Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 205/55/r16 yazlık lastik arayışına girdim hankook ve Bridgestone 230 civarında fiatı var birde ekonomik olsun biraz daha dersem FALKEN ZE914 var 200-210 tl civarında michelin 300 üzerinde gönül bunu almak ister ama bürççemiş aştığı için bunlardan birini veya farklı bir ürü olabilir yılda 10.000-15.000 km yaapıyorum Kocaelinde yaşıyorum

adac 2018 testleri

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    2. sırada Bridgestone Turanza T001 Evo
    5. sırada Hankook Ventus Prime 3 K125

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Madem kış lastiği almayacaksınız,

Bu alacağınız yaz lastiği de kışın +7 derecenin altındaki ayazı yediğinde önümüzdeki yaz yine mevcut lastiklerinizin durumunu almış olacak.

2018-19 yıllarında 2 yaz kullanılsa diyelim, 2019 un sonunda kışın kullanamazsınız. Aynen Tahta gibi sertleşir, özelliğini kaybeder.

Birbuçuk yıl kullanacağınız lastiğe çok para dönmenize gerek yok.

En ucuz hangisiyse onu alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı lastiği yıl boyu kullanmayı düşünenler,

Kleber quadraxer2

Ve

Michelin crossClimate +

Gibi yazlıktan türetilmiş , 4 mevsimlik lastikleri de değerlendirebilirler.

https://m.n11.com/lastik-ve-jant/oto-lastik?srt=PRICE_LOW&m=Michelin&genislik=205mm&yanakkalinligi=55&jant=16+İnç&urt=Dört+Mevsim

• İstanbul ve kocaeli de kışın hava sıcaklıkları,

Eksi 5 ve eksi 10 ları rahatlıkla görüyor.

3 ay boyunca bu Ayazı yiyen yaz lastikleri bir daha iflah olmaz. Sertleşir ve özelliğini kaybeder.

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yaklaşım 👏👏👏

• ReaL_foX R kullanıcısına yanıt
    dunlop sp sport sm 800 bakınız fiyat performansı çook yüksek

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ

Merhaba;

konunun önceki mesajlarını okuduysanız biliyorsunuzdur yakın zamanda falken taktım aracıma, şu ana kadar çok memnununum güvenebilirsiniz.
  • Lastikleri değiştirdikten sonra Rot-balans yaptırmak da gerekli midir? Kimi yaptırman lazım kimi de gerek yok diyor.
    Bir de ben 2 tane Lassa almayı düşünüyorum F/P olduğu için ama diğer ikisi eski Michelin kalacak. Bu durumda görüntü olarak falan da kötü durur mu?
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    AYNI EBATTA GÖRÜNTÜ PEK SORUN OLMAZ.
    .
    araç eski ise, sağa veya sola çekme varsa, rot ayarı yapılabilir.
    yoksa gerek yok.
    .
    janta lastik her takıldığında balans yaptırılır.
  • 225/45/18 ROF ön
    255/40/18 ROF arka

Goodyear Efficent Grip aldım. İlk defa Goodyear kullanacağım. Önceki yazlık lastiklerim Pirelli Cinturato RFT P7 idi. Bakalım göreceğiz.
    Kac yasindayim ben istanbulda belki 30 yil once bir kere -10 u gormusumdur.

Lastiklerin sertlesmesinin ana nedeni gunestir.Oyle soguk gordu diye sertlesip bir daha formunu kaybetmez.Normal hava sartlari ne kadar etkiliyorsa o kadar etkiler.

Ist.gibi iklimlerde kar olmadikca ki olunca kullanmaz bircok kisi,aracin performansini dramatik sekilde etkilemez.Karda da herhangi bir fonksiyonu yoktur bu urunun.Ancak hava isininca uzun cok lamelli yapi kazaya davetiye cikarir.

Bu olayin boyel +7 derece diye pompalanmasinin ana nedeni ureticilerin kar arzusudur ki tum sektor cirolarini ikiye katladi boylece.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Kac yasindayim ben istanbulda belki 30 yil once bir kere -10 u gormusumdur.

Lastiklerin sertlesmesinin ana nedeni gunestir.Oyle soguk gordu diye sertlesip bir daha formunu kaybetmez.Normal hava sartlari ne kadar etkiliyorsa o kadar etkiler.

Ist.gibi iklimlerde kar olmadikca ki olunca kullanmaz bircok kisi,aracin performansini dramatik sekilde etkilemez.Karda da herhangi bir fonksiyonu yoktur bu urunun.Ancak hava isininca uzun cok lamelli yapi kazaya davetiye cikarir.

Bu olayin boyel +7 derece diye pompalanmasinin ana nedeni ureticilerin kar arzusudur ki tum sektor cirolarini ikiye katladi boylece.
    Buna ilaveten yapısal olarak yazlık lastikler kış şartlarından etkilenmediği gibi tam tersi kış lastikleri yaz şartlarında kullanılırsa yapısal olarak bozulup özelliklerini kaybeder. Yazlık lastik sadece düşük sıcaklıkta performans düşüşü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

dunlop sp sport sm 800 bakınız fiyat performansı çook yüksek

O gösterdiğiniz grafikler test sonucu değil. Onlar beğeni yapan kişilerin kişisel değerlendirmeleri sonucunun ortalamasıdır.

Mesela FM800 modelini kullananlardan 2 kişi beğenip kendilerince puanlamışlar. Bunun yanında Continental Sport Contact M3 model lastiği beğeni yapıp puanlayan kimse olmadığı için tüm puanlar 0 görünüyor.

