Şimdi Ara

2019 DH'de düşüş sürüyor. [SS]li (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
9
Favori
51.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
239 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum kültürüne sahip kişilerin azalması , geriden gelen gençliğin içerisinde bu kültürü devam ettireceklerin çok çok az olması ... İpini koparan üye oluyor ve açtıkları konularla yazdıkları mesajlar akıllara zarar. Fakat yine de en büyük etkenin forum yönetiminin yetersiz kalması olduğunu düşünüyorum. Bizim gibi kendi halinde üyeler bile zıvanadan çıkana kadar beklenip, uygulama yapıldığında da adil olunmayışı tuz biber oluyor. Önerilerim ;

1- Yönetim hakkında bir şey söylemeyeceğim , zira üzerlerine alınıp değerlendirilmez.

2- Ülke gündemi bölümü kapatılmalı. Çünkü tartışmayı bilmeyen bir toplum yapımız var.

3- Öne çıkanlar ve popüler konular bölümleri kaldırılmalı. Çünkü bazı bölümlere girmesek bile tartışma yaratacak konu başlıklarına maruz kalınca durulmuyor.

4- Ban sistemi seri şekilde çalıştırılmalı. Amaçları sadece ortalığı karıştırmak olanlar , bir müddet sonra yeni üyelik almaktan bıkacaktır.

• Evet yaş ortalması düştü, evet konu dışı tamamen bir çöplük, fakat ya diğer bölümler malesef türk insanının kimliği karakteri değişmeye başladı bize haber programlarında,siyasetçiler ne yapıyorsa onun gibi olmaya başladık.

Güzel vakit geçirmek isteyen kalmadı her konuda bölümde herkes benimsediği fikri düşünceleri bas bas propaganda haline getirmiş her konuya aynı propagandasını farklı bir biçimde yazıyorlar. Açılan konuların çoğuda kutuplaştırıcı ve yorumlarla birbirimmizle tartışma ortamı yaratma peşinde zaten. Ben son zamanlarda hiç güzel bir dünyadaki gelişme, uzay olur, doğa olur güzel bir başlık görmedim herkesin hemfikir olacağı, genel olarak siyaset,din vs birbirinden insanların ayrı düştüğü konular dolu. Saçma sapan bir yer oldu DH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 1 Ocak 2020; 13:27:53 >
  • Her şeyi Donanımhaber forumlarına bağlamamak gerekir.

Z kuşağı forumlarda vakit geçirmeyi sevmiyor. Sosyal medyada yapılan yorumlar onları daha çok cezbediyor. Twitter eskiden o kadar popüler değilken z kuşağı tekrardan ayaklandırıp aktif hale getirdi.

Eskisi gibi bilgisayarlara olan toplama gibi bir hastalıklarını göremiyorum, alıp vakitlerini çok fazla harcamadan değiştiriyorlar veya artık bu tarz konuları araştırıp işlerini görüp terk ediyorlar.

Gelelim forumun eksikliklerine;
    Arama motoru olarak yenilikçi bir sistem geliyor denildi ancak sistem bunu maalesef kaldıramadan çöküntüler yaşadı. Şu anda bile çoğu kesim arama motorundan memnun değil, aradığını bulamıyor. Eski arama sisteminde(bakın sistem diyorum) detaylı olarak neyi nerede ne amaçla arayacağımız yazardı. Hal böyle olunca insanlar arama motorunu yeterli derecede kullanamadıkları için, açılmış olan konunun üzerine tekrardan bir konu açarak forumun daha da çok sıkıcı kirlenmelerine vesile olmuş oluyorlar.

Bu döngü aynı doğanın kanunu gibidir yılanları öldür etrafı fare kaplar, mevcut ekolojik sistemi bozarsanız mevcut konuların benzerleri forumu kirletir, bu işler bu kadar basittir.

