Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

225/45/17 ebatlarında sessiz ve konforlu bir lastik arayışındayım.

Mevcut lastiğim, fabrika çıkış olarak gelen dunlop sportmaxx rt. Yol tutuşundan falan aşırı memnun olsam da daha konforlu ve sessiz bir lastik istiyorum. Zira dunloplar bariz sert.

Önerilerinize açığım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless Hardness

Merhaba arkadaşlar.

Mevcut lastiğim, fabrika çıkış olarak gelen dunlop sportmaxx rt. Yol tutuşundan falan aşırı memnun olsam da daha konforlu ve sessiz bir lastik istiyorum. Zira dunloplar bariz sert.

Önerilerinize açığım.
    17" jantım olsa şu modeli alırdım ; goodyear f1 asymmetric 3
  • Stainless Hardness kullanıcısına yanıt
    merhaba;

2014 model audi a3 aracımda dediğiniz dunlop sportmaxx rt vardı 225/45/17

mart ayında bir çılgınlık yapıp aşırı yükselen fiyatlar sebebiyle falken ziex 914(ben alırken tanesi 256 liraydı) aldım, toplamda 4.000km yaptım o zamandan beri, sanırım 1.500km'si uzun yoldur, yol tutuş olarak dunloplardan bir farkını görmemekle birlikte ıslakta daha iyi tutunuyor, tabii ki dunloplar eskimişti ama bana öyle geliyor ki eskimemiş hallerinden de iyi falken.

konfor konusunda şöyle bir dengesizlik var, falkenler yolda dunloplardan daha sessiz bu mıcır asfalt yada kaymak asfalt fark etmiyor her ikisinde de falkenler daha sessiz ancak çukurlardan geçerken gelen ses falkenlerde daha tok ve yüksek sesli oluyor. Bunu tanımlamak biraz zor dunloplar varken geçtiğim çukurda tık tık diye az bir ses gelirken falkenlerde küt küt diye daha tok ve yüksek bir ses geliyor. Kulağa çok mantıksız gelse de böyle bir fark var, sanırım bu başlıkta aynı lastikten alan bir arkadaş daha yazmıştı bunu.

dunlop yakıt tüketim etiket değeri C falken'de E, yol bilgisayarına göre yakıt 0,1 bile değişmedi bu etiketler ne ifade ediyor ne kadar fark ettiriyor bilmiyorum, belki de yol bilgisayarı doğruyu söylemiyordur, eskiden de şehir içinde 5,4 uzun yolda 4,7 yakardı yine aynı.

aynı ebatta aynı lastiklerden bahsettiğimiz için detaylı yazmaya çalıştım. son bir not eğer bütçeniz müsaade ediyorsa goodyear eagle f1 asymetric 3 alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless Hardness

Merhaba arkadaşlar.

Önerilerinize açığım.
    Bende 225/45/17 ebatlarında lastik arayışındayım.
    Michelin Pilot Sport 4 ve Good Year Eagle F1 arasındayım. Hangisini Tavsiye edersiniz. Konfor ve Sessizlik benim içinde önemli.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Falken ze310 215 50 R17 kullanıyorum. Henüz uzun yolda kullanmadım lakin şehir içinde sessizlik ve yol tutuşu gayet iyi diyebilirim. Tabiki çok daha kaliteli lastikler var piyasada fakat fiyat/performans olarak düşündüğümde iyi ki almışım diyorum.
  • Param olsa Nokian alacaktım ama size fiyat/perfomans olarak Dunlop FM800 öneriyorum. Geçen yıl aldım 1 takım, memnunum etiket değerleri de iyi bir lastik. 16 ebat kullanıyorum.
  • merhabalar. genel bir lastik konusu bulamadığım için aklımda ki soruları buraya yazmak istedim. umarım sakıncası olmaz.

aracımın orjinal lastikleri 185/60/R15. Üzerinde 3 yıldır 185/65/R15 lastik var. Yeni lastik alacağım.

195 genişliğine geçmek istiyorum. 195 bandında en uyumlu 60 mı 65 mi olur yanak yüksekliği için?

Alacağım lastik muhtemelen Petlas veya Starmaxx olacak. ya 195/65-60 ya da 185/65 :))
  • Merhabalar, biz de 2016 Fabia 1.2 için bir yaz lastiği arayışındayız. Continental Premium Contact 5 önerildi, var mıdır ben kullanıyorum memnunum/değilim diyen veya başka marka model önerecek olan?

Edit: 185 60 15 üzerindeki kış lastikleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thuringwethil -- 19 Temmuz 2018; 19:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chelonian

merhabalar. genel bir lastik konusu bulamadığım için aklımda ki soruları buraya yazmak istedim. umarım sakıncası olmaz.

aracımın orjinal lastikleri 185/60/R15. Üzerinde 3 yıldır 185/65/R15 lastik var. Yeni lastik alacağım.

