Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andios

90 gün kış var ise 80 günü düşüyor sıcaklık 7 derecenin altına. Gece 2-3 gibi saatlerde 0 derecelere kadar düşüyor hatta.

Kesinlikle gereklidir. 0 derecelerde ne yol tutuşu kalır ne fren performansı yaz lastiğinde.

Ama siz ister kullanın ister kullanmayın. Gereksiz denemez İzmir için.

Alıntıları Göster
    Hocam Valla çok merak ettim, siz İzmirin ne tarafındasınız? Belli ki aynı İzmir den bahsetmiyoruz. Ben Narlıdere tarafındayım. 18 yıldır İzmir'deyim, sadece geçen kış 1 günlüğüne ihtiyaç duydum(Hani şu 52 yıl sonra ilk defa kar yağan kış)bunun dışında ne kış lastiği, ne 4 mevsim ihtiyacı hissettim. İzmirde hava sıcaklığı sabaha karşı, ve sabahın ilk saatlerinde 7 derecenin altına nadir düşer, gün boyunca sıcaklık 7 derecenin üstündedir. İzmirde ticari ve yolcu taşımacılığında kullanılan araçlarda bile kış lastiği zorunluluğu yoktur. Ama siz tedbirli olmak istiyorsanız, tabii bu güzel bir şey.

• falken niye bu kadar öne çıkarılıyor anlayamıyorum, made in japan lastikleri hariç olanlar (1-2 model zaten), petlasla aynı fabrikada üretiliyor, made in turkey yani, ha petlas almışsın, ha falken, fark yok abartmayın..
  • 225/40/18 ebatlarım

dunlop FM800 diye bir lastik tavsiye edildi onu düşünüyorum, başka dtavsiyesi olan var mı ?
  • 17 ve üstü ebatlarda fiyat olarak daha ucuz olduğu için Falken, Petlas fiyatları son 1-2 yıldır aldı başını gitti...... Farkı anladın sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam Valla çok merak ettim, siz İzmirin ne tarafındasınız? Belli ki aynı İzmir den bahsetmiyoruz. Ben Narlıdere tarafındayım. 18 yıldır İzmir'deyim, sadece geçen kış 1 günlüğüne ihtiyaç duydum(Hani şu 52 yıl sonra ilk defa kar yağan kış)bunun dışında ne kış lastiği, ne 4 mevsim ihtiyacı hissettim. İzmirde hava sıcaklığı sabaha karşı, ve sabahın ilk saatlerinde 7 derecenin altına nadir düşer, gün boyunca sıcaklık 7 derecenin üstündedir. İzmirde ticari ve yolcu taşımacılığında kullanılan araçlarda bile kış lastiği zorunluluğu yoktur. Ama siz tedbirli olmak istiyorsanız, tabii bu güzel bir şey.

Alıntıları Göster
    Bende sürekli 7 derece altına düşer demedim ki. Ben 34 yıldır izmirdeyim. Bir çok zaman gece 11-12 gibi sıcaklıklar 7 derecenin altına düşer. Tedbir mi diyelim, gereklilik mi diyelim bilemedim. Bu gözler yaz lastiği ile kar görmek için spil dağına çıkmaya çalışanları gördü çünkü. Çok şükür bende daha iyiki kış lastiği takmışım diyeceğim zor bir durum yaşamadım ama kış aylarında çok daha güvenle aracıma biniyorum. Ailemi daha güven içerisinde seyehat ettirmek beni memnun ediyor. Bunun için 1300TL ve 6 ayda bir 50TL lastik değişim ücreti hiçbirşey değil.
    Aracımız her ne olursa olsun lastiğimiz kadar güvenlidir. Özellikle kış aylarında. Kazasız belasız.

• quote:

Orijinalden alıntı: andios

Bende sürekli 7 derece altına düşer demedim ki. Ben 34 yıldır izmirdeyim. Bir çok zaman gece 11-12 gibi sıcaklıklar 7 derecenin altına düşer. Tedbir mi diyelim, gereklilik mi diyelim bilemedim. Bu gözler yaz lastiği ile kar görmek için spil dağına çıkmaya çalışanları gördü çünkü. Çok şükür bende daha iyiki kış lastiği takmışım diyeceğim zor bir durum yaşamadım ama kış aylarında çok daha güvenle aracıma biniyorum. Ailemi daha güven içerisinde seyehat ettirmek beni memnun ediyor. Bunun için 1300TL ve 6 ayda bir 50TL lastik değişim ücreti hiçbirşey değil.
    Aracımız her ne olursa olsun lastiğimiz kadar güvenlidir. Özellikle kış aylarında. Kazasız belasız.

Alıntıları Göster
    Sizin izmirde kış lastiği kullanmanız daha tehlikeli. Çünkü 7 derecenin üzerinde kış lastikleri bütün özelliklerini yitiriyor. Ne fren mesafesi ne viraj performansı kalıyor. İzmirde özellikle gündüzleri kışın 15 derecenin üzerinde seyreder. Kış lastiği bu sıcaklıklarda en kötü durumdaki yazlık lastikden daha çok kötü performans sunar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kışın kayak merkezi veya yüksek yayla gibi yerlere gitmiyorsan, İzmir'de kış lastiği takmak neyin kafasıdır .

