Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

O zaman bütçene göre tv bakacaksın kardeşim.

Alıntıları Göster
    Olur..Üslubunuz konusunda uyarmıştım.. Güzel aklınınızı kendinize saklayın ..Boşuna zahmet edip yanıtlamayın bloklandınız..
  • Burak bey stok gelirse bende talibim. Ama 2020 serisi de arkasından geleceği için bu kez c9 fiyatlarının stoklara daha uygun fiyattan gireceğini düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55C9 6 bine inerse haberim olsun.
  • Burak hocam birşey soracağım şimdi yeni alınan tv nin bir sorunu olursa 6 içerisinde yenisiyle değişimi yapılıyor.Şimdi tv yi vatandan aldık 5. ay mesela bir sorun çıktı geldi servis rapor tuttu değişim kararı çıktı yenisiyle tv nin.Bu yeni tv yi vatan mı gönderiyor yine yoksa Lg mi.Yani vatanamı başvuruyoruz yine.Bunun bir süresi var mı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende LG OLED 55BV7 var. Ekran yanığı oluştu (2.5 seneden sonra). Evet sinema kalitesi özellikle siyah baya etkileyici ama bu durum moralimi gerçekten bozdu. OLED'de genel bir durum bu SONY'lerde de varmış.

O yüzden istemesemde QLED almayı düşünüyorum şimdi.

OLED almak isteyen arkadaşlara uyarı yapmak istedim.

TV'de bunu açarsanız
    QUANTUM TVyoutube
    Oled Burn-in Checker/ Color Test| Ep.709
    https://www.youtube.com/watch?v=vvsweOB9Qys
    sizde de varsa görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 23 Nisan 2020; 1:47:24 >

• madonos kullanıcısına yanıt
    Mevcut yanığın bir fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

Sol üste sağ üste ve altta çok belirgin ortalarda da pek belli olmayan var. Şu an sadece kırmızıda var.
    Sizin epey kötü olmuş hocam. Bir çoğumuz sırf bu sebeple ilk iş garantileri uzattık.

Oled ışığı, kontrast ve parlaklık ayarlarınız ne seviyedeydi acaba yeni kullanıcılar ile deneyimlerinizi paylaşmanız çok yararlı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Sizin epey kötü olmuş hocam. Bir çoğumuz sırf bu sebeple ilk iş garantileri uzattık.

Oled ışığı, kontrast ve parlaklık ayarlarınız ne seviyedeydi acaba yeni kullanıcılar ile deneyimlerinizi paylaşmanız çok yararlı olacaktır.
    Yanık garanti kapsamı dışında bildiğim. Garantiyi uzatsamda bir işe yaramıyor. Televizyonu ilk aldığımda dizi ve film harici kullanmıyordum ama sonra tv olarakda kullanılmaya başlandı. 20 dakika üstünde kalan bir static resim yanık oluşumuna neden olabiliyormuş OLED'lerde.

Ayarlar standard, film izlerken home cinema. Rtings.com'ada bakarsanız bu yanıklar kaçınılmaz. TV olarak çok kullanmamak ve static logolu yayınları uzun süre izlememeyi öneririm. Bu yanık oluşma süresini uzatır.

LG şöyle dese 2 seneden sonra bu yanık olursa yeni tvde alırken elinizdeki tv'yi alıp size indirim yapacağız dese. Hiç şaşmam gene OLED alırım (sinema benim için daha önemli). Ama indirim olmadan her 2 senede 3 senede bir tv almak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 23 Nisan 2020; 2:34:44 >

Şu an uygulanan prosedür bu şekilde değil hocam yanıklar garantiye giriyor. Sanırım geçmiş yıllarda bazı arkadaşların yanıklarını servisler garanti dışı bırakmışlar ancak bu durumu servis ve ürün sahibinin hemen kabullenme hatası olarak görüyorum ben.

Benim yaşadığım sıkıntıyı süresi içinde garantiye sokmayan servisle de firmayla da hukuki anlamda epeyce uğraşırım tamam diyip köşeye çekilmem. Ürün ellerinde olmasın iade de etmem direk üst model değişimi talep ederim 3-5 ay mahkemeyi beklerim problem değil.

Siz kedinizi biliyorsanız mahkemeyi kaybetme şansınız yok. Kaldı ki şu an firmada bu tarz davalar yüzünden geri adım atmış durumda yanıklar garanti dahilinde.

Umarım gelecek bir tarihte tek ölü pikseli hata olarak görmeyen firmalarda mahkeme kararları sonrası geri adım atarlar. Burada iş bizde (tüketici) bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alan oluyor hocam. Samsung forumunda bir arkadaş 30.000lik tavsiye istiyordu. Arkama dahi bakmadan uzaklaştım.
    Aynen hocam her ürünün her modelin bir alıcısı cıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

Burak bey stok gelirse bende talibim. Ama 2020 serisi de arkasından geleceği için bu kez c9 fiyatlarının stoklara daha uygun fiyattan gireceğini düşünüyorum.
    Hocam Mayıs ayında belli olur ama tahminim 9000 altına düşmez bu ürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: özkanşef

55C9 6 bine inerse haberim olsun.

