Şimdi Ara

2019 Corolla lpg (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
2
Favori
32.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG uyumu denilince tabiki Honda Civic akla geliyor, sonra Corolla, fakat Corolla bir Civic kadar LPG de sorunsuz arizasiz değil. 100 binde yine kapak supap sorunlarınin oluştuğu çok defa da duyduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Bende istanbul da yaşıyorum tek farkımız benim araç manuel

Bende ortalama 8-9 lt arasında dolaşıyorum.

Candan mühendislik de 2 ay önce BRC comfort taktırdım 2800 TL

2 ayda 4.000 KM yaptım uzun yolda 120-140 arası kullandım 33 kuruş civarı yaktı.
    Şehir içi ara ara yoğun trafik dikkat etmeden kullanım yine 33 kuruşu geçmiyor.

Yani yakıt olarak 33 Kuruşu geçmeniz kolay değil şehir içi veya şehir dışı eğer şehir dışı sakin kullanırsanız 28 kuruşlara kadar düşüyor rahatlıkla

Performans olarak düz yolda fark yok gibi varsa da hissetmiyorsunuz.

Performans farkı yokuşlarda fark ediliyor.Yokuşta performans kaybı var etkiliyor mu beni etkilemiyor açıkcası benim için önemli olan düz yol performansı onda da sorun yok

Sonuç olarak memnunum ne koku var ne sorun şuan biraz performans dan feragat ederek yakıt tüketimini yarı yarıya düşürüyorsun

Alıntıları Göster
    benim kurus hesabi yaparsak 60-65 kurus yakiyor 33 kurus yari yariya demek neredeyse cok iyi yani lpg dolum agzi benzin pompasi yaninda mi her dolumda aparat takiyor musun ve benzin ibresi dusuyordu cozuldu mu o sorun ayrica lpg takinca candan ne kadar sure garanti veriyor o garantiye de ayri ucret aliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

benim kurus hesabi yaparsak 60-65 kurus yakiyor 33 kurus yari yariya demek neredeyse cok iyi yani lpg dolum agzi benzin pompasi yaninda mi her dolumda aparat takiyor musun ve benzin ibresi dusuyordu cozuldu mu o sorun ayrica lpg takinca candan ne kadar sure garanti veriyor o garantiye de ayri ucret aliyor mu?

Alıntıları Göster
    Dolum ağzı benzin deposunda sabit herhangi ek aparat yok benzin kapağını açmanız yeterli direk dolum yapılabiliyor

Benzin ibresi evet düşüyor yarım depo benzin tutuyorum 2-3 haftada bir aşağıdaki işlemi yaparak sıfırlıyorum bu sayede benzin ışığı yanmadan kullanabiliyorum benzin ibresi düşmesi sorun yaratmıyor yani benim için

Garanti konusunda

BRC comfort garantisi 2 yıl
    BRC platinum garantisi 3 yıl

Bu garantiler lpg kitinin malzeme garantisi motor için benim bildiğim ücretsiz bir garanti yok

Ek para ile belki alınabiliyordur ben sorun yaşamayacağımı düşünmediğim için sormadım bile bunu

• LPG ye önyargım var.Merak ettiğim için soruyorum.Özellikle büyük kaza olması durumunda patlama riski varmı?Birde kim uyuyor Türkiye'de bilemem ama 130-140 bin tl verip tünele,otoparka bile girememek garip.Benzinle kullanmak daha mantıklı değil mi?

Edit:Birde Toyota 1.6 vvti motoru 1.5 milyon kilometreyi bile rahat görebilecek bir motor.Bu motorun ömrünü 200 bin km ye indirmek ne kadar mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 15 Aralık 2019; 0:56:35 >
  • LPG tankı benzin deposundan daha sağlam, benzin deposunun patlama riski veya sızıntı yapma riski daha yüksek. En ciddi handikapı kapalı otopark mevzusu, can sıkıcı bir durum. %40 tasarruf sağlıyor, yılda kaç km yapılacağına bağlı mantıklı olup olmadığı. Motor ömrü konusunda da teorik bilgileri kenara bırakıp pratiğe bakmak lazım ki 700-800 bindeki ticari taksiler en güzel örneği.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

LPG ye önyargım var.Merak ettiğim için soruyorum.Özellikle büyük kaza olması durumunda patlama riski varmı?Birde kim uyuyor Türkiye'de bilemem ama 130-140 bin tl verip tünele,otoparka bile girememek garip.Benzinle kullanmak daha mantıklı değil mi?

Edit:Birde Toyota 1.6 vvti motoru 1.5 milyon kilometreyi bile rahat görebilecek bir motor.Bu motorun ömrünü 200 bin km ye indirmek ne kadar mantıklı?
    Ben otoparklara giriyorum lpg ile

honda civic eco yazanlar lpgli bakarsanız otoparklarda bol bol var daha Türkiye de bundan dolayı bir otopark da sorun yaşanmışlığı yok

km konusuna gelirsek Yeni taksilerin %90 artık benzin + lpg tercih ediyor.