Arasıra bazı geceler 7 derecenin altına düşüyor diye çoğunlukla 12-20 derece arası değişen gündüz sıcaklıklarında kış lastiği ile gezmek hiç akıl karı değil.

Ben de uzun yıllar Ankara'da yaşadım, hep kış lastiği kullandım. Şimdi Antalya'da yaşıyorum ve kış lastiği ile işim olmaz artık.
  • Arkadaşlar forumda sıkça tavsiye edilen lastik markalarından biri Falken.
    Fakat benim lastik ölçülerimde (215/50/R17) Falken ZE914 ve Falken ZE310 olmak üzere iki farklı model bulunuyor.
    Sanırım ZE914 daha önceden de arkadaşların kullandığı memnun kaldığı lastik,lakin 310 için bir yorum bulamıyorum. Kullanıp memnun kalan var mı ?
    ZE914'te almak istemiyorum 1 yıl sonra lastik patlar vs birşey olursa 1 adet bulmak imkansızlaşıyor.
    Eğer ZE310 için de iyi yorumlar varsa bu lastiği tercih edeceğim. Etiket değerleri Islak Fren A,Yakıt E şeklinde.
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    310 serisi yeni çıktı. Yabancı sitelerde karşılaştırmaları mevcut.

Buarada paylaşmıştım, inceleyebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/2018-yaz-lastik-secimi--131714908-26
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Evet yorumunuzu ve test sonuçlarını okudum lakin farklı ebatlar için bu yorumlar. Lastik yeni yeni bayilere geliyor zaten. Bu serinin de olumlu yorumlarını okursam tercih edeceğim.
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Evet her ebat yok maalesef. Ben bekledim 195*65*15 için baktım yok. Hankook ventus kısmet oldu onu aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

falken niye bu kadar öne çıkarılıyor anlayamıyorum, made in japan lastikleri hariç olanlar (1-2 model zaten), petlasla aynı fabrikada üretiliyor, made in turkey yani, ha petlas almışsın, ha falken, fark yok abartmayın..
    Aynı fabrikada üretilmesi aynı kalitede olduğu anlamına gelmez. Dünyadaki pek çok ürün aynı fabrikalarda üretilir biri kaliteli biri kalitesiz olur. Kim tasarlamış hangi malzemeyi kullanmış hedef kitlesi ne?

Patlasın kalitesi de fabrikadan değil mühendisliğinden gelir. (Fabrika da belli derecede kaliteye etki eder ama asıl etki mühendislikten gelir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

falken niye bu kadar öne çıkarılıyor anlayamıyorum, made in japan lastikleri hariç olanlar (1-2 model zaten), petlasla aynı fabrikada üretiliyor, made in turkey yani, ha petlas almışsın, ha falken, fark yok abartmayın..
    Aynı fırından hamuru mayası farklı kaç çeşit ekmek çıkıyor.
  • Dunlop' un, Falken ve Dunlop' ta kullandığı kalıplar firma tarafından özel geliştirilmiş. Ayrıca hamur karışımları tamamen farklı. Çankırı' daki Sumitomo fabrikasında Petlas üretilmiyor diye biliyorum. Sadece AKO (Petlas) grubunun o fabrikada hissesi var. Petlas üretimi Kırşehir' de.

• Merhaba,

2012 model Skoda Fabia 1,2 HTP aracım için yazlık lastik (205/45/R16) arayışı içindeyim ve üzerinde hala orjinal lastikleri olduğundan 2011 üretimi, kısa sürede lastik almam gerekiyor. Yoğun Türk ve yabancı site araştırmalarım sonucunda seçenekleri aşağıdaki 3 lastiğe düşürdüm. Kullananlar var ise hangisini önerirsiniz.

• 205/50/17 veya 225/45/17 ebatta asym 3 ,pilot sport 4 ,csc 5 arasinda deneyim sahibi olan varmi arkadaslar pilot sport 4 en yeni cikan testlerde hep birinci ama primacy 3 de oyleydi ve benim kullandigim en kotu lastikti bir daha michelin almam demistim basimiza yine aynisi gelirmi contiye gicigim su reklam mevzusundan dolayi asym 3 agir basmakta su an ...
  • Üç yaşına gelen aracımın üzerindeki fabrika çıkışı runflat lastikler bittiği için Nokian zLine yaz lastikleri ile değiştim.

Kışlıkları çok tavsiye edilen bir marka, yazlıkları da mahçup etmez umarım.

• korcin K kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerinizi burada bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. Ben de 1 yıl içinde almayı düşünüyorum.

• Merhaba,Lassa'nın yeni çıkardığı Driveways ve Driveways Sport lastiklerini kullananlar var mı?Tavsiye eder misiniz?
  • Arkadaşlar falkenin yeni serisi ze310 kullanan var mı?195 55 R15 1-2 haftaya alacağım.Bu ebatlarda falkene yakın fiyat farklı tavsiyeleriniz var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.