|
Bildirim
Secime dogru yuzde 100 olur o, kafanizi takmayin.
|
Malezya bile araba yapıyor.Biz direk uçağa atlayalım bence.Araba çok demode oldu artık.
|
Motoru, elektronik sistemleri üretemiyorsak araba felan yapmayın. Kapı kolunu ürettik yerli araba diye milleti kazıklayıp başkalarını zengin etme işinden vazgeçin artık. Halbuki almayı düşünüyordum. Benim için büyük hayal kırıklıkları oldu :/
|
Bu sene yerli otomobil erken geldi.
|
Koltukları döşemecide yaptırsalar. Jantıda yerli cms veya kormetal tarzı birşey taksalar. Lastikte petlas olursa yüzde 30 rakamı yakalanıyor
|
İtalya'da üretilen Fiat'larda bile daha yüksek oranda Türk malı parça kullanıldığını düşünürsek, adamlar açık açık "Bizim otomobil işi yalan oldu" demeye getirmişler.
|
Umarım CHP İLE hdp yi aynı kefeye koymuyorsundur.
|
Yerli araba konusu çıkar, seçim vaadi, gaz verme çabaları vs
Yerli araba konusu biraz sessiz kalır, ne oldu bir ara yerli araba işi vardı, seçim bitti o iş yalan oldu galiba vs Sadece ama sadece eleştirmeyi biliyorsunuz, hiç birşeyden memnun olmayan etrafınızada mutsuzluk saçan bir zihniyete sahipsiniz ve tek kelimeyle ukalasınız. Konuya gelecek olursak, ben ve benim gibi bir çok kişinin ilgiyle takip ettiği bir meseleden bahsediyoruz. Buradaki boş eleştirileri göz ardı edersek ve tıpkı haberde verildiği gibi gerçekçi yaklaşımlarda bulunursak yapıcı eleştirilerde bulunabiliriz. Türkiye olarak otomotiv yan sanayide ne kadar iyi olursak olalım bir çok konuda dünyanın gerisinde olduğumuz gerçek. Yerli arabamız %100 yerli olacak deselerdi mantıksız bir adım atılmış olurdu. Çünkü dünya üzerinde bir çok firma ortak girişimlerle gelişmelerini sürdürmekte. Yerli arabamızın %30 yerli ürünlerden oluşmasını bir ayıp olarak görmüyorum. En nihayetinde ortaya bir ürün çıkacak ve bu ürünün optimum maliyette elde edilmesi gerekirki mantıklı bir yatırım olmuş olsun. İlla herşeyi yerli olacak diye çok daha uyguna mal edilebilecek bir parçaya yüksek ARGE maliyetleri çıkarmanın manası yok. Kendi sektörümden örnek verecek olursam, uçak üreticisi olarak dünya devi AIRBUS ı örnek alalım. AIRBUS bildiğiniz üzere Fransa ~ Almanya ortaklığıyla kurulmuş bir firmadır. Peki Airbus uçakların yüzde kaçını Airbus kendi üretiyordur sizce? Ben söyleyeyim SIFIR. Tüm dünyanın çeşitli bölgelerinde imal ettirdiği parçaları Toulouse / FRANSA ' ya getirip birleştiriyorlar ve o üreticilerin hepsinden de daha fazla kazanıyorlar. Örneğin o uçakların en arkasındaki kuyruk dikmesi dediğimiz kısım Japonya'da üretiliyor. Ana gövde üzerindeki levha parçalar Türkiye'de üretiliyor. Kaymağı yiyen kim; Airbus. Bugün BMW, Audi vs gibi bir çok firmanın kalıpları Bursa'da üretiliyor. Cam düğmesi, ıvır zıvır plastiklerinin çoğu İstanbul'da üretiliyor, Neredeyse tüm avrupa markalarının civata vs bağlantı elemanlarının tümü İzmir'de üretiliyor. Kısacası otomobilimizin %30 yerli olmasının hiç bir sakıncası yok. Benim tek isteğim var, iç pazarı hedefleyip, milli duygularıda öne çıkararak sadece yatırdığımız parayı kısa sürede geri alıp iyi bir kar edelim mantığıyla ortaya dandik birşey çıkartmasınlar. Gerçektende rakipleriyle baş edebilecek, dünya üzerinde adını duyurabilecek teknolojisiyle, güvenliğiyle ve performansıyla öne çıkabilecek bir model ortaya koymaları tek dileğim. Bİzler burada istediğimiz kadar eleştirelim yada övelim, sonucu sadece zaman gösterecek. Sabırla bekleyenlerdenim. |
Güzel itiraf olmuş. Sadece kaporta yapabiliriz demişler, sen de bunu kabul etmişsin, sonra teknoloji ile öne çıkalım demişsin. Bmw, Mercedes, Tesla tamamen kendi teknolojisini kullanıyor Bu yüzden markalar. Sana ise ameliligi yaptiriyorlar. Devrim arabasi bile motoru yerli idi. Daha birkac ay önce sanayi bakanin pil teknolojisinde Tesla'dan ileriyiz dedi ve inandin sen. Sonra ülke neden gelişmiyor. Yazik...
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|