Şuan taksiler hyundai elantra,corolla ve egea mevcut çoğu da lpgli

Motor uyumlu ve doğru montaj ise 500.000 km gören çok sayıda sürücü var youtube de vidoları var zaten

Uyumsuz bir motora montaj yapılırsa motor sorunu yaşanabilir örnek olarak astra 70 bin km geçmeden direk subap sorunu yaşanıyor

Sonuç olarak siz 1.5 milyon km yapmayı düşünüyormusunuz ? bence hayır e o zaman niye benzine fazla para veresiniz ki benim yapacağım en fazla km 150.000 ondan sonra satarım alan da bilerek alacaktır

Artık fabrika çıkışlı lpg araçlar çoğalmışken dizeller de bittiğine göre lpg araç artık daha da hızlı çoğalacak genel olarak alış veriş merkezleri lpg araçlar için özel yer yapmak zorunda kalacaklar kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 15 Aralık 2019; 1:42:33 >

• quote:

Ben otoparklara giriyorum lpg ile

honda civic eco yazanlar lpgli bakarsanız otoparklarda bol bol var daha Türkiye de bundan dolayı bir otopark da sorun yaşanmışlığı yok

km konusuna gelirsek Yeni taksilerin %90 artık benzin + lpg tercih ediyor.

Şuan taksiler hyundai elantra,corolla ve egea mevcut çoğu da lpgli

Motor uyumlu ve doğru montaj ise 500.000 km gören çok sayıda sürücü var youtube de vidoları var zaten

Uyumsuz bir motora montaj yapılırsa motor sorunu yaşanabilir örnek olarak astra 70 bin km geçmeden direk subap sorunu yaşanıyor

Sonuç olarak siz 1.5 milyon km yapmayı düşünüyormusunuz ? bence hayır e o zaman niye benzine fazla para veresiniz ki benim yapacağım en fazla km 150.000 ondan sonra satarım alan da bilerek alacaktır

Artık fabrika çıkışlı lpg araçlar çoğalmışken dizeller de bittiğine göre lpg araç artık daha da hızlı çoğalacak genel olarak alış veriş merkezleri lpg araçlar için özel yer yapmak zorunda kalacaklar kapalı

Alıntıları Göster
    Hocam ben KKTC' de yaşadığım için bu yasak konularındaki algı bizde farklı.Benim aldığım kültüre göre denetleyen birinin olmasına gerek yok.Yasaksa,o kuralı koyanların bir amacı vardır koyarken,bizde yapılmaz yani otoparka giremeyeceğim için bu konu bir sorun gibi gözüküyor.Onun haricinde 200 bin söylerken sembolik olarak söylemiştim.Tabiki 500-600 bin yapan araçlar vardır ama motorun ömründen yediği sanırım bir gerçek,tabi bizde LPG yok ondan dolayı tam net bir bilgim yok ondan soruyorum zaten.Birde araç konusundada niye yapmayayım ki 1.5 milyon km.Eğer araç bana sorun çıkartmıyorsa sonuçta bu bir ulaşım aracı.Ona harcayacağım parayla dünyada farklı farklı yerleri gezebilirim
    Tabi bu bir ulaşım aracıysa yani keyif için üretilmiş bir roadster değilse mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 15 Aralık 2019; 2:0:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Hocam ben KKTC' de yaşadığım için bu yasak konularındaki algı bizde farklı.Benim aldığım kültüre göre denetleyen birinin olmasına gerek yok.Yasaksa,o kuralı koyanların bir amacı vardır koyarken,bizde yapılmaz yani otoparka giremeyeceğim için bu konu bir sorun gibi gözüküyor.Onun haricinde 200 bin söylerken sembolik olarak söylemiştim.Tabiki 500-600 bin yapan araçlar vardır ama motorun ömründen yediği sanırım bir gerçek,tabi bizde LPG yok ondan dolayı tam net bir bilgim yok ondan soruyorum zaten.Birde araç konusundada niye yapmayayım ki 1.5 milyon km.Eğer araç bana sorun çıkartmıyorsa sonuçta bu bir ulaşım aracı.Ona harcayacağım parayla dünyada farklı farklı yerleri gezebilirim
    Tabi bu bir ulaşım aracıysa yani keyif için üretilmiş bir roadster değilse mesela.

Alıntıları Göster
    Aslında lpg kapalı otoparka giremez diye bir kural yok otopark havalandırma sistemine uygun değilse giremiyor

Türkiyedeki otoparkların %90 tavandan havalandırma olduğu için lpg gaz olduğu için çöküyor doğal olarak tahliye olamıyor bundan dolayı yasak.