Hocam 6 bin cok verdiğiniz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsem

Burak hocam birşey soracağım şimdi yeni alınan tv nin bir sorunu olursa 6 içerisinde yenisiyle değişimi yapılıyor.Şimdi tv yi vatandan aldık 5. ay mesela bir sorun çıktı geldi servis rapor tuttu değişim kararı çıktı yenisiyle tv nin.Bu yeni tv yi vatan mı gönderiyor yine yoksa Lg mi.Yani vatanamı başvuruyoruz yine.Bunun bir süresi var mı.
    Hocam yeni gelen ürün için size yeni fatura kesileçek,herşey baştan başlamış olacak
  • quote:

Şu an uygulanan prosedür bu şekilde değil hocam yanıklar garantiye giriyor. Sanırım geçmiş yıllarda bazı arkadaşların yanıklarını servisler garanti dışı bırakmışlar ancak bu durumu servis ve ürün sahibinin hemen kabullenme hatası olarak görüyorum ben.

Benim yaşadığım sıkıntıyı süresi içinde garantiye sokmayan servisle de firmayla da hukuki anlamda epeyce uğraşırım tamam diyip köşeye çekilmem. Ürün ellerinde olmasın iade de etmem direk üst model değişimi talep ederim 3-5 ay mahkemeyi beklerim problem değil.

Siz kedinizi biliyorsanız mahkemeyi kaybetme şansınız yok. Kaldı ki şu an firmada bu tarz davalar yüzünden geri adım atmış durumda yanıklar garanti dahilinde.

Umarım gelecek bir tarihte tek ölü pikseli hata olarak görmeyen firmalarda mahkeme kararları sonrası geri adım atarlar. Burada iş bizde (tüketici) bitiyor.
    Hocam garanti süresi devam edıyorsa veya +3 yıl ek garanti yaptırılmış garanti süresi devam ediyor,
    Panel hatası,(logo yanma),ankart hatası kısaca ürün fiziksel hasar almadığı sürece herşeyini kapsıyor bilginiz olsun.

• LG OLED mi LED mi: Hangi TV yıldızları daha iyi gösteriyor?
  • Herkese iyi forumlar
    Bende C9 almayı düşünüyordum ama burada min 4 5 arkadaş panelde aynı sorundan bahsedince soğudum. Belki de daha farkedemeyenler vardir Qled alacagim gibi. Yanlis bilmiyorsam 10 yil panel garantisi veriyor samsung
    Lg de ise para vererek garanti uzatıyorsun ve de max 5 yıl sonrasında bozulsa 5 yıl için 9bin az para değil.
    Bu arada amacım kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. Faydalı yorumlarınızı bekliyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_smn

Herkese iyi forumlar
    Bende C9 almayı düşünüyordum ama burada min 4 5 arkadaş panelde aynı sorundan bahsedince soğudum. Belki de daha farkedemeyenler vardir Qled alacagim gibi. Yanlis bilmiyorsam 10 yil panel garantisi veriyor samsung
    Lg de ise para vererek garanti uzatıyorsun ve de max 5 yıl sonrasında bozulsa 5 yıl için 9bin az para değil.
    Bu arada amacım kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. Faydalı yorumlarınızı bekliyorum :)
    Hocam elma ile elmayı kıyaslayın QLED ile OLED arasında dağlar kadar fark var,
    OLED TV deki görüntü kalitesini ayrıntı detayı hiç bir üründen alamazsınız bilginiz olsun.

A9 GÖRÜNTÜ İŞLEMÇİSİ yok,
    DOLBY ATMOS yok,
    DTS yok,
    HDMİ 2.1 yok,
    Magiç kumanda yok,
    TÜRKÇE komut verme yok,
    Yapay zeka yok,
    Yokta yok daha aklıma gelmeyenler burada tercih sizin hocam
    Sağlıklı günler dilerim.

• PlayStation 5, En Çok TV Markasına Sahip Oldu - Sony Dahil - Ciddi Bir Baş Ağrısı

Sony, yaklaşmakta olan yeni PlayStation konsolu hakkında birkaç ayrıntıyı yayınlamaya başlıyor. Ve ne kadar çok öğrenirsek, Sony'nin şu anki PlayStation 4 üzerinde gerçekten önemli bir yükseltme yapacak gibi görünüyor.

Oyun ve AV hayranlarının dikkatini çekmek için en son bilgi snipeti, yeni Sony PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı röportajda “PlayStation 5” in (adı henüz onaylanmadı) 4K oyun oynamayı destekleyeceği vahiy. 120Hz'e kadar kare hızları. Bu, oyun deneyiminde büyük bir adım olabilir - oyunların böyle bir kare hızını tutarlı bir şekilde vurabilecek gibi görünmüyor olsa bile.

Bununla birlikte, PS5'in bu kadar yüksek 4K kare hızları çıkarmasıyla ilgili büyük bir sorun var: Sony'nin kendileri de dahil olmak üzere mevcut 4K TV'lerin büyük çoğunluğu bunları kaldıramayacak.