Bakmak istediğiniz lastiğin hangi testlere girdiğini ve test sonuçlarını öğrenmek için sizin baktığınız grafiğin altında All Tests sekmesi var. Orayı tıklayarak test sonuclarını görebilirsiniz. Bağımsız testlere girmemişse herhangi bir sonuç çıkmayacaktır.

• urfes U kullanıcısına yanıt
    Emin olun bildde kar yoksa veya cok fazal eksi dereceye hava ulasmadi ise kar lastigi ne kadar etkileniyorsa yaz lastigide o kadar etkileniyor.Performans olarakta fark yok aksine isi artinca kis alstikleri vahim bir performans sergiliyor.Ancak sektorun kar istegi bunu korukluyor.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    gündüz +10 +15 +20 olabilir,
    ben soğuk gecelerden bahsediyorum.
    çünkü kapalı garajımız yok.
    hemen hemen her kış bir kaç gün -10 -11 leri görüyor.
    tabiki genelde kışın geceleri +8 ve -3 aralığında seyrediyor ama
    bu da güvenliğe önem verenler için
    kışlık kullanmak adına yeterli bir sıcaklık.
    anadolu - avrupa yakaları farkı da var.
    8 yıl da ben yaşadım.
    mesela bu kış 3 ay boyunca geceleri +8 ve -3 aralığında seyretti.
    gündüzleri de 3 ay boyunca +8 ve +17 aralığında seyretti ki,
    zaten yazlıklara ilk baharda sürekli +15 dereceleri görünce geçiyoruz.

.
    ben o hataya bir kez düştüm, bir daha düşmem.
    yaz - kış ayrı takım kullanırım.
    yazın da sessiz , yumuşak ve güvenli bir lastiğim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 6 Nisan 2018; 14:27:3 >
  • Bütün arkadaşlara yorumları için teşekkür ediyorum.

İlçemizde Lassa bayii de varmış. Lassa düşünmesem de aynı zamanda sattığı Bridgestone lastiği için de fiyat aldım. O da 4 tanesi için 1300 TL. istedi.

Çıkmışken Michelin'e de uğradım. Dört mevsim olarak tanıtılan lastiğin fiyatı için adet başı 440 TL. istedi. Yani takım olarak 1800 TL.ye geliyor.

Lansmanında taahhüt ettikleri kağıt üzerinde çok güzel ama sürekli arabanın üstünde olan bu lastiğin üç yıl içerisinde özelliğini kaybedeceğini düşünüyorum.

Bu durumda yazlık kışlık iki set Falken alsam aynı parayı vereceğim. Üstelik yarı zamanlı kullanılacağı için en az 4 yıl beni idare eder diye tahmin ediyorum. Fazladan kullanılan bir yıl da sökme takma ücretlerini amorti eder sanırım.

Yazlık lastiklerin kış kullanımında deforme olmasına gelince. Geçtiğimiz dönem kış görünümlü sonbahar/ilkbahar arası bir durum yaşadık. Şubat ayı başında ağaçlar çiçek açmıştı.

Önümüzdeki yıllarda da böyle bir anormal durum yaşanır mı bilmiyorum.

Öte yandan halen yaz kış değişimi için 70 TL. isteniyor. Ama bu sektör, kışa girerken Dolar Euro deyip bu fiyatı 100 TL.ye çıkaracaktır.

Senede 200 TL. sadece lastik değişimi için vereceğim. Allah'tan evde depo sıkıntısı yok. Bir de otel ücreti çıkardı.

Bu hesapla dört senede sadece lastik değişimi için 1000 TL. veriyorum. Yani bir set lastik parası.

Bu durumda iki sene yaz kış aldığım yaz lastiğini kullansam aynı paraya gelecek. En azından iki senede bir lastiklerimi yenilemiş olacağım.

Hesaplar, kitaplar. Altı üstü bir lastik değiştireceğim. Ama ülkede yaşam şartları gün geçtikçe zorlaşıyor. Bir tek arabanın gideri olsa neyse. Her şey ama her şeye çılgınlar gibi zam geliyor. Maaşa %3-5 zam gelirken, temel ihtiyaç maddeleri bile bir seferde %50 zamlanıyor.

• gittim 4 tane 225 45 17 petlas pt 741 aldım piyasada lastik yok inanın inşaallah iyi çıkar
  • gittim 4 tane 225 45 17 petlas pt 741 aldım piyasada lastik yok inanın inşaallah iyi çıkar
    Haklısınız 2018 yılı sadece falken var diğer markaların 2018 modelini bulamadım ve fiyatlar falken dışında uçuk.
    kışı bu lastiklerle geçirebildiyseniz,
    4-5 ay daha gider bence.
    dikkatli ve yavaş kullanıyormuşsunuz zaten.
    .
    alternatif:
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-4-adet-kis-lastigi-plus-4-adet-orjinal-jant-205-55-16-corolla-544158636/detay
    Kış döneminde uzun yola çıkmıyorum. Şehir içi de en fazla 50 km. sürati görsem bu gün trafik azdı diye öpüp başıma koyarım.

Ama yaz gelince durum değişiyor. Şehirlerarası yolculuklar için şu an ki lastiklerim tam bir pimi çekilmiş el bombası.

Şu an durumum biraz rahat olsa linkini verdiğin lastikleri alıp kenara atmayı çok isterdim. Fakat bana farklı bir pazarın varlığını da öğretmiş oldun .

İlerleyen dönemde jantlarıyla birlikte ikinci el az kullanılmış kış lastiği almayı da düşünebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.