Uzun süredir telefon piyasasını takip etmiyorum dolayısıyla donanımlardan da bir hayli habersizim. Gördüğüm kadar ile bir çok kişininde gibi benim de seçim konusunda kafası karışık. Özellikle yeni çıkan modeller konusunda. Eşime ve kendime telefon alacağım iki telefonda basitçe istediğim genel özellik şöyle.
Eşim için 1800 TL ye kadar - Kamera önemli, oyun oynamaz, batarya önemli. Kendim için 2000 TL ye kadar - Kameranın hiç önemi yok. Oyun oynuyorum HAWK gibi PUBG vb. oyunlar oynamıyorum ama işlemci ram ve grafik güçlü olsun isterim. Batarya önemli.
İki telefonda da ekran tercihim 5,5 olur. 6 ikimiz içinde kesinlikle büyük
Nokia 8 almayı planlıyordum ama teknik servis çalışanı bir arkadaşım uzak dur dedi.
Nokia x5 modelini eşime düşündüm ama yine servis sorunlu olduğu için sanırım onu listeden çıkaracağım :(
Sony servisi her sorunu kullanıcı hatası olarak tanımladığı için kesinlikle Sony ürünü almam.
Samsung kullanıcısıyım A7 2015 1 senede 4 kez arıza yaptı ve Samsungun gereksiz yazılımları / kaldırılamaması beni bunalttı. Samsung'da listemden çıktı.
Listemde ki diğer düşündüğüm ve aklıma yatan telefonlar şöyle;
Xiaomi Redmi A2 Xiaomi Redmi 5x Xiaomi Redmi 6 Pro
Sizlerin önerisi ne olur?
Zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Ek olarak Android One bana daha cazip geliyor. Sizce de doğru bir seçim olur mu? Artı ve eksileri konusunda tecrübem yok. Sadece kullanıcı deneyimlerini okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Öte yandan incelemeleri izlediğimde Xiaomiler övgüyle anlatılıyor ama kullanıcı tarafında çokca kronik sorundan bahsediliyor. Genel anlamda bi sorun var mı?