Bu talihsiz durumun arkasındaki suçlu HDMI konektörüdür. Bu, tüketici dijital AV alanında fiili bağlantı haline geldi, ancak özellikleri sürekli gelişiyor. Çoğunlukla taşıyabildiği veri miktarını artırmak. Ve şimdi, PS5 ufukta iken, HDMI bağlantısı en önemli geçişlerinden birini geçiyor. TV'lerin saniyede 120 karede 4K yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleyip desteklemeyeceğini belirleyen bir geçiş.

Bu yıl çıkan büyük çoğunluk da dahil olmak üzere hemen hemen tüm 4K TV'ler v2.0 HDMI'lar taşıyor. Ancak bunlar yalnızca 18gbps veri hızlarını desteklemektedir. Sabit veya değişken yenileme hızlarında sıkıştırılmamış 120 fps 4K HDR videoyu desteklemek için bu yeterli değildir.

Yeni onaylanan HDMI 2.1 standardı, 48Gbps büyük miktarda veri taşıyabilir. 4K'yı HDR'de 120Hz'de sabit olarak veya (PS5 destekliyorsa) değişken yenileme hızında işlemek için kolayca yeterlidir. HDMI 2.0 bağlantı noktaları, bu tür yüksek veri hızlarını sihirli bir şekilde desteklemelerini sağlamak için yazılım tarafından yükseltilemez.

Bunu akılda tutarak, 4K @ 120fps ve hatta 8K @ 60fps kullanan PlayStation 5'in tüm konuşmalarından yeni konsolun bir HDMI 2.1 çıkışı taşıyacağı oldukça kesin görünüyor. Yine de bu yıl 4K TV'lerinde HDMI 2.1 bağlantı noktalarını destekleyen tek TV markası, 2019 OLED modellerinin tümü ve birkaç üst seviye LCD serisi ile birlikte SM90'lar, SM95'ler, SM98'ler ve SM99'lar.

Artık HDMI 2.1 bağlantı noktalarına sahip Samsung, Sony ve LG 8K çözünürlüklü TV'leri satın alabilir / sipariş edebilirsiniz; bunlar da elbette bir sonraki PlayStation'ın tartışmalı 8K resimlerini oynatacaktır. Şu anda niş setleri genellikle LG’nin 4K modellerinin çoğundan çok daha pahalıdır.

Netleştirmek için, zaten HDMI 2.1 bağlantı noktası olmayan bir TV'niz varsa veya satın alırsanız, 4K @ 120Hz'yi desteklemek için hazırlanmış PS5 oyunlarını hala oynayabiliyor olmalısınız. (Umarım!) Boş ekranlarla karşılaşmazsınız. Bununla birlikte, bu tür oyunlardan maksimum performansın tadını çıkaramayacaksınız.

Yalnızca HDMI 2.0 bağlantı noktalarına sahip TV'lerin PS5 4K / 120Hz / HDR oyunlarıyla ne kadar iyi performans göstereceği tartışmaya açıktır. Farklı üreticilerin HDMI 2.0 uygulamalarından farklı performans seviyeleri ekleyebildikleri kanıtlanmıştır. Samsung, şu anki Q90R ve Q85R / Q80R TV'lerin 4 bit: 120 bit 4: 2: 0 renk alt örneklemesi (nispeten temel bir renk performansı seviyesi) ile 4K @ 120Hz'yi destekleyebileceğini bile önerdi.

Ancak, HDMI Lisans Yöneticisi için Pazarlama Başkan Yardımcısı Brad Bramy'den durumu ele almasını istedim ve yanıtı oldukça açıktı:

“HDMI 2.1 teknik özellikleri ve yeni Sabit Hız Bağlantısı sinyalizasyon teknolojisi, sıkıştırılmamış 4K @ 120 için kesinlikle gereklidir. HDR ile HDR'ye eşlik eden diğer tüm gelişmiş özelliklerin, özellikle dinamik HDR'nin [Dolby Vision ve HDR10 +] uyumluluğunu sağlamanın tek yolu bir HDMI 2.1 sistemi - yani kaynak, kablo ve ekran. ”

Diğer TV markaları aksini ispatlamak için öne çıkmadıkça, Jim Ryan'ın son açıklamalarını izliyor gibi görünüyor, eğer bir sonraki konsolu satın almak için zaten büyük bir PlayStation hayranı iseniz ve temel grafik yükseltmelerinden birini kullanmak istiyorsanız, ayrıca yeni bir TV'nin maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

Dahası, 2020'nin TV aralıklarının neler getirebileceğini görmek yerine şimdi bu yeni TV'yi almaya karar verirseniz, seçenekleriniz şu anda Sony veya Samsung'un gözü sulandıran pahalı 8K modelleriyle veya LG'nin HDMI 2.1'den biriyle sınırlı görünüyor. hazır 4K setleri.

• Bugün 23 Nisan hayal kurmak serbest.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.