Şimdi Ara

2019 açık tütün tehlikesi DİKKAT! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
45.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    normal çünkü konuda bahsettiğim olay bu. son 3 yıldır kaliteli tütün giderek azalıyor. önceden adıyaman tarzı açık tütünlerin sadık kullanıcı kitlesi vardı. severek içenler çoğunluktaydı. son zamlarla birlikte hayatında hiç açık tütün içmemiş kişiler de ekonomik olsun diye tütüne yöneldiler. asgari ücret alan da 4bin tl memur maaşı alan da tütüne yöneldi.

hal böyle olunca arz talebe yetişemiyor. yasal olarak da üretimden stoklamaya dağıtıma kadar yasal olarak denetlenmediği için her türlü hileye başvuruyorlar.

tütün yetiştirici kısmında ise her çiftçinin kendi içebileceği kadar yetiştirme izni var. tekel firmalarıyla sözleşme imzalamazsa en fazla kendisine kadar yetiştirebilir o da yıllık 100 kg sanırım tam hatırlamıyorum mevzuata bakmak lazım. türkiyede yetiştirilenlere ek olarak ırak iran üzerinden kaçak olarak da girişi yapılıyor piyasaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben adıyamandan getirtiyorum bizim abi iyisini gönderiyor.Mahalle aralarında tütün satan yerlerden aldım hepsi leş gibi.3-4 yıldır tütün içen biri olarak yerinden getirtmenizi tavsiye ederim.Bu arada 1kg lık paket halinde satılan tütünler makineyle sarılıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 11 Ekim 2019; 14:59:38 >
  • Günde 1 paket içiyordum Nisan 2019 da bıraktım. Kolay değil biliyorum ama bırakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 11 Ekim 2019; 15:30:4 >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    aman hocam sizi konudan kovalım o zaman kesinlikle ağzınıza bile sürmeyin tek fırt tekrar dönüşünü sağlar. bağımlıyız yani madde bağımlılığı. umarım biz de bırakabiliriz.

• rexpos R kullanıcısına yanıt
    Evet daha önce başarısız denemelerim oldu. Umarım kurtulursunuz.

• Büyükşehirler için geçerli dediklerin ama tanıdık adıyamanlı varsa tütünler orijinal oluyo

• 6 sefer acik tutun aldim hepsi ayni dukkandan 1 tanesi guzeldi 1tane idare eder.. 4 tane cöp kötü koku bagaz yakma oksuruk vs vs..
    Bugun deneme amacli marla sari paket 50gr tekel tutunu aldim en iyisi bu cikti kötü koku ve bogaz yakma olmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erescan -- 16 Ekim 2019; 14:5:37 >
  • Geçen hafta Manisa'daki bir tütüncüden NST 02 YELLOW 1 kg. tütün aldım (140 tl.) ödemeyi havale yaptıktan sonra kargoyla yolladı (ben İstanbul'dayım bu arada).Daha önce çevremdeki tütüncülerden açık Adıyaman tütünü alırdım başlığı açan arkadaşında söylediği üzere son zamanlarda tütünlerde bir kalitesizlik oluştu boğaz yakma ve çok kötü koku yayma gibi.Bende buradan da tavsiye edildiği üzere Nst 02 yi deneyim dedim önce tütüncüden 50 gr. lık bir paket aldım (20 tl.) bana içimi ve kokusu çok güzel geldi karanfil ve vanilya kokusu yayıyor etrafa bunun üzerine de 1 kg. lık alayım dedim daha hesaplı diye.Yanlız 50 gr. lık paketlerdeki tütünle 1 kg. lık paketlerdeki tütünler farklı sanki o karanfil kokusunu alamadım 1 kg. lık paketten çıkan tütünle ama yinede kaliteli çok hoşuma gitti diyebilirim..Bu arada tütün ürünleri kullanmak sağlığa zararlıdır deyip sosyal mesajda verelim ama kullanıyoruz işte bile bile

• quote:

Orijinalden alıntı: exotic34

Geçen hafta Manisa'daki bir tütüncüden NST 02 YELLOW 1 kg. tütün aldım (140 tl.) ödemeyi havale yaptıktan sonra kargoyla yolladı (ben İstanbul'dayım bu arada).Daha önce çevremdeki tütüncülerden açık Adıyaman tütünü alırdım başlığı açan arkadaşında söylediği üzere son zamanlarda tütünlerde bir kalitesizlik oluştu boğaz yakma ve çok kötü koku yayma gibi.Bende buradan da tavsiye edildiği üzere Nst 02 yi deneyim dedim önce tütüncüden 50 gr. lık bir paket aldım (20 tl.) bana içimi ve kokusu çok güzel geldi karanfil ve vanilya kokusu yayıyor etrafa bunun üzerine de 1 kg. lık alayım dedim daha hesaplı diye.Yanlız 50 gr. lık paketlerdeki tütünle 1 kg. lık paketlerdeki tütünler farklı sanki o karanfil kokusunu alamadım 1 kg. lık paketten çıkan tütünle ama yinede kaliteli çok hoşuma gitti diyebilirim..Bu arada tütün ürünleri kullanmak sağlığa zararlıdır deyip sosyal mesajda verelim ama kullanıyoruz işte bile bile
    50 grlık olanlar daha kaliteli. daha ekonomik olsun dersen 1kglık olanlar da içilebilir fena değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: rexpos

50 grlık olanlar daha kaliteli. daha ekonomik olsun dersen 1kglık olanlar da içilebilir fena değil.

Alıntıları Göster
    İşte bende nasılsa aynı tütündür dedim ama dediğiniz gibi 50 gr. lıktakiler daha kaliteli..Üreticiler neden böyle birşey yaparlar anlamış değilim aynı marka aynı tütün hesapta sadece gramaj farkı var gibi gözüküyor ama malesef öyle değilmiş bunu anlamış oldum bu olay da sanırım bizim ülkemize mahsus bir olay sanmıyorum ki avrupada yada dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir uygulama olsun..Neyse 1 kg. lık paketteki tütünde güzel aslında ama 50 gr. lık paketteki gibi olsaymış daha iyi olurdu..

• adiyaman almak nedir bu devirde. gidin kaliteli bir tutun alin oldholborn falan keyfinize bakin.
  • exotic34 E kullanıcısına yanıt
    50grlık olanlar elde sarmalık tütün. diğer kiloluk olanlar hazır sigara makaronuna doldurulanlar için üretilmiş.

• rexpos R kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bilgilendirdiğin için
  • J&B nasıldır deniyen oldumu bir defa kadiköyde bir tütüncüden almıştım güzel gelmişti

• Bu free shop tütünleri hakkında bilginiz var mı? Golden Virginia alıyorum bir tütüncüden. Onlarda da bu tarz birşey olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar talep olunca her şey beklenir ,toz toprak ne ararsan var
    tütünü naylon torbada fazla bekletirsen zaten küf olmaması mümkün değil

ha diğer paketli satılanlarda çok masum değil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D122BA5

Gerçek Adıyaman tütünü içmiştim askerde Adıyaman lı bir kardeşimiz memleketten getirmişti.Muazzam bitseydi o tütün.Çok hafif çok hoş harika biseydi anlatılmaz yaşanır.O tütün ise bizim bu içtiklerimiz nedir boyle zehirden başka birşey değil.
    Ot koymuş içine.
  • Icmeyin icirmeyin.
    Sağlığa ve paraya yazık...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyisine denk gelirsen diğerlerini daha içemezsin. aksine paketlenenlerde yüzlerce ilaç kimyasal var. Yerinden bildiriyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.