Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 250 tlye kadar 195 60 15 ebatlarında hangi lastiği almalıyım? Aracım Berlingo 2012
  • Ekonomik olmak şartıyla max 210 liraya kadar lastik öneriniz nedir megane 2 205 55 16 petlas pt imperium 515 525 535 düşünüyorum fazla kötü yorumu yok lastiğin ancak yinede kararsızım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kormoran kullanıyorum yaz kış çok memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: ppp_bbb_aaa_ccc

Ekonomik olmak şartıyla max 210 liraya kadar lastik öneriniz nedir megane 2 205 55 16 petlas pt imperium 515 525 535 düşünüyorum fazla kötü yorumu yok lastiğin ancak yinede kararsızım.
    Hocam o ebatta Lassa Driveways alabilirsin. 205 55 r16 ana ebatlardan olduğu için fiyat farkları az. En azından orta sınıf bir lastik almalı bu ebatta. Petlas önermem.

• Yeni konu açmadan buradan sorayım. 2006 1.2 16v clio aracim var.

Lastikleri değiştirmem gerekiyor. Izmirde yaşıyorum. Haziran ayindayiz. Yazlık alsam kisin don olmuyor kisin çok çıkarmam aracı idare eder mi? 4 mevsim alsam yakit ve yol tutuşu olarak üzer mi?

Ya da çıkma alıp bu yazı geçirip seneye güzel 4 lastik mi alsam? Yardımcı olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Riquelme6

Yeni konu açmadan buradan sorayım. 2006 1.2 16v clio aracim var.

Lastikleri değiştirmem gerekiyor. Izmirde yaşıyorum. Haziran ayindayiz. Yazlık alsam kisin don olmuyor kisin çok çıkarmam aracı idare eder mi? 4 mevsim alsam yakit ve yol tutuşu olarak üzer mi?

Ya da çıkma alıp bu yazı geçirip seneye güzel 4 lastik mi alsam? Yardımcı olur musunuz?
    İzmirde 4 mevsime gerek yok,

Yeni yazlıkları tak geç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225 55 17 yazlık arıyorum. şu an fiyattan dolayı petlas düşünüyorum. ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riquelme6

Yeni konu açmadan buradan sorayım. 2006 1.2 16v clio aracim var.

Kış lastiği don olunca yada kar yağdığı zaman kullanılır düşüncesi yanlış.

7°C ve altı sıcaklıklarda yaz lastikleri performansı çok düşüyor. İzmir'de de 7 °C altını sık sık görür kış aylarında.

Bu nedenle yazın yaz kışın kış lastiği kullanmanızı tavsiye ederim.

Bende izmirdeyim aynı şekilde yaz kış lastik değiştiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

225 55 17 yazlık arıyorum. şu an fiyattan dolayı petlas düşünüyorum. ne önerirsiniz?
    Petlas yerine Falken öneririm.

Benim ebatım 215 50 17 ve bu ebatta fiyatlar uçuk. Michelin, Goodyear falan 500 üzeri. 280'e Falken Ecorun aldım ve çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Petlas yerine Falken öneririm.

Benim ebatım 215 50 17 ve bu ebatta fiyatlar uçuk. Michelin, Goodyear falan 500 üzeri. 280'e Falken Ecorun aldım ve çok memnunum.

Alıntıları Göster
    İzmirde 280e nerde aldınız.. Benim de aynı ebat.. 330 diyorlar..

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Hocam cahilliğime soruyorum neden falken acaba? Petlastan farkı ne?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

İzmirde 280e nerde aldınız.. Benim de aynı ebat.. 330 diyorlar..

Alıntıları Göster
    Ben Antalya'dayım. Antalya'da bir bayiden aldım.

Yalnuız Ben Mayıs sonunda aldım. Satın aldığım ve fiyat sorduğum bayiler 1 Haziranda sonra baya zam gelecek demişlerdi. Doların fırladığı zamandı o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

Hocam cahilliğime soruyorum neden falken acaba? Petlastan farkı ne?
    Hocam benim araştırmalarım neticesinde ucuz lastikler arasında en iyi F/P oranı Falkende. Etiket değerleri gayet iyi. Ebata göre değişiyor ama çoğunlukla C-A-69DB, C-A-70DB gibi etiket değerleri var.

Ben daha önce Conti, GY, Bridgestone falan kulladım. Açıkçası onlardan eksik ve kötü yönünü göremedim. Belki limitlerin çok zorlandığı profesyonel testlerde fark orataya çıkıyordur.

