devam ediyor konu hakkında bilgisi olan yada aynı sorunu yaşayan var mı?

Durum bu şekilde;
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV

Servisten önceki güncellemeyi geri yüklemesini isteyeceğim olmuyorsa cihazın performansını bozdukları için iade edeeceğim bu ne rezil bir pastel görüntü yahu!

• Bende 55xf8577 var,Son guncellemeyle bir sikinti gormedim acikcasi...Goruntu bakimindan yani..

Biraz ozellestirmeye calisin goruntuyu...Canli ya da standart konumda, Trt4k Muazzam goruntu sunuyor su an..

Görüntü ayarları canlıda renk 60 canlı renkler yüksek daha önce youtube dan 4k downloader ile indirdiğim aynı videoları kendi video oynatıcısı ve youtube dan açtığımda aradaki fark bu şekil yani özelleştirmeyle alakası yok kaldı ki renk ayarınıda maksimum yaptığım halde kendi video oynatıcısıdındaki renk çanlılığına şuan itibariyle ulaşamıyorum.
    Önceden kesinlikle böyle bir sorun yoktu net!

Sizde herhangi bir hdr içeriği önce indirin bir video oynatıcı ile açın birde youtube dan açın arada fark var mı yokmu paylaşırsanız memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 4 Haziran 2019; 15:8:12 >
  • Anladim Hocam deneyecegim..Yurt disi forumlarina da gozatin benzer sorun var mi bir bakin isterseniz..Guncellemeden sonra yani..

Henüz düzgün bir paylaşım yapılmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Cihaz 49fx8577 HDR youtube ve netflix içeriklerde ciddi problem var renkler pastel görünüyor! Cihaz son yayınlanan oreo sürümünde cihazı 2 defa sıfırladım hiçbir yazılım güncellemesi yada uygulama güncellemesinede izin vermedim sorun aynen devam ediyor konu hakkında bilgisi olan yada aynı sorunu yaşayan var mı?

Durum bu şekilde;
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV
    2018 SONY TV

Servisten önceki güncellemeyi geri yüklemesini isteyeceğim olmuyorsa cihazın performansını bozdukları için iade edeeceğim bu ne rezil bir pastel görüntü yahu!
    renk alanı bt2020 gamma max dynamic range max konrast max siyah seviyesi %44 local dimming max ayarlayıp tekrar dener misiniz ?

• mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Dynamic range ve local dimming ayarları bu tv de mevcut değil. Renk alanı için tümünü denedim kontrast maksimum ve siyah seviyesi 41 de kullanıyorum durum bu şekil malesef renkler ciddi anlamda soluk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 6 Haziran 2019; 12:5:50 >
  • Misal bir demo videonun hem hdr hemde sdr 4K versiyonlarını qdownloader.net üzerinden indiriyorum sdr olan versiyon son derece canlı ancak hdr versiyonu daha karanlık ve çok soluk görünüyor. Sorun sadece youtube ve netflix te değil anlaşılan...

Birde dikkat ettiğim konu motion açıkken misal el ayak hareketleri çok hızlı olduğu vakit eller ayaklar birbirine giriyor gibi. Hızlı hareket eden insan veya nesnelerin konturlarında asfalt üzerinde buharlaşma etkisi gibi hareler oluşuyor film moduna(yüksek,orta,düşük) göre düzelme oluyor ancak bu defa kasılmalar başlıyor. Videonun 4k,2k,1k olması fark etmiyor yalnızca 50,60fps videolarda bu sorunlar olmuyor! Motion dan bu anlamda hiç memnun değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Misal bir demo videonun hem hdr hemde sdr 4K versiyonlarını qdownloader.net üzerinden indiriyorum sdr olan versiyon son derece canlı ancak hdr versiyonu daha karanlık ve çok soluk görünüyor. Sorun sadece youtube ve netflix te değil anlaşılan...

Birde dikkat ettiğim konu motion açıkken misal el ayak hareketleri çok hızlı olduğu vakit eller ayaklar birbirine giriyor gibi. Hızlı hareket eden insan veya nesnelerin konturlarında asfalt üzerinde buharlaşma etkisi gibi hareler oluşuyor film moduna(yüksek,orta,düşük) göre düzelme oluyor ancak bu defa kasılmalar başlıyor. Videonun 4k,2k,1k olması fark etmiyor yalnızca 50,60fps videolarda bu sorunlar olmuyor! Motion dan bu anlamda hiç memnun değilim.
    Hdr10 hyrid gamma log vb hdr seçeneklerini denediniz mi ? Bilgisayarda ya da android cihazda hdr açıp görüntü aktarıldığında nasıldır ? Tüm ayarları default yapmayıda unutmayın.

Her modelin 55 inch ile altı ya da 75 ile 55 arasında ciddi kalite farkları oluyor (kontrast aydınlatma vb) 55 inch altı önermiyorum bu sebeple kimseye.

• mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Hlg de durum daha vahim.

Aslında tam tersi bu model ve 49inch hem 100hz hemde Va panel, kalite adına sıkıntı yok ama yazılımsal sorunlar mevcut.

• Selam arkadaşlar ex - xf 9005 serisi alma niyetindeyim. Ancak araştırma yaparken xe8505 xe8577 veya xf8505 xf5877 modellerinin özellik olarak çokta fark etmediğini gördüm.

Pek tecrübem yok ben mi yanlış tesbitte bulundum bilemiyorum sizlere danışmak istedim.

xe serisi bitmiş sanırım hiç bir yerde yok .

Ancak xf9005 serisi yerine xf8505 veya xf8577 almak mantıklı mı bütçe kısıtlı biraz..

Çok fark var mı xf9005 ile xf 8577 - xf 8505 arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnok -- 7 Haziran 2019; 18:50:37 >
  • shinnok kullanıcısına yanıt
    Ben 55Xf8577 Kullaniyorum..Gayet basarili Televizyon..Sadece siyah performansi pek iyi degil..Onun disinda memnunum..Bazi ayarlarla siyah performansi daha iyi oluyor...

Xf8577 2018 serisi..

• shinnok kullanıcısına yanıt
    55XF8.... serileri IPS led. Tercih meselesi ancak bir üstte kullanıcısı arkadaşımızın bahsettiği gibi IPS’de siyahlar başarısız ve diğer renkler de hafif soluk oluyor VA panele göre. Bütçeyi arttırma inkanı varsa XF9005 daha iyi tercih olur.

Keşke sadece 49inç te va panel kullanmak yerine tüm boyutlar için va panel kullanılsaymış ips panellerde siyah kalitesi pek beklememek gerek.
  • bu tv modellerine otomatik güncelleme alan var mı ya? nasıl oluyor bu iş?
    illa flashtan mı atmam gerek?
    ayrıca ilk kez güncelliyor olacağım otomatik de olsa.

tvdeki program ayar vb. siliniyor mu ne varsa?
  • Ayarlar vs silinmedi bende,birebir ayniydi ayarlar..

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.