Eğer yerden havalandırma olsa o zaman lpg araç girebilir benzinli araç giremeyebilirdi

1.5 milyon km de binmeyi düşünüyorsanız benzin de büyük zarar dizel veya hibrit tarzı bir seçenek seçmeniz daha mantıklı

• quote:

Aslında lpg kapalı otoparka giremez diye bir kural yok otopark havalandırma sistemine uygun değilse giremiyor

Türkiyedeki otoparkların %90 tavandan havalandırma olduğu için lpg gaz olduğu için çöküyor doğal olarak tahliye olamıyor bundan dolayı yasak.

Eğer yerden havalandırma olsa o zaman lpg araç girebilir benzinli araç giremeyebilirdi

1.5 milyon km de binmeyi düşünüyorsanız benzin de büyük zarar dizel veya hibrit tarzı bir seçenek seçmeniz daha mantıklı

Alıntıları Göster
    1.5 milyon kilometre yapıcam hedefiyle araç almam lakin ömrü dolana kadar kullanmak tercihimdir çünkü araba bir tüketim ürünüdür,bir çok ülkede ikinci el fiyatları yerlerdedir.Tabi Türkiye şartları biraz farklı.Araç fiyatları sürekli artışta,insanlar gördüğüm kadarıyla yatırım amaçlı görüyorlar araçları.Kimse yüksek kilometreler yapmak istemiyor haliyle değer kaybına yol açıyor.
    Dizel,benzin konusunda da bizde dizel araçların vergileri çok yüksek(mesela aynı aracın benzinlisine 1200-1300 vergi verirken dizeline 2700-2800 TL veriyorsunuz),bakım maaliyetleri fazla,parça fiyatları benzine göre yüksek zaten benzinle,mazot arasında da fiyat farkı yok genel olarak benzinli tercih ediliyor.Ticari değilse kimse dizel istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 15 Aralık 2019; 2:37:42 >

• Corolla LPG denilince akla Hybrid+LPG gelmeyen var mi ?

Son 20 senedir LPG dönüşümü yapılıyor zaten,
    20 senedir ilerleyemeyen konular.

1.Paylasimli tank ile değişim olmamasi. (Mevcut yakıt tankı çıkartılıp 15L benzin +40L LPG gibi.)(motosiklet deposu bile olur.)
    2. Tutarsız yakıt bilgileri verilmesi ya da mevcut araç sistemine entegre olamamasi.
    3. Dizel ve Hybrid araçlara uygulanmamasi.
    4. Servislerin halen LPG'yi kabul etmemesi.
    5. Son kullanicinin bütün bu değişikliği A-Z'e kadar ezberliyor olmasi. Aldim Bindim bakima götürdüm diyen yok.
    6. Muayene için zilyon tane ek prosedür olmasi.
    7. Kapalı Garaj ve Feribot muhabbeti.
    8. Patlar mi, Parlar mi, Kokar mi korkusu...
    9.LPG de istasyon çıkmazı ve yakıt standartlarinin oturmamasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Aralık 2019; 9:42:37 >
  • Fabrika çıkış lpgli diye sayılanların normal araçtan farkı yok. Gerçek Fabrika çıkış lpg sanırım sadece i10 a uygulandı, LPG göstergesi diğer göstergelerin içine entegre olarak satıldı. Hyundai neden a sınıf bir araçta bunu denedi Elantra da denemedi bilinmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Tr piyasasinda Yeni nesil Civic ve i10 hariç.

Insignia 1.4T ler de fabrikasyon LPG li geldi.
  • Aracın gistergelerine entegre mi Civic ve Insignia?

Civic’te entegre direkt lpg üzerinden tüketim, kalan yakıt vesaire hesaplıyor yol bilgisayarı

2019 Corolla lpg
  • 2019 / 01.07 de aldım aracı. Şuan 20.000 km deyim. 2. bakıma hazırlanıyorum. İlk bakım 800 tl tuttu. Her 10.000 km de bakım olması sıkıcı. Senede 4 kez bakıma mı gireceğim. Garantiyi uzatmasaydım keşke şimdi çok pişmanım. 500 km den beri lpg takılı. Başlarda çok iyi diye düşünüyordum. Şimdiki düşüncem sanki benzinden de alıyor gibi. Ayrıca tekleme de yapıyor bazen. Bilemedim. Lpg brc comfort. Gösterge olayı da gıcık ister istemez. Ama arabanın sürüşünden keyif alıyorum.
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş

• Atiker taktırma hatta yerli hiçbir markayı taktırma

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

LPG uyumu denilince tabiki Honda Civic akla geliyor, sonra Corolla, fakat Corolla bir Civic kadar LPG de sorunsuz arizasiz değil. 100 binde yine kapak supap sorunlarınin oluştuğu çok defa da duyduk.
    arkadaşım benim bildiğimde Hondalardaki Subap ayarı sorunu yüzünden 40 binde bir ayar yapılması gerekiyormuş. civicler bariz bi farkla daha çok ses alıyor.
    ben corolla kadar sorunsuz bir araç daha görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.