Aynı şekilde foruma siyaset getirerek en büyük hatalar yapılmıştır. Keza futbol bölümlerinde anlaşamayan insanlar varken siyaset ile ilgili bir açılış yapmak tamamiyle yanlış bir adım atmalarına sebep olmuştur. İnsanları birbirine küstürmek için yapılan bu denli siyasi kavgalara müsade etmek bir süre sonra insanları küstürür. Ekşisözlük bile üst zirvelerde oynarken bu denli sorunun bir “sorun” olacağını ön görerek Futbol, Siyaset ve müstehçen içerik barındıran konular için üyelerine filtre sistemi getirmiştir.

Aslında donanımhaber’in elinde inanılmaz fırsatlar vardı ancak yenilikçi birilerini almak yerine mevcut sistemde çok ciddi durarak devam ettiler. Arkasından technopat gelip forumları ne kadar berbat olursa olsun sosyal medya ve Youtube daki kitleyi çok kolay bir şekilde yakalayabildiler, donanımhaber o dönemlerde forum içerisine gömülü kendi video sistemlerini kullanmakla meşguldü. Tekelim ben düşüncesiyle her bünyeyi kendinde tutmamalıydı, bir yerde yenilikçi bir şey var ise oraya da sıçrayıp adını konuşturmalıydı. YouTube hareketleri için geç kaldılar, sosyal medya için geç kaldılar. Kanayan yeri zar zor kapattılar ama oluk oluk akan kan çoktan döküldü, kaybedilecek en büyük kitle bu sebeple meydana geldi.

Verilen emekler tek tek boşa gitmiş gibi oldu, artık geriye dönük toparlamak çok zor. Her zaman sabit kalamazsınız, ayakta tutmak için farklı yollara başvurmanız gerekir ancak her başvurulan yolda üyelerim görüşleri dikkate alınmadan yapıldığı için artık bu saatten sonra da birilerinin birisine akıl vermesine de gerek olacağını sanmıyorum. Hayırlısı olur inşallah, eski günlerdeki gibi topluluğun tekrar foruma katılmasını temenni ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de şu var. Bir konu ilgini çekiyor, mesaj yazıyorsun. Sonra bir bakıyorsun hooop konu silinmiş. Yahu ne oluyor? O silinen konuda belki önemli bir mesajim vardi, ya da konu belki ilgimi çekmişti, konudaki bir linki bir mesaji beğenmiştim ???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum ana sayfanın en tepesine popüler konular kısmının eklenmesi bence bunun en büyük sebebi oldu. Ruh sağlığı bozuk tiplerin en tepelerde görünmek için açtığı konular ister istemez insanın gözüne çarpıyor ve ciddi rahatsızlık veriyor. Siyasi muhalif başlıkların ve din karşıtı konuların iticiliği de ayrı bi olay. Ya arkadaş tamam muhalif olabilirsiniz ama insan gibi başlık açıp sağa sola hakaret etmeden de bu işi yapabilirsiniz.

Ya popüler konular kaldırılmalı ya da popüler konulara konu dışı, ülke ve dünya gündemi, felsefe gibi bölümler dahil olmamalı. 2008'den beri üyeyim, popüler konular bölümü eklenmeden önce yukarıda yazdığım bölümlerin olduğundan haberim bile yoktu. Bu bölümler için foruma girenler gitsin direk başlıklarını açsın. Popülerde güncel teknoloji haberleri ve sıcak fırsat başlıklarını görelim en azından bi faydası olur..

Bunları da yazıyoruz ama kimin umrunda oluyor o da ayrı konu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 1 Ocak 2020; 13:45:29 >

• Millet eskiden bilgisayar muhabbetine geliyordu.
    Şimdi bilgisayar alacak para yok. Neyi tartışacak burada.
    Azalma muhtemelen devam edecek ama, belki troll maaşları kesilirse kalite artabilir.

