< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (145. sayfa)
-
-
Arkadaşlar oled c9 u rtx 3080 ile 4K 120 hzde kullanıyorum. Fakat 120 hz e aldığım vakit köşelerden kaçırma yapıyor. Nvidia panelinden ölçeklendirme yapmam gerekiyor fakat bu zaman da çözünürlük 3082x2138 e düşüyor. Çözümünü bilen var mı. 4K60 hz de böyle bir sorun yaşamıyorum
Sorunun çözümünü buldum. Oled panel ayarlarından ekran değişimini kapatınca çözüldü. Şu an kenarlarda taşma olmuyor. Belki birisi daha bu sorunu yaşar diye yazıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RageofTurk -- 25 Ekim 2020; 21:13:12 >
-
O ayarı derhal geri al hocam. Ekran yanıklarını önlemek için en önemli ayarlardan biri.
Karar sizin tabii
Güncelleme gelecek. Ben de onu bekleyenlerdenim. Rtx 3080 ile 4k120hz'de g-sync sorun yaşatıyor. Güncellemeyle tüm sorunların bertaraf edildiği söylendi. Sabırla bekliyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: s_g_m_sO ayarı derhal geri al hocam. Ekran yanıklarını önlemek için en önemli ayarlardan biri.
Karar sizin tabii
Güncelleme gelecek. Ben de onu bekleyenlerdenim. Rtx 3080 ile 4k120hz'de g-sync sorun yaşatıyor. Güncellemeyle tüm sorunların bertaraf edildiği söylendi. Sabırla bekliyorum
Hocam ayarı geri aldığımda 4 köşeden de taşma oluyor simgelerin çeyreği görünmüyor. Sizde de bu şekilde mi. G-sync i kapattım yine aynı değişen bir şey yok.
Güncellemeyi ben de bekliyorum hatta LG UK ye e-mail attım beta sürecine dahil olmak için bakalım geri dönüş yapacaklar mı
-
İyi etmişsiniz hocam.
G-sync açık olunca zaten saçmalıyor. Mecburen kapatıyorum ben de.
Taşmalar dediğiniz gibi bende de söz konusu. Anca büyük rahatsızlık verecek kadar değil. Masa üstü simgelerinin yarısı dışarıda değil yani. Oyun oynarken de tek bir sıkıntısını yaşamadım bu durumun.
-
Amerikaya 05.00.03 fw verilmiş. Bize de yakında gelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu g-sync ı tam olarak nasıl efektif kullanacağımızı anlamadım.
NVIDIA denetim masasından g-sync ı aktif hale getirdim(tam ekran modu seçili) seçilen ekran modeli ayarı aktif değil.
NVIDIA denetim masası 3D ayarlarından
düşey senkronizasyon açık
düşey gecikme oranı ultra
max kare hızını da 115 e ayarladım.
Bunlarla birlikte oyun içinde v-sync açık mı kapalı mı olacak. bazı videolarda hem açık hem kapalı kullanılıyor. Kendi tecrübeme göre batman ak de g-sync la birlikte v-sync açtığımda yırtılma daha az oluyor.
Bu arada bende g-sync açık Screen flickering ya da siyah ekran sorunu olmuyor.
Ayarları da fotoğraf şeklinde attım yanlış olan nokta varsa düzeltin lütfen.
-
Evet hocam
Ben de sabırla bekleyenlerdenim. LG söz verdi. Biraz bekleyeceğiz mecbur
-
Adım adım yazıyorum
Nvidia Control Panel / G-sync ayarları / G-sync, G-sync uyumlu özelliğini etkinleştir kısmı boş kalacak o kadar. O dolu olmasın
Şu an için g-sync'i kullanamıyoruz hocam. Hiç başka arayışlar içine girme
Güncelleme geldikten sonra bu sorunlar bertaraf olacak.
Ekleme : Sorun yaşamadığını söylemişsin yeni farkettim ve şaşırdım. Ek olarak adına mutlu oldum
Öyleyse g-sync aktif kalsın , oyun ayarlarından "oyuna göre" v-sync açar veya kapatırsın. Alınan FPS'ler ile doğru orantılı bu durum. Elimde 2070s varken v-sync açmak oyundan oyuna etkiliyordu (FPS azlığı nedeniyle)
3080 kullanıcısıysan -ki öyle olduğunu hatırlıyorum- v-sync off kalsın hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 26 Ekim 2020; 12:9:38 >
-
Bir de Webos 5 olsaydı hocam iyi olurdu ama. Webos yükselmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu g-sync işini çözsünler de
Ben başka bir şey istemiyorum hocam
-
Şu hdtvtest kanalındaki yorumların birinde kasım sonu gibi gelicek falan denmiş güncelleme inşallah okadar beklemeyiz..
Resmen rezillik çekiyoruz ya, 120 fps 4k da oyun oynuyoruz atıyorum wrc9 oynuyorum, oyun sanki 40 fps miş gibi yandaki ağaçlar falan gözümle görüyorum yani takılmaları.. İnternette buldum usb atılıp güncelleme yapılan dosyayıyda 5 yıllık garantim var o yüzden yapamam.. Yarın bigün ekran yanığı olursa garantiden çıkarırlar falan..
-
Evet bende g-sync aktif halde ve bütün oyunları 4K da 115 fps limitiyle oynayabiliyorum. Hatta bu yüzden sordum bir noktada yanlış mı yapıyorum ayar mı eksik felan
-
quote:
Orijinalden alıntı: RageofTurkEvet bende g-sync aktif halde ve bütün oyunları 4K da 115 fps limitiyle oynayabiliyorum. Hatta bu yüzden sordum bir noktada yanlış mı yapıyorum ayar mı eksik felan
hocam tüm dünya bu sorunu yaşarken siz yaşamıyorsanız gerçekten çok şanslısınız diyebilirim :) Tüm nvidia ve tv ayarlarını görmek isterdim :)
-
Yok hocam o kadar şanslı olsam keşke NVIDIA g sync pendelum programını çalıştırdım. G-sync a geçiş olmadı. tıklıyorum fakat algılamıyor. Muhtemelen benim denetim masası ayarlarında bir sorun var ya da ben denon avr 2700 üzerinden bağlandığım için g-sync ı görmüyor olabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: RageofTurkYok hocam o kadar şanslı olsam keşke NVIDIA g sync pendelum programını çalıştırdım. G-sync a geçiş olmadı. tıklıyorum fakat algılamıyor. Muhtemelen benim denetim masası ayarlarında bir sorun var ya da ben denon avr 2700 üzerinden bağlandığım için g-sync ı görmüyor olabilir
Anladım hocam şimdi oldu :) İnşallah gelir bir an önce güncelleme..
-
Şimdi oldu hocam
-
Oynadığım oyunların tamamında sorun yoktu .(RDR2,MAFİA,RE 3,CS GO,PUBG,DIRT 4,HELLBLADE SENUA,METRO 2033,CONTROL,BATMAN SERİLERİ)
1 oyun hariç.O da Dying Light.
Sonradan araştırdığıma göre oyunun V-sync muhabbetinde sıkıntı varmış.Hala da sorunlu.
Belki sizin oyunda da böyle bir sorun vardır hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 27 Ekim 2020; 7:49:7 > -
Aynen wrc9da sorunluymuş..
-
Burak hocam OLED BX gelmeyecek mi? Şu anda 55 inç hangi OLED'i önerirsiniz f/p olarak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X