Şimdi Ara

Türkiye'nin otomobili ilk etapta yüzde 30 yerli olacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
6.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fantomasds

Diyelim Renault Türkiyede üretiyor malzemeyi Türkiyeden alıyor. Aracı 30.000 liraya mal edip vergisiz 60.000 liraya satıyor. Bir arabadan 30.000 lira kâr ediyor bu kâr Fransya gidiyor. (Örnek verdik belki de 20.000 lira kâr ediyor.) Araç yerli olunca araçtan elde edilen kâr ülkede kalacak. Üretici firmalar ister kârı yatırım yapmak için kullanır, ister hissedarlara dağıtır. Neticede yurtdışına çıkmamış olur paramız. (Araç üretilirken gerekli malzemeleri almak için bir miktar Yurtdışına çıkıyor gerçi ama ilerde o kısımda çıkmaz inşallah yerlilik oranı arttıkça.)
    Otomobil dünyasına uzak olduğunuz belli. %100 kari otomobilde sadece dunyada aqp hükümeti kazanıyor. Gercek oran %15 firmalar icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StByErdeM

Yerli araba konusu çıkar, seçim vaadi, gaz verme çabaları vs

Yerli araba konusu biraz sessiz kalır, ne oldu bir ara yerli araba işi vardı, seçim bitti o iş yalan oldu galiba vs

Sadece ama sadece eleştirmeyi biliyorsunuz, hiç birşeyden memnun olmayan etrafınızada mutsuzluk saçan bir zihniyete sahipsiniz ve tek kelimeyle ukalasınız.

Konuya gelecek olursak, ben ve benim gibi bir çok kişinin ilgiyle takip ettiği bir meseleden bahsediyoruz. Buradaki boş eleştirileri göz ardı edersek ve tıpkı haberde verildiği gibi gerçekçi yaklaşımlarda bulunursak yapıcı eleştirilerde bulunabiliriz. Türkiye olarak otomotiv yan sanayide ne kadar iyi olursak olalım bir çok konuda dünyanın gerisinde olduğumuz gerçek. Yerli arabamız %100 yerli olacak deselerdi mantıksız bir adım atılmış olurdu. Çünkü dünya üzerinde bir çok firma ortak girişimlerle gelişmelerini sürdürmekte. Yerli arabamızın %30 yerli ürünlerden oluşmasını bir ayıp olarak görmüyorum. En nihayetinde ortaya bir ürün çıkacak ve bu ürünün optimum maliyette elde edilmesi gerekirki mantıklı bir yatırım olmuş olsun. İlla herşeyi yerli olacak diye çok daha uyguna mal edilebilecek bir parçaya yüksek ARGE maliyetleri çıkarmanın manası yok. Kendi sektörümden örnek verecek olursam, uçak üreticisi olarak dünya devi AIRBUS ı örnek alalım. AIRBUS bildiğiniz üzere Fransa ~ Almanya ortaklığıyla kurulmuş bir firmadır. Peki Airbus uçakların yüzde kaçını Airbus kendi üretiyordur sizce? Ben söyleyeyim SIFIR. Tüm dünyanın çeşitli bölgelerinde imal ettirdiği parçaları Toulouse / FRANSA ' ya getirip birleştiriyorlar ve o üreticilerin hepsinden de daha fazla kazanıyorlar. Örneğin o uçakların en arkasındaki kuyruk dikmesi dediğimiz kısım Japonya'da üretiliyor. Ana gövde üzerindeki levha parçalar Türkiye'de üretiliyor. Kaymağı yiyen kim; Airbus.

Bugün BMW, Audi vs gibi bir çok firmanın kalıpları Bursa'da üretiliyor. Cam düğmesi, ıvır zıvır plastiklerinin çoğu İstanbul'da üretiliyor, Neredeyse tüm avrupa markalarının civata vs bağlantı elemanlarının tümü İzmir'de üretiliyor. Kısacası otomobilimizin %30 yerli olmasının hiç bir sakıncası yok. Benim tek isteğim var, iç pazarı hedefleyip, milli duygularıda öne çıkararak sadece yatırdığımız parayı kısa sürede geri alıp iyi bir kar edelim mantığıyla ortaya dandik birşey çıkartmasınlar. Gerçektende rakipleriyle baş edebilecek, dünya üzerinde adını duyurabilecek teknolojisiyle, güvenliğiyle ve performansıyla öne çıkabilecek bir model ortaya koymaları tek dileğim.

Bİzler burada istediğimiz kadar eleştirelim yada övelim, sonucu sadece zaman gösterecek. Sabırla bekleyenlerdenim.
    Güzel itiraf olmuş. Sadece kaporta yapabiliriz demişler, sen de bunu kabul etmişsin, sonra teknoloji ile öne çıkalım demişsin. Bmw, Mercedes, Tesla tamamen kendi teknolojisini kullanıyor Bu yüzden markalar. Sana ise ameliligi yaptiriyorlar. Devrim arabasi bile motoru yerli idi. Daha birkac ay önce sanayi bakanin pil teknolojisinde Tesla'dan ileriyiz dedi ve inandin sen. Sonra ülke neden gelişmiyor. Yazik...

• Saab ile yerli otomobil projemiz vardı hani, 40 milyon euro çöpe gitti

Türkiye'nin otomobili ilk etapta yüzde 30 yerli olacak
  • Sen ta 1961 yılında, Hyundai'den bile daha önce araba üret ama 2018 yılında hala yollarda kendi üretim aracın olmasın. Bunu da ancak Türk Milleti gibi bağnaz bir toplum başarabilirdi.