• bu konuya uzun uzun yazardım ama nasıl olsa silerler. 2008 den beri üyeyim, forumun en büyük problemi vasıfsız yöneticiler. din ve siyaset konularında açılan konularda sıfırlar, 10 yıldır böyleler yeni değil. özellikle ateistlerin din saldırı ve anti akp konuları açılıyor, sürekli bir propaganda algı yönetimi var, bu saatten sonra da düzelmez zaten.
  • Forum artık teknik konular vs. sebebiyle girenlerin sayısı çok azaldı. Buradaki en önemli faktör youtube bence. Bunun yanı sıra cidden eski muhabbetler yok.

• Geçen evleneceğiniz kişinin geçmişini önemser mısınız diye konu açtım, kural dışı konu diye silindi.Ama tipim nasıl ssli diye bir tarafimi çekip atsam sıkıntı yoktu.Seviye buysa k bakmayin tabi düşer seviye de kitle de.

• tez zamanda kapanması dileğiyle.
  • Forum forumluktan çıktı adeta Troll Forum haber oldu. :)
  • Kendi takımımın forumunda diğer takom için "kedicik" yazdığım için 1 hafta ceza yedim herhangi bir küfğr fln yok. Şimdi neler yazıyolar da ceza falan almıyorlar. Uzun zamandır yönetici diye vasıfsız ruh hastalarını seçiyorlar. Onlar da ayrımcılık yapıyor.
    Böyle foruma msj yazılmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece okumak icin girdim konuya ancak dayanamadigim konulari yazmak istedim. En cok takip ettigim konulardaki durum şöyle.

Otomobil : Faydali bilgi artik neredeyse yok. Onceden paragraflarca bilgilendirici mesajlar yer alirdi konularda. Bir sorununuz oldugunda insanlar yardimci olurlardi. Su anda sorularınız çoğunlukla havada kaliyor. Mesaj sayisi cok olan konular ise kim kimi gecer konuları.

Cek satış takas : Onceden paylaşım tarzinda olurdu tutarlar sembolik olurdu. Su anda ticarethane gibi calisiyor. En son 25₺ Decathlon çekine 23₺ isteyen birisi vardi.

Sicak firsatlar : Bir firsat duyulunca paylaşılır herkesin faydalanmasi saglanirdi. Su anda cogu kisi fırsatı stoklayip cek satis bolumunde satma peşinde.

Ayrıca mobilde yasanan “Resim Bulunamadı” hatası nedir yahu. Yıllardır mobilde resimleri Super Mario çözünürlüğünde görmek zorunda kalıyorum.

• Kötü arayüz, siyaset...

• Durumun yönetimde farkında yatırım yapmadan gittiği yere kadar gitsin ne gelirse kar diye düşünüyorlar bence . Alternatif alanlara yönelmeye başladılar zaten düzelecek diye boşuna beklemeyin .
  • Almanya - türkiye
    Akp - chp
    Civic - ww

3 ay foruma girmesen bile döndüğünde bulunan tablo bu... ana sayfada bunları görmekten gına geldi artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden çok fazla ve kaliteli zebanili konu olurdu, dakikalarca okur fark etmez sonunda şaaak diye karşına çıkardı şimdi hem zebani sayısında hem de kalitesinde düşüş var. Herkes ayıldı agnostik, deist, ateist oldu yemiyorlar böyle palavraları.

Zebani var cin var diyorsun "göster Youtube'da videosunu" diyorlar. Slime videosu mu bu lan nesini gösterelim, yakalanmıyor kameraya işte, gönül gözün açık olacak görmeden inanacaksın
  • Her şeye muhalefet etmeyi marifet sayan çoluk çocuk doldu içerisi gayet normal. Şeyin etrafına üşüşen sinekler gibi konu açıldığı an doluşup aynı ezber cümleleri sıralıyorlar.
    İşin acı tarafı bunu yaparken kendilerini aydınlanmış, zeki, herşeyin farkında hatta diğer insanlardan üstün sanıyorlar.
  • 40 50 60 yaşındaki dayılar kahve muhabbeti yapmaya giriyor buraya, çok şey beklemeyin artık.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.