Petlas'tan yazlık lastiklerinde beğeni oranı düşük, Falkeni beğenmeyen yok nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Hocam benim araştırmalarım neticesinde ucuz lastikler arasında en iyi F/P oranı Falkende. Etiket değerleri gayet iyi. Ebata göre değişiyor ama çoğunlukla C-A-69DB, C-A-70DB gibi etiket değerleri var.

Ben daha önce Conti, GY, Bridgestone falan kulladım. Açıkçası onlardan eksik ve kötü yönünü göremedim. Belki limitlerin çok zorlandığı profesyonel testlerde fark orataya çıkıyordur.

Petlas'tan yazlık lastiklerinde beğeni oranı düşük, Falkeni beğenmeyen yok nerdeyse.

Alıntıları Göster
    kendi sitesinde yol yardımı için internetten alırken""Falken Yetkili Bayilerinin kendi işletmelerine ait internet alışveriş (e-ticaret) siteleri"" diyor. o sitelerden bildiğiniz var mı?

Ben mecburen neredeyse Falken'in en kötü etiket değerine sahip lastiği olan 205 50 r17 ölçüsünü aldım, C, B ve 72 db, yinede çok sesli değil. Benim tek şikayetim, önceki Conti ye göre biraz sert bir lastik. Fiyatla mukayese edersek Falken canavar gibi tabi, orası ayrı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Ben mecburen neredeyse Falken'in en kötü etiket değerine sahip lastiği olan 205 50 r17 ölçüsünü aldım, C, B ve 72 db, yinede çok sesli değil. Benim tek şikayetim, önceki Conti ye göre biraz sert bir lastik. Fiyatla mukayese edersek Falken canavar gibi tabi, orası ayrı:)
    Conti CPC 5'e göre biraz daha sert doğru ama bunda sorun CPC 5'in çok yumuşak ve çabuk aşınan bir lastik olmasında. 40 bin km sonra CPC 5'te diş derinliği falan kalmıyor.

Falken'in sertliği TR şartları için tam ayarında bence. Orta sertlikte.

Bir de Falken gerçekten çok sessiz bir lastik. Bazı ebatlarda etiket değeri 71 - 72 DB falan yazıyor olsa da ses seviyesi oldukça düşük.
    Bendekiler CSC5 ti, 50.000 km sonra hala 5-6 mm diş vardı, hatta ikinci elde satışa çıkardım. Sanırım tabanla alakalı değil, yanak sertliğiyle alakalı bir durum. CSC 5 ler 89V idi, Falken'ler 93W XL yanak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Bendekiler CSC5 ti, 50.000 km sonra hala 5-6 mm diş vardı, hatta ikinci elde satışa çıkardım. Sanırım tabanla alakalı değil, yanak sertliğiyle alakalı bir durum. CSC 5 ler 89V idi, Falken'ler 93W XL yanak.
    Öyle olma ihtimali yüksek.

89'dan sonra 91 daha sonra 93 yük endeksi geliyor. Conti'ye göre 2 kademe daha fazla yük endeksine sahip bir yanak var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

Kış lastiği don olunca yada kar yağdığı zaman kullanılır düşüncesi yanlış.

7°C ve altı sıcaklıklarda yaz lastikleri performansı çok düşüyor. İzmir'de de 7 °C altını sık sık görür kış aylarında.

Bu nedenle yazın yaz kışın kış lastiği kullanmanızı tavsiye ederim.

Bende izmirdeyim aynı şekilde yaz kış lastik değiştiriyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam İzmirin neresinde kışın sık sık 7 derecenin altına düşüyor sıcaklık? Ben de 18 yıldır izmirdeyim, 7 derecenin altına düşen sıcaklık ya 3 gündür ya 4 gün? İzmir de 4 mevsim ya da kışlık lastik eğer şehir dışına çıkmıyorsanız, tamamen gereksizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam İzmirin neresinde kışın sık sık 7 derecenin altına düşüyor sıcaklık? Ben de 18 yıldır izmirdeyim, 7 derecenin altına düşen sıcaklık ya 3 gündür ya 4 gün? İzmir de 4 mevsim ya da kışlık lastik eğer şehir dışına çıkmıyorsanız, tamamen gereksizdir.

Alıntıları Göster
    90 gün kış var ise 80 günü düşüyor sıcaklık 7 derecenin altına. Gece 2-3 gibi saatlerde 0 derecelere kadar düşüyor hatta.

Kesinlikle gereklidir. 0 derecelerde ne yol tutuşu kalır ne fren performansı yaz lastiğinde.

Ama siz ister kullanın ister kullanmayın. Gereksiz denemez İzmir için.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.