195 genişliğine geçmek istiyorum. 195 bandında en uyumlu 60 mı 65 mi olur yanak yüksekliği için?

Alacağım lastik muhtemelen Petlas veya Starmaxx olacak. ya 195/65-60 ya da 185/65 :))
    195 e geçersen yanak kalınlığının azalması lazım, 60 65 olmaz. orjinale en yakın muadili 195/55 olur taban genişliği %5 artarken yanak %3.5 kadar daralır. Yol tutuşa ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama konfor azalır yakıt tüketimi artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuringwethil

Merhabalar, biz de 2016 Fabia 1.2 için bir yaz lastiği arayışındayız. Continental Premium Contact 5 önerildi, var mıdır ben kullanıyorum memnunum/değilim diyen veya başka marka model önerecek olan?

Edit: 185 60 15 üzerindeki kış lastikleri.
    Continental söylediğiniz modeli gönül rahatlığyla kullabilirsiniz.Biraz daha ekonomik olsun derseniz Nokian iLine serisine bakabilirsiniz.Nokian iline hafif araçlar için tasarlanmış.Yani lastik yanakları biraz ince geldi.Hani çok bozuk yollara girmediğin yanaktan lastiği kesmediğin müddetçe hiçbir problem vermez.
  • Arkadaşlar aracım Nissan qashqai 2012 215 65 R16 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum Mersindeyim.

Sizden ricam fiyat performans olarak tavsiyeleriniz neler

Michelin vs markalar gereksiz sekilde mi pahalı yoksa hakkı bu mu

Lastik önemli malumunuz araba 4 lastiğin üstünde gidiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oonel

Arkadaşlar aracım Nissan qashqai 2012 215 65 R16 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum Mersindeyim.

Sizden ricam fiyat performans olarak tavsiyeleriniz neler

Michelin vs markalar gereksiz sekilde mi pahalı yoksa hakkı bu mu

Lastik önemli malumunuz araba 4 lastiğin üstünde gidiyor
    Michelin genelde fiyat olarak hep bir adım önde olmuştur ama genel lastik kalitesi bakımından hep zirveye oynar.Fiyatların yüksek olması sadece marka ile değil kurun artmasıda baya bir etkiledi o yüzden baktığınızda böyle bir lastik çok pahalı gelebilir.Hani kaliteden çok ödün vermeden fiyat olarak uygun lastik Nokian 215/65 R16 102H XL Weatherproof SUV 4 Mevsim Lastiği düşünebilirsin.Fiyat olarak biraz daha aşağı inersen belki petlas düşünülebilir.
    https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-21565-r16-102h-xl-weatherproof-suv-2018-4-mevsim-lastik-P225145112

• Hankook ra33 düşünülemez mi Nokia yerine

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay86

Merhaba,Lassa'nın yeni çıkardığı Driveways ve Driveways Sport lastiklerini kullananlar var mı?Tavsiye eder misiniz?
    driveways aldım bu sene fiyatına göre iyi ama iyi ama pahalı lastiklere göre vasat özellikle yoltutuşu.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak şu site güvenilir midir? Almak istediğim lastiğin tanesi 30 tl daha ucuz 4lü alımda avantajı oluyor. Buradan alışveriş yapan oldu mu?
    https://www.lastik-online.com.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: oonel

Hankook ra33 düşünülemez mi Nokia yerine
    Kışın öyle çok kar yağmayan bir bölgede iseniz Hankook'ta alabilirsiniz.Ama gerçek 4 mevsim istiyorsanız fiyat kalite açısından bence en iyisi Nokian.İhtiyaçlarını ve seçtiğiniz lastiklerin ihtiyaçlarınıza ne ölçüde cevap verdiğine bakın.Uygun kriterleri ve fiyatı sağlıyorsa söylediğiniz lastiği de kullanabilirsiniz.Hankook lastiğin modelinde çalışma aralığı geniş denilmiş fakat lastik simetrisinde yazlık lastiğe daha uygun gibi görünüyor.
  • Sanırım o ebatlarda şu sıralar en iyi lastik Pilot Sport 4 Good&Year Eagle F1 Asym.3 kullanıyorum. Bu yaz ikinci sezonunda lastikler ve bir 30 bin kilometre gördüler ve şu sıralar yol tutuşundan memnun değilim Aynı araçta PS4 kullanan arkadaşların yorumları daha iç açıcıydı

• Üç haftadır Nokian zLine lastik kullanıyorum.

Islak zemin yol tutuşunda niye A aldığını şu son sağanak yağışlarda daha iyi anladım.

Dün bir de kaza atlattım, eski lastiklerim olsa bugün ya hastanede yada sanayide olurdum herhalde.

• 200 lirayı geçmemek kaydıyla 185 65 R15 için yazlık lastik olarak hangisini tavsiye edersiniz?
  • 205 55 R16 tavsiyesi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.