< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsnzan -- 16 Mayıs 2019; 0:28:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hsnzan -- 16 Mayıs 2019; 0:28:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Peugeot en az sorun listesinde ilk sıradayken herşeyi aynı olan Citroen'in bu kadar aşağıda olmasının sebebi ne acaba...
|
Ruh sağlığım için ben Türk insanına laf anlatma çabasını bıraktım artık. Birazdan bambam takımı gelir kendi bilimsel listesini yayınlar zaten.
Avrupa'da marka takıntısı falan yok. Adamlar gayet her markaya biniyor ve fanatizm denen olay yok. |
Eski peugeotlarda çok sorunsuz ve rahat arabalardı.Yahudi Mercedesi lafı ordan kalmadır.
2000 lerde bir kaç problemli araç çıkardılar ama yine topladılar.Mesela eski Peugeot 405 leri vs eskitemezsiniz.Mercedes gibi kaya gibi sağlam arabaydılar. |
İşte peugeot'u bunun için seviyorum.
Birde çok arıza yapar diyorlar kuş ustaları Peugeot'ta ki şanzıman ve motor hangi arabada var başka |
Avrupada marka takintisi var
Ozellikle 2.elde japonlar her zaman degerini bir fransiza gore daha fazla korur. Peugeot yeni modelleri mesala 3008 bazinda konusursak Arkadasim benimle ayni zamanda yeni 3008 aldi ben daha once 407 den agzim yandigi icin Mazda aldim. Ben start-stop sisteminde ve park sensorunda ufak sorunlar yasadim , o aldigindan bu yana sifir sorun yasadi. Yani devir degisiyor artik oyle basma kalip tabirler bu sektorde yeri kalmadi fakat hala global anlamda ciddi anlamda marka takintisi var. Ben Korelilere dikkatinizi cekmek istiyorum , fena geliyorlar , yakinda sorunsuzluk anlaminda japonlarin tahtina otururlar. |
Valla ingiltereyi bilmem ama opelde 2 ayda bi buji değiştiriyoruz. 😂
|
Bu tarz çalışmalar bir veri olmasına rağmen çok sağlıklı sonuçlar vermiyor, ayrıca ölçüm aralığı çok dar. Şöyle ki burada doğru sonuca ulaşmak için aracın çıkardığı arızanın da sınıflandırılması lazım.
Örneğin arıza türünün ve maliyet olarak seviyelerinin ne aşamada olduğu gibi. Düşünün yeni bir araç çıkartıyor örneğin mazda ve navigasyonunda yazılımsal basit bir sorun sebebiyle servise gitmesi gerekiyor o sene sattığı 100 araçtan 30'u sorunlu oldu, ancak diğer tarafta mesela peugeot araçlarda şanzıman dağılıyor ve 100 araçtan 15 tanesi servise gidiyor. Şimde mazda, peugeota göre iki kat sorunlu araç sonucu çıkar bu araştırmalara göre ancak gerçekte ve kullanıcı nezdinde sorun böyle midir? Temelde bu çalışma yapıldıysa sonuç raporununda bu kadar basit bir puanlama listesi olmaması gerekir. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|