Düzeltme: İmla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otto_Skorzeny -- 3 Aralık 2018; 17:23:3 >
  • Kime peşkeş cekicekler merak ediyorum. Yandaş firmalarda rant için birbirini yer miki. O zamanda gelir. Goruruz.

• Yalan dolan haber yapan DH editörü müdürü dahil ve bütün haber yapan firmaların yöneticisi editörü dahil hepsinin taaaaaaaa yalan yanlış haber yaptıkları İçin onlarınnnnnnnnntaaaaaaaaaaa

Bu haber için değil yapışmış tüm yalan haberler için tık çalmak İçin yapılan haberler içinde geçerliiiiiii

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi millet aya çıktı.
    marsa araç indirdi
    biz daha hala araba yapacaz

yeter artık çıkarın bir an önce
  • zenci milli atletler gibi otomobilide devşirecekler

• ülkede ne zaman piyasada yerli otomobil söylemi dolaşıyorsa bilin ki yakın zamanda seçim vardır....
  • Sonunda gerçekçi konuşan birileri çıktı. Evet yüzde 30 bile olsa yerli bir aracımız olacak Allah ın izniyle. Bu yerlilik oranı gittikçe artacağına inanıyorum ben. Sonuçta paranın komple yabancı ülkelere gitmesinden iyidir.

• Biz direk ucan otomobil yapalim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryukk6193

Gelecek elektrikli araçlarda bunu hala anlayabilmiş değiller amerika bile petrol zengini bir ülke olmasına rağmen elektrikli araçlara bu kadar yatırım yapıyorsa Türkiye varını yoğunu bu alana yatırmalı. Petrol ve türevlerine verdiğimiz para biryana ayrıca çevre kirliliği( bataryaların ne olacağı muaamma ancak geri dönüşüm çözüm olabilir petrolde böyle bir şansınız yok) sorunuda var. Eğer petrolden kurtulabilirsek dış politikada daha bağımsız olabiliriz. Ülke olarak elektrik potansiyeli çok çeşitli ve fazla bir ülke olmanın avantajını devlet büyüklerimizin görmesi gerekiyor.

Bu onların aklına gelmedi mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı şirketler yapar , arabayı devlet yaparsa bu komünizm girer

Şuanda dünyada çok az ağır sanayii ürünü yerli , atıyorum Mercedes camları Romanya'dan , koltuk kaplaması Macaristan'da geliyor

Benzinli yada mazotlu araba yapilmasi ne kadar mantıklı bilmem şu saatten sonra elektrikli araba ve motor geliştirme işine girersek belki ileri gideriz yoksa 100 sene aşkın süredir petrol yakıtli motor yapan adamlarla başedebilmek için mucize lazim 100 senelik tecrübe ile bizden daha sağlam daha daha uzun ömürlü daha ekonomik daha ucuza motor ve aktarma organı yapar

Unutmayın ki o 5-10bin tl verdiğiniz 200gram metal plastik karışımı Apple telefonun Amerika'da üretilen hiç bir şeyi yok , bellekler işlemci vs Taiwan Kore'den , PCB kasa vs Çin'den kamera Sonny olabilir vs vs ama Amerikan malı ha sadece yazılımı Amerikan buda aslında yazılım işinin gelecekte öneminin göstergesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 3 Aralık 2018; 18:25:51 >

• Biz bu işi beceremeyizin türkçesi ulan bari yabancı dilde söyleseydiniz halkın çoğu anlamaz yerli olum vidasına kadar bizim diye sevinir halay çeker kutlamalar yapılırdı be
  • Reno, Fiat, Peugeot, Citroen, Hyundai, Kia, Mazda, Subaru, Mitsubishi ve hatta Opel’i almayan gidip ne olduğu belirsiz yerli araba alacak mı gerçekten? Güzel fıkra Ben peşinen buraya yazayım, bu araba piyasaya çıktığında bu forumda dönecek muhabbet şöyle olur “O paraya E serisi alınıyo yeaaaa”

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki araç 2001 2003 serisi bmw 3 serisi mi yoksa yerli aracın ta kendisi mi aracın hatlarına bakınca BMW yi andırıyor.

• Egea’da yerlilik oranı %51 ile 64 arasında

Toyota’nın Sakarya’da ürettiği Corolla ve Verso modellerindeki yerlilik oranları ise yüzde 51 ile yüzde 65 arasında

Bunlar anca çomar kandırırlar.
  • Lan yeter artık çıkıyorsa çıksın kaç senedir milleti bekletiyorsunuz. Benim anlamadigim biz yıllar önce kendi otomobilimizi çok kısa sürede üretmişken şimdi neden bu kadar zorlanıyoruz ?

• Olayın hala parçaların yerli olup olmaması ile ilgili olmadığını anlayamadılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

İtalya'da üretilen Fiat'larda bile daha yüksek oranda Türk malı parça kullanıldığını düşünürsek, adamlar açık açık "Bizim otomobil işi yalan oldu" demeye getirmişler.
    Ya da elektrikli motor ile içten yanmalı motor içeren araç / parça tedarik oranlarını karşılaştıracak kadar sığ bir yorum beklemiyorlardı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.